Εγώ μιλάω για σοβαρή σχέση, έτσι, με αισθήματα και χρόνια στην πλάτη, όχι για κάτι whatever.
Δηλαδή να είσαι χρόνια με κάποια κοπέλα, να έχεις ρισκάρει και να έχεις ανοιχτεί σε αυτήν με τον καιρό, το ίδιο και εκείνη και να την έχεις αγαπήσει πραγματικά. Δηλαδή αν σε απάτησε ή αν ερωτεύτηκε κανέναν και σε παρατούσε, εσένα θα σου ήταν εύκολο να το ξεπεράσεις? Αποκλείεται. Ναι, θα αναλάμβανε ο εγωισμός, επειδή θα είχε πληγωθεί. Και θα σου ήταν εύκολο να ζήσεις με αυτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το είχες ξεπεράσει κιόλας.
Γενικά όταν αναλαμβάνει ο εγωισμός, γίνεται επειδή κάτι είναι δύσκολο να το ξεπεράσεις. Αν το ξεπεράσεις, ο εγωισμός δεν υφίσταται πια.
Επίσης, να δοθεί έμφαση στο "να έχεις ρισκάρει και να έχεις ανοιχτεί"
Υπάρχουν άτομα, που όσα χρόνια και να είναι σε σχέση, δεν ανοίγονται από φόβο μην πληγωθούν. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν δεν ανοίγεσαι, όλα είναι πιο εύκολα, αλλά δεν είσαι σε πραγματική σχέση. Παντού υπάρχει a trade off goddamn it ;p