mania
Επιφανές μέλος

Πιστέυετε ότι είναι κάτι έμφητό ή απλά υπάρχει και την αναπαράγουμε; τι πιστέυετε για τους ανθρώπους που ζηλέυουν και που κάνουν ότιδήποτε να πηράξουν αυτόν που έχει με κόπο αποκτήσει κάτι; Μικρές και μεγάλες κακίες που βιώνουμε και που πάντα ακολουθεί η ερώτηση:Γιατί είναι τόσο κακοί οι άνθρωποι; ή Τι Κέρδισε κάνοντας το αυτό;
Τι πραγματικά πιστέυετε προκαλεί τους ανθρώπους να το πράξουν; πείτε μας εμπειρίες γνώμες και γενικά άς προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Δεν έχω τέτοιες εμπειρίες.
Βέβαια, δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μου έρχεται κάτι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mania
Επιφανές μέλος

deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο....
mania
Επιφανές μέλος

Ε, ναι... αυτό εννοώ κι εγώ.
Δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο....
έχεις ακούσει όμως έτσι; το θέμα είναι γιατί και απο πού βγένει, γιατί συμβένει;

viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

οτιδηποτε αποκτησουμε και δεν το εχει ο αλλος...θα βγαλει κακια ειτε με την πραξη ειτε λεκτικα... τι να πεις... πολλα οδηγουν τον ανθρωπο σε κακες σκεψεις και πραξεις δυστυχως...

deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Υποθέτω οτι αυτοί που το κάνουν δεν είναι και πολύ ισορροπημένοι ως χαρακτήρες.
mania
Επιφανές μέλος

μανια μου...η κακια ειναι εμφυτο στον ανθρωπο...σε αλλους λιγοτερο σε αλλους περισσοτερο.
οτιδηποτε αποκτησουμε και δεν το εχει ο αλλος...θα βγαλει κακια ειτε με την πραξη ειτε λεκτικα... τι να πεις... πολλα οδηγουν τον ανθρωπο σε κακες σκεψεις και πραξεις δυστυχως...![]()
Τον οδηγούν να το κάνει; ή γεννήθηκε για να σπάει τα νέυρα των άλλων;
viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

Τον οδηγούν να το κάνει; ή γεννήθηκε για να σπάει τα νέυρα των άλλων;
οχι δεν γεννηθηκε για να σπαει τα νευρα των αλλων πιστεω... τι τον οδηγουν να τα κανει αυτα... αυτο σηκωνει πολυ συζητηση κυριως ψυχολογικου περιεχομενου...

εγω πιστευω οτι τα βιωματα του καθε ανθρωπου στη ζωη του παιζουν μεγαλο ρολο στο αν θα εχει κακια η οχι...κατα τ αλλα θελει μεγαλη αναλυση....

mania
Επιφανές μέλος

οχι δεν γεννηθηκε για να σπαει τα νευρα των αλλων πιστεω... τι τον οδηγουν να τα κανει αυτα... αυτο σηκωνει πολυ συζητηση κυριως ψυχολογικου περιεχομενου...![]()
εγω πιστευω οτι τα βιωματα του καθε ανθρωπου στη ζωη του παιζουν μεγαλο ρολο στο αν θα εχει κακια η οχι...κατα τ αλλα θελει μεγαλη αναλυση....![]()
Γιαυτό το άνοιξα το θέμα

deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Αλλοι έχουν γεννηθεί για να είναι κακοί σε όλη τους τη ζωή, και άλλη έχουν οδηγηθεί σε τέτοιες κακές πράξεις.
Και τα δύο μπορούν να συμβαίνουν....
Subject to change
e-steki.gr Founder

Πχ έναν θείο μου τον θεωρώ πραγματικά πολύ κακό άνθρωπο και ανήθικο. Ωστόσο τα παιδιά του τα λατρεύει και τους συμπεριφέρεται με μεγάλη καλοσύνη.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Και το άσπρο και το μαύρο
Και το καλό και το κακό
Ο καθένας όμως αποφασίζει κάτω από ορισμένες συνθήκες ποιο πρόσωπο θα βγάλει έξω....
όπως λέει και η Λία, ακόμα κι αυτός που μπορεί να σου κάνει το μεγαλύτερο κακό, να κάνει σε κάποιον άλλον το μεγαλύτερο καλό....

μανια μου...η κακια ειναι εμφυτο στον ανθρωπο...σε αλλους λιγοτερο σε αλλους περισσοτερο.
οχι δεν γεννηθηκε για να σπαει τα νευρα των αλλων πιστεω..
viki_thess : αυτα τα 2 που ειπες, ειναι καπως αντιφατικα. Αλλά ας παρω το 1ο. Γιατι το λες οτι ειναι εμφυτο ;

roumana
Διάσημο μέλος

Πιστεύω ότι δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι. Μόνο η δυστυχία σε κάνει κακός.
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Εγώ πιστεύω ότι η κακία, όπως και σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά κάποιου ανθρώπου οφείλονται κατά 50% στα γονίδια και κατά 50% στα βιώματα.
Ουδείς εκών κακός όπως είπε και ο Σωκράτης. Ακόμα κι αυτός που κάνει το κακό πιστεύει ότι κάνει το καλό. Το κακό είναι διεστραμμένη ζωτική ενέργεια, έμφυτη μόνο στο ανθρώπινο ον, επειδή έχει απομακρυνθεί από κάθε τί φυσικό.
Για τους θεολόγους απομακρύνθηκε από το Θεό, για τους άθεους απομακρύνθηκε από την αρχική ανόθευτη και αγνή ζωόδη φύση του και έγινε πολύ εγκεφαλικός. Κανένα άλλο ζώο στον πλανήτη δεν έχει μέσα του τη δύναμη του κακού. Για παράδειγμα χαρακτηριστικά όπως ζήλια, επιθετικότητα, ανταγωνισμό, εχθρικότητα, μπορεί να βρεις σε ένα σκύλο, αλλά κακία ποτέ. Η γνώμη μου είναι ότι το DNA δεν έχει καθόλου σχέση με την κακία ή την καλοσύνη.
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Καταρχήν πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ζωικό οργανισμό, όπως όλοι οι άλλοι οργανισμοί. Επομένως έχει ένστικτα, τα οποία και τον κυριεύουν. Π.χ. στην περίπτωση του χαράγματος με το κλειδί, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο τύπος που το κάνει νιώθει ότι έτσι αποκτά τον έλεγχο και είναι το "αφεντικό" της υπόθεσης - πράγμα που είναι ένστικτο για εμένα.
Πέρα από τα ένστικα όμως ο άνθρωπος είναι και λογικό ον και έχει και νου. Και αυτός ο νους πλάθεται μέρα με τη μέρα. Κακές/λανθασμένες εμπειρίες, μπορεί να οδηγήσουν πολύ εύκολα στην εμφάνιση αντικοινωνικών και κακών συμπεριφορών, από το χάραγμα στα κλειδιά, μέχρι και τον βιασμό τη δολοφονία ή την παιδεραστία.
Με άλλα λόγια θεωρώ ότι ο άνθρωπος έχει κάποιες τάσεις από τη στιγμή που γεννιέται, οι οποίες όμως μπορούν να καλλιεργηθούν ή όχι ανάλογα με την ανατροφή και το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσει κανείς.
Και φύση και περιβάλλον λοιπόν...

Δεν το έβγαλα με μαθηματικό τύπο, είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, πιθανόν να είναι 70-30 απλά κάθε φορά που αναρωτιέμαι ποιος παράγοντας επηρεάζει περισσότερο καταλήγω στο ότι επηρεάζουν τοίδιοΓιατι 50-50 και οχι 20-80, 10-90 ?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.