Οι κάμερες θα μπορούσαν, σαφώς, να βοηθήσουν στο να παρακολουθούνται οι κινήσεις ορισμένων εγκληματιών (π.χ. των βαποριών). Θα μπορούσαν, επίσης, να είναι πολύτιμες στην εύρεση κάποιου καταζητούμενου.
Από κει και πέρα, όμως, το να λέμε ότι θα βοηθήσουν στο να συλληφθούν οι δήθεν "αναρχικοί", όπως τους παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, και οι κουκουλοφόροι, δε νομίζω ότι είναι και τόσο αληθές. Ο κουκουλοφόρος θα φοράει την κουκούλα είτε απαγορεύεται είτε όχι, εδώ σπάει τζάμια, και στις κουκούλες θα διστάσει;
Όπως έχουν τα πράγματα τώρα, επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί περιορίζουν την ελευθερία κάποιου απλού πολίτη, που δεν έχει κάνει τίποτε παράνομο/ανήθικο. Γιατί να σε καταδικάσει το δικαστήριο, επειδή κατέβηκες στη διαδήλωση; Από την άλλη, φοβάμαι ότι ίσως ο απολυταρχισμός και ο συντηρητισμός που έχει αρχίσει να κάνει την επανεμφάνισή του, λόγω της ανασφάλειας και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης μπορεί να μετατρέψει το να κατέβει κάποιος σε διαδηλώσεις -για τις οποίες δεν έχω καμία προσωπική εμπειρία, ζω σε κωμόπολη και στην Αθήνα έχω πάει μόνο για τριήμερη- σε "συμμετοχή σε εμπρηστικές ενέργειες" (απλά και μόνο επειδή δίπλα κάποια υποκινούμενα άτομα σπάνε και καίνε μαγαζιά) ή και ακόμα σε "δείγμα τρομοκρατικής δραστηριότητας" και "υποκίνηση του πλήθους κατά των 'νόμιμων' αρχών". Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα σύστημα στενής παρακολούθησης, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, όπου ο έλεγχος είναι σχεδόν ανύπαρκτος σε πολλούς τομείς, δε θα μετατραπεί σε εργαλείο καταπίεσης και αθέμιτης επιβολής επάνω στο λαό.
Εξάλλου, το ότι πριν από λίγους μήνες οι κουκουλοφόροι (φτου, παραλίγο να γράψω αναρχικοί) έκαιγαν (χωρίς ουσιαστική αιτία, απλώς "διαμαρτύρονταν" -κατ' επίφασιν- για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου) τα πάντα στο κέντρο της πρωτεύουσας και ότι κάποιες "τρομοκρατικές οργανώσεις" έρχονται ξανά στην επιφάνεια, μου βρωμάει. Είναι αρκετά πιθανό όλα αυτά να γίνονται σκόπιμα, για να προκαλέσουν το αίσθημα της ανασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες, ώστε να δεχτούν ευκολότερα το νέο μέτρο.