Όταν καταλήξω σε τι θεωρώ πρόοοδο κι ενδιαφέρομαι να σε πείσω, θα προσπαθήσω με κάποιον τέτοιο τρόπο. Το να ζητάς να σου αποδείξω γιατί ΔΕΝ πιστεύω κάτι ειναι τόσο απλοικό και ηλιθιο που μου θυμίζει θετικό μονόπλευρο επιστήμονα που αδυνατεί να εννοήσει την ευρύτητα της πολιτικής...Ε, δεν ειναι πρόβλημά μου αυτό...
-----------------------------------------
Ε εισαι και πολύ θρασύς όμως...Τολμάς να μου λες ότι εγώ απαιτησα ποτέ ότι πρέπει να με ακολουθήσει κανεις σ'αυτα που πιστευω οταν εσυ θεωρεις τόσο φυσικά "αντιδραση στην πρόοδο" όποιον δεν ειναι κομμουνιστής, λαμβανοντας τη μαρξιστική θεωρια ως τη μόνη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια; Μα επιτέλους, πόσο μεγαλύτερη πλύση εγκεφάλου μπορούν να σου έχουν κάνει το ΚΚΕ και οι μαλάκες του;
Έχω ακόμη ανοιχτό μυαλό, πιο ανοιχτό από παλιά και γι'αυτο μπορώ και αναθεωρώ και σκέφτομαι αλλά δεν περιμένω να μου το αναγνωρίσεις.
Οι λέξεις φίλε μου αναφέρθηκαν στη δική μου ρητορική ως προς το τι ειναι πρόοδος, δεν αναφέρθηκαν στα άτομα τα οποια ουτε μ'ενδιαφέρει τι ειναι, ούτε και πως τα χαρακτηρίζεις. Για ποιο λόγο στην κουβέντα του πολιτικού θέματος μπλέκεις την προσωπική σου άποψη για τον κάθε άκυρο; Μήπως για τον ιδιο λόγο που κάθε φορά που μιλάνε στο Λευκό Οίκο για κομμουνισμό η συζήτηση πάντα καταλήγει στις σφαγές του Στάλιν; Όχι οτι δεν αξιζει συζητηση ο μεγαλύτερος χασάπης της ιστορίας (μετα το Χίτλερ), απλώς θεωρώ οτι δεν έχει θεση σε μια κουβεντα για την κριτικη στον κομμουνισμό. Όπως και δεν έχει θέση για το πόσο επιθετικό θεωρεις εσυ τον καθένα στην συζήτηση για τον καπιταλισμό.