σκοπος δεν ειναι πλεον η επιβιωσΗ, γιατι πολυ απλα την εχουμε, σχεδον οι περισσοτεροι απο εμας εξασφαλισει.
θεωρεις οτι χαραμιζομαι; τι κριμα, τουλαχιστον εγω θα κανω ΚΑΤΙ αξιολογο στη ζωη μου, απο το να θελω να βγαλω λεφτα.
οπα, τωρα διαβασα για τα εργα.
τα εργα ειναι αυτα που μας εξασφαλιζουν την επιβιωση. τα χρηματα ειναι απλα ενα μεσο για την ανταλλαγη των αγαθων. τιποτα περισσοτερο
-----------------------------------------
ειναι απλο, για αυτους τους ανθρωπους, το κερδος δεν ειναι αυτοσκοπος. οποτε δεν χρειαζεται να τα κονομισουν.
στην τελικη, ειναι κυριως λογω αυτων των ανθρωπων που υπαρχει προοδος.
Η επιβίωση δεν είναι τόσο εύκολη λέξη, επιβιώνω ή δεν επιβιώνω, υπάρχει μια κλίμακα, μπορείς να επιβιώσεις τρώγοντας σκουπίδια στο δρόμο. Ο καθένας θέτει το δικό του όριο και προσπαθεί να το φτάσει.
Πίστεψε με ακόμα δεν έχεις κάνει κάτι αξιόλογο, ούτε θα ξέρεις μέχρι το τέλος άμα έχει πραγματικά κάνει κάτι αξιόλογο, εγώ ποτέ δεν σου είπα ότι ο στόχος σου ο πρώτος πρέπει να είναι τα λεφτά, αλλά πρέπει να είναι και αυτός και από τους βασικούς γιατί είτε θέλεις να το πιστέψεις είτε δεν θέλεις να το πιστέψεις, τα λεφτά σου αλλάζουν την ζωή. i know it sucks.
Έργο θα αποτελείς με οποιαδήποτε δουλεία σου, είναι αρκετά θεωρητική λέξη οπότε πάντα από ένα μάτι κάτι που κανείς δεν θεωρεί έργο αυτός θα το θεωρεί. Τα λεφτά είναι και δύναμη όχι απλά ένα μέσο βοήθεια ανταλλαγών.
Για να επιβιωσεις μπορεις και με 800Ε δε χρειαζεται να κανεις τιποτα αλλο. Για να επιβιωσεις μπορεις να πας να μεινεις στο δασος επισης, θα τα καταφερεις.
Καλα αν εσενα σου αρεσει να δουλευεις για να βγαζει καποιος τα πενταπλασια απο εσενα και να επηρεαζει τη ζωη σου τοσο πολυ (γιατι μη ξεχναμε οτι οι πολυεθνικες και τα συμφεροντα τους στηριζονται απο την πολιτικη) ΟΚ.
Λοιπόν, προφανώς και δεν το θέλω, αλλά ούτε θέλω αυτούς που έχω ξεπεράσει ήδη να ισορροπιστούν μαζί μου.
Για μένα η λέξη ισότητα είναι η λέξη των αδύναμων, δεν μπορούν να φτάσουν ψιλά μόνη τους σε οποιοδήποτε τομέα και επικαλούνται την ισότητα να τους βοηθήσει, εγώ δεν θα πέσω εκεί. Άμα υποθετικά (πολύ υποθετικά γιατί μπορώ να βάλω στοίχημα να ζω για πάντα στην κόλαση, ότι κομμουνισμός αληθινός δεν θα υπάρξει ποτέ) υπάρξει ισότητα, ένας άνθρωπος δεν θα μπορέσει να πάει μπροστά, ίσως πέρα από τα έργα του να θέλει οικονομικά να φτάσει πιο ψιλά να ανοίξει κάτι, όλοι αυτή η μίζερη κοινωνία δεν θα τον αφήσει, γιατί απλά πρέπει να είναι με τον μέσω όρο και αυτή η κοινωνία δεν θα αντέξει πολύ εκεί πάνω.
Γενικά ο καπιταλισμός είναι η πραγματικότητα, είναι για τους ρεαλιστές, ο κομμουνισμός είναι για τους χριστιανούς, άνθρωποι που το κεφάλι τους πετάει πολύ ψιλά, αλλά τα πόδια τους είναι βουτηγμένα σε έναν λάκκο με σκατά.
Από πότε το έργο και η προσφορά δεν εξασφαλίζουν επιβίωση? Μπορούμε να επιβιώσουμε και χωρίς το θεσμό των χρημάτων.
Το να επιδιώκεις να συγκεντρώσεις χρήματα-άρα πλούτο- δεν είναι στοιχείο επιβίωσης, αλλά αυτοϊκανοποίησης...
Άμα τα έργα σου δεν παρέχουν χρήματα δεν θα επιβιώσεις, εγώ απλά αφήνω ελεύθερα τον άνθρωπο να διαλέξει, είτε θα κάνει κάτι για την κοινωνία σου είτε δεν θα κάνεις.