Μπορείς να είσαι επιτυχημένος και να μην είσαι λαμόγιο. Το ξέρω προσωπικά γιατί οι γονείς μου έχουν επιχειρήσεις εδώ και πολλά χρόνια και τα καλοκαίρια δούλευα σε αυτές.
Τώρα, είπες για εμένα και διευκρίνησα ότι δεν τον συγκρίνω με εμένα γιατί δεν έχω ενεργή δράση επαγγελματικά. Μπορώ όμως να τον συγκρίνω με γονείς/ φίλους κτλ που έχουν επιχειρήσεις, είτε μικρές είτε μεγαλύτερες. Μια φορά δεν γίνανε υπαλληλίσκοι, ούτε είναι νεόπλουτοι. Απλώς ξέρεις τι γίνεται;
Έρχεται ο υπαλληλάκος κατά τις 8, βάζεις τις πιτζάμες του, διαβάζει οικονομική εφημερίδα και κάνει κριτική στους άλλους που ρισκάρουνε. Με ποιά @@ ; Αυτός δει με έναν μισθουλάκο και η μόνη έννοια που έχει είναι το δανειάκι των 400 το μήνα που πήρε και πως θα αγοράσει κανένα λακοστ να τον δούνε στη δουλειά και στις 2 σχολάει και πάει σπίτι να ξεκουραστεί. Και τολμά να κριτικάρει τους άλλους, που πήραν ρίσκο. Και να, τα λεφτά σημαίνουν επιτυχία. Και άμα αυτός που τα έχει, δεν είναι νεόπλουτος, και ειδικά αν είναι αυτοδημιούργητος τότε δεν τολμά να του πει κανένας τίποτα. Γιατί δεν κοίταξαν να βολευτούν. Πήραν ρίσκα, βάλανε υποθήκες και βγάλανε
-----------------------------------------
Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Απλώς οι φροντίζω οι φίλοι μου να έχουν εκτόπισμα
Και γιατί όποιος έχει λεφτά είναι δυστυχισμένος ρε παιδιά. Τι ζήλια είναι αυτή;
Δηλαδή αποκλείεται να είναι νόμιμος, να έχει δουλειά δική του και να παιρνά και καλά;
Και εγώ αυτό που λέω είναι:
Καλύτερα μισή ζωή αλλά να ζεις σαν άρχοντας παρά ολόκληρη και σαν ένας της σειράς. Γι αυτό διαβάζω και αλλάζω ήπειρο του χρόνου. Για να πετύχω
Ο γκάντι είναι ειδική κατηγορία. Αν έχεις σκοπό να γίνεις ιεραπόστολος, τα παίρνω όλα πίσω
Δεν ξέρω πως δημιούργησαν
τις επιχειρήσεις τους οι γονείς σου και δεν μπορώ να κρίνω Δεν πιστεύω όμως να αποτελούν τη θεία εξαίρεση στο ελληνικό επιχειρηματικό σύστημα και να προσφέρουν τον αξιοπρεπή μισθό που θα έπρεπε στον απλό υπάλληλό τους και όχι το βασικό.
Και δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά ο βασικός στην Ελλάδα είναι τρισάθλιος. Και ο 'υπαλληλάκος' ασχολείται με τα 400 ευρώ (που για σένα μπορεί να είναι ένα μίζερο ποσό) της δόσης του δανείου του, γιατί αυτά αποτελούν ίσως κάτι παραπάνω από το μισό μηνιάτικό του. Και είναι σε κάποια πλαίσια φυσιολογικό ο μισθωτός να θέλει να αποκτήσει ένα lacoste και να νοιώσει 'ίσος' με τον εργοδότη του, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τον εγκαλείς εσύ, που διαθέτει σε πολλαπλάσιο αριθμό αυτό που αυτός πασχίζει να αποκτήσει, ενώ δεν έχεις ασκήσει ούτε κατά διάνοια την εργασία που ασκεί αυτός...
Το να είσαι πλούσιος δεν είναι απόλυτο ότι σε καθιστά και δυστυχισμένο, γιατί έχει να κάνει με την ηθική και το χαρακτήρα καθενός.
Το να είσαι νόμιμος δεν έχει να κάνει με το κατά πόσο αισθάνεσαι ευτυχισμένος, γιατί όπως είπα είναι θέμα ηθικής.
Δεν νομίζω ότι κανείς εδώ μέσα εξέφρασε κάποιο αίσθημα ζήλιας, το αντίθετό μάλιστα... Και δεν έχει να κάνει με ζήλεια, αλλά με κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη αν έχεις ακουστά.
Ο Γκάντι δεν ήταν ιεραπόστολος.
Και μια συμβουλή, αν και δεν νομίζω ότι πρόκειται να εισακουστεί....
Διάλεγε τους φίλους σου με βάση το ήθος, γιατί το εκτόπισμα τους μπορεί κάποια στιγμή να σε καταπιεί μέσα στη δική τους απληστία...
Και ακόμη, μην είσαι τόσο επιθετικός με τους άλλους από το τίποτα. Ατά τα περί ζήλιας καταντούν γελοία, προσπαθείς να κρυφτείς και να αντεπιτεθείς συνεχώς. Και εγώ ακόμη περιμένω να ακούσω ΕΝΑ επιχείρημα