Φυσικά και μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά ταυτόχρονα και να έχεις και παιδί.
Το θέμα είναι πόσο καλά θα τα κάνεις.
Άλλο να βρίσκεσαι στην αρχή της καριέρας σου και να προσπάθείς να πετύχεις και άλλο να θες απλά να διατηρήσεις μια ήδη κατεκτημένη επιτυχία.
Γι΄αυτό έχουμε καταλήξει η νέα γενιά να διέπεται από ένα κύμα νεοσυντηρητισμού. Μάλλον επειδή μεγάλωσε με γιαγιάδες...
Όπως είπα και πριν, αν το μόνο ζητούμενο είναι ένα πτυχίο, σαφώς και δεν αξίζει.
Όλοι το ξέρουμε;
Από που προκύπτει αυτό ακριβώς;
Τέτοια καριέρα να μου λείπει, σόρρυ κιόλας.
Συμφωνώ ότι έχουν αυτή την άποψη. Ο άνθρωπος είναι τρομερά προσαρμοστικό ον, και μαθαίνει να είναι ευτυχισμένος με αυτά που έχει, όταν πλέον είναι αργά για να αλλάξει.
Προτιμώ ωστόσο να παίρνω τις αποφάσεις μου όσο μπορώ ακόμα να είμαι αντικειμενική.
Τα πιο δημιουργικά σου χρόνια κατά κανόνα είναι μεταξύ 16-36 περίπου. Το να πετύχεις είναι ήδη δύσκολο, αν βασίζεσαι και στις εξαιρέσεις που πέτυχαν μετά τα 40, σώθηκες.
Τη μητέρα τους τη ρώτησες;
Παρεμπιπτόντως, μάλλον κάτι άλλο ήθελες να πεις, διότι όλα τα παιδιά γεννιούνται σε μικρή ηλικία (εκτός από τον Bejnamin Button)
Σαφώς. Για μένα όμως, και για το πώς θέλω να μεγαλώσω το παιδί μου, απαιτεί όσο περισσότερη μόρφωση και καλλιέργεια μπορώ να μαζέψω μέχρι να το κάνω. Και ναι, και επαγγελματική επιτυχία. Θέλω το παιδί μου να με βλέπει ως πρότυπο και σε αυτόν τον τομέα, όπως έβλεπα και βλέπω κι εγώ τη μητέρα μου.
Σώνει και καλά δηλαδη να κάνω παιδί στα 23 επειδή αλλιώς είμαι εγωίστρια;
Το ότι σου ακούγονται ρεαλιστικά και τετράγωνα, ουδόλως αρνητικό το θεωρώ.
Και σόρρυ, αλλά δεν θέλω η ζωή μου να "παλεύεται" απλά. Δεν μου αρκεί. Αν εσένα σου αρκεί, go for it. Άλλοι προσφέρουν περισσότερα στην κοινωνία με το έργο τους και άλλοι κάνοντας παιδιά. Όπως μπορεί και θέλει ο καθένας...