Τέτοιες προκλητικές δηλώσεις καλό είναι τουλάχιστον να αποδεικνύονται κι όχι απλώς να λέγονται για να τριγκαρουν κόσμο.
Ναι καλά κράσια, λες και στη σημερινή δικτατορία θα τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. 'Οποιος έχει μιλήσει με μπατσικό στα νησιά π.χ., ξέρει καλά τι λέω και συγγνώμη για το ανέκδοτο της υπόθεσης, δεν υπάρχει βάσιμη μηδενική υπόθεση για το αντίθετο. Προσωπικά, ακούω και για ξένους διάσημους όλο και περισσότερες κατηγορίες από τότε με καμία αντίδραση από το κοινό και τα ΜΜE. Δεν υποτιμώ έναν βιασμό που σαφώς μπορεί να συνέβει πριν 20 χρόνια, αλλά φοβάμαι και μακάρι να κάνω λάθος πως υπάρχει σχεδόν επιδημιακή αύξηση των ψευδών κατηγοριών.
Και πού ξέρεις ότι ήταν ψευδείς αν δεν το παραδέχτηκαν τα ίδια τα θύματα και απλώς δεν αρκούσαν οι αποδείξεις;
Κανείς δεν το ξέρει 100% σίγουρα. Δε σημαίνει κάτι αυτό και ούτε είπα ότι το ξέρω.
Άρα τι; Η ψευδής καταμήνυση και η συκοφαντική δυσφήμιση να γίνουν κακουργήματα; Άρα αν σε βιάσουν και δεν μπορέσεις να το αποδείξεις, να σε κατηγορήσουν για ψευδή καταμήνυση και να φας και ισόβια από πάνω;
Ελπίζω να το έγραψες μη νηφάλια αυτό, γιατί πρόκειται για απίστευτα μίσανδρη και μισανθρώπη συνεπειοκρατία χαμηλότατου επιπέδου. Η ψευδής κατηγορία βιασμού δεν είναι προσπάθεια δυσφήμισης. Αν δεν είσαι βιαστής και ο δικαστής σε βρει ένοχο, η ζωή σου θα καταστραφεί και η αυτοκτονία θα αποτελέσει ίσως την καλύτερη εναλλακτική. Θα πας φυλακή, η οικογένεια σου και οι φίλοι σου θα σε παρατήσουν, θα χάσεις λοιπόν απολύτως τα πάντα. 'Εχει λοιπόν δικαίωμα και άπλετο συμφέρον μια χαμηλών ηθών τύπισσα να σε κατηγορεί γι' αυτό, αλλά ότι και να γίνει πρέπει να φύγει ελεύθερη;
Για να καταδικαστείς για βιασμό και να εκτίσεις ποινή πρέπει να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, αφού το δικαστήριο ακολουθεί το σκεπτικό "καλύτερα 10 ένοχοι έξω παρά ένας αθώος μέσα". Άρα τι μας λες; Ότι το να σου αμαυρίσουν την εικόνα προσωρινά είναι το ίδιο με το να σε βάλει κάτω ένας άνθρωπος που δε θες, να σε γδύσει και να χρησιμοποιήσει το σώμα σου; Έκανες εικόνα στο μυαλό σου το να σε βιάζουν στο α σενάριο, το να σε κατηγορούν άδικα για βιασμό στο β σενάριο και είπες "α ναι, το ίδιο είναι"?!?!?!
Και πάλι παίρνεις μια ιδεολογική, λαική και εν τέλει αβάσιμη αφήγηση. 'Εχεις παρακολουθήσει πως μια κατηγορία για βιασμό, που αποδυκνείεται ψευδής, εξελίσεται; Γιατί εγώ έχω και έχω δει να κρατάει πολλούς μήνες και μόνο σε "αδιάσειστα στοιχεία" να μη βασίζεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Mike Tyson που εν τέλει κρίθηκε ένοχος, ενώ αν δεις πόσα στοιχεία υπάρχουν υπέρ του και πόσα λίγα από την κατηγορούμενη, θα φρίξεις.
Δεν ξέρω αν είναι χειρότερο πράγμα ο βιασμός ή η ψευδής κατηγορία γι' αυτόν που ο δικαστής τη δικαιώνει. Δε μπορώ να φανταστώ πως θα μπορώ ακόμα να ζω μετά το δεύτερο.