Καταπιέζουν οι κοινωνικοί κανόνες την ατομική προσωπικότητα;

dooo

New member

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 5,893 μηνύματα.
βρε michelle, είσαι όλα τα λεφτά τελικά!!!!!

από κοινωνικά φαινόμενα της ζωής μας ξεκινήσαμε και προσπαθησα να σου δείξω ότι οι συνεπαγωγές και οι ισοδυναμίες δεν εφαρμόζονται εύκολα λόγω του ότι αυτά τα φαινόμενα είναι πολυσήμαντα...Και αφού καναμε ένα tour στα μαθηματικά (με ικανότατους ξεναγούς ομολογουμένως), καταλήξαμε στο ίδιο σημείο:)

ΟΛΕ..ΟΛΕΕΕΕ..ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕ:)
 

Subject to change

Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,251 μηνύματα.
Παρεξήγηση τότε. Εγώ κατάλαβα οτι ήθελες να σου αποδείξω την ορθότητα ή τη μη ορθότητα της συνεπαγωγής ωριμότητα=>συντηρητισμός :)
 

O'Zorgnax

New member

Ο O'Zorgnax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 540 μηνύματα.
Αν μου επιτρέπετε να κάνω μια (ψιλο)άσχετη παρατήρηση, έχω να πω το εξής:
Δυστυχώς αυτές οι "παρεξηγήσεις" συμβαίνουν πολύ συχνά στα forum. Δεν μπορώ καν να θυμηθώ πόσες φορές έχω μαλώσει για λόγους άνευ σημασίας κυρίως στα πρώτα μου χρόνια στο internet. Αιτία για αυτό είναι η διαφορετική κατανόηση του γραπτού λόγου και τις ιδιαιτερότητες που αυτός λαμβάνει από τον κάθε συνομιλητή. Επίσης η έλλειψη οπτικής επαφής (χειρονομίες, εκφράσεις προσώπου που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποσαφήνιση του νοήματος του ομιλητή). Αποτέλεσμα: άλλα λέει ο ένας, άλλα καταλαβαίνει ο άλλος (και πολλές φορές δικαιολογημένα, γιατί δεν υπάρχει επαρκής εξήγηση), ανταπαντάει σε αυτό που λανθασμένα κατάλαβε. Ο πρώτος συνομιλητής στη συνέχεια (που επίσης έχει καταλάβει λάθος) διαβάζει την απάντηση, τα παίνει στο κρανίο, ανταπαντάει κ.ο.κ. :D

Τι να κάνεις όμως; Είναι το κόστος της αποπροσωποποίησης της ανθρώπινης επικοινωνίας...
 

Vkey

New member

Η Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός . Έχει γράψει 4,179 μηνύματα.
Eγώ έχω άλλη απορρία; Να την πώωωωωωωωω...Πως καταλήξαμε από τους κοινωνικούς κανόνες στους μαθηματικούς; Θα ξαναθυμηθώ τα μαθηματικά στα γεράματα; 8)

Τέσπα...Θα ξαναεπαναληφθώ- αλλά η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως- ότι ο καθένας κρίνει καταστάσεις και γεγονότα από αυτά που έχει ζήσει...

Και κάτι άλλο για να είμαι εντός θέματος μην βγω οφ (πως το μιλάω το αγγλικό η γυναίκα) καλώς 'η κακώς σε κάποια φάση της ζωής σου θα δεχτείς τους κοινωνικούς κανόνες για να είσαι μέλος της κοινωνίας...Ελευθερία δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει...Μην γελιέστε...Ζούμε σε μια κοινωνία που της αρέσει να κρίνει, να βάζει όρια και να βγάζει από την μέση αυτούς που δεν της ταιριάζουν...Το ευτύχημα είναι ότι καθώς προχωράει η κοινωνία και εξελίζεται, εξελίζονται και οι κοινωνικοί κανόνες ακα δεν μένουν στάστιμη...Αλλά το να είσαι μέλος της, δέχεσαι αναγκαστικά μερικούς- είτε τους πιστεύεις, είτε γιατί πρέπει-....Διαφορετικά αν ζούσαμε σε μια ιδανική ανοιχτόμυαλη κοινωνία δεν θα είχαμε τόσα στοπ...Και αν ο καθένας ήξερε τι είναι αντικειμενικό θεμιτό και τι όχι (κι εδώ έρχεται μία άλλη απορρία, υπάρχει αντικειμενικά κάτι θεμιτό 'η είναι υποκειμενικά σχεδόν όλα) δεν θα είχαμε νόμους ώστε να λειτουργήσουμε γιατί όλοι θα ξέραμε από μόνοι μας το σωστό και μη 8)
 
Τελευταία επεξεργασία:

drunk

New member

Η Γκίκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών . Έχει γράψει 251 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από dooo:
Δική σου απόφαση είναι, πρέπει να υποστείς και τις συνέπειες. Εμένα γιατί με ρωτάς? :)
Σε ρώτησα γιατί δεν έκανες τόσο σαφή την άποψη σου και ήθελα κάποιες διευκρινήσεις.
Είναι διαφορετικό να συμβιβάζεσαι με την κουλτούρα της εποχής σου για να μην υποβάλλεις το παιδί σου στη διαδικασία της περιθωριοποίησης για κάτι που δεν είναι επιλογή του ( και στο οποίο ναι συμφωνώ απόλυτα) και τελείως διαφορετικό να συμφωνείς κι εσύ με αυτές τις αντιλήψεις (στη συγκεκριμένη περίπτωση προκαταλήψεις) που τη διέπουν.

Με μπέρδεψες με αυτή τη φράση <<Με το γάμο δημιουργείς υγιή οικογένεια>> και σε αυτό φυσικά διαφωνώ.Γιατί όπως είπε και κάποιος -δε θυμάμαι,γεράματα :P - γιατί η συμπεριφορά ενός ανύπαντρου ζευγαριού μεταξύ τους και απέναντι στο παιδί τους να αλλάζει με ένα χαρτί;Την ίδια άποψη έχουμε, εγώ απλά την εξέφρασα πρώτη:)
Μάλλον δεν ήταν και τόσο σαφές αν έχουμε την ίδια άποψη ;)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top