Κατοικίδια

Τί ζωάκι έχετε;
Multiple votes are allowed.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 140)
  • Γάτα

Ψήφοι: 47 33,6%
  • Σκύλος

Ψήφοι: 59 42,1%
  • Ψάρι

Ψήφοι: 10 7,1%
  • Παπαγάλος

Ψήφοι: 6 4,3%
  • Άλλο είδος πτηνού

Ψήφοι: 8 5,7%
  • Χάμστερ

Ψήφοι: 1 0,7%
  • Κουνέλι

Ψήφοι: 11 7,9%
  • Ινδικό χοιρίδιο

Ψήφοι: 3 2,1%
  • Χελώνα

Ψήφοι: 4 2,9%
  • Ιγκουάνα

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Φίδι

• Άλλο είδος ερπετού

• Αράχνη

• Άλλο είδος εντόμου

• Άλλο

• Δεν έχω κατοικίδιο

Ψήφοι: 26 18,6%

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Υπάρχει κανείς που να αναγνωρίζει μήπως πως βλέπουμε το φύλο σε παπαγαλάκια;
Πήρα ένα κοκατιλάκι πριν μισό χρόνο να κρατάει συντροφιά τον Κίτσο αφού έφυγε η σύζυγός του αλλά αντί ο Κίτσος (που ειναι επιβεβαιωμένο αρσενικό) να "καβαλάει" την άσπρη, η άσπρη καβαλάει αυτόν. :confused:
Τα κάνουν κάτι τέτοια κουλά τα θηλυκά...Είναι αυταρχικές...

Ο Κίτσος τραγουδάει, έτσι δεν είναι ; Το άλλο ; Κελαηδάει ή βγάζει μόνο ήχους ;

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Ο Κίτσος τραγουδάει, έτσι δεν είναι ; Το άλλο ; Κελαηδάει ή βγάζει μόνο ήχους ;
Ο Κίτσος κελαηδάει και η άλλη περιοδικά ουρλιάζει.
Αλλά το προηγούμενο κοριτσάκι που είχαμε ήτανε πολύ χαλαρό, αυτό κανει και χιςςςςςς αν το πλησιάσεις.

Δεν τους έχω δει ποτέ να κάνουνε το ταγκό του διαβόλου, αλλά για παιζουν ξύλο. Δε ξερω.. (καλά... Ξύλο εννοώ κανουν χις χις ο ενας στον άλλον)

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Ο Κίτσος κελαηδάει και η άλλη περιοδικά ουρλιάζει.
Αλλά το προηγούμενο κοριτσάκι που είχαμε ήτανε πολύ χαλαρό, αυτό κανει και χιςςςςςς αν το πλησιάσεις.

Δεν τους έχω δει ποτέ να κάνουνε το ταγκό του διαβόλου, αλλά για παιζουν ξύλο. Δε ξερω.. (καλά... Ξύλο εννοώ κανουν χις χις ο ενας στον άλλον)
Άρα βγάζει περιοδικούς ήχους. Οπότε κοριτσάκι είναι, κατά πάσα πιθανότητα...

Ναι. Παίζουν ξύλο, γιατί αυτές είναι πιο ζόρικες και επιθετικές. Τα αρσενικά είναι πιο γλυκά...

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Ναι. Παίζουν ξύλο, γιατί αυτές είναι πιο ζόρικες και επιθετικές. Τα αρσενικά είναι πιο ήσυχα και γλυκά...
Mπρο τι; Η αλλη που είχα ήτανε ψυχούλα, έβαζες το δάχτυλο μπροστά της και απλά ανοιγόκλεινε ξεχωριστά τα μάτια σα βάτραχος, αυτός ο ΠΑΠΑΡΑΣ βρυχάται σα λιοντάρι άγριο με την παρουσία σου και μόνο

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Mπρο τι; Η αλλη που είχα ήτανε ψυχούλα, έβαζες το δάχτυλο μπροστά της και απλά ανοιγόκλεινε ξεχωριστά τα μάτια σα βάτραχος, αυτός ο ΠΑΠΑΡΑΣ βρυχάται σα λιοντάρι άγριο με την παρουσία σου και μόνο
Χαχαχααααα...

Τι ζώδιο είναι...η κοπελιά ; Ξέρουμε ;

Μπορεί να οφείλεται και σ' αυτό. Τί να πω...

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.292 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι πριν 10 χρόνια δεν υπήρχε τόση ενημέρωση σε σχέση με τα ζώα και τη φροντίδα τους. Εγώ θυμάμαι για χρόνια που όλοι δίναμε στα σκυλιά με πολλή άνεση κόκκαλα από κοτόπουλο και από κρέας και τώρα λένε ότι απαγορεύεται δια ροπάλου. Ούτε ξέραμε παλαιότερα για στείρωση ούτε και υπήρχαν τόσες επιλογές σε τροφές, ό,τι περίσσευε από το δικό μας φαγητό τους δίναμε. Νομίζω σε αυτό το σημείο είμαστε στο μεταίχμιο του κάνω επαρκή πράγματα για το σκύλο μου και κάνω υπερβολικά πράγματα για το σκύλο μου. Παλιά κάναμε ένα ετήσιο εμβόλιο, το πολύ πολύ να τους παίρναμε κανένα κολάρο το καλοκαίρι για τους ψύλλους. Τώρα το πας για το ετήσιο εμβόλιο και αρχίζουν και σου λένε να του κάνουμε εξετάσεις αίματος και να του δώσουμε αυτό το χαπάκι για το ένα πράγμα και το άλλο χαπάκι για το άλλο πράγμα και σε τρελαίνει όλο αυτό και αναρωτιέσαι αν βοηθάς καθόλου ή απλά δίνεις λεφτά για κάτι που δεν έχει σημασία.
Εγώ δίνω κάτι φάρμακα, τα σκυλίσια 30+ ευρώ, τα ανθρώπινα που είναι ίδια ουσία, 5 ευρώ .
Να μας τρώνε τα λεφτά μόνο :pfff:

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.535 μηνύματα.
Τ.jpg

Δεν νομίζω να χρειάζεστε συστάσεις.
Τον Τουλούζ, τον ξέρετε εδώ και χρόνια...:)

ROM32

Δραστήριο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 714 μηνύματα.
Απαράδεκτο να έχεις ψάρια και πουλιά για κατοικίδια.

nearos

Επιφανές μέλος

Τι του αρέσει; Το κλουβί;
Κοιτα, τον πηραμε άρρωστο και πρακτικά δωρεαν γιατι ηταν σε ενα πολυ μικρο κλουβακι στο petshop με σκατα ποιοτητα ζωης, και τον φεραμε σπιτι μου σε ενα αρκετά μεγάλο κλουβί με παιχνίδια και ένα φιλαράκι.
Δεν συγκρινεται με το να ηταν ελευθερο, ναι, αλλα μεγαλυτερο κακο θα του εκανα αν δεν το επαιρνα.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.445 μηνύματα.
Εγώ πριν πολλά χρόνια που είχα καναρινάκι με φραντζουλα το άφηνα κάποιες φορές ελεύθερο και καθόταν στα κλαδιά φυτών εσωτερικού χώρου. Πολυ το χαιρόταν.

Τα τελευταία 25 χρονια έχουμε συμβιωσει με χαμστερ, ινδικό χοιρίδιο, κουνέλι, πουλιά και ψάρια. Σκύλους φιλοξενούμενους κατά διαστήματα και εδώ και 12+ χρόνια με τις δυο γατούλες.

Τελευταία επεξεργασία:

ROM32

Δραστήριο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 714 μηνύματα.
Μην αγοράζεται κατοικίδια που χρειάζονται κλουβί, ενισχύεται την αιχμαλωσία τους. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ζήτηση.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.
Τα οποια και δεν ειναι κατοικιδια.Πουλια δε,σε κλουβι ειναι εγκλημα.

ROM32

Δραστήριο μέλος

Τα οποια και δεν ειναι κατοικιδια.Πουλια δε,σε κλουβι ειναι εγκλημα.

Ακριβώς! Δεν είναι κατοικίδια, κατοικίδια λέμε τα ζώα που επιθυμούν να είναι κοντά στους ανθρώπους και έχουν εξελιχθεί σε αυτό. Όλα τα άλλα είναι αιχμαλωσία.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Εντάξει...Είμαστε εγκληματίες, τότε.-

Το εμπόριο των πουλιών δεν πρόκειται να σταματήσει...Είναι ανόητο να μιλάμε για το αντίθετο, όσο κι αν το θέλουμε όλοι μας...

Από το να στοιβάζονται, λοιπόν, 20, 30 σ' ένα κλουβάκι, σε κάποιο pet shop, πολύ καλύτερα σ' ένα μεγάλο κλουβί (με την παρεούλα τους...), με τροφή, φροντίδα και αγάπη...

nearos

Επιφανές μέλος

Μην αγοράζεται κατοικίδια που χρειάζονται κλουβί, ενισχύεται την αιχμαλωσία τους. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ζήτηση.
Ας τα αφήσουμε λοιπόν στις αισχρές καταστάσεις στα PetShop (γιατι αυτοι δε θα σταματησουν να τα προμηθεύονται)

ROM32

Δραστήριο μέλος

Εντάξει...Είμαστε εγκληματίες, τότε.-

Το εμπόριο των πουλιών δεν πρόκειται να σταματήσει...Είναι ανόητο να μιλάμε για το αντίθετο, όσο κι αν το θέλουμε όλοι μας...

Από το να στοιβάζονται, λοιπόν, 20, 30 σ' ένα κλουβάκι, σε κάποιο pet shop, πολύ καλύτερα σ' ένα μεγάλο κλουβί (με την παρεούλα τους...), με τροφή, φροντίδα και αγάπη...

Μόνη σου δεν μπορείς να σταματήσεις το εμπόριο όμως αυτό που μπορείς είναι να μην συνεχίζεις να αγοράζεις, αυτό είναι μια πράξη που εύκολα μπορείς να κάνεις.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ας τα αφήσουμε λοιπόν στις αισχρές καταστάσεις στα PetShop (γιατι αυτοι δε θα σταματησουν να τα προμηθεύονται)

Εσύ όμως τώρα που το ξέρεις μην αγοράζεις, τον εαυτό σου μπορείς να τον ελέγξεις, τότε κάντο!

nearos

Επιφανές μέλος

Εσύ όμως τώρα που το ξέρεις μην αγοράζεις, τον εαυτό σου μπορείς να τον ελέγξεις, τότε κάντο!
Mπα. Καταρχάς δεν πρόκειται να ξαναπάρω κατοικίδιο, δεν νομίζω πως θα μπορέσω να αντέξω τον θάνατό τους αν τυχόν πάρω. Ούτε ψάρι, ούτε σκύλο, ούτε γάτα ούτε πουλί.
Δεύτερον, καταλαβαίνω την συσχέτιση κατοικίδιου πουλιού - φυλάκιση, αλλά το ίδιο μπορείς να πεις και για μία γάτα. Το φυσικό της περιβάλλον είναι έξω στη φύση να κυνηγάει ποντίκια και πτηνά, και όχι να τρώει υγρές τροφές. Και ομοίως για τις γάτες, όπως και για τα πουλιά, αν σε αγαπάνε, σε εμπιστεύονται. Αν δεν θέλουν την ζωή τους, είτε είναι σε κλουβί, είτε είναι σε ένα διαμέρισμα, θα φύγουν και δε θα ξαναγυρίσουν.
Και τρίτον. Δεν επιβαρύνεται η συνείδησή μου. Το πουλάκι εγώ το έσωσα. Και καλύτερα να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον ήσυχο, με ανθρώπους οπού το αγαπάμε και το φροντίζουμε με φρέσκο νερό και φαγητό και παιχνιδάκια και καθαριότητα, παρά ό,τι θα βίωναν εκεί.
Είχα περάσει για να πάρω τροφή και στο petshop υπήρξε ένα νεκρό budgie, η τύπισσα απλώς το πήρε και το πέταξε στα σκουπίδια. Και στο κάτω κάτω, αν δεν το έπαιρνα εγώ, θα το έπαιρνε κάποιος άλλους, που τυχόν να μην ενδιαφέρονταν τόσο για αυτό. Σου λέω, τα κανονικά κοκατίλ τα παίρνεις 100 ευρώ, κάπου εκεί, αυτόν εγώ τον πήρα πάμφθηνα (δε θυμάμαι αν ήτανε 10 ευρώ; Σίγουρα κάτω απο 20). Προτιμώ να τον έχω ως πραγματικό κατοικίδιο σε μεγάλο κλουβί, γιατί κακά τα ψέμματα, αν το έπαιρνε κάποιος άλλος θα ήτανε δώρο, και θα το κρατούσανε σε ένα υπερβολικά μικρό για το μέγεθός τους κλουβί

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Μόνη σου δεν μπορείς να σταματήσεις το εμπόριο όμως αυτό που μπορείς είναι να μην συνεχίζεις να αγοράζεις, αυτό είναι μια πράξη που εύκολα μπορείς να κάνεις.
Δεν είναι μαλακτικό ρούχων, τα πουλάκια, να τ' αγοράζουμε μια φορά την εβδομάδα...Ούτε, προσωπικά, κάνω συλλογή...

Όμως, αν κάποιος αποφασίσει να κάνει τη ζωή πιο εύκολη σε κάποια από αυτά, δε θα τον πω εγκληματία...

Γιατί δεν "πετάω στα σύννεφα". Ούτε πάω με ευχολόγια...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια