Για να απαντήσω αρχικά στο θέμα, θα πω πως αν δεν κάνει κίνηση στο πρώτο ραντεβού να πληρώσει, ε, δεν θα υπάρξει δεύτερο. Μιλάω πάντα για έναν απλό καφέ, κι όχι ραντεβού σε κυριλέ εστιάτοριο που θες μπλοκ επιταγών για να πληρώσεις.. Ραντεβού είναι, όχι φιλική έξοδος. Και ναι, αυτό είναι δείγμα ότι είναι τζέντλεμαν και θα με προσέχει.
Εμπειρίες τώρα. Ο πρώην μου όταν τον γνώρισα έβγαζε τον βασικό μισθό. Ένα εξάμηνο αργότερα έφτασε να βγάζει κοντά στα 2.500? τον μήνα(κι αυτό πριν 4 χρόνια και βάλε, όπου τα χρήματα είχαν άλλη αξία). Ε, στο σημείο που ο μισθός του ξεπέρασε τα 1000?, παρόλο που είχε σαφώς αρκετά έξοδα, δεν με άφηνε πλέον να πληρώνω τίποτα (εγώ τότε ήμουν μια απλή φοιτήτρια με χαρτζηλίκι).Έτρεχα στο περίπτερο για να προλάβω να πάρω τσιγάρα και δεν τολμούσα ποτέ, έξω από μια βιτρίνα, να αναφωνήσω "πω πω τι ωραίο φόρεμα" αν το μαγαζί ήταν ανοιχτό, διότι μέσα στο επόμενο πεντάλεπτο με είχε σύρει μέσα και μου το είχε αγοράσει. Δεν μπορώ να πω πως ένιωσα ποτέ άσχημα, ίσως γιατί ποτέ δεν το απαίτησα - άσε που το χαρτζιλίκι μου δεν έφτανε για τα μέρη που ήθελε να πηγαίνουμε, οπότε.. ήταν και πρακτικοί οι λόγοι. Δεν μου το χτύπησε ποτέ βέβαια και το θεωρούσαμε και οι δύο αυτονόητο μετά από κάποιο σημείο..
Όταν χωρίσαμε γνώρισα τον τωρινό μου φίλο, ο οποίος δεν είναι τόσο υψηλόμισθος, αλλά ούτε είναι στον βασικό μισθό. Όσο ήμουν φοιτήτρια, οι λογαριασμοί πηγαιναν σε αναλογία 70-30 συνήθως, αλλά χωρίς φυσικά να το μετράμε- απλά κάποιες φορές του έλεγα πως θα κεράσω εγώ και απλά κέρναγα. Πλέον δεν δίνουμε σημασία, στις διακοπές έχουμε κοινό πορτοφόλι και τις υπόλοιπες φορές είναι απλά ..όποιος προλάβει(πλέον δουλεύω κι εγώ και πληρώνομαι σχετικά καλά). Ποτέ δεν έχουμε πληρώσει μισά μισά και να σας πω την αλήθεια είναι μέγιστο ξενέρωμα το μισά μισά σε ζευγάρι (θυμάμαι φάση με ένα παιδί που είχε έρθει ο λογαριασμός 9? κι έβγαλε 5? και τ' άφησε πάνω στο τραπέζι.. Άσε, θα τα πληρώσω όλα εγώ αν είναι έτσι.. Έλεος!)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.