Κεφαλονιά: Από ανακοπή ο θάνατος της Μυρτούς

Επειδη αναφέρεσαι σε εμενα διαστρεβλώνοντας λεγόμενα για δημοσια πλατφόρμα ενω ημουν ξεκάθαρη για τα rooms.

Από τη μία μιλάμε για ενημέρωση και από την άλλη, μεταδίδονται διαστρεβλωμένα γεγονότα, αποπροσανατολίζοντας τη βασική ουσία τέτοιων θεμάτων και μετατρέποντάς τα σε «Νικολούλη του ίντερνετ» και κουτσομπολιό....
Ποια διαστρέβλωση πάλι , απλώς πολλοί όταν ακούν πλατφόρμα σκέφτονται πλατφόρμες τυπου φβ κτλ

Πάντως αυτό π γίνεται από το πρωι στο φβ είναι εκνευριστικό. Ο κάθε άσχετος που δεν ξέρει τη δικογραφία μπαίνει κ γράφει τις μαλακιες του φυσικά για τα views κάτι άεργοι εκεί που ασχολουνται όλη μέρα με το φβ πιστευοντες ότι έτσι θα βγάλουν λεφτά. Τι να πει κανείς. Η ανθρωπότητα έχει παει σε άλλο λεβελ.
Ανώτερο λεβελ @Πάνθηρας! ; Δεν το διευκρινίζεις οπότε παιζει να το εννοεις και ετσι. Η αυτοκρατορία της θετικης σκέψης ! ;; Και να 'τανε μονο το φβ...

Είναι αυτό που έχω ξαναπεί, Λένω, καταλήγουμε μία κοινωνία αιώνιων εφήβων. Όντως τα λένε αυτά για τον εγκεφαλικό φλοιό (στη σχολή μου πχ μας το έλεγαν) και τραβάνε την εφηβεία μέχρι τα 25-26 ξέρω' γω. Αιώνιοι μπέμπηδες που μεγαλώνουν μαθαίνοντας να μην παίρνουν την ευθύνη των πράξεών τους για τίποτα, αυτό θα πω εγώ.
Προσπαθώ να το συνδέσω με άλλες ιστορίες που έχουμε ακούσει εδώ μέσα αλλά δεν με βοηθάει η μνήμη μου.
Αν κάποιος θυμάται τις περιπτώσεις στις οποίες αναφέρομαι, ας τις αναρτήσει.

Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων ήταν ότι ένας άνθρωπος 18 ετών είναι πλήρως υπεύθυνος για τις πράξεις του.
Και αυτή η θέση ισχυροποιούταν από το γεγονός ότι οι σημερινοί έφηβοι έχουν ελευθερίες που εμείς δεν είχαμε.
΄Οταν το 2007 ήμουν 15 χρονών, ακόμα και στα γενέθλια των συμμαθητών μου, με πήγαιναν και με επέστρεφαν οι γονείς μου.
Σήμερα τα 15χρονα έχουν πρόσβαση παντού.
Θεωρείται κανονικότητα να πηγαίνουν όπου θέλουν και να κάνουν ό,τι θέλουν.
Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για ηλικίες άνω των 18.
Γνωρίζουν την ζωή πολύ νωρίτερα από ότι την γνωρίζαμε εμείς σ΄αυτές τις ηλικίες.

Δεν γίνεται να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Να αποφασίσουμε λοιπόν.
΄Η θα θεωρούνται ώριμοι και θ΄αποδεχόμαστε τις επιλογές τους είτε καλές είτε κακές ή θα θεωρούνται ανώριμοι οπότε οφείλουμε να περιορίσουμε τις ελευθερίες τους μέχρι να ωριμάσουν.
Δεν γίνεται ν΄αποδεχόμαστε ότι μπορεί να προφυλαχθεί μόνο του από τους κινδύνους, ότι μπορεί να ξενυχτάει μέχρι το ξημέρωμα, να έχει ερωτικές σχέσεις, να μην είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει τους γονείς του για τις παρέες του ή για τις κινήσεις του και από την άλλη να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα επειδή παραστράτησε το "παιδί".
Ποιο παιδί;
Ενήλικας δεν είπαμε ότι είναι;

1776520216268.png

και από την άλλη να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα επειδή παραστράτησε το "παιδί".
Ολοι διαβάζουν τι γράφετε, και εδω και για καθε θυμα, οπως την αλλη κοπελιτσα που εκανε ΙΥΕ στην Ισπανια. Ιχνος συμπαθειας, κατανόησηγς ή συμπόνιας και υστερα θα μας πεις κι οτι κλαίτε;

Ποια διαστρέβλωση πάλι , απλώς πολλοί όταν ακούν πλατφόρμα σκέφτονται πλατφόρμες τυπου φβ κτλ
Ειπα αυτο και το διευκρινησα για τα rooms....ειναι πληρως διαχωρισμένα ειδικα εδω μεσα τι ειναι σοσιαλ και τι πλατφόρμα !

Μόνο τον μήνα Φεβρουάριο καταγράφηκαν πάνω από 60 χιλιάδες προβολές στη «γνωστή πλατφόρμα».......................

Αν πληρώσεις κάτι παραπάνω, μπαίνεις και σε διάφορα rooms όπου παρακολουθούν live…
Υπάρχουν σχετικά rooms, πάλι όπου κάποιοι σε «εκπαιδεύουν» πώς να χειραγωγείς και να οδηγείς τη σύντροφό σου στο «θέλω» σου…
Ξέρεις, είναι πολύ άσχημο σε τέτοια θέματα, που σκοπό έχουν μόνο την ενημέρωση (έστω κι ένας να το ψάξει, κέρδος είναι για εμένα τουλάχιστον — αυτός είναι πλέον ο σκοπός μου δεδομένου οτι εχουμε και εφηβακια απ οτι ξερω πλεον που μας διαβαζουν ), να μπαίνουν άλλα θέματα στη μέση και μετά κάποια να παίρνουν έδαφος για ανάρμοστους χαρακτηρισμούς.

Αλλάζει ολη η ουσια ενος τοσο ωραίου και σοβαρου θεματος για καποιους απο εμας !
Αυτο και τίποτε άλλο καλη συνεχεια !

Μην ανησυχείτε, ο οχλος δεν παιρνει χαμπάρι. Γραφετε οσα γράφετε εδω και δεν βρεθηκε ενας να σας κραξει. Κράζεστε μεταξυ σας μονο για ξεκάρφωμα. Ωστε "τα εφηβακια που μας διαβάζουν" να μην αναπτύσσουν αντισώματα. :paladin:

Τελευταία επεξεργασία:
Ααααα καλά. Πάλι τα ίδια !! Έχει κολλήσει η βελόνα...

Και για κράξιμο έχουμε (και) εσένα...Μια χαρά περνάς γενεές δεκατέσσερις όποιον σου κάτσει στο μάτι. Τον παρερμηνεύεις στο πιτς φιτίλι, βγάζεις τα όποια συμπεράσματά σου, χωρίς να μπεις καν στον κόπο να σκεφτείς μπας και κάνεις λάθος και βουαλά...

Όλα τα ΄χαμε, σε ετούτο το θέμα. Αυτό μας έλειπε να ΄ρθει να συμπληρωθεί το καρέ...

Ολοι διαβάζουν τι γράφετε, και εδω και για καθε θυμα, οπως την αλλη κοπελιτσα που εκανε ΙΥΕ στην Ισπανια. Ιχνος συμπαθειας, κατανόησηγς ή συμπόνιας και υστερα θα μας πεις κι οτι κλαίτε;
Το "Μην κλαις πάνω από το χυμένο γάλα", δεν είναι δικό μου.
Είναι αγγλική παροιμία: "Don't cry over spilled milk".

Ειπα αυτο και το διευκρινησα για τα rooms....ειναι πληρως διαχωρισμένα ειδικα εδω μεσα τι ειναι σοσιαλ και τι πλατφόρμα !

Ξέρεις, είναι πολύ άσχημο σε τέτοια θέματα, που σκοπό έχουν μόνο την ενημέρωση (έστω κι ένας να το ψάξει, κέρδος είναι για εμένα τουλάχιστον — αυτός είναι πλέον ο σκοπός μου δεδομένου οτι εχουμε και εφηβακια απ οτι ξερω πλεον που μας διαβαζουν ), να μπαίνουν άλλα θέματα στη μέση και μετά κάποια να παίρνουν έδαφος για ανάρμοστους χαρακτηρισμούς.

Αλλάζει ολη η ουσια ενος τοσο ωραίου και σοβαρου θεματος για καποιους απο εμας !
Αυτο και τίποτε άλλο καλη συνεχεια !
Ναι καλά τα λες , δεν διαφωνώ σε κάτι ούτε ασχολήθηκα με το πρωταρχικό σου μήνυμα . Στον Ηλία απάντησα γιατί μου έδωσε την εντύπωσε ότι σκέφτηκε κάτι άλλο .

Κι εγώ ξεκάθαρη είμαι, σαν λέω (ξανά και ξανά...), ότι για ένα 19χρονο που έτσι καταντάει, την ευθύνη την έχουν πρωτίστως οι γονείς...
Άλλο το «φταίνε οι γονείς που έτσι καταντάει», αυτή είναι ΑΛΛΗ συζήτηση που πάει πιο πίσω (και μια άποψη με την οποία ούτως ή άλλως συμφωνώ εν μέρει, όχι εν όλω)...γι' αυτό που συνέβη τις προάλλες φέρουν κάποια (άμεση) ευθύνη οι γονείς;
Μπορούσαν να κάνουν κάτι για να το αποτρέψουν (νόμιμα, όχι π.χ. να την κλειδώσουν στο σπίτι με το ζόρι) και δεν το έκαναν;

Τελευταία επεξεργασία:
Άλλο το «φταίνε οι γονείς που έτσι καταντάει», αυτή είναι ΑΛΛΗ συζήτηση και πάει πιο πίσω...γι' αυτό που συνέβη τις προάλλες φέρουν (άμεση) ευθύνη οι γονείς;
Μπορούσαν να κάνουν κάτι για να το αποτρέψουν (νόμιμα, όχι π.χ. σε κλειδώνω στο σπίτι με το ζόρι) και δεν το έκαναν;
Συγγνώμη...αλλά ως γονιός δεν μπορώ να δω μεμονωμένα τί έγινε τις προάλλες, χωρίς να σκεφτώ παράλληλα πώς μεγάλωσε αυτό το "παιδί". Και το κάθε παιδί...Για μένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα αυτά τα δυο : Το πως μεγαλώνω, καθορίζει και τη μετέπειτα ζωή, αποφάσεις, επιλογές κ.λπ.

Οπότε δεν είναι άλλη συζήτηση, είναι η ίδια συζήτηση, με άλλες προεκτάσεις.

Και εδώ (στο συγκεκριμένο περιστατικό...), έχουμε να κάνουμε με ξενοδοχεία, λεφτά που έρχονται από 65χρονους, κόκες, κ.λπ. (αυτά είναι, στο περίπου, τα δεδομένα...). Οπότε λογικό δεν είναι ν΄ αναρωτηθώ για τις επιλογές της ; Για το πως έφτασε να κάνει τέτοιες επιλογές και να παίρνει τέτοιες αποφάσεις ; Ότι έχει και ατομική ευθύνη είναι δεδομένο. Αλλά αρκεί ; Εμένα το "τα ΄θελε και τα ΄παθε, πήγαινε γυρεύοντας...", δε με ικανοποιεί. Ειδικά όταν μιλάμε για τέτοιες ηλικίες και σαν μπαίνουν ναρκωτικά στη μέση...

Και δεν αναφέρομαι στην ευθύνη ως ευθύνη, για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (τί θα μπορούσαν να κάνουν σαν πήγε στο ξενοδοχείο, "ήπιε" κ.λπ.), αλλά για γενικότερη ευθύνη που πάει κάποια χρόνια πίσω...

Και ναι, νομικά είναι ενήλικας. Ενηλικιώθηκε στα 18. Αλλά είναι σε μια μεταβατική φάση...Και ας ξέρει (ξέρουν...) τα πάντα σχεδόν και έχουν "ξυπνήσει" χρόνια πριν...

Ξέρεις είναι πάρα πολύ εύκολη και βολική η...μόνο ατομική ευθύνη. Συμφέρει και τον κάθε ανεπαρκή γονιό να πάρει συγχωρογχάρτι για την κάθε μαλακία που ΄χει κάνει και φτάνει το παιδί του σε τέτοιες συμπεριφορές και επιλογές (και για να μην παρεξηγηθώ, μιλώ γενικότερα και όχι συγκεκριμένα...).

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back