Κεφαλονιά: Από ανακοπή ο θάνατος της Μυρτούς

Αν εγώ οδηγάω πιωμένος προφανώς και εγώ θα έχω ευθύνη αν πάθω κάτι.
Oχι λιακο. Οταν οφηγας τυφλα, μπορεις να παρεις κανεναν στο λαιμο σου αθωο.Εχεις ενα οπλο στα χερια σου και μπορει να κλεισεις και ενα αλλο σπιτι εκτος απο το δικο σου.Εκτος απο την δικια σου ευθυνη, εχεις ευθυνη και για εμενα που δεν φταιω σε τιποτα να γυρισω στην οικογενεια μου. Το καλο σεναριο ειναι να πας σε γκρεμο να πεσεις , το κακο ειναι να με παρεις μαζι σου.

Για την κοκο ισως? Λεω εγω τωρα...
Ίσως...ίσως κι όχι...ίσως και να τα μοιράζονταν με «τον 23χρονο» και να μην ήταν μόνο για εκείνη, ποιος ξέρει;:whistle:
Παίζουμε με τις λέξεις ; Και για να γίνει κάποιος υπεύθυνος των πράξεων του, πρέπει πρώτα κάποιοι να του μάθουν πώς να συμπεριφέρεται υπεύθυνα γενικότερα...Ένας τόσο νέος άνθρωπος που έτσι ρισκάρει (ζωή, αξιοπρέπεια, κ λπ. ...), δείχνει ότι δεν ξέρει τί θα πει υπευθυνότητα. Αν αυτό εσύ το θεωρείς μόνο ατομική ευθύνη και όχι συλλογική/γονεϊκή, τί να πω ;
Εσύ παίζεις, όχι εγώ...εγώ είμαι ξεκάθαρος και λέω «είσαι ενήλικη=έχεις την πλήρη ευθύνη των πράξεων/επιλογών σου»!
Για σένα που ξεκινάει η ατομική ευθύνη;
Στα 39;Στα 69;Ποτέ;:rolleyes:

Εσύ παίζεις, όχι εγώ...εγώ είμαι ξεκάθαρος και λέω «είσαι ενήλικη=έχεις την πλήρη ευθύνη των πράξεων/επιλογών σου»!
Για σένα που ξεκινάει η ατομική ευθύνη;
Στα 39;Στα 69;Ποτέ;:rolleyes:
Κι εγώ ξεκάθαρη είμαι, σαν λέω (ξανά και ξανά...), ότι για ένα 19χρονο που έτσι καταντάει, την ευθύνη την έχουν πρωτίστως οι γονείς...

Καλα ανοιχτή πλατφορμα με βιασμους δεν γίνεται να υπάρχει , αυτα είναι κλειστές ομάδες που τα κανουν . Τύπου μικρά νησακια επστειν . Και της gisele που λετε δεν ειναι οτι τα ανεβαζε στο ιντερνετ και τα εβρισκες με ενα γκουγκλαρισμα . Βεβαια και στα κοινα πορνοσαιτ , ονλιφανς κτλ σίγουρα πολλές το κανουν εξ αναγκασμου

Σε ποια συνέδρια αναφέρεσαι ;
Επειδη αναφέρεσαι σε εμενα διαστρεβλώνοντας λεγόμενα για δημοσια πλατφόρμα ενω ημουν ξεκάθαρη για τα rooms.

Από τη μία μιλάμε για ενημέρωση και από την άλλη, μεταδίδονται διαστρεβλωμένα γεγονότα, αποπροσανατολίζοντας τη βασική ουσία τέτοιων θεμάτων και μετατρέποντάς τα σε «Νικολούλη του ίντερνετ» και κουτσομπολιό....

Γύρω στα 26 στα κορίτσια και στα 28 στα αγόρια όταν έχει αναπτυχθεί πλήρως ο εγκέφαλος. Και πάλι όμως επειδή είμαστε άνθρωποι μπορεί να κάνουμε μαλακίες. Άλλο όμως να κάνεις λάθος άλλο να κάνεις έγκλημα. Επιπλέον είναι πάρα πολλά που δεν ξέρουμε για την κοπέλα, τί τραυματα μπορεί να είχε, από τί μπορεί να ήθελε να ξεφύγει κ.λπ.
Η ελληνική κοινωνία διέλυσε τον κονωπα (λάθος, βλεφαρίδα, υαλορουνικο) και κατάπιε την καμηλο (απανθρωπιά, έγκλημα). Ε, ένα ρόλο και το φύλο το παίζει.
Στο κάτω κάτω έκανε κακό μόνο στον εαυτό της, δεν πήρε κανένα βανακι όποιον πάρει ο χάρος.

Γύρω στα 26 στα κορίτσια και στα 28 στα αγόρια όταν έχει αναπτυχθεί πλήρως ο εγκέφαλος. Και πάλι όμως επειδή είμαστε άνθρωποι μπορεί να κάνουμε μαλακίες. Άλλο όμως να κάνεις λάθος άλλο να κάνεις έγκλημα. Επιπλέον είναι πάρα πολλά που δεν ξέρουμε για την κοπέλα, τί τραυματα μπορεί να είχε, από τί μπορεί να ήθελε να ξεφύγει κ.λπ.
Η ελληνική κοινωνία διέλυσε τον κονωπα (λάθος, βλεφαρίδα, υαλορουνικο) και κατάπιε την καμηλο (απανθρωπιά, έγκλημα). Ε, ένα ρόλο και το φύλο το παίζει.
Στο κάτω κάτω έκανε κακό μόνο στον εαυτό της, δεν πήρε κανένα βανακι όποιον πάρει ο χάρος.
Αυτός ο ρημάδης ο εγκέφαλος όμως πώς γίνεται σε άλλα θέματα να έχει αναπτυχθεί πλήρως και σε άλλα όχι;

Αν είχες την ίδια ωριμότητα στα 18 με τα 28, ε μπράβο σου παιδί θαύμα!

Έλα αρκετά.

Το ίδιο ακριβώς θα έλεγα και γω.
ΑΡΚΕΤΑ!

Άλλο η νομική ενηλικίωση πιστεύω και άλλη η πραγματική.. το θέμα είναι έχουμε συμφωνήσει σαν κοινωνία ότι τα 18 είναι μια αποδεκτή ηλικία τυπικής ενηλικίωσης και υποτυπώδους αντίληψης βασικών πράξεων του ατόμου και των συνεπειών τους στο ίδιο και στο κοινωνικό σύνολο. Για πολλούς λόγους, όπως υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι εκείνο το σημείο, οικογενειακή γαλούχηση.. δηλαδή και να μην έχει αναπτυχθεί 100% ο εγκεφαλικός φλοιός εε βασικές πράξεις/συμπεριφορές γνωρίζει το άτομο αν είναι βλαπτικές ή όχι και μπορεί να σταθεί στην καθημερινότητα επαρκώς.

Τελευταία επεξεργασία:
Αυτός ο ρημάδης ο εγκέφαλος όμως πώς γίνεται σε άλλα θέματα να έχει αναπτυχθεί πλήρως και σε άλλα όχι;
Είναι αυτό που έχω ξαναπεί, Λένω, καταλήγουμε μία κοινωνία αιώνιων εφήβων. Όντως τα λένε αυτά για τον εγκεφαλικό φλοιό (στη σχολή μου πχ μας το έλεγαν) και τραβάνε την εφηβεία μέχρι τα 25-26 ξέρω' γω. Αιώνιοι μπέμπηδες που μεγαλώνουν μαθαίνοντας να μην παίρνουν την ευθύνη των πράξεών τους για τίποτα, αυτό θα πω εγώ.

Βάλτα με την επιστήμη. Και εσύ παιδί θαύμα; Διάφορα 18 με 28 βλέπουμε;

Κατά τ' άλλα..."Ένα ρόλο και το φύλο το παίζει" και στο καπάκι από γυναίκα σε γυναίκα : "Έλα αρκετά"...

Ύφος χιλίων καρδιναλίων που έχετε κάποιες/οι. Προσέξτε μην πέσετε απότομα, από τόσο ψηλά...

Κατά τ' άλλα..."Έναν ρόλο και το φύλο το παίζει" και στο καπάκι από γυναίκα σε γυναίκα : "Έλα αρκετά"...

Ύφος χιλίων καρδιναλίων που έχετε κάποιες/οι. Προσέξτε μην πέσετε απότομα, από τόσο ψηλά...

Τί σημαίνει από γυναίκα σε γυναίκα; Λίγες γυναίκες βγήκαν να κανιβαλισουν αυτές τις μέρες; Να τους πούμε μπράβο επειδή είναι γυναίκες;

Τί σημαίνει από γυναίκα σε γυναίκα; Λίγες γυναίκες βγήκαν να κανιβαλισουν αυτές τις μέρες; Να τους πούμε μπράβο επειδή είναι γυναίκες;
Μπα ; Τώρα με παρέθεσες ; Καταδέχτηκες ; Νόμιζα ότι είσαι πολύ υπεράνω...

Δε σου είπε τίποτα. Αυτό κράτα...

Βάλτα με την επιστήμη. Και εσύ παιδί θαύμα; Διάφορα 18 με 28 βλέπουμε;
Είσαι μαλωμένη με το να κάνεις παραθέσεις;
Επίσης με το υφάκι τι παίζει, από τον πόνο που έχεις με τους άντρες προέκυψε; (κάποια πράγματα μπαμ κάνουν, να ξες).
Α, όσο για την επιστήμη, τα σπούδασα αυτά και όχι μόνο τριτοβάθμια αλλά και μεταπτυχιακά, οπότε τα κρίνω.
Κι όσο για τα 18 μου μαλακίες έκανα, το είπα ξανά, αλλά σε πάρτι με ναρκωτικά και άλλα τέτοια όμορφα δεν πήγαινα.

Πωπω γέρος 65 χρονών ψάχνοταβ με ένα κοριτσάκι 19.

Αυτοί οι γεροι το έχουν παραχεσει. Αμα δε χορτασε; στα νιάτα σου ποιος σου φταίει ρε μπαρμπα ;

Είναι αυτό που έχω ξαναπεί, Λένω, καταλήγουμε μία κοινωνία αιώνιων εφήβων. Όντως τα λένε αυτά για τον εγκεφαλικό φλοιό (στη σχολή μου πχ μας το έλεγαν) και τραβάνε την εφηβεία μέχρι τα 25-26 ξέρω' γω. Αιώνιοι μπέμπηδες που μεγαλώνουν μαθαίνοντας να μην παίρνουν την ευθύνη των πράξεών τους για τίποτα, αυτό θα πω εγώ.
Διαφωνώ εχει βάση αυτο που είπε !
Είναι ξεκάθαρα τα όρια όταν μιλάμε για προεφηβικό και εφηβικό στάδιο, και διαφορετικά όσον αφορά τη νευρολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Τα 25 έτη που σχετίζονται με την ωρίμανση του εγκεφαλικού φλοιού στην ψυχολογία, δεν είναι συνυφασμένα με τον συμπεριφορισμό του εφήβου μέχρι τα 19.

Ναι υπαρχει η παρορμητικότητα γι αυτο αλοστε υπάρχει και ο διαχωρισμός στην αναπτυξιακή ψυχολογία που διαχωρίζει πλήρως τις ορμόνες της εφηβείας ( που λογικά έχουν επιρροή στον συμπεριφορισμό ) με το επόμενο στάδιο της μετεφηβείας, όπου ο συμπεριφορισμός πλέον δεν είναι τόσο πλαισιωμένος από τις ορμόνες.

Οι μπέμπηδες που λες εχει να κανει με τους γονείς και με την ανικανότητα τους να αποδεχτούν οτι το παιδι τους μεγαλωσε και ειναι ικανο να τρωει και να κοιμάται μόνο του,η συν εξάρτηση βολεύει ειδικα στους λογαριασμούς :P

Είσαι μαλωμένη με το να κάνεις παραθέσεις;
Επίσης με το υφάκι τι παίζει, από τον πόνο που έχεις με τους άντρες προέκυψε; (κάποια πράγματα μπαμ κάνουν, να ξες).
Α, όσο για την επιστήμη, τα σπούδασα αυτά και όχι μόνο τριτοβάθμια αλλά και μεταπτυχιακά, οπότε τα κρίνω.
Κι όσο για τα 18 μου μαλακίες έκανα, το είπα ξανά, αλλά σε πάρτι με ναρκωτικά και άλλα τέτοια όμορφα δεν πήγαινα.

Ε, μπράβο σου. Και εγώ ούτε τσιγάρο έχω βάλει στο στόμα μου, τί σημαίνει αυτό; Θα γίνω σαν τις κυρατσες που πουλάνε ανωτερότητα; Ενας λόγος που δεν είμαι έτσι, είναι ότι δε χρειάζομαι επιβεβαίωση, ούτε από άνδρες, ούτε από κανέναν. Δεν πίστευα ότι θα το έλεγα αλλά έχω πάρει τόση που έχω μπουχτισει.
Τώρα πού το είδες το υφακι... Μάλλον κάτι από όσα είπα κάπου σε ετσουξε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back