Mea Culpa
Νεοφερμένο μέλος

Ναι, θα συμφωνήσω. Εμένα μου άρεσαν εκτός απο την ερμηνεία και την μουσική η υπόθεση και τα ηθικά μυνήματα που περνάει, για την προσπάθεια, την διαφορετικότητα και τα συναφή ανεξάρτητα απο το πολιτικό πλαίσιο.Νταξ για εμενα πολυ υπερεκτιμημενη. ΜΕΓΑΛΗ Αμερικανια που θελει να περασει το μυνημα οτι για να πετυχεις -κυριως στο προπυργιο του καπιταλισμου που λεγεται ΗΠΑ- το μονο που χρειαζεται ειναι να ακολουθεις πιστα το συστημα. Ακομα και αν το iq σου ειναι -200. Και φυσικα ολοι οι αντιδραστικοι και αυτοι που αμφισβητησαν το συστημα ηταν πρεζονια, ελευθερων ηθων και φορεις AIDS, ηπατιτιδας κτλ που μετανιωσαν στην συνεχεια για οτι εκαναν στην ζωη τους. Για εμενα αξιζαν μονο οι ερμηνειες (ειδικα του Τομ Χανκς που ειναι εξαιρετος ηθοποιος) και η μουσικη της.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loreley
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnny15
Επιφανές μέλος

αλλα το μεγαλυτερο κλαμα νομιζω το εχω ριξει στην τελευταια ταινια Harry Potter...στη σκηνη με τις αναμνησεις του Snape.
Είχα ρίξει κλάμα στο βιβλίο οπότε ήξερα τι γίνεται στην ταινία και δεν με ενθουσίασε.
Emilouko
Περιβόητο μέλος

Είχα ρίξει κλάμα στο βιβλίο οπότε ήξερα τι γίνεται στην ταινία και δεν με ενθουσίασε.
Και γω..Άλλη χάρη έχει το βιβλίο.
Alex S
Νεοφερμένο μέλος

Και γω..Άλλη χάρη έχει το βιβλίο.
Άλλη χάρη το μυθιστόρημα, μια ταινία μπορεί να είναι η ίδια για δύο άτομα, ένα βιβλίο ποτέ..Την έχω πάθει και εγώ με το "Mystic Ricer" και το "Shutter Island" του Dennis Lehane, καλές και οι ταινίες αλλά τα βιβλία είναι άπιαστα..
Guest 845212
Επισκέπτης

Ναι, θα συμφωνήσω. Εμένα μου άρεσαν εκτός απο την ερμηνεία και την μουσική η υπόθεση και τα ηθικά μυνήματα που περνάει, για την προσπάθεια, την διαφορετικότητα και τα συναφή ανεξάρτητα απο το πολιτικό πλαίσιο.
Γενικα αυτο που με χαλασε πιο πολυ στην ταινια (και στην ουσια αυτο που διαμορφωσε το ηθικοπλαστικο πολιτικο της μυνημα) ειναι ο τροπος με τον οποιο αποδοθηκε η ζωη της φιλης του Φορεστ. Μιλαμε ηταν τραγικο -.- Φυσικα επειδη ηταν ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ σαρωσε τα οσκαρ ενω εκεινη την χρονια ειχαν βγει ταινιες διαμαντια που δεν ηταν καν υποψηφιες. Οσον αφορα τις αλλες ταινιες που διεκδικουσαν το Οσκαρ καλυτερης ταινιας δεν ηταν μονο πολυ καλυτερες ταινιες αλλα μπορω να πω οτι μερικες απο αυτες αφησαν εποχη. Τις αναφερω: Pulp fiction, τελευταια εξοδος: Ριτα χειγουορθ, τεσσερις γαμοι και μια κηδεια και Quiz show (δεν το εχω δει αλλα πολλοι κριτικοι κινηματιγραφου ακομα το μνημονευουν). Οχι οτι εχω πολλες προσδοκιες απο τον θεσμο των Οσκαρ , μην ξεχναμε οτι ο Χιτσκοκ δεν πηρε ποτε

Συγκινητικη προσωπικοτητα ο Σιντλερ (ειδικα αμα διαβασετε αναλυτικα την εξελιξη της ζωης του)... Οσον αφορα την ταινια ο Σπιλμπεργκ (που ειναι Εβραιος) δεν θα μπορουσε να βρει καλυτερο τροπο να προσεγγισει το θεμα του Ολοκαυτωματος. Απο τα τοπ αριστουργηματα ολων των εποχων.
Emilouko
Περιβόητο μέλος

Άλλη χάρη το μυθιστόρημα, μια ταινία μπορεί να είναι η ίδια για δύο άτομα, ένα βιβλίο ποτέ..Την έχω πάθει και εγώ με το "Mystic Ricer" και το "Shutter Island" του Dennis Lehane, καλές και οι ταινίες αλλά τα βιβλία είναι άπιαστα..
Το πρωτο δεν το ξερω..shutter island έχω δει μόνο την ταινία.
Dias
Επιφανές μέλος

"Όταν φεύγεις μην κοιτάξεις πίσω σου, γιατί η τελευταία εικόνα θα σου μείνει για πάντα στο μυαλό"
Emilouko
Περιβόητο μέλος

Dias
Επιφανές μέλος

Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος

Θα συμφωνήσω είναι μία από τις καλύτερες ταινίες. Οι περισσότερες σκηνές εκεί έχουν το κάτι μαγικό,συγκινητικό και ωραίο.Από την "Πολίτικη κουζίνα", την καλύτερη (κατά τη γνώμη μου) Ελληνική ταινία, οι σκηνές αποχαιρετισμού στο σταθμό...
"Όταν φεύγεις μην κοιτάξεις πίσω σου, γιατί η τελευταία εικόνα θα σου μείνει για πάντα στο μυαλό"
Ο δεύτερος αποχωρισμός τους είναι επίσης συγκινητικός αλλά και με λόγια που έχουν νόημα

Guest 875331
Επισκέπτης

I have to go move a mountain to regain manliness.
Sail Beg
Εκκολαπτόμενο μέλος

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Johnnie Hunter
Νεοφερμένο μέλος

Joaquín
Διάσημο μέλος

Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος

Το να παντρεύεσαι κάποιον που δεν αγαπάς πραγματικά μόνο και μόνο επειδή σε έστειλαν οι γονείς σου στην θέση της αδερφής σου είναι τρομερά άσχημο. Και ακόμα πιο άσχημο να χάνεις τον έρωτα της ζωής σου γιατί βρίσκεσαι σ'αυτή την κατάσταση και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο γιατί η συνείδηση και το μυαλό δεν στο επιτρέπουν. Αναφέρομαι στις "Νύφες".
Ορίστε...
(Όσοι δεν έχετε δει την ταινία σας την προτείνω πάντως θα δείτε και θα μάθετε πολλά)
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Johnny15
Επιφανές μέλος

Οσο περιεργο κι αν φαινεται... Εγω κλαιω παντα σε αυτη τη σκηνη... Μπορει να ειναι απο φοβο... απο ενταση... αλλα κλαιω
Να σας πω την αλήθεια... Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να φυλακιστεί.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Να σας πω την αλήθεια... Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να φυλακιστεί.
Συμφωνω μαζι σου.... Τι φταιει αυτος που απο την αρχη ο αλλος ηταν τρελος;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.