bubblebee
Δραστήριο μέλος
Η bubblebee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 575 μηνύματα.

21-03-23

15:12
Γενικά το τελευταίο διάστημα ψάχνω σπίτι και σήμερα είδα ένα το οποίο κατά τ' άλλα μου αρέσει αλλά όπως μου είπαν έχει κοινό ρολόι ρεύματος. Σχετικά με αυτό τι συμβαίνει; Δηλαδή πως υπολογίζεται το ρεύμα; Και παίζει να χρεώνεται κάτι έξτρα ή μόνο ότι καταναλώνω; Ευχαριστώ για όποια διαφώτιση!
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

21-03-23

16:17
Έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση. Σε παλιά πολυκατοικία υπήρχε ένα πολύ μεγάλο διαμέρισμα που χωρίστηκε σε δύο μικρότερα τα οποία νοικιάστηκαν χωριστά. Όμως υπήρχε ένας μετρητής της ΔΕΗ για όλους. Ήρθε ηλεκτρολόγος και έβαλε σε κάθε διαμέρισμα έναν ενδιάμεσο μετρητή (φωτογραφία) που μετρούσε την κατανάλωση καθενός. Όταν ερχόταν ο κοινός λογαριασμός από τη ΔΕΗ, οι δύο ένοικοι μοίραζαν το ποσό ανάλογα με τις kWh που έδειχναν τα ενδιάμεσα ρολόγια.
bubblebee
Δραστήριο μέλος
Η bubblebee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 575 μηνύματα.

21-03-23

16:32
Το διαμέρισμα που είδα εγώ έχει δικό του μετρητή μέσα (ηλεκτρικό πίνακα) οπότε η ένδειξη φαίνεται αλλά η απορία μου αφορά κυρίως τον υπολογισμό του πληρωτέου ποσού. Πχ αν κάψω μέσα σε έναν μήνα 100 kwh και ο λογαριασμός της πολυκατοικίας έρθει 300 ευρώ για 500 kwh (ξεκάθαρα τυχαία νούμερα, δεν έχω ιδέα) τότε πληρώνω το 1/5 του 300 άρα 60 ευρώ;

21-03-23

16:53
Η γρήγορη απάντηση είναι, μήν μπλέξεις. Άκου με που σου λέω. Κορόιδα ψάχνουν; Κι αν ο άλλος δεν πληρώνει το δικό του μερίδιο, δε θα έχεις εσύ ρεύμα ας πούμε; Μείνε μακριά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...