γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.

13-02-25

23:24
Καλη μου δεν εχω εχω εμπειρια απο διαγνωστικα εργαστηρια τυπου Βιοιατρικης και τα οποια και δεν αποδεχομαι για την ενδοσκόπιση αυτη.Θέλω να κάνω γαστροσκόπηση ( εμφανίζω από έντονους στομαχικους πόνους που επανέρχονται σε τακτά διαστήματα...αλλοτε εμφανίζονται μετά από συγκεκριμένα τρόφιμα και άλλοτε αναίτια..πιθανολογω από άγχος,στεναχώρια), το θέμα είναι πως παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ δε μου δέχτηκαν σε κανένα ιδιωτικό διαγνωστικό εδώ . Ήθελα να ήξερα που στο καλό χρησιμεύει αυτό το παραπεμπτικό;
Απο το Μετροπολιταν ξερω και προφανως και τα ομορα (πχ υγεια) καθοτι ειναι του ιδιου ιδιοκτητη (CVC)
Αυτοι δεχοταν εοπυυ αλλα εχουν και αρκετη δουλεια. Ελπιζω να μην το αλλαξαν... αν το αποφασισεις συνιστω του πειραια.
Βεβαια μη περιμενεις και να ειναι εντελως δωρεαν γιατι ειναι γυπες και αρπακτικα.
Στο σαιτ τους αναφερει τωρα αυτο
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

13-02-25

23:41
K σε γενικό νοσοκομείο μπορείςΘέλω να κάνω γαστροσκόπηση ( εμφανίζω από έντονους στομαχικους πόνους που επανέρχονται σε τακτά διαστήματα...αλλοτε εμφανίζονται μετά από συγκεκριμένα τρόφιμα και άλλοτε αναίτια..πιθανολογω από άγχος,στεναχώρια), το θέμα είναι πως παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ δε μου δέχτηκαν σε κανένα ιδιωτικό διαγνωστικό εδώ . Ήθελα να ήξερα που στο καλό χρησιμεύει αυτό το παραπεμπτικό;
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.

14-02-25

08:25
Δεν επιτρέπεται καμία πράξη αναισθησίας γενικής, να γίνει χωρίς παρουσία αναισθησιολογου.Βάζουν και αναισθησιολόγο μέσα ( ενώ πρακτικά δεν χρειάζεται) για να τσεπώσει κ αυτός μαύρα.
Αν κάνεις γαστροσκόπηση με μέθη πρέπει να υπάρχει μέσα αναισθιολογος.
Αν αντέξεις να την κάνεις ξύπνιος, είσαι μεγάλος μαρακλης.
Όποιον ιδιώτη γαστρεντερολογο βλέπετε να κάνει γαστροσκόπηση με μέθη χωρίς αναισθιολογο, να ξέρετε ότι είναι 100% παράνομο και κινδυνεύει με φυλάκιση, όπως και ο αναισθιολογος που του προμηθευει τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται.
ΜΗ ΡΙΣΚΑΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΙΟΛΟΓΟ. ΠΟΤΕ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Μην νομίζεις ότι είναι τόσο εύκολο. Είναι πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολο. Εκτός αν δεν έχεις μεγάλο αντανακλαστικό εμετού.σοβαρά μιλάς; Ξύπνιος πια; Και το ζυμαρούλη; Στα κρατικά είπες ε; Αρκεί να βρεις ραντεβού.
Τέλεια!!!!!!!!!
Καιρός να αποφασίσω να το κάνω
Σπονδυλική...μάλιστα. Που είναι τόσο λεπτοδουλειά που αν πειράξεις έστω και λίγο κάποιο νευρο άντε γεια μετά έχεις πόνους μια ζωή (ο γιες, το έπαθε ξαδέρφη μου από γεννα σε ιδιωτικό μαιευτήριο με το επισκληριδιο).επιλέξουμε την σπονδυλική αναισθησία
Γενικά οι αναισθησιολογοι είναι λίγο περίεργη φάρα όπως λέει και ο @fockos . Προσπαθούν και λίγο να γλυτώσουν από την ευθύνη σε περίπτωση στραβης

touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.

14-02-25

09:56
Κανονικά, αν πας σε ιδιωτικές κλινικές, το δέχονται, απλά πληρώνεις τη νόμιμη συμμετοχή, δηλ για μια κολονοσκόπηση είναι μεταξύ 100 και 150 εκτός τις βιοψίες, αν βρουν πολύποδες. Τόσο τουλάχιστο είχε στις κλινικές των δυτικών προαστίων, που ρώτησα. Τώρα κάτι μετροπόλιταν κλπ λουξ κλινικές, δεν ξέρω, αλλά δε σκόπευα να δώσω και μια περιουσία για ....ζυμαρουλοσκόπηση. Σε μικρά διαγνωστικά κέντρα, δεν ρώτησαΘέλω να κάνω γαστροσκόπηση ( εμφανίζω από έντονους στομαχικους πόνους που επανέρχονται σε τακτά διαστήματα...αλλοτε εμφανίζονται μετά από συγκεκριμένα τρόφιμα και άλλοτε αναίτια..πιθανολογω από άγχος,στεναχώρια), το θέμα είναι πως παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ δε μου δέχτηκαν σε κανένα ιδιωτικό διαγνωστικό εδώ . Ήθελα να ήξερα που στο καλό χρησιμεύει αυτό το παραπεμπτικό;
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

14-02-25

09:57
Εγώ που την έκανα στο iatropolis, μου είχαν ξεκαθαρίσει από το τηλέφωνο ότι δεν αφαιρούν τους πολύποδες αν βρουν.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.

14-02-25

10:07
σοβαρά, ούτε μικρούληδες; Αυτό πάει πακέτο, ήξερα. Μόνο για τους μεγάλους, ήξερα, πως αν είναι πολύ μεγάλοι και υπάρχει κίνδυνος αιμορραγίας, το αποφεύγουν στα ιδιωτικά. Tελικά αυτά τα ιδιωτικά, ακόμη και κλινικές, κάνουν μισές δουλειές. Σε πολλά πράματα λένε: όχι. Δηλ τρώς νάρκωση, παίρνεις ένα μέτρο σωλήνα μέσα σου και σε υποχρεώνουν να ξαναπάς.Εγώ που την έκανα στο iatropolis, μου είχαν ξεκαθαρίσει από το τηλέφωνο ότι δεν αφαιρούν τους πολύποδες αν βρουν.

Η iatropolis είναι απλό διαγνωστικό, ή κλινική;
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

14-02-25

10:11
Διαγνωστικό είναι το iatropolis.
Όχι, ούτε τους μικρούς αφαιρούν. Τουλάχιστον στα λόγια, δεν ξέρω αν οι γιατροί στη πράξη θα το κάνανε.
Θα το ξέρω για την άλλη φορά σε... 15 χρόνια ώστε να μην πάω κάπου που δεν θα αφαιρούν.
Αυτό έλειπε να κάνω ολόκληρη διαδικασία και να πρέπει να την ξανά κάνω αν βρεθούν πολύποδες.
Όχι, ούτε τους μικρούς αφαιρούν. Τουλάχιστον στα λόγια, δεν ξέρω αν οι γιατροί στη πράξη θα το κάνανε.
Θα το ξέρω για την άλλη φορά σε... 15 χρόνια ώστε να μην πάω κάπου που δεν θα αφαιρούν.
Αυτό έλειπε να κάνω ολόκληρη διαδικασία και να πρέπει να την ξανά κάνω αν βρεθούν πολύποδες.
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

14-02-25

12:07
Κοίτα στον κόσμο των φόρουμ δεν παίρνω κανένα στα σοβαρά επειδή έχει την ταμπελα νευρολόγος ψυχίατρος κ.αΑν και δεν ρώτησα την καθηγήτρια για πηγές, πάντα αναφέρω αυτά που μου έχουν πει οι καθηγητές. Εννοείται, άτομα όπως ο Φόκος, για παράδειγμα, μιας που είναι νευρολόγος, θα γνωρίζει καλύτερα και εννοείται ότι αυτό δεν πρέπει να είναι εμπόδιο για να γίνει το χειρουργείο. Απλώς μας είχε πει ότι αντί να κάνουμε ολική αναισθησία, μπορούμε να επιλέξουμε την σπονδυλική αναισθησία, αν γίνεται. Μια έρευνα που βρήκα, αν και έγινε σε ποντίκι, παρουσιάζει κάποια δεδομένα τα οποία έχουν βρεθεί. Πάντως, είναι μια ερώτηση που χρήζει περαιτέρω έρευνας.
Early Exposure to General Anesthesia Causes Significant Neuronal Deletion in the Developing Rat Brain
Abstract: Background: Postoperative neurocognitive decline is a frequent complication in adult patients undergoing major surgery with increased risk for morbidity and mortality. The mechanisms behind cognitive decline after anaesthesia and surgery are not known. We studied the association between CSF and blood biomarkers of neuronal injury or brain amyloidosis and long-term changes in neurocognitive function. Methods: In patients undergoing major orthopaedic surgery (knee or hip replacement), blood and CSF samples were obtained before surgery and then at 4, 8, 24, 32, and 48 h after skin incision through an indwelling spinal catheter. CSF and blood concentrations of total tau (T-tau), neurofilament light, neurone-specific enolase and amyloid b (Ab1-42) were measured. Neurocognitive function was assessed using the International Study of Postoperative Cognitive Dysfunction (ISPOCD) test battery 1e2 weeks before surgery, at discharge from the hospital (2e5 days after surgery), and at 3 months after surgery. Results: CSF and blood concentrations of T-tau, neurone-specific enolase, and Ab1-42 increased after surgery. A similar increase in serum neurofilament light was seen with no overall changes in CSF concentrations. There were no differences between patients having a poor or good late postoperative neurocognitive outcome with respect to these biomarkers of neuronal injury and Ab1-42. Conclusions: The findings of the present explorative study showed that major orthopaedic surgery causes a release of CSF markers of neural injury and brain amyloidosis, suggesting neuronal damage or stress. We were unable to detect an association between the magnitude of biomarker changes and long-term postoperative neurocognitive dysfunction.
Εδώ ολόκληρη καθηγήτρια σου μας λες ότι σου είπε κάτι τέτοιο το οποίο πιο λάθος δεν έχει.
Φίλτρο θα πω εγώ, φίλτρο και γνώση θα σε προστατεύσει από τον οποιοδήποτε υπό το πρίσμα της ταμπέλας μπορεί να σε οδηγήσει σε κάτι αρκετά κακό για τη υγεία σου

Guest 881237
Επισκέπτης

14-02-25

12:25
Σωστά. Κι εμένα η γιατρός με είχε στείλει στον ιατροκοσμο , για να γίνουν με αναισθησιολογο .Δεν επιτρέπεται καμία πράξη αναισθησίας γενικής, να γίνει χωρίς παρουσία αναισθησιολογου.
Όποιον ιδιώτη γαστρεντερολογο βλέπετε να κάνει γαστροσκόπηση με μέθη χωρίς αναισθιολογο, να ξέρετε ότι είναι 100% παράνομο και κινδυνεύει με φυλάκιση, όπως και ο αναισθιολογος που του προμηθευει τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται.
ΜΗ ΡΙΣΚΑΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΙΟΛΟΓΟ. ΠΟΤΕ.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.

14-02-25

12:37
Πολλοί τρελοί γαστρεντερολογοι πάνε και κάνουν μόνοι τους αναισθησίες. Καμία μέρα θα πάρουν στον λαιμό τους άνθρωπο. Μεγάλη προσοχή!Σωστά. Κι εμένα η γιατρός με είχε στείλει στον ιατροκοσμο , για να γίνουν με αναισθησιολογο .
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

14-02-25

12:40
Συγνώμη κανένα αλαρμ σε πολύποδες στομάχι έντερο και χολή...Κοιτα να δεις
Το να μην αρωσταινουμε δεν ειναι φυσιολογικο..το φυσιολογικο ειναι να αρωσταινουμε και να ανακαμτουμε γρηγορα και πληρως.
Το κοριτσι που θετει το θεμα ειναι ενα νεο και υγειες παιδι... χωρις θεματα και με δυνατο ανοσοποιητικο.
Τωρα πως να πετυχουμε να αρωστησουμε σπανια και συντομα και ελαφρα... λεμε για συναχια, ιώσεις και γριπες.
Βασικα πρεπει να ακολουθουμε την φυση και η φυση της ελλαδας ειναι μοναδικη ( δεν ξερω τι παιζει στην ινδια) εχει οτι χρειαζεται.
1) Οπλιζουμε με πολεμοφοδια τον οργανισμο μας.
Στην εβδομαδιαια διατροφη μας βαζουμε ολα εκεινα τα λαχανικα και χορταρικα που παραγει η γη στο χωμα τον χειμωνα .
Κουνουπιδια, λαχανα, μαρουλια, παντζαρια, ελαιολαδο, παραπουλια, ζωχους , σπαρτα μεγαρων , σπανακια, σταμναγκαθια ( οχι αυτα ειναι ακριβα).
Φρουτα του χειμωνα μπολικα... πορτοκαλια, μανταρινια
Ποσο μπολικα ? ανοιγουμε την παλαμη και βαζουμε πορτοκαλια οσα χωραει αυτη τοσα θελουμε την ημερα.. πχ χωραει 3 πορτοκαλια ή 7 μανταρινια ..τοσα θα φαμε... και οχι χυμο ... ολοκληρα.
2)Κυκλοφορουμε στον κοσμο οπως κανουμε και το καλοκαιρι για να εξασκειτε το ανοσοποιητικο μας
3) Κοιμομαστε καλα και στο χρονο που θελει η ηλικια μας πχ 10 Ω.
Κατα στην διαρκεια του υπνου ανασυγκροτειτε το νευρικο μας συστημα αλλα και το αλλο σωμα μας εχει τον χρονο να πολεμησει τον οποιο εισβολεα.
Για να γινει αυτο πρεπει το σωμα να ειναι σε καλο περιβαλλον ανεσης και θερμοκρασιας . Να νιωθουμε ζεστοι ωστε να μην θελουμε να σηκωθουμε.
Αυτο επιτυγχανεται με κουβερτες οχι μουρατες αλλα απο οριτζιναλ μαλλι προβατου ή απο ακριβο παπλωμα απο πουπουλα.
Αυτα
Ναι αυτα σου λενε και σε πειθουν και καλα κανουν.
Ο πολυποδας δινει και καποιο αλαρμ ...πχ περιοδικο πονο ή ενοχληση αριστερα... η υπαρξη πολυποδα δινει και ενδειξη στην αξονικη ωστε μετα να επεμβουμε.
Οκ η ζημαρουλισκοπιση ειναι ο ενδεδειγμενος δρομος ..βλεπω και μετα αφαιρω... αλλα εγω δεν τον θελω.. πρωτα θα δω και μετα κρινουμε...τι να κανουμε?
Όλα βρέθηκαν γιατί είμαι τρελή και κάνω γενικό τσεκ απ κάθε χρόνο έχοντας και μια άλφα ηλικια έτσι

Έπειτα ότι και να φας ότι και να πιεις δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία όπως λέει και ο μεγάλος δάσκαλος Gabor Mate όταν το στόμα δεν μιλά μιλά το σώμα...
Και μιλά μέσα από το αυτοανοσο και τώρα πλέον τον καρκίνο επιστημονικά αποδεδειγμένα.
Τι να σου κάνουν μονα τα πορτοκάλια όταν η ψυχή αιμοραγει όταν το τραύμα είναι εκεί και εσύ απλά το κουκουλωνεις με διατροφες και άσκηση...
Άγχος τραύμα φόβος. Αν δεν τα έχεις στη ζωή σου τότε ναι θα έχεις ποιοτική ζωή!
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.

14-02-25

12:52
Καλη μου τουβλο ...νιωθω αδυναμος να σου εξηγησω την υποθεση πολυποδες γιατι λιγα ξερω.Γιάννη, ξέρεις πως εκτιμώ πάρα πολύ τις ιατρικές σου γνώσεις, αλλά....
Η γαστρεντερολόγος του εοπυυ μου τόνισε πως οι πολύποδες είναι εντελώς ασυμπτωματικοί. Για τις ενδείξεις που λες, έχω ακούσει, αλλά όταν είναι πλέον πιο...προχωρημένοι, θα έλεγα. Δηλ. όσο είναι καλοήθεις, δε δίνουν αλάρμ, έτσι το καταλαβαίνω. Όχι πως είναι αργά, αν πας μόλις δώσουν σήμα, εφόσον μέχρι να γίνουν καρκίνωμα χρειάζονται 10 χρόνια, έχεις χρόνο......λογαριάζω τώρα ε;...... Ίσως πέφτω έξω. Έπειτα, γιατί αριστερά; Είχα φίλη που τον είχε στο τυφλό, δηλ δεξιά. Πόνο βέβαια δεν είχε, ούτε κακοήθεια.
Όσο για την αξονική, δε γνωρίζω, για να το λες, κάτι θα ξέρεις. Πώς θα πείσεις όμως το γιατρό, να ακολουθήσει άλλη οδό, προφανώς πιο επαναστατική, δηλ πρώτα αξονική και έπειτα ζυμαρουλοσκόπηση; Οι γιατροί είναι και λίγο ξεροκέφαλοι, δηλ τα ξέρουν όλα, δεν κάνουν χατήρια.
Ξέρεις τι; Θα κλαφτώ λίγο στη οικογενειακή γιατρό, πως φοβάμαι, μήπως και αποφασίσει να με στείλει από τον άλλο δρόμο. Αλλά και πάλι θα μου πει, πως δεν είναι 100% σίγουρος τρόπος. Θα το προσπαθήσω την άλλη φορά .
φοβάμαι την ολική νάρκωση. Άσε @Scandal , μην το ψάχνεις, έχω παθολογική φοβία.
Τώρα που το λες, πρέπει να αφήσω δήλωση στο σύζυγο και τα παιδιά, σε περίπτωση ανάγκης να υπογράψουν για μένα, αν πρέπει να σωθώ...
Ενα ξερω καλα ,οτι εσυ εισαι η αρχων του σωματος σου και κανεις δεν το αγγιζει χωρις την αδεια σου.
Εσυ εισαι καλοβολο παιδι και θα κανεις οτι σου λενε οι γιατροι.
Εγω οχι..ειμαι ανήσυχος... και το αναποδο απο σενα... αν κατι με στεναχωρει θα το διαπραγματευτω ευγενικως με τον γιατρο και με πιθανη δευτερη γνωμη..και θα φτασω μεχρι και σε αρνηση παιρνωντας την ευθυνη. Οχι για ολα .. σπανιως και αν κατι με εχοχλει.
Εχω ασχοληθει με 3 ζημαρουλισκοπισεις στην ζωη μου.
Την μια εγω την εστειλα στο μετροπολιταν ( ειχε ασφαλεια) γιατι κατι υποπτα κακο καταλαβα στο παχυ εντερο. Τελικα ειχε πολυποδα.
Στις αλλες 2 με εντολη γιατρου για διαρεια εβδομαδος ειπα οχι αλλα πηγα κουβα.Οι γιατροι ηταν πιο πειστικοι και απείλησαν και με νοσο του κροουν.
Οκ την εκαναν , ταλαιπωρηθηκαν και μετα με ευχαρίστησαν που αρνηθηκα.
Η ζημαρουλισκοπιση εχει γινει πλεον ειδος τσεκαπ μετα τα 55+ για τον καρκινο του εντερου..ευτυχως τωρα εβγαλαν και ενα πρωτο απλο τεστ στα φαρμακεια.
Η υπνωση δεν ειναι τιποτα κακο..ο ολικη εχει θεματα αλλα οταν ηδη το μυαλο εχει ψιλοφυγει σε μεγαλη ηλικια..δεν αφορα εσενα.
Τωρα αν η επεμβαση ειναι απο την μεση και κατω κανουν αυτη απο την ραχη οπως την γεννα.
touvlo
Διάσημο μέλος

14-02-25

16:31
eee, δε θα τό λεγα. Τους σκάζω πρώτα!Εσυ εισαι καλοβολο παιδι και θα κανεις οτι σου λενε οι γιατροι.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.

14-02-25

16:37
Δεν επιτρέπεται καμία πράξη αναισθησίας γενικής, να γίνει χωρίς παρουσία αναισθησιολογου.
ΜΗ ΡΙΣΚΑΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΙΟΛΟΓΟ.
Στο εξωτερικό αποτελεί στάνταρ εδώ και δεκαετίες η μέθη χωρίς την παρουσία του αναισθησιολόγου.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

14-02-25

16:38
Οχι οχι δεν σκαζουμε τους γιατρους ... αγαπαμε γιατρους γιατι οτι λενε ηλικρινα το λενε για την υγεια μας ( καλα ...οι πιο πολλοι).eee, δε θα τό λεγα. Τους σκάζω πρώτα!
Συζηταμε ευγενικα μαζι τους αλλα κατι πρεπει και εμεις να ξερουμε...και κυριως να μπαινουμε στην λογικη τους.
Οταν δεν σου καθεται καλα κατι θα πρεπει να εφαρμοζεις τον δικο τους τροπο...δηλαδη αυτοι δεν πανε για τον εαυτο τους οπου ναναι το πολυψαχνουν πρωτα.... και τον τροπο ψαχνουν... μην τους το πεις αυτο ομως.
Αν σου ειναι αδιαφορο, αστους να κανουν τα δικα τους.
Προσοχη πολυ στους πλαστικους ομορφιας μπορει να σε κανουν παπια ή με μπαλονατα μεμε.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

14-02-25

17:16
Για λόγους οικονομικούς ο,τι θέλουν κάνουν, αλλά δεν είναι σωστό.Στο εξωτερικό αποτελεί στάνταρ εδώ και δεκαετίες η μέθη χωρίς την παρουσία του αναισθησιολόγου.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.

14-02-25

17:25
Για λόγους οικονομικούς ο,τι θέλουν κάνουν, αλλά δεν είναι σωστό.
Επειδή δεν χρειάζεται.
Οι γαστρεντερολόγοι( οι οποίοι έχουν και μερικά χρόνια εκπαίδευσης στην παθολογία και στην ΜΕΘ) γνωρίζουν από απλή μέθη. Δεν είναι και τίποτα το τρομερό και ούτε μπορούν να συμβούν τρομερές επιπλοκές από μια μέθη.
Σε περίπτωση καρδιοπαθειών και σοβαρών πνευμοκογικων παθήσεων η ενδοσκόπηση γίνεται σε νοσοκομείο.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

14-02-25

18:37
Γουελ σαφώς οκ αν είναι νέο παιδί χωρίς προβληματα υγείας ας πάρουν το ρίσκο, αλλά, στους ανθρώπους που είπες στο τέλος (που είναι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού) εκεί υπάρχει ρίσκο.Επειδή δεν χρειάζεται.
Οι γαστρεντερολόγοι( οι οποίοι έχουν και μερικά χρόνια εκπαίδευσης στην παθολογία και στην ΜΕΘ) γνωρίζουν από απλή μέθη. Δεν είναι και τίποτα το τρομερό και ούτε μπορούν να συμβούν τρομερές επιπλοκές από μια μέθη.
Σε περίπτωση καρδιοπαθειών και σοβαρών πνευμοκογικων παθήσεων η ενδοσκόπηση γίνεται σε νοσοκομείο.
Guest 881237
Επισκέπτης

14-02-25

18:41
Άλλο απλή μέθη άλλο ολική νάρκωσηαπλή μέθη
paskmak
Διάσημο μέλος

14-02-25

18:42
Γουελ σαφώς οκ αν είναι νέο παιδί χωρίς προβληματα υγείας ας πάρουν το ρίσκο, αλλά, στους ανθρώπους που είπες στο τέλος (που είναι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού) εκεί υπάρχει ρίσκο.
Οι περισσότεροι 50 χρονοι ( στην ηλικία από την οποία συστήνεται η ενδοσκόπηση) ούτε βαριά καρδιοπαθείς είναι ούτε βαριά πνευμονοπαθεις.
Άλλο απλή μέθη άλλο ολική νάρκωση
Χαίρω πολύ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 74 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.