touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.

12-02-25

10:52
νομίζω και αλλού το λέγαμε, για την αναγκαιότητα της ζυμαρουλισκόπησης, όπως μου το εξήγησε η γιατρός του εοπυυ, που μου την έγραψε:Ε οχι δεν πεφτω εξω αλλα αυτα μπορει και να αλλαξουν...Πχ ενα απο το πληρεστερα νοσοκομεια που εχουμε ''γεννηματας'' κανει γαστροσκοπιση κωλονοσκοποπιση χωρις υπνο.
Το ιδιωτικο μετροπολιταν ,χρονια τωρα την κανει μονο με υπνωση... βεβαια αν στην κανει χωρις υπνωση δεν θα πανε οι ανθρωποι εκει ..ειναι και θεμα μαρκετικ..
Ε δεν πονα.. ? το εντερο δεν ειναι μια ευθεια ..ειναι ενα Π 1,8 μετρων... εσυ φταις που εισαι φυσιολογικη?
Δεν ξερω αν εχεις λογο να κανεις ζημαρουλισκοπιση αλλα εγω δεν θελω.
Κανε τωρα αξονικη με σκιαγραφικο στομαχου να δεις πολλα πραματα και βλεπουμε. Ενταξει εσεις τα κοριτσια μπορει να ειστε καλόβολα και υπακουλα, αλλα οχι ...δεν ανεχομαι να σας φοβιζουν.
Ναι ναι το δοντακι τωρα.
Κάποτε οι πρώτοι πολύποδες εμφανίζονταν στα 60 περίπου. Όσοι απ αυτούς εξελίσσονταν σε καρκίνους χρειάζονταν 10 χρόνια περίπου, επομένως άρχιζαν οι καρκίνοι στα 70. Μέχρι να πεθάνουν, έφταναν 75, πολλοί είχαν ήδη πεθάνει από άλλες αιτίες, ήταν δηλ σπάνια αιτία θανάτου.
Τώρα αρχίζουν και εμφανίζονται στα 50 σε ορισμένους, ή και νωρίτερα. Αυτοί, όσοι γίνουν κακοήθεις, στα 60 θα έχουν γίνει καρκίνοι. Αν τους αφήσεις, στα 65 θα αρχίσουν οι θάνατοι. Άντε και σε κάποιους να αργήσουν να εμφανιστούν ή να εξελλιχθούν, αλλά και πάλι στα 75 είσαι νέος για την εποχή μας. Δηλ στατιστικά, θα έρθει έξαρση θανάτων από καρκίνο του ζυμαρούλη και σου λέει: εφόσον είναι τόσο απλή η εξέταση και απομάκρυνση των πολυπόδων, γιατί να μην το κάνεις;
Τώρα νομίζω πρώτος καρκίνος σε θανάτους είναι του πνεύμονα, η γενιά των παθητικών καπνιστών βλέπεις έφτασε τα 60. Δεύτερος είναι του ζυμαρούλη. Η γιατρός πίστευε, πως αν το αφήσουμε, θα γίνει πρώτος σε μερικά χρόνια
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.

12-02-25

11:04
Κοιτα να δειςκάποτε είχα διαβάσει, δεν ξέρω πού, ότι αυτό το ...καθημερινό τσάι που πίνουν οι Άγγλοι, βοηθά, γιατί το καυτό σκοτώνει κάποιους ιούς. Τώρα, τι να πω.
Επίσης πορτοκάλια θα έλεγα.
Ένας συνάδελφος, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, έλεγε : ένα σκόρδο κάθε μέρα και ένα ποτηράκι τσίπουρο.
Άποψή μου, ας αφήσουμε το αλκοόλ, χειροτερεύει την κατάσταση, μην το γυρίσουμε στο μπεκρούλιασμα, αλλά το σκόρδο λένε πως έχει αντιγριππικές ιδιότητες
Α, και εχινάτσια πίνει ο ήμισης το χειμώνα
Το να μην αρωσταινουμε δεν ειναι φυσιολογικο..το φυσιολογικο ειναι να αρωσταινουμε και να ανακαμτουμε γρηγορα και πληρως.
Το κοριτσι που θετει το θεμα ειναι ενα νεο και υγειες παιδι... χωρις θεματα και με δυνατο ανοσοποιητικο.
Τωρα πως να πετυχουμε να αρωστησουμε σπανια και συντομα και ελαφρα... λεμε για συναχια, ιώσεις και γριπες.
Βασικα πρεπει να ακολουθουμε την φυση και η φυση της ελλαδας ειναι μοναδικη ( δεν ξερω τι παιζει στην ινδια) εχει οτι χρειαζεται.
1) Οπλιζουμε με πολεμοφοδια τον οργανισμο μας.
Στην εβδομαδιαια διατροφη μας βαζουμε ολα εκεινα τα λαχανικα και χορταρικα που παραγει η γη στο χωμα τον χειμωνα .
Κουνουπιδια, λαχανα, μαρουλια, παντζαρια, ελαιολαδο, παραπουλια, ζωχους , σπαρτα μεγαρων , σπανακια, σταμναγκαθια ( οχι αυτα ειναι ακριβα).
Φρουτα του χειμωνα μπολικα... πορτοκαλια, μανταρινια
Ποσο μπολικα ? ανοιγουμε την παλαμη και βαζουμε πορτοκαλια οσα χωραει αυτη τοσα θελουμε την ημερα.. πχ χωραει 3 πορτοκαλια ή 7 μανταρινια ..τοσα θα φαμε... και οχι χυμο ... ολοκληρα.
2)Κυκλοφορουμε στον κοσμο οπως κανουμε και το καλοκαιρι για να εξασκειτε το ανοσοποιητικο μας
3) Κοιμομαστε καλα και στο χρονο που θελει η ηλικια μας πχ 10 Ω.
Κατα στην διαρκεια του υπνου ανασυγκροτειτε το νευρικο μας συστημα αλλα και το αλλο σωμα μας εχει τον χρονο να πολεμησει τον οποιο εισβολεα.
Για να γινει αυτο πρεπει το σωμα να ειναι σε καλο περιβαλλον ανεσης και θερμοκρασιας . Να νιωθουμε ζεστοι ωστε να μην θελουμε να σηκωθουμε.
Αυτο επιτυγχανεται με κουβερτες οχι μουρατες αλλα απο οριτζιναλ μαλλι προβατου ή απο ακριβο παπλωμα απο πουπουλα.
Αυτα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ναι αυτα σου λενε και σε πειθουν και καλα κανουν.νομίζω και αλλού το λέγαμε, για την αναγκαιότητα της ζυμαρουλισκόπησης, όπως μου το εξήγησε η γιατρός του εοπυυ, που μου την έγραψε:
Κάποτε οι πρώτοι πολύποδες εμφανίζονταν στα 60 περίπου. Όσοι απ αυτούς εξελίσσονταν σε καρκίνους χρειάζονταν 10 χρόνια περίπου, επομένως άρχιζαν οι καρκίνοι στα 70. Μέχρι να πεθάνουν, έφταναν 75, πολλοί είχαν ήδη πεθάνει από άλλες αιτίες, ήταν δηλ σπάνια αιτία θανάτου.
Τώρα αρχίζουν και εμφανίζονται στα 50 σε ορισμένους, ή και νωρίτερα. Αυτοί, όσοι γίνουν κακοήθεις, στα 60 θα έχουν γίνει καρκίνοι. Αν τους αφήσεις, στα 65 θα αρχίσουν οι θάνατοι. Άντε και σε κάποιους να αργήσουν να εμφανιστούν ή να εξελλιχθούν, αλλά και πάλι στα 75 είσαι νέος για την εποχή μας. Δηλ στατιστικά, θα έρθει έξαρση θανάτων από καρκίνο του ζυμαρούλη και σου λέει: εφόσον είναι τόσο απλή η εξέταση και απομάκρυνση των πολυπόδων, γιατί να μην το κάνεις;
Τώρα νομίζω πρώτος καρκίνος σε θανάτους είναι του πνεύμονα, η γενιά των παθητικών καπνιστών βλέπεις έφτασε τα 60. Δεύτερος είναι του ζυμαρούλη. Η γιατρός πίστευε, πως αν το αφήσουμε, θα γίνει πρώτος σε μερικά χρόνια
Ο πολυποδας δινει και καποιο αλαρμ ...πχ περιοδικο πονο ή ενοχληση αριστερα... η υπαρξη πολυποδα δινει και ενδειξη στην αξονικη ωστε μετα να επεμβουμε.
Οκ η ζημαρουλισκοπιση ειναι ο ενδεδειγμενος δρομος ..βλεπω και μετα αφαιρω... αλλα εγω δεν τον θελω.. πρωτα θα δω και μετα κρινουμε...τι να κανουμε?
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.

13-02-25

16:39
ποια εξέταση; γαστροσκόπηση;Έχω κάνει παλιά χωρίς μέθη και ξέρω πόσο δύσκολη εξέταση είναι.![]()
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

13-02-25

16:46
@touvlo διάβασα στο fast scan τα μηνύματα και προσπαθώ να καταλάβω: ποιος ο λόγος να κάνεις γαστροσκόπηση / κολονοσκόπηση χωρίς μέθη; 
Εγώ δεν θα το επιχειρούσα και τα έκανα και πρόσφατα.
Το πιο δύσκολο όλων δεν ήταν η εξέταση (την οποία έκανα με μέθη) αλλά η προετοιμασία με το καθαρτικό, όλη μέρα να κατεβάσω 4 λίτρα. Με έπιασε και μια υπερένταση και σχεδόν πήγα και άυπνος.

Το πιο δύσκολο όλων δεν ήταν η εξέταση (την οποία έκανα με μέθη) αλλά η προετοιμασία με το καθαρτικό, όλη μέρα να κατεβάσω 4 λίτρα. Με έπιασε και μια υπερένταση και σχεδόν πήγα και άυπνος.
touvlo
Διάσημο μέλος

13-02-25

16:50
Γιάννη, ξέρεις πως εκτιμώ πάρα πολύ τις ιατρικές σου γνώσεις, αλλά....Ο πολυποδας δινει και καποιο αλαρμ ...πχ περιοδικο πονο ή ενοχληση αριστερα... η υπαρξη πολυποδα δινει και ενδειξη στην αξονικη ωστε μετα να επεμβουμε.
Οκ η ζημαρουλισκοπιση ειναι ο ενδεδειγμενος δρομος ..βλεπω και μετα αφαιρω... αλλα εγω δεν τον θελω.. πρωτα θα δω και μετα κρινουμε...τι να κανουμε?
Η γαστρεντερολόγος του εοπυυ μου τόνισε πως οι πολύποδες είναι εντελώς ασυμπτωματικοί. Για τις ενδείξεις που λες, έχω ακούσει, αλλά όταν είναι πλέον πιο...προχωρημένοι, θα έλεγα. Δηλ. όσο είναι καλοήθεις, δε δίνουν αλάρμ, έτσι το καταλαβαίνω. Όχι πως είναι αργά, αν πας μόλις δώσουν σήμα, εφόσον μέχρι να γίνουν καρκίνωμα χρειάζονται 10 χρόνια, έχεις χρόνο......λογαριάζω τώρα ε;...... Ίσως πέφτω έξω. Έπειτα, γιατί αριστερά; Είχα φίλη που τον είχε στο τυφλό, δηλ δεξιά. Πόνο βέβαια δεν είχε, ούτε κακοήθεια.
Όσο για την αξονική, δε γνωρίζω, για να το λες, κάτι θα ξέρεις. Πώς θα πείσεις όμως το γιατρό, να ακολουθήσει άλλη οδό, προφανώς πιο επαναστατική, δηλ πρώτα αξονική και έπειτα ζυμαρουλοσκόπηση; Οι γιατροί είναι και λίγο ξεροκέφαλοι, δηλ τα ξέρουν όλα, δεν κάνουν χατήρια.
Ξέρεις τι; Θα κλαφτώ λίγο στη οικογενειακή γιατρό, πως φοβάμαι, μήπως και αποφασίσει να με στείλει από τον άλλο δρόμο. Αλλά και πάλι θα μου πει, πως δεν είναι 100% σίγουρος τρόπος. Θα το προσπαθήσω την άλλη φορά .
φοβάμαι την ολική νάρκωση. Άσε @Scandal , μην το ψάχνεις, έχω παθολογική φοβία.@touvlo διάβασα στο fast scan τα μηνύματα και προσπαθώ να καταλάβω: ποιος ο λόγος να κάνεις γαστροσκόπηση / κολονοσκόπηση χωρίς μέθη;

Τώρα που το λες, πρέπει να αφήσω δήλωση στο σύζυγο και τα παιδιά, σε περίπτωση ανάγκης να υπογράψουν για μένα, αν πρέπει να σωθώ...
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

13-02-25

17:03
Κατανοητό, αλλά η μέθη αυτών των εξετάσεων δεν είναι ολική.φοβάμαι την ολική νάρκωση. Άσε @Scandal , μην το ψάχνεις, έχω παθολογική φοβία.
Τώρα που το λες, πρέπει να αφήσω δήλωση στο σύζυγο και τα παιδιά, σε περίπτωση ανάγκης να υπογράψουν για μένα, αν πρέπει να σωθώ...
Εγώ ξύπνιος ήμουν και μιλούσα κιόλας, απλά ένιωσα ότι ο χρόνος κυλούσε πιο γρήγορα / δεν κατάλαβα πότε περάσανε τα 40 λεπτά.
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.

13-02-25

17:07
Να αποφεύγεται την ολική αναισθησία. Στο μάθημα της αναισθησιολογίας μας είχαν πει ότι αποδεδειγμένα ο εγκέφαλος επηρεάζεται και χάνονται νευρώνες. Δεν είναι καθόλου σαν τον ύπνο.
Τώρα σχετικά με την γαστροσκόπηση ο γιατρός, σας δίνει μια μέθη η οποία βοηθάει αρκετά στο να νιώσεις λιγότερο την διαδικασία, όπως είπε και ο Σκανταλ, δεν είναι ολική οπότε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.
Τώρα σχετικά με την γαστροσκόπηση ο γιατρός, σας δίνει μια μέθη η οποία βοηθάει αρκετά στο να νιώσεις λιγότερο την διαδικασία, όπως είπε και ο Σκανταλ, δεν είναι ολική οπότε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

13-02-25

19:24
Απόδειξη παρακαλώ γιατί εγώ μετα από 6 χειρουργεία οι νευρώνες μου δεν είναι στο silver alert.Να αποφεύγεται την ολική αναισθησία. Στο μάθημα της αναισθησιολογίας μας είχαν πει ότι αποδεδειγμένα ο εγκέφαλος επηρεάζεται και χάνονται νευρώνες. Δεν είναι καθόλου σαν τον ύπνο.
Η μεθή συμβάλει και στην απώλεια μνήμης ,πολύ ουσιαστικό θα έλεγα γαστροσκοπηση κολωνοσκοπηση

fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.

13-02-25

19:30
βλακείες των αναισθησιολόγων.... το ότι βιοχημική αλλαγή συμβαίνει είναι ανατρέψιμη το ότι δεν ύπνος είναι αναμενόμενο.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

13-02-25

19:34
Η μέθη της γαστροσκοπησης ειναι αστεία και εντελώς ανώδυνη.
touvlo
Διάσημο μέλος

13-02-25

19:36
Παρά το ότι τη φοβάμαι την κάθε μορφής νάρκωση, νομίζω πως έχεις δίκιο. Όσο κι αν το ψάχνω, τόσο με πείθουν, πως οι σύγχρονες αναισθητικές μέθοδοι είναι σαν ένας πολύ γλυκός ύπνος, που ξυπνάς φρέσκος και τοπ φιτ στο μυαλό.Απόδειξη παρακαλώ γιατί εγώ μετα από 6 χειρουργεία οι νευρώνες μου δεν είναι στο silver alert.
Η μεθή συμβάλει και στην απώλεια μνήμης ,πολύ ουσιαστικό θα έλεγα γαστροσκοπηση κολωνοσκοπηση![]()
Για τους ηλικιωμένους το έχω ακούσει, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος, που δεν έκαναν ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο στη μαμά μου, 89 ετών τότε. Υπάρχει περίπτωση, το μυαλό (ή και άλλα όργανα) να μην επανέλθει, είχαν πει οι χειρούργοι. Και η νονά μου, μετά από χειρουργείο έμεινε άνοας, σα να μην ξύπνησε. Αλλά αυτές οι καταστάσεις σε άτομα άνω των 85. Άσε που έχω ακούσει και περίπτωση 90χρονου, που επανήλθε, αλλά τεσπα σε μας, μάλλον @Ουριήλ , είναι καλύτερα τα πράματα. Το ότι εγω δεν κάνω, αυτό έχει να κάνει με το βλαμμένο μυαλό μου
Αχ Παναγίτσα μου, δηλ ήσουν σε μια κατάσταση, που έμπλεκες το χρόνο, δηλ είχες ένα μπερδεμενο μυαλό, αααχχχχ, να , αυτά τρέμω. Σε μεταφέρουν σε έναν κόσμο άλλων διαστάσεωνΕγώ ξύπνιος ήμουν και μιλούσα κιόλας, απλά ένιωσα ότι ο χρόνος κυλούσε πιο γρήγορα / δεν κατάλαβα πότε περάσανε τα 40 λεπτά.

adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

13-02-25

19:52
Καλα 'κανε αφαίρεση πολύποδα και μεταβ. ελα να μου πεις ..Η μέθη της γαστροσκοπησης ειναι αστεία και εντελώς ανώδυνη.
touvlo
Διάσημο μέλος

13-02-25

19:53
έχεις κάνει;Η μέθη της γαστροσκοπησης ειναι αστεία και εντελώς ανώδυνη.
adams33
Δραστήριο μέλος

13-02-25

19:58
Ο υπνος ναι ειναι τοσο ηρεμος αλλα οταν ξυπνας εξερταται απο το κοκτειλ της αναισθησιας .Παρά το ότι τη φοβάμαι την κάθε μορφής νάρκωση, νομίζω πως έχεις δίκιο. Όσο κι αν το ψάχνω, τόσο με πείθουνπολύ γλυκός ύπνος, που ξυπνάς φρέσκος και τοπ φιτ στο μυαλό., πως οι σύγχρονες αναισθητικές μέθοδοι είναι σαν ένας
Για τους ηλικιωμένους το έχω ακούσει, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος, που δεν έκαναν ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο στη μαμά μου, 89 ετών τότε. Υπάρχει περίπτωση, το μυαλό (ή και άλλα όργανα) να μην επανέλθει, είχαν πει οι χειρούργοι. Και η νονά μου, μετά από χειρουργείο έμεινε άνοας, σα να μην ξύπνησε. Αλλά αυτές οι καταστάσεις σε άτομα άνω των 85. Άσε που έχω ακούσει και περίπτωση 90χρονου, που επανήλθε, αλλά τεσπα σε μας, μάλλον @Ουριήλ , είναι καλύτερα τα πράματα. Το ότι εγω δεν κάνω, αυτό έχει να κάνει με το βλαμμένο μυαλό μου
Σε κρατικο οι ναρκώσεις ηταν δυσκολες ,πολλες παρενεργειες με παραισθησεις ,εμετους κ.α μεχρι να επανελθω .
Ιδιωτικα οτι καλυτερο ,ξυπνησα και ελεγα ειμαι στον παραδεισο αφηστε με εδω χαχα.
Οχι σε καμια των περιπτωσεων δεν ισχυει αυτο ,σκεψου ενα πολυτραυματια που κανει απανωτα χειρουργεια σε βαθος χρονου ...αυτος επρεπε να ηταν φυτο αν ειχαν βαση ολα αυτα και καλο ειναι να μην λεγονται γιατι υπαρχουν και ανθρωποι που τα πιστευουν και αναβαλουν χειρουργεια .
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

13-02-25

20:07
έχεις κάνει;
Ε ναι... η γαστροσκόπηση ειναι η πιο ανώδυνη εξέταση.
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.

13-02-25

20:13
Αν και δεν ρώτησα την καθηγήτρια για πηγές, πάντα αναφέρω αυτά που μου έχουν πει οι καθηγητές. Εννοείται, άτομα όπως ο Φόκος, για παράδειγμα, μιας που είναι νευρολόγος, θα γνωρίζει καλύτερα και εννοείται ότι αυτό δεν πρέπει να είναι εμπόδιο για να γίνει το χειρουργείο. Απλώς μας είχε πει ότι αντί να κάνουμε ολική αναισθησία, μπορούμε να επιλέξουμε την σπονδυλική αναισθησία, αν γίνεται. Μια έρευνα που βρήκα, αν και έγινε σε ποντίκι, παρουσιάζει κάποια δεδομένα τα οποία έχουν βρεθεί. Πάντως, είναι μια ερώτηση που χρήζει περαιτέρω έρευνας.Απόδειξη παρακαλώ γιατί εγώ μετα από 6 χειρουργεία οι νευρώνες μου δεν είναι στο silver alert.
Early Exposure to General Anesthesia Causes Significant Neuronal Deletion in the Developing Rat Brain
Abstract: Background: Postoperative neurocognitive decline is a frequent complication in adult patients undergoing major surgery with increased risk for morbidity and mortality. The mechanisms behind cognitive decline after anaesthesia and surgery are not known. We studied the association between CSF and blood biomarkers of neuronal injury or brain amyloidosis and long-term changes in neurocognitive function. Methods: In patients undergoing major orthopaedic surgery (knee or hip replacement), blood and CSF samples were obtained before surgery and then at 4, 8, 24, 32, and 48 h after skin incision through an indwelling spinal catheter. CSF and blood concentrations of total tau (T-tau), neurofilament light, neurone-specific enolase and amyloid b (Ab1-42) were measured. Neurocognitive function was assessed using the International Study of Postoperative Cognitive Dysfunction (ISPOCD) test battery 1e2 weeks before surgery, at discharge from the hospital (2e5 days after surgery), and at 3 months after surgery. Results: CSF and blood concentrations of T-tau, neurone-specific enolase, and Ab1-42 increased after surgery. A similar increase in serum neurofilament light was seen with no overall changes in CSF concentrations. There were no differences between patients having a poor or good late postoperative neurocognitive outcome with respect to these biomarkers of neuronal injury and Ab1-42. Conclusions: The findings of the present explorative study showed that major orthopaedic surgery causes a release of CSF markers of neural injury and brain amyloidosis, suggesting neuronal damage or stress. We were unable to detect an association between the magnitude of biomarker changes and long-term postoperative neurocognitive dysfunction.
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.

13-02-25

21:09
το άρθρο αναφέρει στο τέλος ότι δε βρέθηκε σαφή συσχέτιση για την μακροπρόθεσμη λειτουργιά. Οι αναισθησιολογοι είπανε για νευροεκφύλιση που αυτο΄σαφώς συμβαίνει και είναι γνωστό χρόνια. Γενικά η αναισθησία μπορεί να επηρεάσει τα νοητικά κυρίως ηλικιωμένους (κυρίως σε προσανατολισμό και συμπεριφορά) ενώ στα πειραματόζωα εχει γίνει κάποια συσχέτιση στις μικρές ηλικίες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη αυτο όμως δεν έχει βρεθεί στον άνθρωπο/
Τα TAU νευροεκφύλιση που σε αυτή τη περίτπωση ειναι παροδική το οποίο όμως επανέρχεται στο κανονικό κάποιες μέρες μετά. Σε άτομα μεσης ηλικίας δεν έχει βρεθεί καμία συσχέτιση με νευροεκφύλιση.
το TAU , pΤΑU και β αμυλοειδές είναι βιοδείχτες που βοηθάνε στη διάγνωση του Αλχαίμερ το άρθρο σκόπιμα δεν αναφέρει το b αμυλοειδές για τον απλό λόγιο ότι δεν αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης αλχάιμερ η γενική αναισθησία αλλά αυτό που συμβαίνει είναι παροδικό οποτε παρουσίασανε ένα σκέλος της έρευνας που τους σύμφερε.
Ο στόχος της επιστήμης είναι η πρώιμη διάγνωση του αλζχάιμερ πριν ακόμα εκδηλωθούν συμπτώματα γιατι έρχονται θεραπειές........
Τα TAU νευροεκφύλιση που σε αυτή τη περίτπωση ειναι παροδική το οποίο όμως επανέρχεται στο κανονικό κάποιες μέρες μετά. Σε άτομα μεσης ηλικίας δεν έχει βρεθεί καμία συσχέτιση με νευροεκφύλιση.
το TAU , pΤΑU και β αμυλοειδές είναι βιοδείχτες που βοηθάνε στη διάγνωση του Αλχαίμερ το άρθρο σκόπιμα δεν αναφέρει το b αμυλοειδές για τον απλό λόγιο ότι δεν αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης αλχάιμερ η γενική αναισθησία αλλά αυτό που συμβαίνει είναι παροδικό οποτε παρουσίασανε ένα σκέλος της έρευνας που τους σύμφερε.
Ο στόχος της επιστήμης είναι η πρώιμη διάγνωση του αλζχάιμερ πριν ακόμα εκδηλωθούν συμπτώματα γιατι έρχονται θεραπειές........
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

13-02-25

21:14
ποια εξέταση; γαστροσκόπηση;
Ναι, γαστροσκόπηση.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

13-02-25

22:24
Η μέθη της γαστροσκοπησης (και της κολονοσκοπησης ) είναι όντως αστεία . Εγώ θέλω να κοιμάμαι εντελώς κ πήγα σε ειδικό πολύιατρείο που σου κάνουν ολική νάρκωση, τίποτα δεν κατάλαβα.
@touvlo φοβάσαι την εξέταση ή την νάρκωση? (Μέθη βασικά )
@touvlo φοβάσαι την εξέταση ή την νάρκωση? (Μέθη βασικά )
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.441 μηνύματα.

13-02-25

23:02
Θέλω να κάνω γαστροσκόπηση ( εμφανίζω από έντονους στομαχικους πόνους που επανέρχονται σε τακτά διαστήματα...αλλοτε εμφανίζονται μετά από συγκεκριμένα τρόφιμα και άλλοτε αναίτια..πιθανολογω από άγχος,στεναχώρια), το θέμα είναι πως παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ δε μου δέχτηκαν σε κανένα ιδιωτικό διαγνωστικό εδώ . Ήθελα να ήξερα που στο καλό χρησιμεύει αυτό το παραπεμπτικό;Με χαρτι εοπυυ σε ιδιωτικα νοσοκομεια αφου το ψαξεις πρωτα και οχι παλι σε ιδωτικα διαγνωσικα. Ο ιδιος γιατρος που κανει την πραξη ο ιδιος πρεπει να δωσει την αγωγη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 74 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.