Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.

09-04-24

12:36
Αχου μωρε... Τι γλυκο αυτό που λες...Αφήστε το παστίτσιο τώρα, εμένα με έπιασε όρεξη για σπανακόρυζο, αλλά πρώτα πρέπει να φάω τα μακαρόνια.
Θέλω φαγητό της μαμάς μουυυυυυυ, δεν αντέχω άλλο![]()
Μακάρι να το λένε και τα δικά μου αργότερα...

Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.697 μηνύματα.

09-04-24

13:21
Είμαι σίγουρη ότι θα το πουν. Όσο και να μαγειρέψεις μόνος, όσο και να φας από έξω, το φαγητό της μαμάς είναι ασύγκριτο.Αχου μωρε... Τι γλυκο αυτό που λες...
Μακάρι να το λένε και τα δικά μου αργότερα...![]()
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.289 μηνύματα.

09-04-24

13:22
Όρεξη να έχεις και μπορείς κι εσυ να μαγειρευεις τις συνταγές της μαμάς σου, για να έχεις μια ιδέα μαμάς στα ΙωάννιναΑφήστε το παστίτσιο τώρα, εμένα με έπιασε όρεξη για σπανακόρυζο, αλλά πρώτα πρέπει να φάω τα μακαρόνια.
Θέλω φαγητό της μαμάς μουυυυυυυ, δεν αντέχω άλλο![]()

Εγω σήμερα θα φάω leftovers από την Κυριακή που είχα φτιάξει couscous tunisien και είχε βγει συγκλονιστικο!
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

09-04-24

13:36
Ααα το έχεις πάει σε άλλο level το κουσκουσάκι (το έλεγα έτσι στο γιο μου και μου έχει μείνει...). Για πες (μας), λοιπόν. Τί είναι αυτό...Εγω σήμερα θα φάω leftovers από την Κυριακή που είχα φτιάξει couscous tunisien και είχε βγει συγκλονιστικο!
Υ.Γ. Καλό μεσημέρι, καλή όρεξη και γειά στα χέρια σας (μάγειροι/ισσες...)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Θα το λένε.Αχου μωρε... Τι γλυκο αυτό που λες...
Μακάρι να το λένε και τα δικά μου αργότερα...![]()
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.289 μηνύματα.

09-04-24

14:09
Γενικά το κουσκους είναι παραδοσιακό φαγητό του Μαγκρέμπ ( έτσι λέγεται το σύνολο κάποιων χωρών της Β.Αφρικής). Κάθε χώρα έχει και μια διαφορετική παραλλαγή, εγώ έκανα αυτό της Τυνησίας. Κάπως έτσι μοιάζει:Ααα το έχεις πάει σε άλλο level το κουσκουσάκι (το έλεγα έτσι στο γιο μου και μου έχει μείνει...). Για πες (μας), λοιπόν. Τί είναι αυτό...

Εγώ έβαλα κολοκυθάκια, πιπεριές, navet (δεν ξέρω πώς λέγεται στα ελλληνικά νομίζω μωβ ρέβα), πατάτα, μεργκέζ ( είναι είδος λουκάνικου), 3 διαφορετικά κρέατα ( μοσχάρι, κοτόπουλο και λίγο χοιρινό), ρεβύθια κτλ Φυσικά είναι αρκετά πικάντικο γιατί βάζω διάφορα μπαχαρικά από εκεί και η σάλτα βγαίνει ονειρική.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

09-04-24

14:32
Εντυπωσιακότατο !!! Και με ωραία υλικά...Γενικά το κουσκους είναι παραδοσιακό φαγητό του Μαγκρέμπ ( έτσι λέγεται το σύνολο κάποιων χωρών της Β.Αφρικής). Κάθε χώρα έχει και μια διαφορετική παραλλαγή, εγώ έκανα αυτό της Τυνησίας. Κάπως έτσι μοιάζει:
![]()
Εγώ έβαλα κολοκυθάκια, πιπεριές, navet (δεν ξέρω πώς λέγεται στα ελλληνικά νομίζω μωβ ρέβα), πατάτα, μεργκέζ ( είναι είδος λουκάνικου), 3 διαφορετικά κρέατα ( μοσχάρι, κοτόπουλο και λίγο χοιρινό), ρεβύθια κτλ Φυσικά είναι αρκετά πικάντικο γιατί βάζω διάφορα μπαχαρικά από εκεί και η σάλτα βγαίνει ονειρική.
Ναι, η ρέβα είναι. Πιο πολύ το ξέρουμε ως γογγύλι.
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.

09-04-24

18:41
Έκανα banana bread με κακάο ιον, συνταγή παραλλαγή δική μου.

Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.

09-04-24

21:25
Από κάποια ηλικία όμως της μαμάς και μετά δεν θες να το φας. Εμένα κάποτε η μαμά μου μαγειρευε φανταστικά. Πλέον δε μαρεσει το φαγητό της...Είμαι σίγουρη ότι θα το πουν. Όσο και να μαγειρέψεις μόνος, όσο και να φας από έξω, το φαγητό της μαμάς είναι ασύγκριτο.

Και λυπάμαι γι'αυτό αλλά εννοείται δεν της το λέω όταν φέρνει, όποτε φέρνει.

Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.216 μηνύματα.

09-04-24

21:55
φτιάχνω τα καλύτερα μακαρόνια με κιμά που έχω φάει ποτέ

είναι ευκολο , και ο σκλαβενιτης έχει έτοιμο σπανάκι πλυμένο . Αλλά αν ακολουθήσεις συνταγη άκη θέλουν πείραγμα οι χρόνοι , έβγαινε άβραστο το ρύζι ( τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα )εμένα με έπιασε όρεξη για σπανακόρυζο
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.697 μηνύματα.

09-04-24

22:54
Μετριόφρων γενικάφτιάχνω τα καλύτερα μακαρόνια με κιμά που έχω φάει ποτέ![]()

Α, κατάλαβα τι εννοείς, και εγώ το θέλω καλά βρασμένο το ρύζι.είναι ευκολο , και ο σκλαβενιτης έχει έτοιμο σπανάκι πλυμένο . Αλλά αν ακολουθήσεις συνταγη άκη θέλουν πείραγμα οι χρόνοι , έβγαινε άβραστο το ρύζι ( τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα )
Εάν κάνω θα σας παραθέσω φωτογραφία τότε.
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.

11-04-24

12:45
Σήμερα είμαστε χωριό και η γιαγιά έκανε φρέσκα φύλλα περεκ. Οπότε ποντιακα περεκ με τυρακι 
σορρυ που βαζω μεγαλες φωτο παντα αλλα δεν τις παίρνει τις λανονικες απο τη καμερα, δεν ξερω γιατι οποτε τις κανω σκριν

σορρυ που βαζω μεγαλες φωτο παντα αλλα δεν τις παίρνει τις λανονικες απο τη καμερα, δεν ξερω γιατι οποτε τις κανω σκριν

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.006 μηνύματα.

11-04-24

14:40
Μεγαλες φωτο μεγαλη η αληθεια.Σήμερα είμαστε χωριό και η γιαγιά έκανε φρέσκα φύλλα περεκ. Οπότε ποντιακα περεκ με τυρακι
σορρυ που βαζω μεγαλες φωτο παντα αλλα δεν τις παίρνει τις λανονικες απο τη καμερα, δεν ξερω γιατι οποτε τις κανω σκρινView attachment 131524View attachment 131525
Ευγε στη γιαγια και συγχαρητήρια και σε σενα που το τσακισες...και ωραιο-λαχταριστο φουντ σταϊλινκ μεσα στο βαμβακερο τραπεζομαντηλο.
Φαινεται θεικο.
Για πες τωρα τι ειναι φυλλα περεκ?
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.

11-04-24

14:44
Δεν με αφήνει ρε συ να βάλω τις κανονικες δεν ξέρω γιατίΜεγαλες φωτο μεγαλη η αληθεια.
Αυτό το φάγαμε 3 άτομα, είναι πολύ για εμένα όσο φαγανη κι αν είμαιΕυγε στη γιαγια και συγχαρητήρια και σε σενα που το τσακισες

Το περέκ είναι το συνώνυμο της ποντιακής παράδοσης! Μια πίτα ελαφριά και υγιεινή. Τα φύλλα ψήνονται στο σατζ, μια λαμαρίνα που τοποθετείται πάνω από τη φωτιά στο τζάκι, παρασκευάζονται από ζύμη που περιέχει μόνο αλεύρι και νερό και η αφυδάτωση που προκύπτει από το ψήσιμο τα διατηρεί για ένα χρόνο εκτός ψυγείου και χωρίς συντηρητικά. Τα φύλλα αυτά βρέχονται με νερο και τοποθετούνται στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι, τοποθετώντας ενδιάμεσα την γέμιση της προτίμησης σας, το παραδοσιακό είναι η φέτα. Το ψήσιμο του φύλλου (αποξήρανση) σε φυσική φωτιά και όχι σε γκάζι είναι που δίνει την αυθεντική γεύση της ποντιακής αυτής πίτας.Για πες τωρα τι ειναι φυλλα περεκ?
Φύλλα Περέκ | Κτήμα Περέκ
Το περέκ είναι το συνώνυμο της ποντιακής παράδοσης! Μια πίτα ελαφριά και υγιεινή. Τα φύλλα ψήνονται στο σατζ, μια λαμαρίνα που τοποθετείται πάνω από τη φωτιά στο τζάκι, παρασκευάζονται από ζύμη που περιέχει μόνο αλεύρι και νερό και η αφυδάτωση που προκύπτει από το ψήσιμο τα διατηρεί για ένα...

touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

11-04-24

15:38
Μια και έχουμε εποχή νηστείας, να σας πω ένα απλό νηστισιμο γλυκό:
Υλικά 200γρ κουβερτούρα, 3 σχετικά μεγάλα μήλα
Βράζουμε για 10 λεπτά τα μήλα, καθαρισμένα με λίγο νερό.
Στο μεταξύ ξεκινάμε να λιώνουμε την κουβερτούρα με μπεν μαρί
Μετά το 10 λεπτο, χύνουμε το λίγο νεράκι (εγώ το ήπια) και λιώνουμε τα μήλα με το μηχάνημα που κάνουμε τον πουρέ. Όταν γίνει το μπεν μαρί, το βάζουμε στα μήλα, και το ανακατεύουμε καλά με τα χτυπητήρια. Όσο πιο καλά το χτυπήσουμε, τόσο πιο αφράτο γίνεται. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει αρκετά, το βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστο 3 ώρες. Έτσι έχουμε ένα έτοιμο μους σοκολάτας.
Είναι νοστιμότατο, δροσιστικό, αφράτο επιδόρπιο.
Υλικά 200γρ κουβερτούρα, 3 σχετικά μεγάλα μήλα
Βράζουμε για 10 λεπτά τα μήλα, καθαρισμένα με λίγο νερό.
Στο μεταξύ ξεκινάμε να λιώνουμε την κουβερτούρα με μπεν μαρί
Μετά το 10 λεπτο, χύνουμε το λίγο νεράκι (εγώ το ήπια) και λιώνουμε τα μήλα με το μηχάνημα που κάνουμε τον πουρέ. Όταν γίνει το μπεν μαρί, το βάζουμε στα μήλα, και το ανακατεύουμε καλά με τα χτυπητήρια. Όσο πιο καλά το χτυπήσουμε, τόσο πιο αφράτο γίνεται. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει αρκετά, το βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστο 3 ώρες. Έτσι έχουμε ένα έτοιμο μους σοκολάτας.
Είναι νοστιμότατο, δροσιστικό, αφράτο επιδόρπιο.
Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.

12-04-24

12:13
Καλημερα!!
Σήμερα το μενου έχει τσιπουρες και σολωμο στο φουρνο και κουνουπίδι
Το βράδυ σπιτικη πίτσα
Χθες ειχα φασολακια με πατατες και το βράδυ αυγά, γαρίδες σαγανάκι
Καλη συνέχεια!!!
Σήμερα το μενου έχει τσιπουρες και σολωμο στο φουρνο και κουνουπίδι
Το βράδυ σπιτικη πίτσα
Χθες ειχα φασολακια με πατατες και το βράδυ αυγά, γαρίδες σαγανάκι
Καλη συνέχεια!!!
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

12-04-24

20:33
εσύ είσαι πολύ προκομένη! Εμείς μαγειρεύουμε μια φορά και το βράδυ, ή κανα τοστ, ή έτοιμη πίτσα, ή σαλάτα με ψωμί, ή μεσημεριανό φαγητό, ή έξωΚαλημερα!!
Σήμερα το μενου έχει τσιπουρες και σολωμο στο φουρνο και κουνουπίδι
Το βράδυ σπιτικη πίτσα
Χθες ειχα φασολακια με πατατες και το βράδυ αυγά, γαρίδες σαγανάκι
Καλη συνέχεια!!! View attachment 131543
Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.

12-04-24

23:27
Δεν μπορώ να τους δίνω έτοιμα γιατί ο άντρας μου έχει υψηλή χοληστερολη και τα παιδια έχουν τάση (κληρονομιά) όποτε από τότε που το μάθαμε έχω αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διατροφή τους. Τρώμε κ έξω αλλά μια φορά τη βδομάδα τις Κυριακές συνήθως... Γενικά μαγειρευω... Κάθε μέρα και μπορεί και δυο φαγητάεσύ είσαι πολύ προκομένη! Εμείς μαγειρεύουμε μια φορά και το βράδυ, ή κανα τοστ, ή έτοιμη πίτσα, ή σαλάτα με ψωμί, ή μεσημεριανό φαγητό, ή έξω
Και γενικά είμαι ασταμάτητα σε μια κουζίνα για να τρωνε υγιεινά. Όμως πανε καλα οι εξετάσεις είναι πολυ καλές.
Δε μαρεσει το μαγειρεμα υποφέρω. Είναι κάτι που κάνω με βαριά καρδιά γι'αυτό και πολλα δε μου πετυχαινουν η δεν βγαίνουν τελοσπαντων όπως θα πρεπε. Κατά πιέζομαι με το φαι αλλά το χω αναλυσει κ δεν υπάρχει άλλη λυση.
Είχα σκεφτεί τη λυση μιας μαγειρισσας. Δηλαδή να μου μαγειρευει κάποια μέρα παρά μέρα και να καταργησω την καθαρίστρια (να το έκανα αντίθετα δηλαδή) αλλά μετά που το ξανάσκεφτηκα δεν ήθελα γιατί ειμαι σιχασιαρα κ επιπλέον ένα φαι δε φτάνει. Εγω θελω κ βραδινά. Όποτε.....
Βραδινά εννοείται δεν τρώνε ποτε το ίδιο. Πχ μπάμιες. Αν είναι μακαρόνια, θα τα φάνε.
Εντάξει όλα καλά.

Όταν παντρευτουν θα αναλάβει μαγειρισσα τον συζυγο κ εγώ θα αρχίσω τις τσάρκες.


dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.

12-04-24

23:53
Καλημερα!!
Σήμερα το μενου έχει τσιπουρες και σολωμο στο φουρνο και κουνουπίδι
Το βράδυ σπιτικη πίτσα
Χθες ειχα φασολακια με πατατες και το βράδυ αυγά, γαρίδες σαγανάκι
Καλη συνέχεια!!! View attachment 131543
τσιπούρα ή σολομό κάνω στα κάρβουνα. και τα συνοδεύω με βραστά χόρτα ή μπρόκολο.
το κουνουπίδι δεν ταιριάζει. σορρυ.

Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.

13-04-24

00:02
Γιατί δεν ταιριάζει καλε ;τσιπούρα ή σολομό κάνω στα κάρβουνα. και τα συνοδεύω με βραστά χόρτα ή μπρόκολο.
το κουνουπίδι δεν ταιριάζει. σορρυ.
View attachment 131562
Εμένα μπρόκολο και κουνουπίδι ίδια μου φαίνονται. Σίγουρα το δικό σου ειναι μακραν καλυτερο φαι και πιο νόστιμο... Δεν είχα κάρβουνα ευκαιρα..


dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.

13-04-24

00:07
Γιατί δεν ταιριάζει καλε ;
Εμένα μπρόκολο και κουνουπίδι ίδια μου φαίνονται. Σίγουρα το δικό σου ειναι μακραν καλυτερο φαι και πιο νόστιμο... Δεν είχα κάρβουνα ευκαιρα..![]()
ο σολομός και η τσιπούρα ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ είναι λιπαρά. θέλουν κάτι ανάλαφρο για σαλάτα. το κουνουπίδι είναι βαρύ. επίσης δεν είναι πράσινο και δεν κάνει ωραία αντίθεση με το ψάρι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 107 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Scandal
- Kate1914
- johnsala
- Reader
- taketrance
- rafaela11
- Μήτσος10
- Εριφύλη
- Debugging_Demon
- phleidhs
- giannhs2001
- Ariana2018
- iew
- Esperos1
- Unboxholics
- Paragontas7000
- fmarulezkd
- Antonia Alexandra
- touvlo
- Ωρορα
- Fernando_A
- Oneira96
- Wonderkid
- Ilma
- melina_51
- Memetchi
- AggelikiGr
- Totreno
- Joji
- marww
- BatGuin
- jj!
- Libertus
- fourkaki
- American Economist
- charmander
- camil
- Μαυρίκιος
- thenutritionist
- Luludaki
- Φινεύς
- Hased Babis
- plus i bo?
- V@Per
- SIAmia
- Abiogenesis
- Dmzk
- Mitsaras23
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.