O'Zorgnax
Δραστήριο μέλος

Που κολλάει αυτό... Τα καλύτερα υποσυστήματα είναι της Microsoft δηλαδή, ενώ τα open source δεν είναι;Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Προτειμω τα λεφτα μου να πανε σε καλλίτερα υποσυστήματα, παρα στην προσπαθεια για εκπευδευση υπαλλήλων που δεν θελουν να μαθουν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Η αγαπημένη σας φορολογούμενη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drunk
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τεσπα,αυτό είναι άλλο θέμα και θα είχε εφαρμογή υπό άλλες συνθήκες..Υπό τις παρούσες συνθήκες συμφωνώ.

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

δεν ειπα κατι τετοιο.Αρχική Δημοσίευση από O'Zorgnax:Που κολλάει αυτό... Τα καλύτερα υποσυστήματα είναι της Microsoft δηλαδή, ενώ τα open source δεν είναι;
Απλως δεν νομιζω να υπαρχουν τα χρηματα να πετυχουμε και τα δυο δλδ καλλιτερα υποσυστηματα και εκπευδευση οποτε ειναι λογικο να προσπαθουμε να βρουμε καλλιτερα υποσυστηματα που δεν απαιτουν εκπεδευση
Εγω παντως μιλαω πανντα με τις παρουσες συνηθηκες.Τεσπα,αυτό είναι άλλο θέμα και θα είχε εφαρμογή υπό άλλες συνθήκες..Υπό τις παρούσες συνθήκες συμφωνώ.

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Ντατς, για σένα είναι μια χαρά τα γουίντοουζ, αλλά όπως η μάμυ μου έμαθε στα 45 της τι είναι πισί και πως μπορεί να μου στέλνει εμαιλ, νομίζεις θα είχε διαφορά αν της μάθαιναν εξαρχής το λινουξοειδές περιβάλλον?
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από dooo:εξπ, όλοι περνάνε από εκπαιδευση (πως ανοίγει ο ρημαδοφάκελος γμτ, που είναι το γουόρντ και τέτοια), ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος.
Ντατς, για σένα είναι μια χαρά τα γουίντοουζ, αλλά όπως η μάμυ μου έμαθε στα 45 της τι είναι πισί και πως μπορεί να μου στέλνει εμαιλ, νομίζεις θα είχε διαφορά αν της μάθαιναν εξαρχής το λινουξοειδές περιβάλλον?
Καταρχας δεν θα αλλαξουν συντομα υπαλληλους και αυτο σημαινει οτι πιο πιθανον ειναι να αλλαξουν πρωτα συστήματα
Δευτερον, τα πιστοποιητικα που υπαρχουν αυτη την στιγμη στην αγορα και αναγνωριζει το κρατος πιστοποιηουν οτι ξερεις windows και οχι linux. Αυτο σημαινει ότι η επομενη φουρνια απο υπαλληλους πιθανος να ξερουν μονο windows.
Αρα φτανουμε στο συμπερασμα οτι το εργατικο δυναμικο που εχει διαθεσιμο το κρατος ξερει windows... Αν επιλεξει τα συστηματα με microsoft προιοντα δεν θα χρειαστει να τους κανει εκπευδευση εκ του μηδενος αλλα μονο στα νεα χαρακτηριστικα.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Έστω ότι η φύση της δουλειάς 250.000 από αυτούς απαιτεί πια τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (μη το θεωρείς δεδομένο ότι όοοοοολοι έχουν και ένα πισι μπροστά, έτσι? γιατί έχω περάσει απίστευτες ώρες μπροστά σε γκισέ του ΙΚΑ για να βρουν την καρτέλα μου μέσα σε 10 κούτες από καρτέλες). Φτιάχνεται επομένως από κάποιους "εργολάβους" μια εφαρμογή (λογισμικό), η οποία καταργεί την ως τώρα γραφειοκρατία.
Τι σχέση έχουν τα windows ή το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών που θα τρέξουν την εφαρμογή αυτή? θα μπορούσε κάλλιστα να είναι command line η εφαρμογή (έτσι για να γουστέρνουμε περισσότερο).
Που βγαίνει το συμπέρασμα ότι η καθόλα αξιοπρεπέστατη πλην σιτεμένη υπάλληλος του ΙΚΑ γνωρίζει από υπολογιστές? θα της δείξουν της γυναίκας τι πρέπει να "πατάει" στην νέα εφαρμογή και τέρμα. Και αυτό θα το κάνουν σε όλους.
Για να μπεις στο δημόσιο πια, χρειάζεσαι ECDL και γενικά να ξέρεις από windows. Για να κάνουμε όμως ένα reverse engineering: πες ότι οι κεφαλές και οι "απο πάνω" αποποιούνται τις μίζες (λέμε τώρα

Δεν λέω ότι δεν θα πετύχουμε εκσυγχρονισμό μόνο με τα windows. Απλά κάποιοι θα πλουτίσουν παραπάνω, ενώ υπήρχε και άλλη εναλλακτική (δες παραπάνω), που δεν είναι επιβαρυντική για την τσέπη μας. Για μένα δεν τίθεται θέμα ούτε εκπαίδευσης των υπαλλήλων, ούτε support, ούτε maintenance. Όλα γίνονται με λίγη καλή θέληση και ελάχιστο κόστος.
ψ. Αυτό μου έχει δείξει η μέχρι στιγμής εργασιακή μου εμπειρία.
έντιτ: εκανα μεγάλο πόστ

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Δευτερον, φανταζεσε ενας προγραματιστης ποσο παραπανω θα τους επερνε να φτιαξει την ιδια εφαρμοη σε linux;
Προσωπικα χ2

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Πρωτον... αν βαζαν δωρεαν διανομη του λινουξ εγω θα εφευγα μεταναστης. Ας μην ξεχναμε το support.

τον ίδιο χρόνο παίρνει. τράστ μιΑρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Δευτερον, φανταζεσε ενας προγραματιστης ποσο παραπανω θα τους επερνε να φτιαξει την ιδια εφαρμοη σε linux;
Προσωπικα χ2![]()

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

dooo
Διακεκριμένο μέλος

ZERO MONEY.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Εξαλλου υπαρχουν πολλα προγραμματα για linux που δεν ειναι opensource
Και τελος, ο προγραμματιστης ζηταει λεφτα είτε για linux είτε για windows ειτε και εγω δεν ξερω τι

dooo
Διακεκριμένο μέλος

εσύ είπες ότι για την ανάπτυξη λογισμικού για λίνουξ χρειάζεται περισσότερα λεφτά. Και εγώ σου λέω ότι δεν χρειάζεται τίποτα..παρά μόνο την αμοιβή του προγραμματιστή, εκτός και αν το κάνει για την ψυχή της μάνας του.
Το αν κοστίζει και πόσο κοστίζει το οπενσορς είναι άλλο θέμα
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

dooo
Διακεκριμένο μέλος

να πληρώσουν παραπάνω από τι? ποιο είναι το συγκριτικό? αυτο δεν έχω καταλάβει.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

dooo
Διακεκριμένο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Με άλλα λόγια, μια μόνο συζήτηση με έναν μόνο προγραμματιστή δεν απεικονίζει παρα μόνο το 0.01% της πραγματικοτητας. Και πολύ λέω.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.