Κρίση στο Ισραήλ 2023-2024

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,979 μηνύματα.
Καθολου δεν τα μπεδευω.Δες ποιος τα λεει,Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.ΞΕΡΟΥΜΕ πολυ καλα τις θεσεις ολων των κομμουνιστων.Κια μπορει να λεει οτι θελει.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ χωρις στοιχεια.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
Και εγω ειμαι η κουλιανιου 100 φορες το λεω.ΕΙμαι;
Και χεστηκα τι λεει ο καθε κομμουνιστης βασικα.
Δες τον ΟΗΕ και τα εγκληματα της χαμας και μετα ελα σφυρα μου οτι το ισραηλ θα συνεργαζονταν ποτε με την χαμας.ΕΛΕΟΣ ΚΑΠΟΥ/

:yawn:

εγώ μια είδηση έβαλα σχετικα με (από wikipedia) τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, που είναι ο κύριος συντονιστής και εκπρόσωπος της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (!!!)

αλλά ό,τι και να πιστεύει ο καθένας, η δράση της ισλαμοφασιστικής Χαμάς, μια χαρά βολεύει τους άλλους φασίστες σιωνιστές του Ισραήλ, καθώς δυναμιτίζοντας το κλίμα, νομιμοποιεί σε ένα βαθμό τα όσα κάνουν οι δεύτεροι.

*σημείωση: δεν είμαι ούτε με τη Χαμάς, ούτε με τους Σιωνιστές.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Για να ειμαστε δικαιοι.Δεν εμπλεκεται ΟΛΟΣ Ο ΟΗΕ.Ειναι μια τεραστια οργανωση που ως γνωστον σε καθε περιοχη εχει και ντοπιους εργαζομενους.Οφειλει ομως να ειναι πιο επιλεκτικος στην επιλογη και στον ελεγχο των προσωπων αυτων.

Εδω μιλαμε για εναν συγκεκριμενο τομεα του ΟΗΕ που δραστηριοποιηται στην παλιαστινη και βεβαια απαρτιζεται ΚΑΙ απο μουσουλμανους.ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ.

Παρολα αυτα η ευθυνη του ΟΗΕ ειναι μεγαλη.Πρεπει να διαφυλλαξει το κυρος του..γιατι αλλιως το πληγμα θα ειναι τεραστιο και πρεπει να εχουμε εναν ΟΗΕ.

Η Βρετανία έγινε η τελευταία χώρα που σταμάτησε τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους, UNRWA.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την απόλυση αρκετών υπαλλήλων της με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση της Βρετανίας δήλωσε ότι είναι «αποτροπιασμένη».


Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιταλία και ο Καναδάς έχουν ήδη αναστείλει την πρόσθετη χρηματοδότηση στον οργανισμό του ΟΗΕ.

Η UNRWA ιδρύθηκε το 1949 και παρέχει υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και ανθρωπιστική βοήθεια σε Παλαιστίνιους στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, την Ιορδανία, τον Λίβανο και τη Συρία. Απασχολεί περίπου 13.000 άτομα εντός της Γάζας.


Από τότε όμως, που το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεσή του ως απάντηση στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς, η UNRWA χρησιμοποίησε τις εγκαταστάσεις της σε όλη τη Γάζα για να καταφύγουν εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι άμαχοι. Η οργάνωση ανέφερε ότι έχει διατάξει την διεξαγωγή έρευνας μετά τις πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ, ότι εργαζόμενοί της εμπλέκονται στην επίθεση στο Ισραήλ.

Την Παρασκευή, σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού είπε στο BBC ότι στις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου ενεπλάκησαν «άτομα που πληρώνονται από την υπηρεσία (UNRWA)».

Ο Mark Regev είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες που δείχνουν ότι οι δάσκαλοι που εργάζονται σε σχολεία της UNRWA «γιόρτασαν ανοιχτά» τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Αναφέρθηκε επίσης σε μια Ισραηλινή όμηρο, η οποία, κατά την απελευθέρωσή της, είπε ότι «κρατήθηκε στο σπίτι κάποιου που εργαζόταν για την UNRWA».

«Έχουν μια ένωση που ελέγχεται από τη Χαμάς και νομίζω ότι είναι καιρός ο ΟΗΕ να διερευνήσει αυτές τις σχέσεις μεταξύ της UNRWA και της Χαμάς», πρόσθεσε. Οι ισχυρισμοί προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

«Η Βρετανία αισθάνεται αποτροπιασμό από τους ισχυρισμούς ότι το προσωπικό της UNRWA συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ, μια αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια που η βρετανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα καταδικάσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο διακόπτει προσωρινά οποιαδήποτε μελλοντική χρηματοδότηση της UNWRA, ενώ εξετάζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την πρόσθετη χρηματοδότηση της υπηρεσίας του ΟΗΕ, λέγοντας ότι είναι «εξαιρετικά προβληματισμένο» από τους ισχυρισμούς για συμμετοχή του προσωπικού του ΟΗΕ στις επιθέσεις.

Η ΕΕ είπε ότι θα αξιολογήσει περαιτέρω βήματα «με βάση το αποτέλεσμα της πλήρους και συνολικής έρευνας». Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι «τρόμαξε με αυτή την είδηση» ενώ ο επικεφαλής της UNRWA, Philippe Lazzarini, τόνισε ότι διενεργείται πλήρης έρευνα για τους ισχυρισμούς αυτούς του Ισραήλ ώστε «να αποδειχθεί η αλήθεια χωρίς καθυστέρηση».

»Για να προστατεύσω την ικανότητα του οργανισμού να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, έλαβα την απόφαση να τερματίσω αμέσως τις συμβάσεις αυτών των μελών του προσωπικού», πρόσθεσε ο κ. Lazzarini ενώ σημείωσε ότι οποιοσδήποτε από το προσωπικό διαπιστωθεί ότι έχει εμπλακεί σε «τρομοκρατικές ενέργειες», θα λογοδοτήσει.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, δήλωσε ότι είχε στόχο να σταματήσει τη λειτουργία της UNRWA στη Γάζα μετά τον πόλεμο. Ωστόσο, ο υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν Αλ-Σέιχ, απάντησε ότι η απόφαση ορισμένων χωρών να σταματήσουν την υποστήριξη της ζωτικής σημασίας υπηρεσίας του ΟΗΕ «ενέχει μεγάλους πολιτικούς και ανθρωπιστικούς κινδύνους».

Προέτρεψε τους χορηγούς της υπηρεσίας από τη Δύση να ανακαλέσουν αμέσως την απόφασή τους, προσθέτοντας πως «Χρειαζόμαστε τη μέγιστη υποστήριξη για αυτόν τον διεθνή οργανισμό». Σε ανάρτησή του στο Telegram, το γραφείο Τύπου της Χαμάς είπε ότι η οργάνωση προέτρεψε τον ΟΗΕ και τους διεθνείς οργανισμούς «να μην υποκύψουν στις απειλές και τον εκβιασμό» του Ισραήλ. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η ΕΕ συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων χορηγών της UNRWA.

Με πληροφορίες του BBC

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
17:30, Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024

Συναγερμός στην Τουρκία: Ένοπλος εισέβαλε σε εργοστάσιο – Αναφορές για ομήρους – ΒΙΝΤΕΟ


Εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο της εταιρείας Procter & Gamble στη βορειοδυτική Τουρκία κρατούνται όμηροι από έναν ένοπλο άνδρα που φαίνεται προχώρησε σε αυτή την κίνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.
Ένας άνδρας αγνώστου ταυτότητας κρατώντας όπλο μπήκε στο εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη Γκεμπζέ στην επαρχία Κοτζάελι γύρω στις 15:00, τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε το Demiroren.

Αστυνομικοί έχουν σπεύσει στο σημείο.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας είναι καθ’ οδόν προς το σημείο, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν εκδώσει καμία ανακοίνωση για το συμβάν.
Tι και αν ειναι εργαζομενοι,τι και αν ειναι μουσουλμανοι..τι και αν ειναι η τουρκια υπερ της χαμας..στα απαυτα τους.
 

Nascentes morimur

Διάσημο μέλος

Η Nascentes morimur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,510 μηνύματα.
Η Wall Street Journal ανέφερε την Πέμπτη ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ερευνά τη χρήση λευκού φωσφόρου από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στις επιδρομές τους στη Λωρίδα της Γάζας και στον Λίβανο.
Η εφημερίδα εξήγησε ότι η έρευνα στοχεύει να καθορίσει εάν τα όπλα που παρείχαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ χρησιμοποιήθηκαν ακατάλληλα για τη δολοφονία αμάχων.
Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στον γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. Οι ΗΠΑ είναι μακράν ο μεγαλύτερος στρατιωτικός προμηθευτής του Ισραήλ στον κόσμο.
Η WSJ πρόσθεσε ότι οι αρχές των ΗΠΑ ερευνούν την αεροπορική επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Jabaliya στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας στις 31 Οκτωβρίου, η οποία οδήγησε στο θάνατο περισσότερων από 125 Παλαιστινίων.
Η αμερικανική εφημερίδα επεσήμανε ότι οι ερευνητές υποψιάζονται ότι το Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποίησε βόμβα βάρους περίπου 907 κιλών σε εκείνη την επιδρομή.
Απαγορευμένος
Η Διεθνής Αμνηστία είπε ότι το Εργαστήριο Στοιχείων Κρίσης επαλήθευσε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές μονάδες που χτυπούσαν τη Γάζα ήταν εξοπλισμένες με βλήματα πυροβολικού λευκού φωσφόρου.
Ο λευκός φώσφορος είναι μια ουσία που καίγεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες όταν εκτίθεται στον αέρα, μπορεί να συνεχίσει να καίει μέσα στη σάρκα, προκαλεί φρικτό πόνο και σοβαρό τραυματισμό και δεν μπορεί να σβήσει με το νερό.
Οι βόμβες φωσφόρου απαγορεύονται διεθνώς σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης του 1980, η οποία απαγορεύει τη χρήση του λευκού φωσφόρου ως εμπρηστικού όπλου κατά του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Πηγή: https://www.palestinechronicle.com/us-investigates-israels-use-of-white-phosphorus-in-gaza-wsj/


Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, 28.663 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 68.395 τραυματίστηκαν στη συνεχιζόμενη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα που αρχίζει στις 7 Οκτωβρίου.
Επιπλέον, τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι αγνοούνται, οι οποίοι θεωρούνται νεκροί κάτω από τα ερείπια των σπιτιών τους σε όλη τη Λωρίδα.
Παλαιστινιακές και διεθνείς οργανώσεις λένε ότι η πλειονότητα των νεκρών και των τραυματιών είναι γυναίκες και παιδιά.
Η ισραηλινή επιθετικότητα είχε επίσης ως αποτέλεσμα τον βίαιο εκτοπισμό σχεδόν δύο εκατομμυρίων ανθρώπων από όλη τη Λωρίδα της Γάζας, με τη συντριπτική πλειονότητα των εκτοπισμένων να αναγκάζονται στην πυκνοκατοικημένη νότια πόλη Ράφα κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο – σε αυτό που έχει γίνει η μεγαλύτερη της Παλαιστίνης. μαζική έξοδος από τη Νάκμπα το 1948.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,048 μηνύματα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Η αληθεια ειναι..οτι ειναι.

ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΔΗΞΟΥΝ.
Αλλα καπου ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. πρεπει να προστατευτουν.
Κια εχω λογο που λεω μονο τα ΠΑΙΔΙΑ.
....η χαμας ξερει τι,κανει... εχει στις ταξεις της ΟΛΟ τον κοσμο.Δυστρυχως καιε χει φανει αυτο.

Αλλα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ.

Εχεσθην για τους ενηλικες γιατι βασικα ξερουμε οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των παλαιστινιων με το καλο ή το κακο συνεργαζονται και εργαζονται με/για την χαμας.

ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ.

 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 914 μηνύματα.
Η αληθεια ειναι..οτι ειναι.

ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΔΗΞΟΥΝ.
Αλλα καπου ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. πρεπει να προστατευτουν.
Κια εχω λογο που λεω μονο τα ΠΑΙΔΙΑ.
....η χαμας ξερει τι,κανει... εχει στις ταξεις της ΟΛΟ τον κοσμο.Δυστρυχως καιε χει φανει αυτο.

Αλλα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ.

Εχεσθην για τους ενηλικες γιατι βασικα ξερουμε οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των παλαιστινιων με το καλο ή το κακο συνεργαζονται και εργαζονται με/για την χαμας.

ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ.

Έχουν μπόλικα

Τώρα χωρίς πλάκα, να πω τη γνώμη μου: Αρχικά είχα υποστηρίξει το Ισραήλ, γιατί ήταν θύμα της πολύ βίαιης επίθεσης της χαμάς.
Τώρα όμως παρατηρώ, πως το Ισραήλ δεν κάνει καμμία προσπάθεια να πάρει πίσω τους υπόλοιπους περίπου 100 όμηρους. Τους χρησιμοποιεί σαν αφορμή για τον πόλεμο, αλλά στην ουσία ούτε που νοιάζεται. Όπως δηλ ακριβώς η χαμάς με τα παιδάκια. Τα βάζουν μπροστά, τάχα μου να σωθούν και στα δωματιάκια τους έκρυβαν όπλα.
Τι δουλειά έχει το Ισραήλ στη Ραφάχ;
Πλέον στην καρδιά μου και οι δυο παρατάξεις παίζουν έναν πολύ βρώμικο πόλεμο, ακολουθώντας το ίδιο περίπου πλάνο. Πάνε να χωρίσουν τον πλανήτη στους ισλαμόφιλους και τους δυτικόφιλους.
Δεν πάνε να πνιγούν όλοι τους. :warn:
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,500 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Καπου πρεπει να σταματησει αυτο.Ειναι σιγουρο οτι εμσα στους αμαχους και δυστηχως παρα πολυα αμαχοι ΒΟΗΘΑΓΑΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ....ασυζητητη αυτο..ΑΛΛΑ....καταρχην για τα αρχηγικα στελεχη εχουν φυγει απο εκει....με ασφαλεια βεβαια...σιγα που δεν μπορει να βρει το ισραηλ και η ΣΙΑ που κρυβονται...και προσπαθει πλεον το ισραηλ να εξολοθρευσει απλα μελη της χαμας μεσα στον κοσμκ.Ε..καπου αυτο πρεπει να στανατησιε ομως λεμε.Και βεβαια ξερουμε οτι η χαμας μπλεκεται με τις ανθρωπιστικες οργανωσεις...αλλα ας βρουν αλλον τριπο..ελεος καπου.
Βεβαιως μαρτυριες λενε οτι οι περισοστεροι σκοτωθηκαν οχι απο ισραηλινα πυρα αλλα επειδη πατηθηκαν απο τα φορτηγα στην προσπαθεια τους να ξεφυγουν..αλλα ελεος καπου.


18:11, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Γάζα: Η στιγμή που έγινε το μακελειό με περισσότερους από 100 νεκρούς – ΒΙΝΤΕΟ


Πλάνα που μεταδόθηκαν από το Al Jazeera Arabic δείχνουν τη στιγμή κατά την οποία ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους ανθρώπων την ώρα που γινόταν η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.
Σύμφωνα με το BBC και το βίντεο φαίνεται ότι στις 4:30 π.μ. τοπικοί ώρα εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί σε μια μεγάλη κυκλική διασταύρωση νότια της πόλης της Γάζας. Σε εκείνη την περιοχή υπήρχε σημείο ελέγχου των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν το σημείο ελέγχου. Σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ τα φορτηγά ήταν 30 ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο BBC ότι ήταν 18.

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, Πίτερ Λέρνερ ανέφερε ότι οι άμαχοι πλησίαζαν το σημείο ελέγχου του ισραηλινού στρατού και γι’ αυτό οι στρατιώτες πυροβόλησαν προειδοποιητικά. Υπό τον φόβο ότι οι άμαχοι θα αποτελούσαν απειλή οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και έδωσαν «περιορισμένη απάντηση», σύμφωνα με τον Πίτερ Λέρνερ.
Πηγή των Παλαιστινίων είπε στο BBC ότι οι άμαχοι ήταν 70 μέτρα μακριά από το σημείο ελέγχου. Μετά τους πυροβολισμούς προκλήθηκε πανικός. Τα φορτηγά προσπάθησαν να κινηθούν με ανθρώπους να έχουν σκαρφαλώσει πάνω τους.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο BBC ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν πατήθηκαν από τα φορτηγά και όχι από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,500 μηνύματα.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,834 μηνύματα.
Based Παλαιστίνιοι στη Γάζα.

GKPJlXzXMAA0vvX.jpeg
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι «υπάρχει ημερομηνία» για τα στρατεύματα του ισραηλινού στρατού να ειβάλουν στη Ράφα και επαναλαμβάνει σε μια δήλωση του σε βίντεο ότι «δεν υπάρχει νίκη χωρίς επιχείρηση στη νότια πόλη».

Λέει επίσης ότι έλαβε λεπτομερή ενημέρωση για τις συνομιλίες στο Κάιρο.
«Εργαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας όλη την ώρα», λέει ο Νετανιάχου, «πρωτίστως απελευθερώνοντας όλους τους ομήρους μας και πετυχαίνοντας ολοκληρωτική νίκη επί της Χαμάς.
 

BlackPenBluePen

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 1,054 μηνύματα.
Καλή γενοκτονία και σφαγή παιδιών και αμάχων μπίμπι μου, πρόσεχε μη σου φύγει ρουκέτα και πετύχεις φορτηγά ΜΚΟ παλι :prettyplz:
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,834 μηνύματα.
Η δολοφονία των Ευρωπαίων εθελοντών της World Central Kitchen από το σιωνιστικό κράτος δείχνει για άλλη μία φορά τις διαθέσεις του. Ουσιαστικά το Ισραήλ πιέζει την Αίγυπτο να ανοίξει τα σύνορα της στη χερσόνησο του Σινά και να τους δεχθεί υπό την απειλή λιμοκτονίας. Αυτό λέγεται εθνοκάθαρση όσοι έχουμε προσφυγική ιστορία δεν μπορούμε να τασσόμαστε υπέρ τέτοιων πρακτικών.

Υπό άλλες συνθήκες οι ΗΠΑ θα είχαν ήδη εισβάλλει στο Ισραήλ να δώσουν δημοκρατία και να σώσουν τους Παλαιστινίους και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τώρα που το Ισραήλ ανήκει στο δυτικό στρατόπεδο είμαστε μια χαρά «ναι αλλά ο Πούτλερ»;;;;; Εδώ επινόησαν γενοκτονίες στη Σρεμπρένιτσα, στο Ιράκ και όπου αλλού εισέβαλλαν και τα έκαναν μπουρδέλο στο όνομα της δημοκρατίας.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,291 μηνύματα.
Είπα εγώ οτι υποστηρίζω χαμας; Και οι δυο για τα μπαζα ειναι, κακό ψόφο και στους δύο :lol:

είσαι τρομερα υποκριτικη. Συσχετίζεις μια τρομοκρατική οργάνωση με ΟΛΟΝ τον λαό της παλαιστίνης. Ναι, βίασαν οι χαμας, ναι σκότωσαν ΜΩΡΑ οι χαμάς. Ξέρεις ποιοι αλλοι το κάνουν αυτό απο το 1948; οι IDF, μονο για τον εναν τρομοκράτη παραπονιέσαι ομως. Νανι νανι
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


οι IDF δεν χρειάζονται ασπίδες βομβαρδίζουν παιδάκια με drones

Βέβαια για να λέμε όλη την αλήθεια στην αρχή του πολέμου το Ισραήλ έδωσε μερικές ημέρες χρόνο ώστε να φύγουν οι γυναίκες και τα παιδιά από την περιοχή της Γάζας όμως η Χαμας δεν το επέτρεψε ώστε να χρησιμοποιεί τα παιδιά για ασπίδες. Επίσης, όπως σωστή είπε η Πουπι οι Παλαιστίνιοι ψήφισαν την Χαμάς παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση άρα δεν είναι τόσο αθώοι όσο φαίνονται. Η ουσία είναι ότι η Χαμάς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια Μουσουλμανική οργάνωση από την οποία κινδυνεύει όχι μόνο το Ισραήλ αλλά ολόκληρη η Ευρώπη, δεν διαφέρει σε τίποτα η Χαμάς από τον ISIS ο οποίος σκόρπισε τον όλεθρο πριν λίγες ημέρες στην Ρωσία.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,295 μηνύματα.
Πιστεύω πως ο τίτλος του νήματος πρέπει να αλλάξει και να φωτίσει την κατάσταση ολικά.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,273 μηνύματα.
Poor people :/:
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,834 μηνύματα.
Μέχρι και για ομαδικούς τάφους λένε και ειδικά στο αλ-Σίφα το νοσοκομείο με τους δήθεν τρομοκράτες που το είχαν κάνει βάση. Αυτός ο πόλεμος έχει τεράστια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που επειδή το Ισραήλ ανήκει στην "σωστή" πλευρά της ιστορίας δεν θα μαθευτούν ποτέ ή δεν θα τους δοθεί ποτέ η πρέπουσα σημασία.

Δεν είναι λανθασμένη η άποψη πως το Ισραήλ πολέμησε για την επιβίωση του (όντως οι Άραβες με την σειρά τους υπήρξαν αδιάλλακτοι). Όμως δεν πολεμάει καμμία απειλητική Χαμάς πλέον αλλά προσπαθεί να προκαλέσει είτε εθνοκάθαρση (διωγμός Παλαιστινίων προς την χερσόνησο του Σινά) είτε γενοκτονία και έχει ήδη αρχίσει. Ο κόσμος παρακολουθεί με την βοήθεια της τεχνολογίας live μία σύγχρονη γενοκτονία όμοια με αυτήν των προπαππούδων μας. Όποιος γνωρίζει ελληνική ιστορία δεν μπορεί να τάσσεται υπέρ του Ισραήλ, είμαστε απόγονοι ξερριζωμένων.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,295 μηνύματα.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,219 μηνύματα.
Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως προειδοποίηση των Αμερικάνων στον Νετανιάχου για το τι θα ανεχθούν και τι οχι.
Κυρώσεις σε μονάδα του Ισραηλινού στρατού για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Δυτική Όχθη σε περίοδο πριν την επίθεση της Χαμάς.
Σαν να λένε κάνε αυτό που σου λέμε(μην κάνεις εισβολή στην Ράφα/συμφώνησε σε ανακωχή/απέσυρε τον στρατό κλπ ανάλογα τι θέλουν) για να μην κάτσουμε να εξετάσουμε τι έγινε κατά την εισβολή.

 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top