Κρίση στο Ισραήλ 2023-2024

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,743 μηνύματα.
αφού οι Εβραίοι ζούσαν εκεί πρώτοι και όταν τους διώξανε οι Ρωμαίοι την μετονόμασαν την περιοχή σε Παλαιστίνη. Ούτε υπάρχει κάποια φυλετική σύνδεση των Παλαιστινίων με τους αρχαίους Φιλισταίους (που υποστήριζαν παλιά ορισμένοι και με είχαν επηρεάσει).
Οι οποίοι έφυγαν και μετακινήθηκαν πάλι μετά τον Β παγκόσμιο. Οι Άραβες εκεί ήταν.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,175 μηνύματα.
Οι οποίοι έφυγαν και μετακινήθηκαν πάλι μετά τον Β παγκόσμιο. Οι Άραβες εκεί ήταν.
Και οι Οθωμανοί εκεί ήταν ως τετελεσμένο γεγονός όταν αποφασίσαμε να επαναστατήσουμε. Πάω στοίχημα εάν υπήρχε φόρουμ το 1821 πάρα πολλοί τρίτοι θα έλεγαν "τόσους αιώνες που ξέρουμε, οι Οθωμανοί ήταν εκεί, άντε μακάρι να τα σφάξουν όλα αυτά τα προβληματικά στοιχεία να τελειώνουμε". Οι Άραβες ως κατακτητές πήγαν εκεί.

Μπορεί να μην έχω γενικά θετική γνώμη για τον τρόπο που διαχειρίζεται το Ισραήλ την κατάσταση αλλά τα πράγματα να λέγονται με το όνομα τους. Η γη αυτή ανήκει στους Ισραηλινούς. Χωρίς βέβαια να υποστηρίζω απόψεις όπως να γίνει η Γάζα ένα νεκροταφείο/οικόπεδο.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,889 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,391 μηνύματα.
Αλήθεια, τι έγινε με τους ομήρους; Νοιάστηκε καθόλου το Ισραήλ;
Δεν νομίζω οτι θα γυρίσει κανένας όμηρος στο σπίτι του ποτέ :( .
Καλά τώρα, αυτά τα λένε για τα μάτια του κόσμου. Είναι δυνατόν να πιστεύει οποιοσδήποτε οτι θα επιδιώξει διαπραγμάτευση η μέν ή η δε πλευρά στο σημείο που έφτασαν; Σαν να έρχομαι να σου σκάω μια μπουνιά(που κάνανε κάτι άπειρα χειρότερο απο αυτό) και μετά να περιμένει κάποιος οτι εσύ που έφαγες την μπουνιά θα κάτσεις ήρεμα ή ο άλλος που την έδωσε θα έχει φιλικές διαθέσεις για συζήτηση.
 

synopsis

Νεοφερμένος

Ο synopsis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Όσο θλιβερό και εαν είναι , το Ισραήλ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών .
too much, είναι ακραίο να μιλάμε για πυρηνικά όταν ξέρουμε τις επιπτώσεις που επιβάλλουν μακροπρόθεσμα, το θέμα είναι να σταματήσει η βία, όχι να τονωθεί.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,391 μηνύματα.
too much, είναι ακραίο να μιλάμε για πυρηνικά όταν ξέρουμε τις επιπτώσεις που επιβάλλουν μακροπρόθεσμα, το θέμα είναι να σταματήσει η βία, όχι να τονωθεί.
Δεν έχει και πολύ σημασία εδώ που τα λέμε, τους έχουν ριμάξει στους βομβαρδισμούς και τους έχουν κόψει ρεύμα,νερό,τρόφιμα και καύσιμα. Σε κάθε σενάριο αυτοί που πληρώνουν την νύφη είναι κυρίως αθώοι. Μέχρι και νοσοκομείο χτύπησαν απο οτι είδα, το οποίο είναι απαράδεκτο.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,820 μηνύματα.
Χωρις να θελω να ξεπλυνω τους υπαναπτυκτους τρομοκρατες της Χαμας, το εχεις φαει αμασητο το χτυπημα στο συναισθημα και τη λοιπη προπαγανδα των ΜΜΕ
Κοιτα ..με εσενα κουβεντα δεν γινεται.Εισια ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ αντισημιτης και ρατσιστης στους εβραιους οποτε αντε γειααααα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θα πυροβολούμε αθώους ανθρώπους, θα τους βγάζουμε τα μάτια και θα τους σπάμε τα κεφάλια, θα εκδιώκουμε, θα κατάσχουμε, θα ληστεύουμε, θα αρπάζουμε τους ανθρώπους από τα κρεβάτια τους, θα πραγματοποιούμε εθνοκάθαρση και φυσικά θα συνεχίζουμε την απίστευτη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και όλα θα είναι εντάξει.

Γιδεον Λεβι
Πιο φεηκνιουζαζ ΠΕΘΑΙΝΕΙς ΛΕΜΕ.
Εδω το αρθρο του ισραηλινου αρθρογραφου ΟΛΟΚΛΗΡΗ που ειναι το ακριβως αντιθετο απο αυτο που κανει εδω ο φεηκνιουζαζ.
ΝΤΡΟΠΗ φιλτατε για αυτο που εκανες..ντροπη..
Απο την πρωτη γραμμη φαινεται οτι καταδικαζει πρακτικες χρονων του ισραηλ...καμια δικαιολογια οτι δεν το ειδες φιλτατε φεηκνιουζα.

Gideon Levy
Haaretz - 09.10.2023

Gideon Levy:

Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει δύο εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας χωρίς να πληρώσει ένα οδυνηρό τίμημα

Πίσω από όλα αυτά τα ψέματα, η ισραηλινή αλαζονεία· η ιδέα ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, ότι δεν θα πληρώσουμε ποτέ το τίμημα και ότι δεν θα τιμωρηθούμε γι' αυτό. 'Οτι θα συνεχίζουμε ανενόχλητοι.

Θα συλλαμβάνουμε, θα σκοτώνουμε, θα καταδιώκουμε, θα απαλλοτριώνουμε και θα προστατεύουμε τους εποίκους που είναι απασχολημένοι με τα πογκρόμ τους. Θα επισκεφθούμε τον τάφο του Ιωσήφ, τον τάφο του Οθνιήλ και τον βωμό του Ιησού του Ναυή στα παλαιστινιακά εδάφη, και φυσικά το Όρος του Ναού - πάνω από 5.000 Εβραίοι μόνο στη γιορτή του Σουκότ.

Θα πυροβολούμε αθώους ανθρώπους, θα τους βγάζουμε τα μάτια και θα τους σπάμε τα κεφάλια, θα εκδιώκουμε, θα κατάσχουμε, θα ληστεύουμε, θα αρπάζουμε τους ανθρώπους από τα κρεβάτια τους, θα πραγματοποιούμε εθνοκάθαρση και φυσικά θα συνεχίζουμε την απίστευτη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και όλα θα είναι εντάξει.

Θα χτίσουμε ένα τρομακτικό φράχτη γύρω από τη Γάζα - μόνο το υπόγειο τείχος κόστισε 3 δισεκατομμύρια σέκελ (765 εκατομμύρια δολάρια) - και θα είμαστε ασφαλείς. Θα βασιστούμε στις ιδιοφυΐες της μονάδας κυβερνοπληροφόρησης 8200 του στρατού και στους πράκτορες της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet που γνωρίζουν τα πάντα. Θα μας προειδοποιήσουν εγκαίρως.

Θα μεταφέρουμε μισό στρατό από τα σύνορα της Γάζας στα σύνορα της Χαβάρα στη Δυτική Όχθη, μόνο και μόνο για να προστατεύσουμε τον ακροδεξιό νομοθέτη Ζβι Σουκότ και τους εποίκους. Και όλα θα είναι εντάξει, τόσο στη Χαβάρα όσο και στο πέρασμα του Ερέζ προς τη Γάζα.

Αποδεικνύεται ότι ακόμη και ο πιο εξελιγμένος και ακριβός φράχτης στον κόσμο μπορεί να παραβιαστεί με μια παλιά μπουλντόζα που βγάζει καπνό, όταν το κίνητρο είναι μεγάλο. Αυτός ο αλαζονικός φράχτης μπορεί να διασχιστεί με ποδήλατα και μηχανάκια, παρά τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν σε αυτό και παρά τους ακριβοπληρωμένους διάσημους εμπειρογνώμονες και εργολάβους.

Σκεφτήκαμε ότι θα συνεχίζουμε να κατεβαίνουμε στη Γάζα, να σκορπάμε μερικά ψίχουλα με τη μορφή δεκάδων χιλιάδων ισραηλινών αδειών εργασίας - πάντα υπό την προϋπόθεση της καλής συμπεριφοράς - και να τους κρατάμε όλους φυλακισμένους. Θα τα βρούμε με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Παλαιστίνιοι θα ξεχαστούν μέχρι να εξαφανιστούν, όπως θα ήθελαν αρκετοί Ισραηλινοί.

Θα συνεχίσουμε να κρατάμε χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους, μερικές φορές χωρίς δίκη, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Και δεν θα δεχτούμε να συζητήσουμε την απελευθέρωσή τους ακόμα κι αν βρίσκονται στη φυλακή για δεκαετίες. Θα τους πούμε ότι μόνο με τη βία οι κρατούμενοί τους θα δουν την ελευθερία. Σκεφτήκαμε ότι θα συνεχίζαμε αλαζονικά να απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια διπλωματικής λύσης, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με αυτά, και όλα θα συνεχίζονταν έτσι για πάντα.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μερικές εκατοντάδες ένοπλοι Παλαιστίνιοι παραβίασαν το φράχτη και εισέβαλαν στο Ισραήλ με έναν τρόπο που κανένας Ισραηλινός δεν θα μπορούσε να διανοηθεί. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι απέδειξαν ότι είναι αδύνατο να φυλακίσεις 2 εκατομμύρια ανθρώπους για πάντα χωρίς να πληρώσεις ένα σκληρό τίμημα.

Μια παλιά παλαιστινιακή μπουλντόζα που καπνίζει διέσχισε το Σάββατο το πιο έξυπνο φράχτη του κόσμου, διαπερνώντας έτσι και την αλαζονεία και τον εφησυχασμό του Ισραήλ. Και διέλυσε με αυτόν τον τρόπο και την ιδέα ότι αρκεί να επιτίθεται κανείς περιστασιακά στη Γάζα με drones καμικάζι -και να τα πουλάει στον μισό κόσμο- για να διατηρήσει την ασφάλεια.

Το Σάββατο, το Ισραήλ είδε εικόνες που δεν είχε ξαναδεί ποτέ. Παλαιστινιακά οχήματα να περιπολούν στις πόλεις του, ποδηλάτες να μπαίνουν από τις πύλες της Γάζας. Αυτές οι εικόνες διαλύουν την αλαζονεία. Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας αποφάσισαν ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα για μια στιγμή ελευθερίας. Υπάρχει κάποια ελπίδα σε αυτό; Όχι. Θα πάρει το Ισραήλ το μάθημά του; Όχι.

Το Σάββατο μιλούσαν ήδη για την εξάλειψη ολόκληρων γειτονιών στη Γάζα, για την κατάληψη της Λωρίδας και την τιμωρία της Γάζας "όπως δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ πριν". Αλλά το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να τιμωρεί τη Γάζα από το 1948, ούτε για μια στιγμή.

Μετά από 75 χρόνια βιοπραγιών, το χειρότερο δυνατό σενάριο την περιμένει και πάλι. Οι απειλές για "ισοπέδωση της Γάζας" αποδεικνύουν μόνο ένα πράγμα: Δεν έχουμε μάθει τίποτα. Η αλαζονεία ήρθε για να μείνει, παρόλο που το Ισραήλ πληρώνει υψηλό τίμημα για άλλη μια φορά.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για ό,τι συνέβη και πρέπει να πληρώσει το τίμημα, αλλά δεν ξεκίνησαν όλα από αυτόν και δεν θα τελειώσουν μετά την αποχώρησή του. Πρέπει τώρα να κλαίμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά πρέπει να κλαίμε και για τη Γάζα.

Τη Γάζα, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι πρόσφυγες που δημιούργησε το Ισραήλ. Τη Γάζα, η οποία δεν γνώρισε ποτέ ούτε μια μέρα ελευθερίας.

Στην πραγματικοτητατο αρθρο αυτο τα βαζει με τους ισραηλινους και με τον νυν πρωθυπουργο.
Ο οποιος αρθρογραφις ειναι ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ.
Ο οποιος και ειναι πολυ αριστερος σε σημειο που παραειναι αυστηρος.Με το Ισραηλ.
Βρες μου εναν της χαμας που να παραδεχεται τα λαθη της χαμας.

ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΑΝΣΕΛΟΤ ΠΟΣΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕς.
Ευτυχως εγω τα ψαχνω,
 
Τελευταία επεξεργασία:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,743 μηνύματα.
Και οι Οθωμανοί εκεί ήταν ως τετελεσμένο γεγονός όταν αποφασίσαμε να επαναστατήσουμε. Πάω στοίχημα εάν υπήρχε φόρουμ το 1821 πάρα πολλοί τρίτοι θα έλεγαν "τόσους αιώνες που ξέρουμε, οι Οθωμανοί ήταν εκεί, άντε μακάρι να τα σφάξουν όλα αυτά τα προβληματικά στοιχεία να τελειώνουμε". Οι Άραβες ως κατακτητές πήγαν εκεί.

Μπορεί να μην έχω γενικά θετική γνώμη για τον τρόπο που διαχειρίζεται το Ισραήλ την κατάσταση αλλά τα πράγματα να λέγονται με το όνομα τους. Η γη αυτή ανήκει στους Ισραηλινούς. Χωρίς βέβαια να υποστηρίζω απόψεις όπως να γίνει η Γάζα ένα νεκροταφείο/οικόπεδο.
Όχι η γη αυτή δεν ανήκει στους Ισραηλινούς.
Οι Αραβες δεν πηγαν ως κατακτητές. Ζούσαν εκεί και μάλιστα υπήρχε περίοδος που ζούσαν με τους Εβραίους.
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,937 μηνύματα.
Απ' τη στιγμή που μπήκε η Χεσμπολάχ στον πόλεμο δυσκολεύουν τα πράγματα για τους Ισραηλινούς.
Θα επικρατήσουν λογικά της Χαμάς με βαρύ τίμημα, θα ισοπεδώσουν τη Γάζα και μετά δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε λεπτό. Η εμπειροπόλεμη Χεσμπολάχ τους έχει νικήσει μια φορά στο Λίβανο και θα το ξανακάνει. Ο διάδρομος προμηθειών απ' τη Συρία μέσω Ιράν είναι ανοικτός.

Οι Ισραηλινοί θα αναγκαστούν να χτυπήσουν τη Συρία και εκεί θα ξεσπάσει τεράστιος πόλεμος.
Πολύ φοβάμαι ότι θα ρίξουν πυρηνικά. Ήδη η λύκαινα απ' το Λικούντ το ζήτησε. :ermm:

Τη Χαμάς την δημιούργησε και την έθρεψε το deep state, το γνωρίζουμε αυτό. Όσοι ταυτίζουν τη Χαμάς με τους Παλαιστίνιους - εκτός του ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι - θέτουν σε αμφισβήτηση την ύπαρξη του ίδιου του Ισραήλ. Να ξεκινήσουν διπλωματικές συνομιλίες τώρα και να γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων και φυλακισμένων.

Φέρτε τα παιδιά του Ισραήλ πίσω στις οικογένειές τους.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,913 μηνύματα.
Να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις... με ποιόν ρε παιδια ;

όλα αυτα τα ισλαμοπιθήκια όρκ αναλαμβάνουν τις θέσεις σε Αφγανισταν - Παλαιστίνη και γενικότερα
και για αυτό έχουν γίνει όλα πουτάνα. Δεν φταίνε οι απλοί άνθρωποι όπως δεν φταινε και οι γυναίκες στο Αφαγνιστάν.

Παρολίγο να γίνει διένεξη και ΗΠΑ - Ιράν ... το στυλάκι τους και ο φανατισμός δεν ειναι ανεκτός απο τον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο. Θυμηθείτε την δολοφονία του Σουλεϊμανι απο τις ΗΠΑ στο Ιράν και την επίθεση με πυραύλους του Ιράν που ακολούθησε (για τα μάτια του κόσμου) καθως οι ΗΠΑ δεν έπαθαν κάτι τρομερό απο αυτή την επίθεση.

Ούτε του ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑΤΗ ειναι ανεκτό αλλα τουλάχιστον αυτός δεν ενοχλεί... κάθεται εκει μέσα στο δωματιάκι του και μερικές φορές ρίχνει και καναν πύραυλο για να λεει να εδω ειμαι και εγω μην μου τη πέσετε.

Όλες αυτες οι τυρανίες και οι φανατισμοί ειναι καθεστώτα που στον Δυτικό κόσμο έχουν εκλειψει προ πολλού απλά εκει έχουν μεινει κάτι αιώνες πίσω.

Με αυτους τους ανθρωπους θα πας να διαπραγματευτεις ; θα βγάλει κάπου ; θα τους αλλάξεις τα μυαλά ; συμφωνώ οτι πρέπει ο κ΄κυλος αιματος να σταματήσει αλλα αυτος ή αυτη που τα λένε αυτα απο το καναπέ του σπιτιού τους και βρίζουν και αντε να κατέβουν και σε καμια πορεια συμπαράστασης.... εχουν καταλαβει ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ εκει κάτω ;

Με ποιον θα διαπραγματευτεις ας πουμε ; ;h nom;izete oti oι Ισραηλινοί έχουν ορεξη να σκοτώνουν αμάχους και παιδιά ;
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,561 μηνύματα.
Πόσο δύσκολο είναι να αποσχιστεί κανείς από το αδιέξοδο του μανιχαϊστικού τρόπου σκέψης; Μιλάμε για πάρα πολλά χρόνια αδιανόητα πολύ περίπλοκης ιστορίας με πάρα πολύ βεβαρημένο παρελθόν που είναι αδύνατο να τα αναλύσει κανείς σε λέξεις ή και σκέψεις, θα χρειαστούμε ώρες να ερευνήσουμε για να πούμε πως είμαστε σε θέση να ξεκινάμε να μιλάμε για αυτό. Δεν είναι όλα ζήτημα του να διαλέξεις πλευρά και να ταχθείς υπέρ ή να καταδικάσεις. Είναι μεγάλη τιμή το να λές "δεν ξέρω" και το οφείλεις στον ίδιο σου τον εαυτό να το αναγνωρίσεις και να ψάχνεις την ωμή και σκληρή αλήθεια. Πάντα.

Υπάρχει φοβερή προπαγάνδα εις βάρος της Παλεστίνης και της ίδιας της Hamas απο όλα τα συστημικά media, τώρα, την στιγμή που μιλάμε.

Βγαίνουν νέα στις εφημερίδες για τα οποία δεν υπάρχουν αποδείξεις. (παραθέτω μια φωτογραφία που αναφερόταν στους αποκεφαλισμούς 40 μωρών που αναφέρθηκαν στα συστημικά μίντια χωρίς απόδειξη.)

Σε τέτοιες δηλώσεις όχι απλά οφείλεις να έχεις αποδείξεις και να προσέχεις έως και την τελευταία λέξη που γράφει η φθηνή δημοσιογραφική σου πένα, αλλά είναι τουλάχιστον χυδαίο και ανήθικο να αναρτείς προπαγανδιστικές λεζάντες ως ξοφλημένος "δημοσιογράφος" της πλάκας που είσαι.

Τα εγκλήματα πολέμου είναι φρικαλέα και στις δύο πλευρές αδιαπραγμάτευτα, ωστόσο βρίσκω απαράδεκτη τη στάση των ΗΠΑ και της Βρετανίας να ταχθούν υπέρ του (στρατιωτικά οχυρωμένου) Ισραήλ και οχι επειδή είμαι εναντίον του, σε καμία περίπτωση.

Τον "ισαποστακισμό" που αναφέρθηκε το ονομάζω χρέος προς τον άνθρωπο να αναζητούμε πάντα την αλήθεια σε κάθε συνθήκη, και υπό κανέναν συμβιβασμό. Αδιαπραγμάτευτα.

Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανάλυση στο συγκεκριμένο πόστ οπότε κρατήστε το μίσος που μπορεί να νιώσετε ορισμένοι για τον εαυτό σας. Είμαστε με την αλήθεια, είμαστε με τον άνθρωπο.





01.JPG
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,743 μηνύματα.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,913 μηνύματα.
Πόσο δύσκολο είναι να αποσχιστεί κανείς από το αδιέξοδο του μανιχαϊστικού τρόπου σκέψης; Μιλάμε για πάρα πολλά χρόνια αδιανόητα πολύ περίπλοκης ιστορίας με πάρα πολύ βεβαρημένο παρελθόν που είναι αδύνατο να τα αναλύσει κανείς σε λέξεις ή και σκέψεις, θα χρειαστούμε ώρες να ερευνήσουμε για να πούμε πως είμαστε σε θέση να ξεκινάμε να μιλάμε για αυτό. Δεν είναι όλα ζήτημα του να διαλέξεις πλευρά και να ταχθείς υπέρ ή να καταδικάσεις. Είναι μεγάλη τιμή το να λές "δεν ξέρω" και το οφείλεις στον ίδιο σου τον εαυτό να το αναγνωρίσεις και να ψάχνεις την ωμή και σκληρή αλήθεια. Πάντα.

Υπάρχει φοβερή προπαγάνδα εις βάρος της Παλεστίνης και της ίδιας της Hamas απο όλα τα συστημικά media, τώρα, την στιγμή που μιλάμε.

Βγαίνουν νέα στις εφημερίδες για τα οποία δεν υπάρχουν αποδείξεις. (παραθέτω μια φωτογραφία που αναφερόταν στους αποκεφαλισμούς 40 μωρών που αναφέρθηκαν στα συστημικά μίντια χωρίς απόδειξη.)

Σε τέτοιες δηλώσεις όχι απλά οφείλεις να έχεις αποδείξεις και να προσέχεις έως και την τελευταία λέξη που γράφει η φθηνή δημοσιογραφική σου πένα, αλλά είναι τουλάχιστον χυδαίο και ανήθικο να αναρτείς προπαγανδιστικές λεζάντες ως ξοφλημένος "δημοσιογράφος" της πλάκας που είσαι.

Τα εγκλήματα πολέμου είναι φρικαλέα και στις δύο πλευρές αδιαπραγμάτευτα, ωστόσο βρίσκω απαράδεκτη τη στάση των ΗΠΑ και της Βρετανίας να ταχθούν υπέρ του (στρατιωτικά οχυρωμένου) Ισραήλ και οχι επειδή είμαι εναντίον του, σε καμία περίπτωση.

Τον "ισαποστακισμό" που αναφέρθηκε το ονομάζω χρέος προς τον άνθρωπο να αναζητούμε πάντα την αλήθεια σε κάθε συνθήκη, και υπό κανέναν συμβιβασμό. Αδιαπραγμάτευτα.

Δεν θα υπάρχει περαιτέρω ανάλυση στο συγκεκριμένο πόστ οπότε κρατήστε το μίσος που μπορεί να νιώσετε ορισμένοι για τον εαυτό σας. Είμαστε με την αλήθεια, είμαστε με τον άνθρωπο.





View attachment 123723

To καλύτερο για να μη μασάς προπαγάνδα ειναι να πάς εκει κάτω και να δοκιμάσεις να διαπραγματευτείς (μια και η Χαμάς έχει υποστεί προπαγάνδα απο τους Δυτικούς) με όλους αυτους.

Και στη τελική έχουν κάθε δικαίωμα οι Ισραηλινοί να μη θέλουν ακρότητες τύπου Αφγανισταν στη περιοχή τους.
Εχεις πάεο ποτε στο Αφγανιστάν να δεις τι κάνει η τοπική κυβέρνηση εκει... Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ καθως πλέον τους βγηκε πολυ δαπανηρο το ολο σκηνικο και εφυγαν εντελως πριν απο 2 χρονια περιπου εκει και τους ειπαν κοψτε τα κεφάλια σας... αμα θελετε να ζειτε ετσι μέσα σητν διαφθορά και τον ισλαμικο φανατισμο συνεχιστε να ζειτε.

Θα ηθελα να πάς να ζησεις λίγο σε αυτές τις περιοχές που επικρατούν τα καθεστωτα και μετα θα είχες άποψη. Μαντεψε ομως ο καλομαθημένος κώλος μας και βάζω τον εαυτο μ πρώτο μέσα δεν θα άντεχε εκει ουτε 12 ώρες.

Μολις αντιμιλουσα σε κάποιον απο αυτους (που στη χωρα μ θα ηταν απλα ενα νομιμο δημοκρατικο δικαιωμα) θα έτρωγα ματσουκιά στο κεφάλι κ αν συνέχιζα θα με εκτελούσαν κιολας.

Ειμαστε με τον κόσμο της Παλαιστινης εχουν δικαιωμα να έχουν το κράτος τους αλλα ΟΧΙ με επικεφαλείς αυτους τους εγκληματίες στη κυβέρνηση.

Ειμαι σιγουρος οτι τους εχει γινει προταση τέτοιας μορφής αλλα επρεπε να πάρουν κ αυτοι τα οπλα κ να πολεμήσουν τη ΧΑΜΑΣ που τους έκατσε στο σβέρκο... και σιγουρα δεν το έκαναν οποτε το Ισραηλ δεν ειχε πολλες επιλογές. Με τη Χαμασ και τη σκατάς δεν διαπραγματευεται κανεις κ έτσι πρέπει. Ας πανε σε άλλο πλανήτη να ψάξουν εδάφη.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,174 μηνύματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

 

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,657 μηνύματα.
Κι όμως, οι Παλαιστίνιοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν κράτος το 1947, αλλά αρνήθηκαν, γιατί ήθελαν ένα κράτος αραβικό, χωρίς Ισραηλίτες. Τώρα τα θέλουν όλα τα εδάφη και με την Ιερουσαλήμ δική τους πρωτεύουσα.
(δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, δίχως να γίνει 3ος παγκόσμιος πόλεμος).

(θέλω να πιστεύω) πως ο παλαιστινιακός λαός δεν ταυτίζεται με τις τακτικές των δίποδων τεράτων της Χαμάς (αν και δεν είχα μέχρι τώρα δει κάποια έντονη αντίδραση εναντίον). Νομίζω θα όφειλαν πρώτοι να καταδικάσουν την εισβολή των τρομοκρατών στο Ισραήλ, αφού είναι η αιτία των δεινών που περνούν τώρα μαζί με τον Ισραηλιτικό λαό.
Έτσι όπως πάνε τώρα τα πράγματα, θα συνεχίσουν οι καταστροφές μέχρι να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο, εκατέρωθεν.

Κοντά σ'όλα τα άλλα, έχουμε και τους τουρκαλάδες που έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στη Χαμάς (αλίμονο, πρώτα απ'όλα υποστήριξη στο Ισλάμ) κατηγορώντας το Ισραήλ για τακτικές ....τρομοκρατών(!!!)
Κι εμείς καθόμαστε και το κουβεντιάζουμε. "Α, ο ιερός αγώνας υπερ πάντων!"
Ποιος αγώνας; Εναντίον άοπλου και άμαχου πληθυσμού; Να σφάζεις, να βιάζεις, να αποκεφαλίζεις μωρά και να επιδίδεσαι σε ό,τι κτηνωδία έχει εφεύρει ο ανθρώπινος εγκέφαλος;("ανθρώπινος", σχήμα λόγου).

Διαβάζαμε, βλέπαμε εικόνες και βίντεο από την καταστροφή της Σμύρνης και τις βιαιοπραγίες που έγιναν έναν αιώνα πριν. Και λέγαμε τώρα η ανθρωπότητα έχει γίνει πιο... ανθρώπινη και έμπρακτα, με αξίες, αρχές και νόμους. Μας διέφυγε όμως πως αυτά σε ό,τι αφορά μόνο τον δυτικό πολιτισμό και πως το Ισλάμ ήταν και θα παραμένει στον Μεσαίωνα.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,174 μηνύματα.
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,937 μηνύματα.
Ποιος αγώνας; Εναντίον άοπλου και άμαχου πληθυσμού; Να σφάζεις, να βιάζεις, να αποκεφαλίζεις μωρά και να επιδίδεσαι σε ό,τι κτηνωδία έχει εφεύρει ο ανθρώπινος εγκέφαλος;("ανθρώπινος", σχήμα λόγου).
Είσαι σίγουρη ότι τα σφαγμένα, αποκεφαλισμένα μωρά δεν είναι υποπροϊόν των δυτικών fake news;
Η ιστορία είναι βρώμικη, σίγουρα έχουν γίνει ακρότητες αλλά υπάρχει μια έντεχνη αποδεδειγμένα προσπάθεια να παρουσιαστούν οι Ισραηλινοί θύματα και οι Παλαιστίνιοι τέρατα. Νόμος του ισχυρού που απευθύνεται σε ανθρώπους με μνήμη χρυσόψαρου.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,913 μηνύματα.
Είσαι σίγουρη ότι τα σφαγμένα, αποκεφαλισμένα μωρά δεν είναι υποπροϊόν των δυτικών fake news;
Η ιστορία είναι βρώμικη, σίγουρα έχουν γίνει ακρότητες αλλά υπάρχει μια έντεχνη αποδεδειγμένα προσπάθεια να παρουσιαστούν οι Ισραηλινοί θύματα και οι Παλαιστίνιοι τέρατα. Νόμος του ισχυρού που απευθύνεται σε ανθρώπους με μνήμη χρυσόψαρου.


Τον Αυγουστο του 2021 που κλαίγανε κ παρακαλαγανε να τους παροτν μαζί οι ΗΠΑ και πιανοβταν από το αεροπλάνο για να φυγουν μόλις ανέβηκε η κυβέρνηση των Ταλιμπάν θεωρείς ότι ήταν κ αυτό Προπαγάνδα ; των δυτικων ;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Η προπαγανδα των Δυτικών.... Θάνατος στις ΗΠΑ θάνατος στους ευρωπαίους... Αντε οι ΗΠΑ ήταν ο μεγάλος εχθρός τους οι Ευρωπαίοι μέσα στους οποίους ανήκει κ η Ελλάδα σε τι τους πειραξε ;

Έφταιγαν οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί....
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,657 μηνύματα.
Είσαι σίγουρη ότι τα σφαγμένα, αποκεφαλισμένα μωρά δεν είναι υποπροϊόν των δυτικών fake news;
Η ιστορία είναι βρώμικη, σίγουρα έχουν γίνει ακρότητες αλλά υπάρχει μια έντεχνη αποδεδειγμένα προσπάθεια να παρουσιαστούν οι Ισραηλινοί θύματα και οι Παλαιστίνιοι τέρατα. Νόμος του ισχυρού που απευθύνεται σε ανθρώπους με μνήμη χρυσόψαρου.
Αντιπαρέρχομαι την έμμεση προσβολή για μένα- όπως και για το σύνολο των ανθρώπων που έχουν φρίξει βλέποντας τις εικόνες από την κόλαση- και ναι , στην περίπτωση αυτή οι Ισραηλινοί ΕΙΝΑΙ θύματα.

Υποθέτω θα πιστεύεις πως και στην Ουκρανία δεν έγινε εισβολή των Ρώσων, παρότι η Ουκρανία ΕΙΝΑΙ κράτος, (ενώ κράτος Παλαιστινιακό δεν υφίσταται, εκείνοι το αρνήθηκαν, γιατί τα ήθελαν όλα).


Παλαιστίνιοι vs Ισραηλίτες και συνομωσιολόγοι vs χρυσόψαρα.
Ασ'το καλύτερα, δεν θα βρούμε άκρη. :)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top