Κρούσματα Χανταϊού στον κόσμο και την Ελλάδα

:laugh:τα ίδια μου λένε και μένα! Άσχετο με το θέμα! Πού το διάβασες; Στο στέκι. Α, καλά!
Τα άρθρα όμως από τις έγκυρες εφημερίδες, είναι ενδιαφέροντα
Οχι μόνο παιδιά αλλά και ο συζυξ σε μερικά θεματα που τα γνωρίζει απο πρώτο χερι και πάντα θα τον ρωτήσω :lol: :lol:

Περαν της πλακας όμως φυσικά και είναι ενδιαφέροντα και πάντα τα διαβάζω, ειδικά ό,τι έχει να κάνει με υγεία, διατροφή κ.ά. Η αλήθεια είναι πως αγχώνομαι και με αυτόν τον ιό, γιατί, απ’ ό,τι είδα, χτυπά το αναπνευστικό σύστημα...
Αλλά οκ, θα ρωτήσω, θα ψάξω, θα μάθω καθαρά ανθρώπινα... Δεν είμαι γιατρός, είπαμε... Λίγα δεν περάσαμε με τον Covid;

Ασε που έχω στην οικογένειά μου άνθρωπο με μεγάλο ιστορικό στο αναπνευστικό σύστημα και κάθομαι και αναρωτιέμαι αν μας «σκάσει» κανένα εμβόλιο πάλι με όλο αυτό, τι στο καλό να κάνουμε; Για εκείνον πιο πολύ...Το αγχος μου με θέματα υγειας ειλικρινά δεν το ελέγχο καμια φορα οταν αφορά αλλους και οχι εμένα ...

Μωρε εχε χαρη που εχει εξεταστικη και δεν θα τον ενοχλήσω

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Οχι μόνο παιδιά αλλά και ο συζυξ σε μερικά θεματα που τα γνωρίζει απο πρώτο χερι και πάντα θα τον ρωτήσω :lol: :lol:

Περαν της πλακας όμως φυσικά και είναι ενδιαφέροντα και πάντα τα διαβάζω, ειδικά ό,τι έχει να κάνει με υγεία, διατροφή κ.ά. Η αλήθεια είναι πως αγχώνομαι και με αυτόν τον ιό, γιατί, απ’ ό,τι είδα, χτυπά το αναπνευστικό σύστημα...
Αλλά οκ, θα ρωτήσω, θα ψάξω, θα μάθω καθαρά ανθρώπινα... Δεν είμαι γιατρός, είπαμε... Λίγα δεν περάσαμε με τον Covid;

Ασε που έχω στην οικογένειά μου άνθρωπο με μεγάλο ιστορικό στο αναπνευστικό σύστημα και κάθομαι και αναρωτιέμαι αν μας «σκάσει» κανένα εμβόλιο πάλι με όλο αυτό, τι στο καλό να κάνουμε; Για εκείνον πιο πολύ...Το αγχος μου με θέματα υγειας ειλικρινά δεν το ελέγχο καμια φορα οταν αφορά αλλους και οχι εμένα ...

Μωρε εχε χαρη που εχει εξεταστικη και δεν θα τον ενοχλήσω
πιστεύω, μετά τις ζημιές που έπαθαν όλες οι χώρες με τον κορονοϊό, θα αποφύγουν πάσει θυσία να πάρει διαστάσεις μια πανδημία, αλλά ακόμα και αν γίνει πανδημία μια νόσος, δε θα πάρουν τόσο αυστηρά μέτρα. Κυρίως αυτό το κλείσιμο των σχολείων, ήταν θάνατος για τα παιδιά, τώρα προσπαθούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.
Απ την άλλη, κάπου πρέπει να εμπιστευτούμε τους γιατρούς. Όσο και αν μας λένε, αυτά που τους λένε να πουν, δεν μπορεί να μας λένε σαχλαμάρες. Απλά εμείς πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε ότι τους πολιτικούς τους βολεύει να μας έχουν φοβισμένους και να υπακούμε, γιαυτό μας πανικοβάλουν. Φυσικά τα βρωμοκάναλα είναι οι πρωτεργάτες σ΄αυτό.
Είχα κάποτε ακούσει, πόσες σοβαρές αλλά άγνωστες νόσοι υπάρχουν. Δεν μπορεί με καθεμιά που ξεσπάει, να σκεφτόμαστε, ότι θα την πάθουμε και μεις. Φυσικά, κάτι θα πάθουμε, από κάτι θα πεθάνουμε, αλλά ελπίζουμε, όταν γεράσουμε να συμβεί. Παιδίατρος μου είχε πει κάποτε: δεν μπορείς όταν έχεις πονοκέφαλο, να σκέφτεσαι ότι έχεις μυνηγγίτιδα. Πάμε απ τα απλά στα σύνθετα.
Επομένως, καλά μας λένε οι γιοι μας. Ας αφήσουμε το ίντερνετ και ας απολαύσουμε τις μέρες που είμαστε υγιείς.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
.Υπηρχαν οι χανταιοι αλλα ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ αυτος που υπαρχει στην αργεντινη και μεταφερεται απο ανθρωπο σε ανθρωπο.Και βεβαια παλιτερα κολλαγε εξαιρετικα δυσκολα απο ανθρωπο σε ανθρωπο.Εδω κατι εχει αλλαξει.
Αμα ζουσαμε με αυτον θα ψοφαγαν σαν τα ποντικια το 30% αυτων που κολλαγαν..,πας καλα;Που τα ειδες αυτα; Ουτε την κοινη λογικη δεν χρησιμοποιεις.
Απο τη γριπη με ελαχιστο ποσοστο θνησιμοτητας και το ανακοινωνουν καθε χρονο και εχουμε τοσα θυματα.
οι πηγές μου είναι 2 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34515290/ και το άρθρο
https://www.who.int/emergencies/disease-outbreak-news/item/2026-DON599
όλα αυτά που διαβάζεις είναι αναμετάδοση αυτών των ειδήσεων σε συνδιασμό με γενικές γνώσεις για βιβλιογραφία (όποιον και να φέρουν να τα πει ο πιο ειδικός να είναι αυτά θα πει)

Η βασική μετάδοση του ιού είναι τα τρωκτικά της Αργεντινής - Λατινικής Αμερικής (δε ξέρω ακριβως) και τα λύματα τους ο λόγος που δε μεταφέρθηκε το στέλεχος στην Ευρώπη είναι ότι δεν εχουμε τα συγκεκριμένα τρωκτικά στην Ευρώπη στο στέλεχος Αndes υπάρχει ως ενδιάμεσος ξενιστής ο άνθρωπος αν ο ιός μεταδίδεται μέσω μικροσταγονιδίων και χρησιμοποιηθεί ως κύριος ξενιστή στον άνθρωπο στην Ευρώπη το στέλεχος έχει περάσει στην Ευρωπη και τέλος. Εχει ήδη μεταδοθει και έχει γίνει εδώ και καποιο καιρ΄.

Ο λόγος που ελέγξανε τους ανθρώπους στο κρουαζιερόπουλο είναι επειδή λόγω ενδημικής περιοχής υπηρχε συγκεκριμένο πρωτόκολλο, δε μπορούν να ελέγξουν όλες τις άτυπες πνευμονίες της Ελλάδας λόγω κόστους αλλά όταν βρεθεί φτηνό test τύπου rapid (θα το βρουν) αυτό. Το 30% δεν ειναι σε όλο το πληθυσμό και γενικά σε χανταιους αναφέρεται σε αυτούς που εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα ώστε να πάνε νοσοκομείο, δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στα νοσοκομεία σε πολλες περιοχές στον κόσμο είναι λογικό η θνησιμότητα να μεγαλώνει.

Άκουγα χθες ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ένδειξη πως ξαφνικά έγινε σαν γρίπη ή COVID και εξαπλώνεται εύκολα στον γενικό πληθυσμό.

Παραπάνω αναφέρθηκε ένα αβάσιμο ποσοστό του στυλ 30% και όσο κι αν το έψαξα δεν τεκμηριώνεται πουθενά ή τουλάχιστον απο πηγή που να μπορείς να βασιστείς ......

Ισχύει ότι ένας ιός μπορεί να έχει υψηλή θνησιμότητα αλλά ταυτόχρονα χαμηλή μεταδοτικότητα; Και αν ισχύει, δεν είναι τελείως συγκρουσιακό μεταξύ τους;
πρέπει να μελετήσουν το στέλεχος γονιδιακά πρώτα μετά να το περάσουν σε πειραματόζωα και να βγάλουν συμπεράσματα μεχρι να γίνουν αυτά κανένα ειδικός της τηλεόραση δε μπορεί να πει τπτ παραπάνω.

Για τη μεταδοτικότητα δε ξέρω σε σχέση με τη θνητότητα στατιστικά είναι αυτά. Υπήρχαν πολλοι τέτοιοι ιοί στο παρελθόν υψηλη θνησιμότητα και υψηλή μεταδοτικότητα όπως η μαύρη πανώλη, ο ιός Εbola αλλά συνήθως δεν αντέχουν στο χρόνο (αλλά αυτό είναι στατιστικό δεν ξερω γιατί γίνεται αυτό). Ο συγκεκριμένος χανταιός είναι ενδιάμεση κατάσταση.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back