nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

16-11-24

14:31
Καλησπέρα σας. Σκέφτομαι στην μετέπειτα ζωή μου να λαμβάνω μέρος σε ομάδες κυνηγιού, για ελάφια, αγριόχοιρους, λαγούς κλπ.
Είχα απορία για την κυνηγητική άδεια, το τουφέκι, κλ.π... Ποια είναι η διαδικασία να βγάλω τέτοια άδεια; Μπορώ να κουβαλώ το τουφέκι στο αμάξι; Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο για τα επιτρεπτά θηράματα και την εποχή κυνηγιού;
Επίσης, αν κάποιος έχει εμπειρίες με κυνήγι, μπορεί να με διαφωτίσει στον εξοπλισμό και σε γενικές γνώσεις όσον αφορά το κυνήγι; Σας ευχαριστώ πολύ!
Είχα απορία για την κυνηγητική άδεια, το τουφέκι, κλ.π... Ποια είναι η διαδικασία να βγάλω τέτοια άδεια; Μπορώ να κουβαλώ το τουφέκι στο αμάξι; Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο για τα επιτρεπτά θηράματα και την εποχή κυνηγιού;
Επίσης, αν κάποιος έχει εμπειρίες με κυνήγι, μπορεί να με διαφωτίσει στον εξοπλισμό και σε γενικές γνώσεις όσον αφορά το κυνήγι; Σας ευχαριστώ πολύ!
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

16-11-24

14:36
Δες εδώ φίλε.
www.huffingtonpost.gr
www.akokd.gr

Οι κανόνες για νόμιμη κατοχή μίας καραμπίνας και τα βήματα για έκδοση άδειας
Σε καμία περίπτωση δεν μετακινούμαστε - ούτε δίνουμε κυνηγετικό όπλο για να το μεταφέρει τρίτος - χωρίς να συνοδεύεται το όπλο από την Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου.
Διαδικασία έκδοσης άδειας - AKOKD

ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.536 μηνύματα.

16-11-24

14:36
Προσωπικά δεν μπορώ να πυροβολήσω ζώο με τίποτα. Αν και ξέρω ότι είμαι υποκριτής, γιατί μία χαρά τα τρώω (αφού ο Θεός τα έκανε πεντανόστιμα, τι να κάνουμε.)
Νεαρέ, δεν γνωρίζω καθόλου, σου εύχομαι όμως καλά κυνήγια και να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου. Και μία μέρα να πιάσεις ένα καλό αγριογούρουνο να το τσακίσουμε μαζί παρέα με πολλές Μαλαματίνες.
*Για σκοποβολή είμαι φουλ μέσα, κάποια στιγμή στο μέλλον έχουμε πει στεκίτικο μίτινγκ σε σκοπευτικό όμιλο.
Νεαρέ, δεν γνωρίζω καθόλου, σου εύχομαι όμως καλά κυνήγια και να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου. Και μία μέρα να πιάσεις ένα καλό αγριογούρουνο να το τσακίσουμε μαζί παρέα με πολλές Μαλαματίνες.
*Για σκοποβολή είμαι φουλ μέσα, κάποια στιγμή στο μέλλον έχουμε πει στεκίτικο μίτινγκ σε σκοπευτικό όμιλο.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

16-11-24

14:38
Όντως αν πιάσεις κανένα νόστιμο κουνέλι, φέρε ώστε να τον μαγειρεψουμε με σάλτσα στην κατσαρόλα. Είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά.

nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

16-11-24

14:41
Ευχαριστώ φώτη, να'σαι καλά.Δες εδώ φίλε.
![]()
Οι κανόνες για νόμιμη κατοχή μίας καραμπίνας και τα βήματα για έκδοση άδειας
Σε καμία περίπτωση δεν μετακινούμαστε - ούτε δίνουμε κυνηγετικό όπλο για να το μεταφέρει τρίτος - χωρίς να συνοδεύεται το όπλο από την Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου.www.huffingtonpost.gr
Διαδικασία έκδοσης άδειας - AKOKD
www.akokd.gr
Και άλλες γνώμες είναι ευπρόσδεκτες!!
Μην ανησυχείς ρε συ, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα σας φέρω πίσω ενα ωραιότατο ελάφι, θα το ψήσουμε σε κανένα συμπόσιο...Προσωπικά δεν μπορώ να πυροβολήσω ζώο με τίποτα. Αν και ξέρω ότι είμαι υποκριτής, γιατί μία χαρά τα τρώω (αφού ο Θεός τα έκανε πεντανόστιμα, τι να κάνουμε.)
Κάνουν και ωραία διακοσμητικά, είχε ένα ο παππούς μου αλλα δε θυμάμαι ακριβώς αν ήτανε ελάφι ή κατι άλλο, αυτές μωρε τις αμερικανιές
Πανέμορφο
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.536 μηνύματα.

16-11-24

14:43
Την αμαρτία μου θα την πω. Είμαι από τους μεγαλύτερους φιλόζωους που θα συναντήσεις, αλλά είναι ένα από τα πιο όμορφα διακοσμητικά αυτό που έβαλες. Είχε ένα ο θείος μου στο μαγαζί του και το χάζευα με τις ώρες... αν είχα σπίτι σε χωριό, θα έπαιρνα κι εγώ ένα...Ευχαριστώ φώτη, να'σαι καλά.
Και άλλες γνώμες είναι ευπρόσδεκτες!!
Μην ανησυχείς ρε συ, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα σας φέρω πίσω ενα ωραιότατο ελάφι, θα το ψήσουμε σε κανένα συμπόσιο...
Κάνουν και ωραία διακοσμητικά, είχε ένα ο παππούς μου αλλα δε θυμάμαι ακριβώς αν ήτανε ελάφι ή κατι άλλο, αυτές μωρε τις αμερικανιές
View attachment 141667
Πανέμορφο
nearos
Επιφανές μέλος

16-11-24

14:45
Δεν πειράζει ρε συ... Έτσι είναι για να θυμάσαι και να μονιμοποιήσεις την ομορφιά της φύσης.Την αμαρτία μου θα την πω. Είμαι από τους μεγαλύτερους φιλόζωους που θα συναντήσεις, αλλά είναι ένα από τα πιο όμορφα διακοσμητικά αυτό που έβαλες. Είχε ένα ο θείος μου στο μαγαζί του και το χάζευα με τις ώρες... αν είχα σπίτι σε χωριό, θα έπαιρνα κι εγώ ένα...
Και γω φιλόζωος είμαι, δε θα πήγαινα να κυνηγήσω για να σκοτώσω, όχι, θα έτρωγα, θα πούλαγα, με σεβασμό στη φύση...
Αλλα τι να κάνουμε; Άνθρωποι είμαστε και είναι στη φύση μας το να είμαστε κρεατοφάγοι...
American Economist
Επιφανές μέλος

16-11-24

14:47
Δεν πειράζει ρε συ... Έτσι είναι για να θυμάσαι και να μονιμοποιήσεις την ομορφιά της φύσης.
Και γω φιλόζωος είμαι, δε θα πήγαινα να κυνηγήσω για να σκοτώσω, όχι, θα έτρωγα, θα πούλαγα, με σεβασμό στη φύση...
Αλλα τι να κάνουμε; Άνθρωποι είμαστε και είναι στη φύση μας το να είμαστε κρεατοφάγοι...
ilias90
Περιβόητο μέλος

16-11-24

14:50
Το έθεσες πραγματικά πολύ ωραία. Ειλικρινά μικρέ μου φίλε, είσαι σοφός για την ηλικία σου.Δεν πειράζει ρε συ... Έτσι είναι για να θυμάσαι και να μονιμοποιήσεις την ομορφιά της φύσης.
Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο κρεατοφάγος είναι αυτός που στην πραγματικότητα σέβεται και αγαπά τη φύση, γιατί συμβαδίζει αρμονικά με τους νόμους της. Ο χορτοφάγος και ο βίγκαν είναι ουσιαστικά κατά της φύσης γιατί δεν σέβονται βασικές αρχές της.
Και το να ταριχεύσεις και να κρεμάσεις το κεφάλι ενός ζώου που σκότωσες για να φας, το τονίζω, είναι πράξη σεβασμού προς την ομορφιά του. Το κάνεις να μείνει στην αιωνιότητα.
nearos
Επιφανές μέλος

16-11-24

15:00
Θα θεωρούταν ποζεριά να φοράω κυνηγητικό μπουφάν στυλ Paul Harrel χωρίς απαραίτητα να κυνηγώ; 

Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.220 μηνύματα.

16-11-24

15:41
Τι αρμονικό και φυσικό υπάρχει στην παραγωγή κρέατος ;Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο κρεατοφάγος είναι αυτός που στην πραγματικότητα σέβεται και αγαπά τη φύση, γιατί συμβαδίζει αρμονικά με τους νόμους της.
Ανέκαθεν ως τρόπαιο χρησιμοποιούταν, αλλά σεβαστή και η ερμηνεία σουΚαι το να ταριχεύσεις και να κρεμάσεις το κεφάλι ενός ζώου που σκότωσες για να φας, το τονίζω, είναι πράξη σεβασμού προς την ομορφιά του. Το κάνεις να μείνει στην αιωνιότητα
@nearos Να προσέξεις σε ποια ομάδα και τι άτομα θα εμπιστευτείς όταν και αν πάρεις την απόφαση. Οι εικόνες κυνηγών που έχω από το χωριό μου αφορούν κακομεταχείριση σκυλιών και εννοείται αδιαφορία για τη νομοθεσία
ilias90
Περιβόητο μέλος

16-11-24

15:51
Παρακαλώ, μην παρερμηνεύεις αυτά που γράφω. Είπα ότι είναι στη φύση μας να τρώμε κρέας, άρα αντίκειται στη φύση μας να μην τρώμε. Αυτό και τίποτα παραπάνω.Τι αρμονικό και φυσικό υπάρχει στην παραγωγή κρέατος ;
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

16-11-24

16:36
Θέλει ξύπνημα 3-4 τα χαράματα και βουνό το κυνηγι, αλλά θα γούσταρα να το ζήσω από άμεση οπτική σαν προετοιμασία, προσοχή, κλίμα. Ότι έχω ζήσει από έμμεση οπτική.
Θεωρώ τη βια επάνω σε ζώα απαράδεκτο πράγμα και δεν μου πάει καρδιά να σκοτώσω ούτε τα ζώα που είναι θεμιτοί στόχοι για κυνήγι. Γι αυτό και δεν το έχω ζήσει ακόμα άμεσα.
Εαν παρίστατο η ανάγκη για τροφοσυλλογή όμως και έτσι, καθώς είναι υποκριτικό να μη μου πάει η καρδιά αλλά να τρώω θάνατο με το να τρωω κρέας από το σουπερ μάρκετ (κάποιος το σκότωσε κι αυτό), ναι πιθανότατα θα μου πήγαινε η καρδιά.
Μια σκέψη είναι, υπάρχει ανάγκη, σκοπός τροφής και δεν βλάπτεις οικόσιτα αλλά μόνο άγρια.
Θεωρώ τη βια επάνω σε ζώα απαράδεκτο πράγμα και δεν μου πάει καρδιά να σκοτώσω ούτε τα ζώα που είναι θεμιτοί στόχοι για κυνήγι. Γι αυτό και δεν το έχω ζήσει ακόμα άμεσα.
Εαν παρίστατο η ανάγκη για τροφοσυλλογή όμως και έτσι, καθώς είναι υποκριτικό να μη μου πάει η καρδιά αλλά να τρώω θάνατο με το να τρωω κρέας από το σουπερ μάρκετ (κάποιος το σκότωσε κι αυτό), ναι πιθανότατα θα μου πήγαινε η καρδιά.
Μια σκέψη είναι, υπάρχει ανάγκη, σκοπός τροφής και δεν βλάπτεις οικόσιτα αλλά μόνο άγρια.
Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.220 μηνύματα.

16-11-24

16:44
Όχι, είπες ότι ο "κρεατοφάγος είναι αυτός που στην πραγματικότητα σέβεται και αγαπά τη φύση, γιατί συμβαδίζει αρμονικά με τους νόμους της."Παρακαλώ, μην παρερμηνεύεις αυτά που γράφω. Είπα ότι είναι στη φύση μας να τρώμε κρέας, άρα αντίκειται στη φύση μας να μην τρώμε. Αυτό και τίποτα παραπάνω.
Δεν διαφωνω ότι η κατανάλωση κρέατος είναι φυσική, αν μή τι άλλο και εγώ κρεατοφαγος είμαι . Αλλά δεν θεωρώ ότι επειδή τρώω κρέας αγαπάω την φύση, παρά μόνο ότι ίσως αποδέχομαι μια εξελικτική ανωτερότητα του είδους μας
Συμπεριέλαβες , i) αγάπη ii) σεβασμό iii) αρμονία . Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν σχετίζονται με τις εκάστοτε διατροφικές συνήθειες του ατόμου , αλλά επεκτείνονται στην γενικότερη στάση μας απέναντι στη φύση προσεγγίζοντας και την εκτροφή που δεν έχει τίποτα αρμονικό και κανένα ίχνος σεβασμού.
Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι χορτοφάγοι δεν σέβονται βασικές αρχές της φύσης, όταν τις περισσότερες φορές η επιλογή τους είναι απόρροια βεβήλωσης των φυσικών αρχών της παραγωγής και εκμηδενίσμου της ζωικής υπόστασης .
Για να το φέρω και στο θέμα θα το δεχομουν αν έλεγες ότι ο κυνηγός που έχει απορρίψει την ευρεία παραγωγή , και σύμφωνα παντα με την νομοθεσία μέριμνα μόνος του για την ζωική του κατανάλωση , είναι πλησιέστερα στην φύση και όντως την αγαπάει .
ilias90
Περιβόητο μέλος

16-11-24

16:54
Ναι, ο κρεατοφάγος. Αυτός που τρώει κρέας, έτσι λέγεται. Το να μου βάζεις την παραγωγή κρέατος ή ό,τι άλλο σου έρθει από λόγια που δεν είπα στο στόμα μου είναι συνηθισμένη τακτική διαστρέβλωσης των προοδευτικών.Όχι, είπες ότι ο "κρεατοφάγος είναι αυτός που στην πραγματικότητα σέβεται και αγαπά τη φύση, γιατί συμβαδίζει αρμονικά με τους νόμους της."
Micro
Συντονιστής

16-11-24

17:02
Δεν σε κατηγόρησα για κάτι , μια προέκταση έδωσα πάνω σε αυτό που είπες για αγάπη στην φύσηΝαι, ο κρεατοφάγος. Αυτός που τρώει κρέας, έτσι λέγεται. Το να μου βάζεις την παραγωγή κρέατος ή ό,τι άλλο σου έρθει από λόγια που δεν είπα στο στόμα μου είναι συνηθισμένη τακτική διαστρέβλωσης των προοδευτικών.

Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

16-11-24

17:03
Βάσει της σκέψης σου όμως, δε θα μπορούσαμε να πούμε πως και η καλλιέργεια ή και η στοχευμένη δενδροφύτευση/βοτανοφύτευση είναι δυσαρμονική και ασεβής προς τη φύση;Όχι, είπες ότι ο "κρεατοφάγος είναι αυτός που στην πραγματικότητα σέβεται και αγαπά τη φύση, γιατί συμβαδίζει αρμονικά με τους νόμους της."
Δεν διαφωνω ότι η κατανάλωση κρέατος είναι φυσική, αν μή τι άλλο και εγώ κρεατοφαγος είμαι . Αλλά δεν θεωρώ ότι επειδή τρώω κρέας αγαπάω την φύση, παρά μόνο ότι ίσως αποδέχομαι μια εξελικτική ανωτερότητα του είδους μας
Συμπεριέλαβες , i) αγάπη ii) σεβασμό iii) αρμονία . Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν σχετίζονται με τις εκάστοτε διατροφικές συνήθειες του ατόμου , αλλά επεκτείνονται στην γενικότερη στάση μας απέναντι στη φύση προσεγγίζοντας και την εκτροφή που δεν έχει τίποτα αρμονικό και κανένα ίχνος σεβασμού.
Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι χορτοφάγοι δεν σέβονται βασικές αρχές της φύσης, όταν τις περισσότερες φορές η επιλογή τους είναι απόρροια βεβήλωσης των φυσικών αρχών της παραγωγής και εκμηδενίσμου της ζωικής υπόστασης .
Για να το φέρω και στο θέμα θα το δεχομουν αν έλεγες ότι ο κυνηγός που έχει απορρίψει την ευρεία παραγωγή , και σύμφωνα παντα με την νομοθεσία μέριμνα μόνος του για την ζωική του κατανάλωση , είναι πλησιέστερα στην φύση και όντως την αγαπάει .
Micro
Συντονιστής

16-11-24

17:11
Σίγουρα , απλώς όταν μιλάμε για ζωικούς οργανισμούς η ευαισθησία είναι μεγαλύτερηΒάσει της σκέψης σου όμως, δε θα μπορούσαμε να πούμε πως και η καλλιέργεια ή και η στοχευμένη δενδροφύτευση/βοτανοφύτευση είναι δυσαρμονική και ασεβής προς τη φύση;
Valder
Τιμώμενο Μέλος

16-11-24

17:19
Αμα σου ανοιξω συζήτηση για την αντίληψη που έχω σχετικά με τους φυτικούς οργανισμούς (ότι και τα δέντρα πονάνε όταν τα κόβουμε, ότι αισθάνονται, ότι όλη η Γη ειναι ενας ζωντανός οργανισμός) θα με θεωρήσουν ακόμα περισσότερο περίεργο κάποιοι, περισσότερα όπλα στη φαρέτρα για φτυάρι.Σίγουρα , απλώς όταν μιλάμε για ζωικούς οργανισμούς η ευαισθησία είναι μεγαλύτερη

finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

16-11-24

19:24
Το ελάφι και το ζαρκάδι είναι απαγορευμένο κυνήγι.Καλησπέρα σας. Σκέφτομαι στην μετέπειτα ζωή μου να λαμβάνω μέρος σε ομάδες κυνηγιού, για ελάφια, αγριόχοιρους, λαγούς κλπ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.