Κύμα απεργών έχει κατακλύσει το Παρίσι για το συνταξιοδοτικό

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1.967 μηνύματα.
Όχι επί Σύριζα κάηκαν 102 άτομα και πνίγηκαν άλλοι 23.😉😉

Ο Τσιπρας αγορασε βιλα 1.000.000 στο Σουνιο

(Τα 2 παραπανω, εαν δεν ειναι αρκετα προφανες για οποιον μας διαβαζει, ειναι χαρακτηριστικα παραδειγματα "fake news", αντιστοιχα με αυτο που εκανες.)

Εντιταρω διευκρινιστικα για προφανεις λογους.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.879 μηνύματα.
Ο Τσιπρας αγορασε βιλα 1.000.000 στο Σουνιο
Εσύ Κομμουνιστής δεν είσαι?? Όχι βέβαια ότι ξέρετε τι υποστηρίζετε αλλά λέμε τώρα.

Για πες μας αν βγει το ΚΚΕ κάποτε κυβέρνηση που θα πάτε το όριο συνταξιοδοτησης?? Στα 40 έτη η πιο κάτω??

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1.967 μηνύματα.
Εσύ Κομμουνιστής δεν είσαι??
Ειμαι το Α και το Ω.

Ειμαι συνοδοιπορος και συνεπιβατης.

Ειμαι ο Ανταμ Σμιθ και ειμαι ο Ενγκελς.

Ειμαι το "ν" που λειπει απο το Γιανη.

Επισης, ειμαι ο μαλακας που θα δουλευει μεχρι τα 67, γιατι καποιο σαινι το 2012 αποφασισε να παει τα ορια συνταξιοδοτησης στα 67.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.879 μηνύματα.

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει από Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.833 μηνύματα.
σο αφορά το όριο συνταξιοδότησης στη Γαλλία θεωρώ ότι τα 64 έτη είναι ιδανικό νούμερο καθώς το προσδόκιμο ζωής στην δώρα φτάνει τα 82 έτη και μάλιστα αυξάνεται συνεχώς. Είναι λογικό θεωρώ να αυξάνεται το όριο σύνταξης όταν το προσδόκιμο ζωής επίσης βελτιώνεται. Με την λογική αυτή αν σε μερικά χρόνια ο μέσος όρος ζωής ξεπερνάει τα 90 έτη θα πρέπει να παραμείνει η σύνταξη στα 62 έτη;; Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν γίνεται το κράτος να πληρώνει τόσες πολλές συντάξεις για 20++ χρόνια, ειδικά όταν στην Ευρώπη ο αριθμός συνταξιούχων αυξάνεται συνεχόμενα και ο αριθμός των παραγωγικών εργαζόμενων (κάτω των 50) μειώνεται συνεχώς;;
Εγώ θεωρώ ότι ένα άτομο νεαρής ηλικίας που δεν έχει μπει καν στον εργατικό βίο δε μπορεί να έχει και πολύ έγκυρη γνώμη για την ηλικία συνταξιοδότησης. Το ότι ζούμε περισσότερα χρόνια δε σημαίνει ότι και τα εργασιακώς ωφέλιμα χρόνια αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό.

Όσο για το συνταξιοδοτικό που είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα όλων των ευρωπαϊκών χωρών, θεωρώ ότι το σύστημα ήταν κακοσχεδιασμένο to begin with. Προσωπικά είμαι υπέρ της προσωπικής διαχείρισης της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης (ι.ε έχω πάρει ως δεδομένο ότι δε θα πάρω ποτέ σύνταξη με την σημερινή έννοια, άρα πρέπει να κινηθώ αναλόγως μόνος μου) και κατ' επέκταση την δυνατότητα επένδυσης των συνταξιοδοτικών εισφορών. Νομίζω η μία από τις λιγοστές σωστές θέσεις της ΕΚ ήταν οι περικοπές/κατάργηση των συντάξεις στις ψιλές συντάξεις, στους υψηλούς εισοδηματίες και στα ανέκδοτα πχ βουλευτική σύνταξη.

Υ.Γ: BTW, και στη Νορβηγία που είναι γενικά μπροστά στα επαγγελματικά θέματα και γενικότερα καλά καβατζωμένη χώρα (sovereign pension fund), η σύνταξη είναι στα 67.

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Δηλαδή δεν ξέρεις τι είσαι👻👻.

Δεν ειμαι σιγουρα αυτος που ανεβαζει fake news.

Οι αριστεροί που πήγαν το όριο συνταξιοδότησης στα 67 έτη κράζουν τον Macron που θέλει να πάει το όριο στα 64 έτη. Βγάζεις εσύ κάποιο νόημα σε αυτό;; Εγώ κανένα.

Με τις διατάξεις αυτές από 01.01.2013 καθορίζεται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ως γενικό όριο ηλικίας το 67° έτος και ελάχιστος χρόνος ασφάλισης τα 15 έτη ασφάλισης (στα πλαίσια της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 102/1952). Επίσης από 01.01.2013 ως γενική προϋπόθεση συνταξιοδότησης καθορίζεται η συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους της ηλικίας.

American Economist

Επιφανές μέλος

Εγώ θεωρώ ότι ένα άτομο νεαρής ηλικίας που δεν έχει μπει καν στον εργατικό βίο δε μπορεί να έχει και πολύ έγκυρη γνώμη για την ηλικία συνταξιοδότησης. Το ότι ζούμε περισσότερα χρόνια δε σημαίνει ότι και τα εργασιακώς ωφέλιμα χρόνια αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό.

Όσο για το συνταξιοδοτικό που είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα όλων των ευρωπαϊκών χωρών, θεωρώ ότι το σύστημα ήταν κακοσχεδιασμένο to begin with. Προσωπικά είμαι υπέρ της προσωπικής διαχείρισης της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης (ι.ε έχω πάρει ως δεδομένο ότι δε θα πάρω ποτέ σύνταξη με την σημερινή έννοια, άρα πρέπει να κινηθώ αναλόγως μόνος μου) και κατ' επέκταση την δυνατότητα επένδυσης των συνταξιοδοτικών εισφορών. Νομίζω η μία από τις λιγοστές σωστές θέσεις της ΕΚ ήταν οι περικοπές/κατάργηση των συντάξεις στις ψιλές συντάξεις, στους υψηλούς εισοδηματίες και στα ανέκδοτα πχ βουλευτική σύνταξη.

Όταν ζεις σε μια Ήπειρο που ο πληθυσμός της γερνάει και μειώνεται είναι λογικό να αυξηθεί το όριο της σύνταξης καθώς τα κρατικά ταμία πιέζονται να καλύψουν το κόστος. Απλά οικονομικά είναι δεν θέλει πολύ σκέψη.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν ειμαι σιγουρα αυτος που ανεβαζει fake news.
Ανεβάζεις Σύριζα news;;😏😏

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει από Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.833 μηνύματα.
Όταν ζεις σε μια Ήπειρο που ο πληθυσμός της γερνάει και μειώνεται είναι λογικό να αυξηθεί το όριο της σύνταξης καθώς τα κρατικά ταμία πιέζονται να καλύψουν το κόστος. Απλά οικονομικά είναι δεν θέλει πολύ σκέψη.
Ή μπορείς δώσεις περισσότερους πόρους στο συνταξιοδοτικό. Επίσης απλά οικονομικά, αν και θέλει κάποια σκέψη.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ή μπορείς δώσεις περισσότερους πόρους στο συνταξιοδοτικό. Επίσης απλά οικονομικά, αν και θέλει κάποια σκέψη.
Πως θα δώσεις πόρους στο συνταξιοδοτικο όταν ο πληθυσμός νεαρής ηλικίας μειώνεται, άρα μειώνονται τα άτομα που εργάζονται και συνεπώς οι φόροι που πληρώνουν προς το κράτος?? Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει πληθυσμό 9 εκατομμυρίων με τους περισσότερους να είναι άνω των 50.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.846 μηνύματα.
Που να δείτε όταν φέρουν τα digital currencies πόσο θα σταματανε οι πορείες στο λεπτό

Μπλοκαρισμα Λογοριασμου για κάθε πολίτη που συμμετέχει στις πορείες και παπαλα μετά

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.226 μηνύματα.
Ειμαι το Α και το Ω.

Ειμαι συνοδοιπορος και συνεπιβατης.

Ειμαι ο Ανταμ Σμιθ και ειμαι ο Ενγκελς.

Ειμαι το "ν" που λειπει απο το Γιανη.

Επισης, ειμαι ο μαλακας που θα δουλευει μεχρι τα 67, γιατι καποιο σαινι το 2012 αποφασισε να παει τα ορια συνταξιοδοτησης στα 67.
Φίλε ριουζάκι συμφωνώ μαζί σου.

Θεωρώ δεν πρέπει να αφήνουμε διαφορετικές υλιστικές προσεγγίσεις να δίνουν το στίγμα στην κουβέντα μας.

Προφανώς ο @Volkswagen Fan το βλέπει πιο τεχνοκρατικά γιατί μάλλον αυτή είναι η κύριά του ενασχόληση, όμως δεν σημαίνει ότι άπαξ και κάποιος δηλώσει "κομμουνιστής" ή "φασίστας" ή "φιλελεύθερος" πρέπει να μπαίνει σε κουτάκια.

Αυτή είναι μια τρομερά απλουστευτική προσέγγιση που μοναδικό σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει. Να αποπροσανατολίσει από τι;

Από τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε ως κοινωνία: εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση, αναρχία, πρεζάκια και, το πιο πρόσφατο, μια οργανωμένη γενοκτονία κατά της γενιάς μου (Τέμπη).

Τα παραπάνω προβλήματα είναι αδιαίρετα και τα λούζονται όλοι σε ίση ποσότητα και ποιότητα (με θλιβερό προνόμιο τις οικογένειες των θυμάτων που αδιαμφισβήτητα τα λούζονται πιο πολύ από όλους). Τώρα το να καθόμαστε να ασχολούμαστε με το ποιός είναι κομμούνι και άρα θα κρατικοποιήσει τις γέφυρες και ποιός είναι φιλελεύθερος και άρα θα ιδιωτικοποιήσει το νερό (που είμαι κατά Btw) ειναι ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ.

Και έτσι σε θέλουν.

Σε θέλουν, αντί να κάθεσαι ακόμη να ασχολείσαι με το έγκλημα των Τεμπών και να κλαις ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, να ασχολείσαι με δείκτες, συνταξιοδότηση, τις μαλακίες που λέει ο Άδωνις/Κουτσούμπας/Τσίπρας/Μητσοτάκης κοκ.

Έτσι σε θέλουν, γιατί ΞΕΡΟΥΝ ότι είναι προς συμφέρον τους εσύ να ασχολείσαι με έναν ηλίθιο ΠΑΡΑ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

Αυτό είναι το πρόβλημα.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ (από ιδιωτικοποιήσεις έως κρατικοποιήσεις, δικαστικά δράματα, διλήμματα πολιτικής υφής) είναι τετελεσμένα γεγονότα. Δεν τα ελέγχει κανένας. Για αυτό και σε στέλνουν εκεί.

(*) Όταν λέω "εσύ" δεν εννοώ εσένα προσωπικά ριουζάκι απλώς μου έδωσες καλό πάτημα να πω κάτι που με απασχολεί.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.
Θα μπορουσες επισης να φορολογησεις επιπλεον οσους δεν θελουν να αυξηθει το οριο συνταξιοδοτησης και οι παροχες να παραμεινουν ιδιες. Αυτοι το θελουν, αυτοι να το πληρωσουν

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.048 μηνύματα.
Με τα τωρινά δεδομένα,με βάση την αναπροσαρμογή του ορίου συνταξιοδότησης, θα πάμε στα 68 έτη και έως το 2036 στα 69 έτη. Ενώ έως το 2060 θα έχουμε φτάσει τα 72 έτη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της Εστίας της Κυριακής, του αρθρογράφου Ιωάννη Στεργίου.

Ε και τι το κακό υπάρχει σε αυτό; Αφού στον δυτικό κόσμο φτάνουμε πλέον τα 90 έτη. Αντέχουμε και μέχρι τα 80 ρε. Τι είμαστε; Τίποτα Ρωσσία του Πούτλερ; Τεμπέληδες. Έναν μεταρρυθμιστή σαν τον Μακρόν χρειαζόμαστε και εδώ να φέρει την πρόοδο.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.846 μηνύματα.
Φανταστειτε στην ευρωπη που θα εχουμε τα Digital Currencies και να γινοντουσαν ολοι αυτοι οι βανδαλισμοι .....παγωμα λογοριασμο σε ολους στο λεπτο
1680721374161.png

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Φανταστειτε στην ευρωπη που θα εχουμε τα Digital Currencies και να γινοντουσαν ολοι αυτοι οι βανδαλισμοι .....παγωμα λογοριασμο σε ολους στο λεπτο
View attachment 114406
Η Αγγλια ηδη εχει, δεν χρησιμοποιουνται πουθενα μετρητα πλεον απ' οσο ξερω.

Και στην Ευρωπη το ιδιο ισχυει, απλα εδω στην Ελλαδα χρησιμοποιουμε σε ενα χψ επιπεδο ακομα τα μετρητα. Αλλα, γενικα, ηδη ειμαστε εκει και ειναι ενας απ τους πολλους τροπους που ζουμε σε δικτατορια, welcome to the real world.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Με τα τωρινά δεδομένα,με βάση την αναπροσαρμογή του ορίου συνταξιοδότησης, θα πάμε στα 68 έτη και έως το 2036 στα 69 έτη. Ενώ έως το 2060 θα έχουμε φτάσει τα 72 έτη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της Εστίας της Κυριακής, του αρθρογράφου Ιωάννη Στεργίου.

Ε και τι το κακό υπάρχει σε αυτό; Αφού στον δυτικό κόσμο φτάνουμε πλέον τα 90 έτη. Αντέχουμε και μέχρι τα 80 ρε. Τι είμαστε; Τίποτα Ρωσσία του Πούτλερ; Τεμπέληδες. Έναν μεταρρυθμιστή σαν τον Μακρόν χρειαζόμαστε και εδώ να φέρει την πρόοδο.
Headlines 2030:
Γνωριστε τους πρωτοπορους ηλικιωμενους Ελληνες και Ελληνιδες που βγαζουν λεφτα με το onlyfans.

Τα δεξιοστροφα γεροντια πεθαινουν πιο γρηγορα, πολλαπλα οφελη για το περιβαλλον και τους μεταναστες.

Γνωριστε τα νεα sex positive σπιτια φτιαγμενα για να στεγαζουν 10+ εργαζομενους ηλικιωμενους ανα διαμερισμα. Μοιραζονται οχι μονο μπανια και κρεβατια, αλλα και sex toys. Ψευτοερευνες λενε πως ετσι ειναι πιο ευτυχισμενοι και φεμινιστες.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Nick890

Επιφανές μέλος

Η Αγγλια ηδη εχει, δεν χρησιμοποιουνται πουθενα μετρητα πλεον απ' οσο ξερω.

Και στην Ευρωπη το ιδιο ισχυει, απλα εδω στην Ελλαδα χρησιμοποιουμε σε ενα χψ επιπεδο ακομα τα μετρητα. Αλλα, γενικα, ηδη ειμαστε εκει και ειναι ενας απ τους πολλους τροπους που ζουμε σε δικτατορια, welcome to the real world.
Δεν αναφερομαι στο ηλεκτρονικο χρημα ....αλλα στo

Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC)

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.700 μηνύματα.
Στο θέμα ελέγχου δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά να έχεις εντελώς ψηφιακό νόμισμα.

Αν είναι να μπλοκάρεις το ψηφιακό νόμισμα όποιου κάνει πορείες πχ, τι σε εμποδίζει να μπλοκάρεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς του;

Αφού οι μισθοί πληρώνονται υποχρεωτικά μόνο σε τράπεζα και σε κάθε χώρα οι συναλλαγές πάνω από ένα ύψος(εδώ νομίζω 500 ευρώ) είναι υποχρεωτικά μέσω τράπεζας, αν δεν έχεις καθόλου πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς/κάρτες πρακτικά σου δεν μπορείς να ζήσεις.

Nick890

Επιφανές μέλος

Τα cbdc είναι backed απ' την κεντρική τράπεζα .Ενώ το online cash δεν είναι backed απο τίποτα και στην ουσία μπορεί ο καθένας μαύρο χρήμα να το κάνει online (και από online "μαύρο ") και να κάνει ότι γουστάρει.Με τα cbdc δεν πάει έτσι .....έχετε πολλά να δείτε ,προτείνω να διαβάσετε βιβλία για CBDC :P

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Όλο και πιο λιγοι διαδηλωτές στην Γαλλία. 560 χιλιάδες διαδηλωτές σε μια χώρα σχεδόν 70 εκατομμυρίων είναι πολύ λίγο.