katerina_farm
Εκκολαπτόμενο μέλος


ΝΟμιζω οτι φταιει ο αερας η μαρεγκα εχει ειδη κλεισει μεσα της αερα οταν την χτυπας και για αυτο θελει μαλακες κινησεις μετα το χτυπημα για να μην κατσει αν το ειχες βαλει στο πανω κατω θα ηταν καλυτερα νομιζω δεν περνω κι ορκο η Ηρω στον αερα την ειχε ψησει? Σαββατοκυριακο που καθομαι θα δοκιμασω να την κανω για να δουμε τι θα καταφερωΜωρέ το έλαβα, αλλά επειδή ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός, πάντα σε όλες τις συνταγές τον βάζω λίγο πιο χαμηλά. Μακάρι να έφταιξε αυτό, διότι στην επόμενη (που θα έχω τάρτα και αμαρέτο) θα γίνει μούρλια!
Για πες, πότε στεγνώνει η μαρέγκα και πώς το αποφεύγουμε αυτό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Για πες, πότε στεγνώνει η μαρέγκα και πώς το αποφεύγουμε αυτό;
Δεν είμαι και ο Παρλιάρος,

Τώρα, υποθέτω ότι συνέβη το εξής:
Η μεν Ηρώ ψήνει λιγότερη ώρα σε πολύ δυνατή θερμοκρασία, έτσι "τσιμπάει" εξωτερικά η μαρέγκα, αλλά δεν προλαβαίνει να "πάρει" μέσα και της πετυχαίνει.
Εσύ από την άλλη είχες χαμηλότερη θερμοκρασία και σχεδόν διπλάσιο χρόνο, μάλλον λοιπόν αυτό άρχισε να ψήνεται εσωτερικά και σου τσίχλιασε. Ότι γίνεται δηλαδή και με το σουφλέ, αν το ψήσεις παραπάνω, που γίνεται σαν λασπωμένο κέηκ και παύει να είναι πια αυτό το γνωστό τραγανό κεκάκι με το λιωμένο (σλουρπ) πυρήνα.
Υ.Γ.: Και προτίμησε αντιστάσεις, όχι αέρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος



Και αν δεν έχουμε φούρνο με αντιστάσεις αλλά μόνο αέρα, στο τέλος την βάζουμε σε χαμηλότερους βαθμούς;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



Εκείνο το "παιδικός φίλος" το αναφέρω, με τη λογική ότι δεν θα ήθελε να την ξεγελάσει... Τι να πω. Θα το δοκιμάσω κι έτσι και θα σας πω (αλλά θα κάνετε υπομονή, δεν είναι κάτι που το φτιάχνεις κάθε μέρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος


Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτι άλλο στη θέση του amaretto?
Για να απαντήσω στην απορία μου, μετά από δοκιμή: Μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε και Kahlua.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος


Ο αδερφός μου (με βοηθό εμένα

Έγιναν κ τις δύο φορές όπως περιέγραψε η Ισι πιο πάνω, σαν σφουγγάρι και τραγανά μόνο απ' έξω.
Τι κάνουμε λάθος;

2/2 αποτυχία.
Δε παίζει να υπάρξει 3η φορά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος


Την φτιάχνω τώρα και η κρέμα δεν πήζει !!! Έχω βάλει και άλλο κορν φλάουρ αλλά τίποτα...τι να κάνω;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


Άφησε την πάνω στη φωτιά και ανακάτευε συνεχώς να μην σου κολλήσει και ρίξε λίγο παραπάνω κορν φλαουρ και πολύ ανακάτεμα πάνω σε ζεστό μάτι....μόλις κάνει "τρύπες" είναι έτοιμη....SOS
Την φτιάχνω τώρα και η κρέμα δεν πήζει !!! Έχω βάλει και άλλο κορν φλάουρ αλλά τίποτα...τι να κάνω;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.