Ληστές στο σπίτι και συστήματα ασφαλείας

Συνήθως οι ληστές έχουν ώς στόχους ανθρώπους που το φυσάνε το παραδάκι κ έχουν πράγματα αξίας μέσα και υπάρχουν πληροφορίες -επειδη ο κόσμος κελαηδάει και θέλει να δείχνεται και στα σόσιαλ- οτι αν μπούν θα "ανταμοιφθεί" σίγουρα ο κόπος τους.

να μπεί τωρα στο δικό μου σπίτι να κλέψει τη πρωτεϊνη ή να ανακατέψει τα σώβρακα μου.... θα γελάνε στην δική τους πιάτσα και δεν πρόκειται να το κάνει κανένας.

Αυτη τη στιγμή στο σπίτι εκτος Αθηνών έχω 2 σαμπουάν , ένα ζελέ μαλλιών.. πλυμένα ρούχα στις ντουλάπες και μερικά τρόφιμα στα ντουλάπια. Ολα τα άλλα ειναι του Ιδιοκτήτη τα έπιπλα. Πραγματικα χέστηκα αν μπεί κάποιος μέσα. Ας βάλεις καλυτερη και πιο ασφαλείας πόρτα θα του πώ....

Αφαλό άλλαξα για να μη μπεί κανενας που ήταν πρίν ένοικος ή ακομη και ο ιδιοκτήτης.... το σπιτι ειναι ενοικιασμένο και η χρήση του έχει δοθεί στον ενοικιαστή για όσο είναι σε ισχύ το συμβόλαιο ( 3 έτη κατα νόμο απο την ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου μίσθωσης ) , οπότε κλειδιά δεν έχει κανένας άλλος πλήν του ιδίου.

Οσο για το σπίτι στην Αθήνα τα ίδια.... με τα έπιπλα και 2 απλές τηλεοράσεις. Αν θέλει ο άλλος να παραβιάσει 2 θωρακισμένες ή να κινδυνέψει να σκοτωθεί πηδώντας απο καμια ταράτσα (που ειναι σχεδόν ακατόρθωτο ας έρθει)

και για αυτό και δεν έχουν έρθει απο το 1999 ... 27 έτη πλέον. Το 1998 το είχαν κάνει αλλα κ τότε δεν βρήκαν τίποτα. Για τη τιμή των όπλων είχαν πάρει αν θυμάμαι καλά μια τηλεόραση.... ενα δερμάτινο του πατέρα μου.... και κάτι άλλο... ισα ισα για να δικαιολογήσουν στο μυαλό τους ότι κινδύνεψαν να σκοτωθούν πηδώντας απο την διπλανή (τοτε στα μπετά μεζονέτα) και να παραβιάσουν την πίσω πόρτα του μπάνιου του 2ου ορόφου που οδηγεί στη ταράτσα.... (τωρα έχει κλέισει μέχρι πάνω με σίδερα) και η διπλανη μεζονέτα ειναι κτισμένη και δεν ειναι προσβάσιμη (απο τις θωρακισμένες δεν μπόρεσαν να μπ[ούν).

Τελευταία επεξεργασία:
Συνήθως οι ληστές έχουν ώς στόχους ανθρώπους που το φυσάνε το παραδάκι κ έχουν πράγματα αξίας μέσα και υπάρχουν πληροφορίες -επειδη ο κόσμος κελαηδάει και θέλει να δείχνεται και στα σόσιαλ- οτι αν μπούν θα "ανταμοιφθεί" σίγουρα ο κόπος τους.

να μπεί τωρα στο δικό μου σπίτι να κλέψει τη πρωτεϊνη ή να ανακατέψει τα σώβρακα μου.... θα γελάνε στην δική τους πιάτσα και δεν πρόκειται να το κάνει κανένας.

Αυτη τη στιγμή στο σπίτι εκτος Αθηνών έχω 2 σαμπουάν , ένα ζελέ μαλλιών.. πλυμένα ρούχα στις ντουλάπες και μερικά τρόφιμα στα ντουλάπια. Ολα τα άλλα ειναι του Ιδιοκτήτη τα έπιπλα. Πραγματικα χέστηκα αν μπεί κάποιος μέσα. Ας βάλεις καλυτερη και πιο ασφαλείας πόρτα θα του πώ....

Αφαλό άλλαξα για να μη μπεί κανενας που ήταν πρίν ένοικος ή ακομη και ο ιδιοκτήτης.... το σπιτι ειναι ενοικιασμένο και η χρήση του έχει δοθεί στον ενοικιαστή για όσο είναι σε ισχύ το συμβόλαιο ( 3 έτη κατα νόμο απο την ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου μίσθωσης ) , οπότε κλειδιά δεν έχει κανένας άλλος πλήν του ιδίου.

Οσο για το σπίτι στην Αθήνα τα ίδια.... με τα έπιπλα και 2 απλές τηλεοράσεις. Αν θέλει ο άλλος να παραβιάσει 2 θωρακισμένες ή να κινδυνέψει να σκοτωθεί πηδώντας απο καμια ταράτσα (που ειναι σχεδόν ακατόρθωτο ας έρθει)

και για αυτό και δεν έχουν έρθει απο το 1999 ... 27 έτη πλέον. Το 1998 το είχαν κάνει αλλα κ τότε δεν βρήκαν τίποτα. Για τη τιμή των όπλων είχαν πάρει αν θυμάμαι καλά μια τηλεόραση.... ενα δερμάτινο του πατέρα μου.... και κάτι άλλο... ισα ισα για να δικαιολογήσουν στο μυαλό τους ότι κινδύνεψαν να σκοτωθούν πηδώντας απο την διπλανή (τοτε στα μπετά μεζονέτα) και να παραβιάσουν την πίσω πόρτα του μπάνιου του 2ου ορόφου που οδηγεί στη ταράτσα.... (τωρα έχει κλέισει μέχρι πάνω με σίδερα) και η διπλανη μεζονέτα ειναι κτισμένη και δεν ειναι προσβάσιμη (απο τις θωρακισμένες δεν μπόρεσαν να μπ[ούν).
Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι οι διαρρήξεις γίνονται τυχαία… αλλά συνήθως ο άλλος θέλει να ξέρει ότι αν ρισκάρει να μπεί κάπου, κάτι θα βρεί.

Δεν θα κάτσει εύκολα να παραβιάζει πόρτες, να σκαρφαλώνει και να ρισκάρει για να φύγει με 2 τηλεοράσεις δεκαετίας και κάτι κονσέρβες

Γι’ αυτό πολλές φορές η καλύτερη “ασφάλεια” δεν είναι μόνο οι πόρτες και τα κάγκελα. Είναι απλά να μην αξίζει καν ο κόπος.

Δε ξερω φίλε τόσο λεφτά δεν ημουν ποτε. Όσοι έχετε τόσα... Βάλτε κ συναγερμους βάλτε και το Γκοτζίλα να φυλάει απέξω.
Ξαναλέω. Δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά άγνοιας. Το κόστος για ασύρματο συναγερμό που δεν χρειάζεται εγκαταστάτη είναι πολύ χαμηλό. Κάμερες με 50 ευρώ ευρώ βρίσκεις.
Θωρακισμένες πόρτες και περιμετρικοί συναγερμοί κ.λπ. είναι ακριβοί για σπίτι που νοικιάζεις. Αλλά αν έχεις δικιά σου μονοκατοικία μετράει γιατί τους πιάνεις πριν μπουν στο σπίτι. Στο πατρικό έχει αποτρέψει ληστείες 5 φορές.

Παράδειγμα. Μπαίνουν στο σπίτι σου παίρνουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου και φεύγουν. Ακόμα και το αυτοκίνητο να μην σου κλέψουν η ζημιά είναι 400 ευρώ για την αντικαστασή τους.

Του @fockos του έκλεψαν σημειώσεις σχολής ανεκτίμητης αξίας.

Ξαναλέω. Δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά άγνοιας. Το κόστος για ασύρματο συναγερμό που δεν χρειάζεται εγκαταστάτη είναι πολύ χαμηλό. Κάμερες με 50 ευρώ ευρώ βρίσκεις.
Θωρακισμένες πόρτες και περιμετρικοί συναγερμοί κ.λπ. είναι ακριβοί για σπίτι που νοικιάζεις. Αλλά αν έχεις δικιά σου μονοκατοικία μετράει γιατί τους πιάνεις πριν μπουν στο σπίτι. Στο πατρικό έχει αποτρέψει ληστείες 5 φορές.

Παράδειγμα. Μπαίνουν στο σπίτι σου παίρνουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου και φεύγουν. Ακόμα και το αυτοκίνητο να μην σου κλέψουν η ζημιά είναι 400 ευρώ για την αντικαστασή τους.

Του @fockos του έκλεψαν σημειώσεις σχολής ανεκτίμητης αξίας.

Πως θα μ κλέψει τα κλειδιά ρε ακίκε... αφου θα είμαι εξω με το αμάξι εκτος κ αν εννοείς τα εφεδρικά. τα χω πάρει και αυτά μαζί.

Τωρα αν μπεί οταν ειμαι μέσα το θεμα ειναι πως θα βγεί μετά... :laugh:

ΤΑ ΕΙΠΕ και ο @Atsis αμα δεν έχεις μέσα λεφτά να αξιζει να ρισκάρει ο άλλος... δεν θα πλησιάσει καν.

Οι περισσότεροι ρε φίλε ειναι παρλαπίπες οπου σταθουν κ όπου βρεθουν διαφημίζονται.... τι εχουν.. τι πετυχαν.... ποσο πετυχημενοι ειναι.... ποια γαμάνε.... μετά λογικό να προσελκύει μουσαφιραίους...

κλείστο το ρημάδι... λές κ ενδιαφέρουν το κόσμο καθενας εχει τα θέματα του.

Ενας χοντρομπαλάς παρλαπίπας στο γιουτιούμπ που λέγεται Παπουτσης πωπω ρε μαλακ.....

τι παρλαππιπόνι ειναι αυτο... προσφατα μάθαμε οτι βγαζει 6000 ευρω καθαρα το μηνα.... δεν τον εχω παρακολουθησει κάν κ εχω δει να λέει για τη πρώην του... για το γάμο του... για τους φιλους που τον ζηλευαν... για τα λεφτά που βγάζει... μπλα μπλα μπλα....

και αυτος ο άνθρωπος εχει παιδί και γυναίκα κ λέει αυτα τα πράγματα στο Ιντερνετ κ τα βλέπουν ΟΛΟΙ.

Οκ. Όλα καλά. :look:

Μια που η συζήτηση γύρισε στα συστήματα ασφαλείας να πω και τη δική μου ιστορία. Το σπίτι που έμενα με τους γονείς μου ήταν σε προάστιο της Αθήνας, σε ήσυχη γειτονιά, μονοκατοικία με κήπο. Ο πατέρας μου έφευγε για μήνες στο εξωτερικό. Η μητέρα μου, σαν γιατρός που ήταν, δούλευε πολλές ώρες νοσοκομείο και ιατρείο με τακτικά νυκτερινά. Έτσι, έπρεπε να μένω μόνος στο σπίτι, πολλές ώρες και αρκετές νύκτες. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η ανάγκη για συστήματα ασφάλειας ήταν επιτακτική. Παντού πόρτες ασφαλείας, άθραυστα τζάμια, συναγερμοί και συστήματα επικοινωνίας με σεκιούριτι και αστυνομία. Εκπαιδεύτηκα από πολύ μικρός να κλειδώνω τα πάντα προσεκτικά, να χειρίζομαι τα συστήματα, είχα από την πρώτη δημοτικού κινητό τηλέφωνο σε κρυφή τσέπη της τσάντας μου και όταν ήμουν μόνος στο σπίτι είχα πάντα κρεμασμένο από το λαιμό μου το κοντρόλ του συναγερμού και της εταιρίας σεκιούριτι. Πάντως, μια μόνον φορά έγινε απόπειρα κάποιου να μπει βράδυ στην αυλή, τον έπιασε ο συναγερμός και έφυγε τρέχοντας. Οι γονείς μου δεν άφηναν ποτέ σπίτι χρήματα, κοσμήματα ή άλλα πράγματα αξίας, αλλά έπαιρναν μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουν τον θησαυρό τους: εμένα.

1778443073822.png

Παιδιά και μεις δεν έχουμε καμμιά ασφάλεια. Το σπίτι μας δε μοιάζει πλουσιόσπιτο. Νομίζω πως οι κλέφτες καταλαβαίνουν ότι δε θα βρουν κάτι. Επίσης εδώ μέσα μένουν τρεις άντρες, ποτέ σχεδόν δεν είναι άδειο το σπίτι. Και την πόρτα της αυλής την έχουμε ξεκλείδωτη. Επίσης εμένα μ αρέσει, όταν έχει καλό καιρό και είμαι σπίτι μόνη, να τα έχω όλα ανοιχτά. Το νιώθω σαν εξοχή. Έχω την αίσθηση, πως έχω παρέα τη φύση.
Κάποια Χριστούγεννα, πήγαμε όλοι Ελλάδα προ κοβιντ και έμεινε το σπίτι στα σκοτάδια μόνο. Ναι μεν κλειδώσαμε, αλλά είχα έναν φόβο. Και ένα λεπτοπ να μας έκλεβαν, θα ήταν ζημιά για μας. Σκέφτηκα να αφήσω χριστουγεννιάτικα φωτάκια έξω, μήπως και το φως αποθαρρύνει τους κλέφτες. Τότε βέβαια θα μας καταλάβαιναν πως λείπουμε. Σκέφτηκα τη μέθοδο, που μέσω ίντερνετ αναβοσβύνεις τα φώτα. Η εγκατάσταση ήταν μεγάλη, δεν προλάβαινα. Μόνο μια δυο μπρίζες μπορούσα να βάλω, να τις ανάβω το βράδυ. Τελικά αποφασίσαμε να μην κάνουμε κάτι. Είπαμε στους γείτονες, ότι θα λείπουμε, να ρίχνουν μια ματιά και φύγαμε. Δεν μας πείραξαν κάτι. Έτυχε!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οι γονείς μου δεν άφηναν ποτέ σπίτι χρήματα, κοσμήματα ή άλλα πράγματα αξίας, αλλά έπαιρναν μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουν τον θησαυρό τους: εμένα.
Τι πιο πολύτιμο; !!
d013-1.gif

Θα μπουν οπουδήποτε, εφόσον έχουμε άπειρα παραδείγματα από γύφτους που μπαίνουν παντού, ειδικά σε σπίτια ηλικιωμένων, όπου πλέον το πολύ-πολύ να βρουν μέσα μια σύνταξη.

Γεγονός πάντως οτι υπάρχουν κι άλλες σπείρες. Και μάλιστα αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι, γιατί δεν διστάζουν να μπουν ακόμα κι όταν είσαι μέσα, ώστε να τους πεις όντως πού βρίσκονται χρήματα ή τιμαλφή.

Έπειτα, υπάρχει και το θέμα των εξοχικών. Ποιος πιστεύει ότι θα μπει σε εξοχικό και θα βρει μεγάλο χρηματικό ποσό;

Σε εμάς, όταν μπήκαν, είχαν ανοίξει τα περισσότερα σπίτια στην περιοχή και ήταν από γύφτους. Στα περισσότερα ζημιές έκαναν.... άντε να πήραν και καμιά τηλεόραση.

Σε ένα άλλο μάλιστα διανυκτέρευσαν ολόκληρο βράδυ,έφαγαν, ήπιαν, κοιμήθηκαν και έφυγαν την επόμενη μέρα.

Άλλο μεγάλο θέμα είναι και τα πρεζόνια, ειδικά σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης.

Καθημερινές διαρρήξεις που δεν ακούγονται καθόλου.

Μπαίνουν παντού γιατί εκεί όπου υπάρχει πραγματικό χρήμα, όπως λέτε, δεν μπορούν εύκολα να μπουν. Και δεν είναι τόσο ανόητοι ώστε να ρισκάρουν, όταν τα περισσότερα από αυτά τα σπίτια έχουν συστήματα ασφαλείας.

Σκέφτηκα τη μέθοδο, που μέσω ίντερνετ αναβοσβύνεις τα φώτα. Η εγκατάσταση ήταν μεγάλη, δεν προλάβαινα.
Ένας τρόπος είναι οι χρονοδιακόπτες με τους οποίους κάποια φώτα ανάβουν και σβήνουν δίνοντας την εντύπωση ότι κάποιος είναι στο σπίτι. (Κόστος μικρό, κάπου 8-10€ ο ένας, εγκατάσταση καμία).

1778484312344.png

Θα μπουν οπουδήποτε, εφόσον έχουμε άπειρα παραδείγματα από γύφτους που μπαίνουν παντού, ειδικά σε σπίτια ηλικιωμένων, όπου πλέον το πολύ-πολύ να βρουν μέσα μια σύνταξη.
χα χα, να, που το λες και μόνη σου: Είστε ηλικιωμένοι! Χεχε. Ενώ εμείς είμαστε νεολαίοι. Ούτε να μας πλησιάσουν δε νιάστηκαν:bleh:

χα χα, να, που το λες και μόνη σου: Είστε ηλικιωμένοι! Χεχε. Ενώ εμείς είμαστε νεολαίοι. Ούτε να μας πλησιάσουν δε νιάστηκαν:bleh:
Φυσικά όχι μόνο το λέω, αλλά και το υποστηρίζω. Άλλωστε, η «γριά κότα» έχει ζουμί… από όλες τις απόψεις!:beee::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back