Λουκουμάδες

Πώς προτιμάτε τους λουκουμάδες;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 31)
  • Με τρύπα!

    Ψήφοι: 13 41.9%
  • Χωρίς τρύπα!

    Ψήφοι: 18 58.1%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 8,044 μηνύματα.
[/CENTER]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimitris001

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,608 μηνύματα.
Και μόλις που λέγαμε με τη γιαγιά μου να κάνουμε μέσα στην εβδομάδα λουκουμάδες :redface: :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 8,044 μηνύματα.
Και μόλις που λέγαμε με τη γιαγιά μου να κάνουμε μέσα στην εβδομάδα λουκουμάδες :redface: :P
Με τρύπα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimitris001

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,608 μηνύματα.
Η μια γιαγιά μου, κάνει λουκουμάδες με τρύπα και ουσιαστικα "πλάθει" το σχήμα με τα χέρια της, :confused::hmm:
ενώ η άλλη τα κάνει χωρίς τρύπα με τη χρήση κουταλιού. :P

Για να πω την αλήθεια οι λουκουμάδες με τρύπα στην όψη μου φέρνουν στο μυαλό τα αμερικάνικα ντονατς και δεν τα προτιμώ εαν έχει στρογγυλούς :slourp:

VS

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelliel

Διάσημο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,820 μηνύματα.
Τους προτιμω και εγω χωρις τρυπα. Οι αλλοι με την τρυπα μου ανοιξαν την ορεξη για donuts. Και τι δεν θα εδινα να ειχα μερικα boston cream τωρα!

Για να επιστρεψω και παλι στους λουκουμαδες, τους προτιμω με μελι και κανελα. Οι αλλες παραλλαγες χαλανε την παραδοσιακοτητα τους και τους μετατρεπουν σε donuts.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 8,044 μηνύματα.
Η μια γιαγιά μου, κάνει λουκουμάδες με τρύπα και ουσιαστικα "πλάθει" το σχήμα με τα χέρια της,
ενώ η άλλη τα κάνει χωρίς τρύπα με τη χρήση κουταλιού.
Η πρώτη γιαγιά σου δεν φτιάχνει πραγματικούς λουκουμάδες. Το σωστό μίγμα πρέπει να είναι τόσο ρευστό, ώστε να μην πλάθεται. Με το κουτάλι της δεύτερης γιαγιάς σου, τρύπα δεν γίνεται. Αν παρακολουθήσεις έναν επαγγελματία λουκουματζή, θα δεις ότι δεν χρησιμοποιεί ούτε κουτάλι. Ρίχνει στο λάδι το μίγμα με το χέρι, με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται η απαραίτητη τρύπα. Παρακολούθησα κάποιον, προσπάθησα να τον μιμηθώ, αλλά απέτυχα.
Για να πω την αλήθεια οι λουκουμάδες με τρύπα στην όψη μου φέρνουν στο μυαλό τα αμερικάνικα ντονατς και δεν τα προτιμώ εαν έχει στρογγυλούς
Διαφωνώ κάθετα μαζί σου. Πρώτον από παράδοση οι λουκουμάδες πρέπει να έχουν τρύπα. Δεύτερον, οι τρύπιοι είναι λεπτοί και το σιρόπι φτάνει παντού, ενώ στους σφαιρικούς αυτό δεν συμβαίνει, οπότε στο κέντρο τους θυμίζουν ψωμί. (Τα ντόνατς δεν έχουν σχέση με τους πραγματικούς λουκουμάδες).

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anonyme

Δραστήριο μέλος

Η Anonyme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας . Έχει γράψει 645 μηνύματα.
Πάντως οι παραδοσιακοί λουκουμάδες τσι Κέρκυρας (τηγανίτες τ' Αγιού) δεν έχουν τρύπα, καθώς δεν είναι οθωμανική αλλά βενετσιάνικη παραλλαγή και είναι το νοστιμότερο πράγμα του κόσμου όλου. Προσωπικά μ' αρέσουν με μέλι και φυστίκι αιγίνης (αλλεργική στα καρύδια γαρ) αλλά και με τις δεκάδες άλλες παραλλαγές που υπάρχουν, τις οποίες δεν θα αρχίσω να γράφω γιατί θα τελειώσω αύριο. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimitris001

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,608 μηνύματα.
Η πρώτη γιαγιά σου δεν φτιάχνει πραγματικούς λουκουμάδες. Το σωστό μίγμα πρέπει να είναι τόσο ρευστό, ώστε να μην πλάθεται.
Ουσιαστικά δεν πλάθεται για αυτο το έβαλα σε εισαγωγικά ( ;) )...αλλά δημιουργεί το σχήμα με τα χέρια της χωρίς να εχω κατανοήσει τον τρόπο που το πετυχαίνει.

Όσο για την δευτερη γιαγιά μου, όπως είπα και παραπάνω, φτιαχνει αποκλειστικα στρογγυλους χωρις τρυπα!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 21,413 μηνύματα.
Ψηφισα με τρυπα,γιατι ακριβως αυτοι ειναι οι παραδοσιακοι λουκουμαδες και γιατι οντως πιστευω οτι εχουν καλυτερη γευση,οπως τα λεει ο Διας.
Δια,ακομα δεν το εχω δοκιμασει,αλλα ακου συμπτωση.Προχτες πηγα σουπερμαρκτ,και ειδα ενα μηχανηματακι που βγαζει λουκουμαδες με τρυπα!Η πλακα ειναι οτι εχω χρονια να φαω λουκουμαδες! Και με επιασε μια μανια να φτιαξω.Το πηρα λοιπον.Ακομα δεν το εχω δοκιμασει να δω αν οντως κανει καλη την τρυπα,οταν δοκιμασω θα σας πω.:hehe:
Και βεβαια απο πανω εκτος απο το μελι και την κανελλα θα βαλω και σουσαμι για πιο εξτριμ γευση..:hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Claire Rentfield

Περιβόητο μέλος

Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 6,051 μηνύματα.
Και βεβαια απο πανω εκτος απο το μελι και την κανελλα θα βαλω και σουσαμι για πιο εξτριμ γευση..
Αχ είχαμε παλιά κοντά μας ένα μαγαζί που τους έφτιαχνε έτσι ακριβώς, θεϊκοί λουκουμάδες...:slourp:
By the way εγώ ψήφισα χωρίς τρύπα, αυτούς ξέρουμε αυτούς εμπιστευόμαστε και όπως είπε και μια φίλη παραπάνω, αυτοί με την τρύπα θυμίζουν ντόνατς.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Backdrop

Δραστήριο μέλος

Η Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 523 μηνύματα.
Καλημέρα!!!
Εννοείται χωρίς τρύπα!! Είναι πιο νόστιμοι και πέφτω με τα μούτρα!! Ειδικά με μπόλικη κανέλα και σουσάμι είναι κόλαση... Βέβαια ποτέ δεν λέω όχι αν συνοδέυονται με παγωτό ή και λίγη μερέντα!!! :thumbsup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 8,044 μηνύματα.
εγώ ψήφισα χωρίς τρύπα, αυτούς ξέρουμε αυτούς εμπιστευόμαστε και όπως είπε και μια φίλη παραπάνω, αυτοί με την τρύπα θυμίζουν ντόνατς.
Θα επιμείνω φανατικά. ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΥΠΑ. Τα ντόνατς έχουν διαφορετική τρύπα και δεν έχουν σχέση με τους κουλουμάδες. Πρώτα - πρώτα τα ντόνατς είναι ψητά ενώ οι λουκουμάδες τηγανητοί. Ύστερα οι λουκουμάδες είναι γλυκό εξ ανατολής ενώ τα ντόνατς αμερικανιά (που τρώνε πάντα οι μπάτσοι στις ταινίες)

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 21,413 μηνύματα.
Ποσο δικιο εχει ο Διας! Παιδια,καμια σχεση με ντονατς δεν εχουν!Αν δεν δοκιμασετε,δεν ξερετε τι εστι πραγματικος λουκουμας!!!!
Λοιπον,η μητερα μου ειναι απο την Λαμια.
Οποτε πηγαιναμε,συνηθως γιορτες,(μιλαμε για παιδακια ),η μανα μου μας πηγαινε σε ενα μαγαζι με λουκουμαδες.
Μιλαμε για ενα ημιυπογειο,εντελως παραδοσιακο μαγαζι,ξερετε,σαν τα παλια καφενεια...που εφτιαχεν μόνο λουκουμαδες!Εννοειται πως ηταν με την τρυπα!Παιδια....η νοστιμαδα τους δεν συγκρινεται με αυτους χωρις τρυπα,εγγυημενα σας το λεω!
Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου..και δεν θελω γμτ να φτιαξω σημερα λουκουμαδες για να φαω το βραδυ λιγη πιτσα..και πιτσα και λουκουμαδες no...πεφτουν πολλες οι θερμιδες!:hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleop

Πολύ δραστήριο μέλος

Η kleop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,469 μηνύματα.
Πειτε με ασχετη αλλα τωρα εμαθα πως υπαρχουν λουκουμαδες με τρυπα.Τοσα χρονια αυτα τα λαχταριστα μπαλακια ετρωγα με μελακι και κανελα.Μια φορα θυμαμαι οταν ειχα παει Χαλκιδικη καθισαμε σε ενα μαγαζι που ειχε λουκουμαδες με σοκολατα.Ωραιοι ηταν δεν μπορω να πω αλλα προτιμω την κλασικη εκδοχη.Εχω να φαω αρκετο καιρο λουκουμαδες και μιας και το αναφερατε θα κανω ερευνα αγορας για λουκουμαδες με τρυπα να σας πω αν ειναι εξισου καλοι.
Λιγο οφ τοπικ αλλα οντως τα ντονατς μονο ψηνονται;Οποτε εχω φαει μου ερχεται κατι τηγανιτο στην γευση.Βεβαια δεν εχω φαει και τα original για να κρινω σωστα.Πρεπει να παω Νεα Υορκη για να κασταλλαξω γιατι εδω πιστευω δεν τα πετυχαινουν τοσο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Felid

Διάσημο μέλος

Η Felid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,919 μηνύματα.
Λιγο οφ τοπικ αλλα οντως τα ντονατς μονο ψηνονται;Οποτε εχω φαει μου ερχεται κατι τηγανιτο στην γευση.

Και εγώ τηγανιτά νομίζω ότι είναι τα ντόνατς. :hmm:


On topic: Λουκουμάδες με τρύπα σε τέτοιο μέγεθος ούτε εγώ έχω φάει. Αλλα γενικά αν κρίνω από τους λουκουμάδες που συναντάμε σε φούρνους και έχουν ζάχαρη από πάνω, ίσως να προτιμώ τους κλασικούς (για μένα :P) που είναι σαν μπαλίτσες. :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 8,044 μηνύματα.
...λουκουμάδες που συναντάμε σε φούρνους και έχουν ζάχαρη από πάνω....
Ουχ! Μη μπερδεύουμε τις έννοιες. Οι "λουκουμάδες" με τη ζάχαρη που συναντάμε στους φούρνους (εικόνα 1) ΔΕΝ είναι λουκουμάδες, αλλά ...ντόνατς. Κακώς λέγονται έτσι. (Όπως στην Αθήνα το "σουβλάκι" είναι ...γύρος). Μιλάμε για πραγματικούς παραδοσιακούς λουκουμάδες (εικόνα 2).


..... τηγανιτά νομίζω ότι είναι τα ντόνατς.
Γίνονται και τηγανητά, αλλά τα αυθεντικά ντόνατς ψήνονται στο φούρνο. Οι Αμερικλάνοι δεν συμπαθούν καθόλου τα τηγάνια.
.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Backdrop

Δραστήριο μέλος

Η Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 523 μηνύματα.
Και εγώ τηγανιτά νομίζω ότι είναι τα ντόνατς. :hmm:


On topic: Λουκουμάδες με τρύπα σε τέτοιο μέγεθος ούτε εγώ έχω φάει. Αλλα γενικά αν κρίνω από τους λουκουμάδες που συναντάμε σε φούρνους και έχουν ζάχαρη από πάνω, ίσως να προτιμώ τους κλασικούς (για μένα :P) που είναι σαν μπαλίτσες. :redface:


Οντως αυτοί οι λουκουμαδες δεν εχουν καμμια σχεση με τους αυτους που λέμε!!!! Αλλα οι ατιμοι με την ζαχαρη ειναι απιστευτοι... οταν ημουν μικρη μετα το σχολειο ή πριν το πρωι τους τσακιζα!!!:slourp::slourp:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prinCess.

Επιφανές μέλος

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,087 μηνύματα.
Θα επιμείνω φανατικά. ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΥΠΑ. Τα ντόνατς έχουν διαφορετική τρύπα και δεν έχουν σχέση με τους κουλουμάδες. Πρώτα - πρώτα τα ντόνατς είναι ψητά ενώ οι λουκουμάδες τηγανητοί. Ύστερα οι λουκουμάδες είναι γλυκό εξ ανατολής ενώ τα ντόνατς αμερικανιά (που τρώνε πάντα οι μπάτσοι στις ταινίες)


Τα αυθεντικά donuts είναι τηγανητά, ψητά τα κάνουν μόνο όσοι προσέχουν τη διατροφή τους και καλά.
Τα donuts έχουν διαφορετική ζύμη από τους λουκουμάδες, γι' αυτό δεν απορροφούν τόσο λάδι όσο οι λουκουμάδες στο τηγάνισμα.

Οι Αμερικλάνοι δεν συμπαθούν καθόλου τα τηγάνια
Οι αμερικάνοι; Σοβαρά τώρα; Πορωμένοι με τηγανητά και φριτέζες είναι.

OnTOpic. Προτιμώ μόνο στρογγυλούς μικρούς λουκουμάδες με σοκολάτα γάλακτος ή/και λευκή, δε μ' αρέσουν καθόλου αυτοί με το μέλι - δεν τρώω μέλι - και δε με νοιάζει αν δεν είναι παραδοσιακοί και δεν έχουν τρύπα. Θεωρώ αστείο που συζητάτε τόση ώρα αν έχουν τρύππα ή οχι, ΦΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ ξερωγω, γενικά μιλώντας. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Felid

Διάσημο μέλος

Η Felid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,919 μηνύματα.
Οι Αμερικλάνοι δεν συμπαθούν καθόλου τα τηγάνια.

Πλάκα μας κάνεις έτσι; :P Οι Αμερικάνοι τηγανίζουν τα πάντα!!!

OnTOpic. Προτιμώ μόνο στρογγυλούς μικρούς λουκουμάδες με σοκολάτα γάλακτος ή/και λευκή, δε μ' αρέσουν καθόλου αυτοί με το μέλι - δεν τρώω μέλι - και δε με νοιάζει αν δεν είναι παραδοσιακοί και δεν έχουν τρύπα. Θεωρώ αστείο που συζητάτε τόση ώρα αν έχουν τρύππα ή οχι, ΦΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ ξερωγω, γενικά μιλώντας. :P

Επιτέλους κάποιος το είπε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 17,738 μηνύματα.
Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω, έχετε όλοι ανεβάσει φωτογραφίες. :no:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top