dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 18:52 Ο dimitris001: #21 21-09-15 18:52 Κερνάω ζεστούς λουκουμάδες της γιαγιάς μου με μέλι, κανέλα και καρύδι! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19:18 Ο Dias έγραψε: #22 21-09-15 19:18 Αρχική Δημοσίευση από prinCess.: Προτιμώ μόνο στρογγυλούς μικρούς λουκουμάδες με σοκολάτα γάλακτος ή/και λευκή, δε μ' αρέσουν καθόλου αυτοί με το μέλι - δεν τρώω μέλι - και δε με νοιάζει αν δεν είναι παραδοσιακοί και δεν έχουν τρύπα. Θεωρώ αστείο που συζητάτε τόση ώρα αν έχουν τρύπα ή οχι. Click για ανάπτυξη... Κι όμως η τρύπα (στους λουκουμάδες) είναι πολύ σημαντικό θέμα. Αρχική Δημοσίευση από prinCess.: ΦΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ ξερωγω. Click για ανάπτυξη... Κι εγώ σ' αγαπώ. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 892943 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19:55 Ο Guest 892943: #23 21-09-15 19:55 Αρχική Δημοσίευση από dimitris001: Κερνάω ζεστούς λουκουμάδες της γιαγιάς μου με μέλι, κανέλα και καρύδι! Click για ανάπτυξη... Πιατάκι από κούπες nescafe δεν είναι αυτό; Ή κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:00 Ο dimitris001: #24 21-09-15 20:00 Αρχική Δημοσίευση από Panos188: Πιατάκι από κούπες nescafe δεν είναι αυτό; Ή κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. prinCess. Επιφανές μέλος Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλλεται Fashion designer και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12.090 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:16 Η prinCess.: #25 21-09-15 20:16 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Κι όμως η τρύπα (στους λουκουμάδες) είναι πολύ σημαντικό θέμα. Κι εγώ σ' αγαπώ. Click για ανάπτυξη... Πώς να κλείσετε το στόμα του φίλου σας. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. xristaras9 Διάσημο μέλος Ο xristaras9 δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2.554 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:57 Ο xristaras9: #26 21-09-15 22:57 Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:55 Ο Dias έγραψε: #27 21-09-15 23:55 Αρχική Δημοσίευση από xristaras12345: Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Click για ανάπτυξη... Και ο "Κρίνος" στην Αιόλου και το "Αιγαίον" στην Πανεπιστημίου, είναι δύο γνωστά παραδοσιακά λουκουματζίδικα της Αθήνας. Θεωρώ τους λουκουμάδες τους (με τρύπα φυσικά και των δύο) ισάξιους, όμως ο Κρίνος έχει πιο ωραίο περιβάλλον. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ερινύς Τιμώμενο Μέλος Η Ερινύς δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Παιδίατρος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17.796 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:34 Η Ερινύς έγραψε: #28 22-09-15 11:34 ...και συνεχίζοντας το χτεσινό μου ποστ, δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:56 Ο Vold έγραψε: #29 22-09-15 11:56 Έχω να φάω (πολύ) καιρό λουκουμάδες, ποιος θα κεράσει ; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:18 Η Mάιρα έγραψε: #30 22-09-15 12:18 Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 712911 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:55 Ο Guest 712911: #31 22-09-15 14:55 Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Κερνάω ζεστούς λουκουμάδες της γιαγιάς μου με μέλι, κανέλα και καρύδι! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19:18 Ο Dias έγραψε: #22 21-09-15 19:18 Αρχική Δημοσίευση από prinCess.: Προτιμώ μόνο στρογγυλούς μικρούς λουκουμάδες με σοκολάτα γάλακτος ή/και λευκή, δε μ' αρέσουν καθόλου αυτοί με το μέλι - δεν τρώω μέλι - και δε με νοιάζει αν δεν είναι παραδοσιακοί και δεν έχουν τρύπα. Θεωρώ αστείο που συζητάτε τόση ώρα αν έχουν τρύπα ή οχι. Click για ανάπτυξη... Κι όμως η τρύπα (στους λουκουμάδες) είναι πολύ σημαντικό θέμα. Αρχική Δημοσίευση από prinCess.: ΦΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ ξερωγω. Click για ανάπτυξη... Κι εγώ σ' αγαπώ. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 892943 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19:55 Ο Guest 892943: #23 21-09-15 19:55 Αρχική Δημοσίευση από dimitris001: Κερνάω ζεστούς λουκουμάδες της γιαγιάς μου με μέλι, κανέλα και καρύδι! Click για ανάπτυξη... Πιατάκι από κούπες nescafe δεν είναι αυτό; Ή κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:00 Ο dimitris001: #24 21-09-15 20:00 Αρχική Δημοσίευση από Panos188: Πιατάκι από κούπες nescafe δεν είναι αυτό; Ή κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. prinCess. Επιφανές μέλος Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλλεται Fashion designer και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12.090 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:16 Η prinCess.: #25 21-09-15 20:16 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Κι όμως η τρύπα (στους λουκουμάδες) είναι πολύ σημαντικό θέμα. Κι εγώ σ' αγαπώ. Click για ανάπτυξη... Πώς να κλείσετε το στόμα του φίλου σας. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. xristaras9 Διάσημο μέλος Ο xristaras9 δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2.554 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:57 Ο xristaras9: #26 21-09-15 22:57 Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:55 Ο Dias έγραψε: #27 21-09-15 23:55 Αρχική Δημοσίευση από xristaras12345: Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Click για ανάπτυξη... Και ο "Κρίνος" στην Αιόλου και το "Αιγαίον" στην Πανεπιστημίου, είναι δύο γνωστά παραδοσιακά λουκουματζίδικα της Αθήνας. Θεωρώ τους λουκουμάδες τους (με τρύπα φυσικά και των δύο) ισάξιους, όμως ο Κρίνος έχει πιο ωραίο περιβάλλον. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ερινύς Τιμώμενο Μέλος Η Ερινύς δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Παιδίατρος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17.796 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:34 Η Ερινύς έγραψε: #28 22-09-15 11:34 ...και συνεχίζοντας το χτεσινό μου ποστ, δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:56 Ο Vold έγραψε: #29 22-09-15 11:56 Έχω να φάω (πολύ) καιρό λουκουμάδες, ποιος θα κεράσει ; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:18 Η Mάιρα έγραψε: #30 22-09-15 12:18 Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 712911 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:55 Ο Guest 712911: #31 22-09-15 14:55 Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από prinCess.: Προτιμώ μόνο στρογγυλούς μικρούς λουκουμάδες με σοκολάτα γάλακτος ή/και λευκή, δε μ' αρέσουν καθόλου αυτοί με το μέλι - δεν τρώω μέλι - και δε με νοιάζει αν δεν είναι παραδοσιακοί και δεν έχουν τρύπα. Θεωρώ αστείο που συζητάτε τόση ώρα αν έχουν τρύπα ή οχι. Click για ανάπτυξη... Κι όμως η τρύπα (στους λουκουμάδες) είναι πολύ σημαντικό θέμα. Αρχική Δημοσίευση από prinCess.: ΦΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ ξερωγω. Click για ανάπτυξη... Κι εγώ σ' αγαπώ. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 892943 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19:55 Ο Guest 892943: #23 21-09-15 19:55 Αρχική Δημοσίευση από dimitris001: Κερνάω ζεστούς λουκουμάδες της γιαγιάς μου με μέλι, κανέλα και καρύδι! Click για ανάπτυξη... Πιατάκι από κούπες nescafe δεν είναι αυτό; Ή κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:00 Ο dimitris001: #24 21-09-15 20:00 Αρχική Δημοσίευση από Panos188: Πιατάκι από κούπες nescafe δεν είναι αυτό; Ή κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. prinCess. Επιφανές μέλος Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλλεται Fashion designer και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12.090 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:16 Η prinCess.: #25 21-09-15 20:16 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Κι όμως η τρύπα (στους λουκουμάδες) είναι πολύ σημαντικό θέμα. Κι εγώ σ' αγαπώ. Click για ανάπτυξη... Πώς να κλείσετε το στόμα του φίλου σας. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. xristaras9 Διάσημο μέλος Ο xristaras9 δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2.554 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:57 Ο xristaras9: #26 21-09-15 22:57 Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:55 Ο Dias έγραψε: #27 21-09-15 23:55 Αρχική Δημοσίευση από xristaras12345: Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Click για ανάπτυξη... Και ο "Κρίνος" στην Αιόλου και το "Αιγαίον" στην Πανεπιστημίου, είναι δύο γνωστά παραδοσιακά λουκουματζίδικα της Αθήνας. Θεωρώ τους λουκουμάδες τους (με τρύπα φυσικά και των δύο) ισάξιους, όμως ο Κρίνος έχει πιο ωραίο περιβάλλον. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ερινύς Τιμώμενο Μέλος Η Ερινύς δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Παιδίατρος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17.796 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:34 Η Ερινύς έγραψε: #28 22-09-15 11:34 ...και συνεχίζοντας το χτεσινό μου ποστ, δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:56 Ο Vold έγραψε: #29 22-09-15 11:56 Έχω να φάω (πολύ) καιρό λουκουμάδες, ποιος θα κεράσει ; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:18 Η Mάιρα έγραψε: #30 22-09-15 12:18 Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 712911 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:55 Ο Guest 712911: #31 22-09-15 14:55 Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από dimitris001: Κερνάω ζεστούς λουκουμάδες της γιαγιάς μου με μέλι, κανέλα και καρύδι! Click για ανάπτυξη... Πιατάκι από κούπες nescafe δεν είναι αυτό; Ή κάνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:00 Ο dimitris001: #24 21-09-15 20:00 Αρχική Δημοσίευση από Panos188: Πιατάκι από κούπες nescafe δεν είναι αυτό; Ή κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. prinCess. Επιφανές μέλος Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλλεται Fashion designer και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12.090 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:16 Η prinCess.: #25 21-09-15 20:16 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Κι όμως η τρύπα (στους λουκουμάδες) είναι πολύ σημαντικό θέμα. Κι εγώ σ' αγαπώ. Click για ανάπτυξη... Πώς να κλείσετε το στόμα του φίλου σας. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. xristaras9 Διάσημο μέλος Ο xristaras9 δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2.554 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:57 Ο xristaras9: #26 21-09-15 22:57 Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:55 Ο Dias έγραψε: #27 21-09-15 23:55 Αρχική Δημοσίευση από xristaras12345: Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Click για ανάπτυξη... Και ο "Κρίνος" στην Αιόλου και το "Αιγαίον" στην Πανεπιστημίου, είναι δύο γνωστά παραδοσιακά λουκουματζίδικα της Αθήνας. Θεωρώ τους λουκουμάδες τους (με τρύπα φυσικά και των δύο) ισάξιους, όμως ο Κρίνος έχει πιο ωραίο περιβάλλον. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ερινύς Τιμώμενο Μέλος Η Ερινύς δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Παιδίατρος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17.796 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:34 Η Ερινύς έγραψε: #28 22-09-15 11:34 ...και συνεχίζοντας το χτεσινό μου ποστ, δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:56 Ο Vold έγραψε: #29 22-09-15 11:56 Έχω να φάω (πολύ) καιρό λουκουμάδες, ποιος θα κεράσει ; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:18 Η Mάιρα έγραψε: #30 22-09-15 12:18 Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 712911 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:55 Ο Guest 712911: #31 22-09-15 14:55 Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Panos188: Πιατάκι από κούπες nescafe δεν είναι αυτό; Ή κάνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess. Επιφανές μέλος Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλλεται Fashion designer και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12.090 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:16 Η prinCess.: #25 21-09-15 20:16 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Κι όμως η τρύπα (στους λουκουμάδες) είναι πολύ σημαντικό θέμα. Κι εγώ σ' αγαπώ. Click για ανάπτυξη... Πώς να κλείσετε το στόμα του φίλου σας. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. xristaras9 Διάσημο μέλος Ο xristaras9 δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2.554 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:57 Ο xristaras9: #26 21-09-15 22:57 Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:55 Ο Dias έγραψε: #27 21-09-15 23:55 Αρχική Δημοσίευση από xristaras12345: Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Click για ανάπτυξη... Και ο "Κρίνος" στην Αιόλου και το "Αιγαίον" στην Πανεπιστημίου, είναι δύο γνωστά παραδοσιακά λουκουματζίδικα της Αθήνας. Θεωρώ τους λουκουμάδες τους (με τρύπα φυσικά και των δύο) ισάξιους, όμως ο Κρίνος έχει πιο ωραίο περιβάλλον. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ερινύς Τιμώμενο Μέλος Η Ερινύς δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Παιδίατρος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17.796 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:34 Η Ερινύς έγραψε: #28 22-09-15 11:34 ...και συνεχίζοντας το χτεσινό μου ποστ, δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:56 Ο Vold έγραψε: #29 22-09-15 11:56 Έχω να φάω (πολύ) καιρό λουκουμάδες, ποιος θα κεράσει ; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:18 Η Mάιρα έγραψε: #30 22-09-15 12:18 Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 712911 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:55 Ο Guest 712911: #31 22-09-15 14:55 Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Dias: Κι όμως η τρύπα (στους λουκουμάδες) είναι πολύ σημαντικό θέμα. Κι εγώ σ' αγαπώ. Click για ανάπτυξη... Πώς να κλείσετε το στόμα του φίλου σας. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristaras9 Διάσημο μέλος Ο xristaras9 δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2.554 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:57 Ο xristaras9: #26 21-09-15 22:57 Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:55 Ο Dias έγραψε: #27 21-09-15 23:55 Αρχική Δημοσίευση από xristaras12345: Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Click για ανάπτυξη... Και ο "Κρίνος" στην Αιόλου και το "Αιγαίον" στην Πανεπιστημίου, είναι δύο γνωστά παραδοσιακά λουκουματζίδικα της Αθήνας. Θεωρώ τους λουκουμάδες τους (με τρύπα φυσικά και των δύο) ισάξιους, όμως ο Κρίνος έχει πιο ωραίο περιβάλλον. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ερινύς Τιμώμενο Μέλος Η Ερινύς δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Παιδίατρος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17.796 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:34 Η Ερινύς έγραψε: #28 22-09-15 11:34 ...και συνεχίζοντας το χτεσινό μου ποστ, δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:56 Ο Vold έγραψε: #29 22-09-15 11:56 Έχω να φάω (πολύ) καιρό λουκουμάδες, ποιος θα κεράσει ; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:18 Η Mάιρα έγραψε: #30 22-09-15 12:18 Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 712911 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:55 Ο Guest 712911: #31 22-09-15 14:55 Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:55 Ο Dias έγραψε: #27 21-09-15 23:55 Αρχική Δημοσίευση από xristaras12345: Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Click για ανάπτυξη... Και ο "Κρίνος" στην Αιόλου και το "Αιγαίον" στην Πανεπιστημίου, είναι δύο γνωστά παραδοσιακά λουκουματζίδικα της Αθήνας. Θεωρώ τους λουκουμάδες τους (με τρύπα φυσικά και των δύο) ισάξιους, όμως ο Κρίνος έχει πιο ωραίο περιβάλλον. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ερινύς Τιμώμενο Μέλος Η Ερινύς δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Παιδίατρος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17.796 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:34 Η Ερινύς έγραψε: #28 22-09-15 11:34 ...και συνεχίζοντας το χτεσινό μου ποστ, δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:56 Ο Vold έγραψε: #29 22-09-15 11:56 Έχω να φάω (πολύ) καιρό λουκουμάδες, ποιος θα κεράσει ; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:18 Η Mάιρα έγραψε: #30 22-09-15 12:18 Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 712911 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:55 Ο Guest 712911: #31 22-09-15 14:55 Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από xristaras12345: Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα. Click για ανάπτυξη... Και ο "Κρίνος" στην Αιόλου και το "Αιγαίον" στην Πανεπιστημίου, είναι δύο γνωστά παραδοσιακά λουκουματζίδικα της Αθήνας. Θεωρώ τους λουκουμάδες τους (με τρύπα φυσικά και των δύο) ισάξιους, όμως ο Κρίνος έχει πιο ωραίο περιβάλλον. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς Τιμώμενο Μέλος Η Ερινύς δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Παιδίατρος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17.796 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:34 Η Ερινύς έγραψε: #28 22-09-15 11:34 ...και συνεχίζοντας το χτεσινό μου ποστ, δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:56 Ο Vold έγραψε: #29 22-09-15 11:56 Έχω να φάω (πολύ) καιρό λουκουμάδες, ποιος θα κεράσει ; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:18 Η Mάιρα έγραψε: #30 22-09-15 12:18 Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 712911 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:55 Ο Guest 712911: #31 22-09-15 14:55 Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
...και συνεχίζοντας το χτεσινό μου ποστ, δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:56 Ο Vold έγραψε: #29 22-09-15 11:56 Έχω να φάω (πολύ) καιρό λουκουμάδες, ποιος θα κεράσει ; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:18 Η Mάιρα έγραψε: #30 22-09-15 12:18 Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 712911 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:55 Ο Guest 712911: #31 22-09-15 14:55 Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Έχω να φάω (πολύ) καιρό λουκουμάδες, ποιος θα κεράσει ; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:18 Η Mάιρα έγραψε: #30 22-09-15 12:18 Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 712911 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:55 Ο Guest 712911: #31 22-09-15 14:55 Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 712911 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:55 Ο Guest 712911: #31 22-09-15 14:55 Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Mάιρα: Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς. Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι. Click για ανάπτυξη... Merenda Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LiViNGtheLiFE Διάσημο μέλος Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:45 Η LiViNGtheLiFE: #32 22-09-15 15:45 Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Δε θυμάμαι να έχω φάει στρογγυλό με τρύπα με παραδοσιακή ζύμη (μόνο donuts), παρά μόνο τους μικρούς σφαιρικούς λουκουμάδες. Οπτικά πάντως, οι τελευταίοι μ'αρέσουν περισσότερο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaris SSSS Διάσημο μέλος Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.139 μηνύματα. 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:43 Ο Xaris SSSS: #33 22-09-15 22:43 Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αχ αυτοί οι λουκουμάδες! Ίσως το μόνο σιροπιαστό γλυκό που μου αρέσει. Τους προτιμώ κλασσικά με σιρόπι και μέλι, την κανέλα γενικά δεν την προτιμάω. Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
faeton Νεοφερμένο μέλος Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:38 Ο faeton έγραψε: #34 23-09-15 13:38 Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ψηφίζω με τρύπα. Ο σκοπός της τρυπας είναι να μπαίνει το μέλι ή το σιρόπι σε ολο το εσωτερικό του λουκουμά και να το ποτίζει. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
wherever Δραστήριο μέλος Η wherever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14:14 Η wherever έγραψε: #35 23-09-15 14:14 Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λουκουμάδες με σοκολάτα ή με μέλι/κανέλα!! Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !! Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop Πολύ δραστήριο μέλος Η Backdrop δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Επαγγέλλεται Μαέστρος και μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 15:06 Η Backdrop έγραψε: #36 23-09-15 15:06 Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν κλασσικούς λουκουμάδες!! Τους έχω συνδέσει πιο πολύ με νησιά και καφενεία παλιά που ακομη τους φτιάχνουν και τους κάνουν πεντανόστιμους!!! ... Και για κάποιον περίεργο λόγο όλα αυτά τα παραδοσιακά γλυκά τα έχω συνδέσει με Ικαρία και Πάρο(θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει εκεί στα σοκάκια κάπου είχε ένα μαγαζί που έφτιαχνε!) Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 Ο Dias έγραψε: #37 23-09-15 21:30 Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα: Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς: ...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread... Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από wherever: ....να θέλεις να τρως συνέχεια Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από Backdrop: Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!! Click για ανάπτυξη... Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield Επιφανές μέλος Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Άνεργη και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:38 Η Claire Rentfield: #38 23-09-15 21:38 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Countdown Alma Libre gwgw_5 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από Dias: Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα; Click για ανάπτυξη... Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.836 μηνύματα. 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23:25 Ο Dias έγραψε: #39 23-09-15 23:25 Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 6 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001 Τιμώμενο Μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα. 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:40 Ο dimitris001: #40 24-09-15 00:40 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρχική Δημοσίευση από Dias: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες (χωρίς τρύπα όμως). Υλικά 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο) Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρισμα Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Click για ανάπτυξη... Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονται Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.