Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

18-01-25

17:56
Βασικα δειχνει ελλειψη επιχειρηματων.Κοτσαρουν ενα..''πολεμα τον Χριστιανισμο'' και δεν χρειαζεται να πουν κατι αλλο..οποτε η ελλειψη επιχειρηματων ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι δεν φαινεται.Εμ..φαινεται.Είναι πάγια τακτική των φανατικών "θρησκευόμενων", όταν κάποιος αναφέρει τις υπερβολές και τα ατοπήματα ΟΛΩΝ των θρησκειών, να του αποδίδουν αμέσως την κατηγορία ότι "πολεμά το χριστιανισμό". Αυτό πολύ απλά δείχνει (και) ανασφάλεια για την "πίστη" τους.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.533 μηνύματα.

18-01-25

17:58
Μα ο Χριστιανισμός δέχεται ότι υπάρχει μαγεία. Άλλο ότι την καταδικάζει μετά βδελυγμίας και θεωρεί ότι, όποιος ασκεί μαγεία, κάνει μεγάλη αμαρτία και ουσιαστικά είναι υπό την επήρεια του Σατανά, παρόλα αυτά δεν λέει ότι η μαγεία δεν υπάρχει. Ίσα ίσα, υπάρχει πχ και η προσευχή του Αγίου Κυπριανού για να λυθούν τα μάγια:Δεν μπορώ να καταλάβω πως Χριστιανική χώρα πιστεύει σε τέτοια πράγματα…
Το ξεμάτιασμα παραπέμπει σε μαγεία παιδιά, αν είναι δυνατόν. Δεν τα δέχονται αυτά οι Χριστιανοί. Και εκτός αυτού, είναι τελείως placebo effect αν θεωρείτε ότι πιάνουν αυτά.

Η Προσευχή του Αγίου Κυπριανού για προστασία από την μαγεία - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Σας παραθέτουμε την προσευχή του Αγίου Κυπριανού για προστασία από τη μαγεία, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αν κάποιος αισθάνεται

Επίσης, τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη, συναντάμε αναφορές σε μάγους που έκαναν εξωπραγματικά πράγματα, αλλά με τη βοήθεια του Διαβόλου. Υπάρχει η διάκριση αυτή, όταν κάποιος κάνει κάτι υπερφυσικό με τη βοήθεια του Θεού, αυτό είναι Θαύμα και όταν το κάνει με τη βοήθεια του εξ' από δω είναι μαγεία.

18-01-25

18:08
Δεν είπα ότι ο Χριστιανισμός δεν δέχεται την ύπαρξη της μαγείας. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι την απορρίπτει. Ο Θεός ο ίδιος, λέει η Αγία Γραφή, είπε οι πιστοί να στηρίζονται μόνο στην προσευχή. Ετσι;Μα ο Χριστιανισμός δέχεται ότι υπάρχει μαγεία. Άλλο ότι την καταδικάζει μετά βδελυγμίας και θεωρεί ότι, όποιος ασκεί μαγεία, κάνει μεγάλη αμαρτία και ουσιαστικά είναι υπό την επήρεια του Σατανά, παρόλα αυτά δεν λέει ότι η μαγεία δεν υπάρχει. Ίσα ίσα, υπάρχει πχ και η προσευχή του Αγίου Κυπριανού για να λυθούν τα μάγια:
![]()
Η Προσευχή του Αγίου Κυπριανού για προστασία από την μαγεία - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Σας παραθέτουμε την προσευχή του Αγίου Κυπριανού για προστασία από τη μαγεία, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αν κάποιος αισθάνεταιwww.vimaorthodoxias.gr
Επίσης, τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη, συναντάμε αναφορές σε μάγους που έκαναν εξωπραγματικά πράγματα, αλλά με τη βοήθεια του Διαβόλου. Υπάρχει η διάκριση αυτή, όταν κάποιος κάνει κάτι υπερφυσικό με τη βοήθεια του Θεού, αυτό είναι Θαύμα και όταν το κάνει με τη βοήθεια του εξ' από δω είναι μαγεία.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

18-01-25

18:12
Αποτελεσματα μαγειας υπαρχουν ΜΟΝΟ στο μυαλο των θρησκοληπτων ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ.Η μαγεια ναι,.δεν υπαρχει σαν αποτελεσμα .Υπαρχει μονο σαν πραξη ηλιθιων.Κια ακομα πιο ηλιθιων αυτων που την πιστευουν.
Κια ολα αυτα τα στηριζει το παπαδαριο για να παιρνει τα λεφτα των ηλιθιων..για ξεματιασματα,βασκανιες κλπ.
Για αυτο η ελλαδαρα παει μπροστα.
Ετσι εξηγουνται ολα.Με τετοιες μαλακιες που πιστευουν οι περισσοτεροι.
Κια ολα αυτα τα στηριζει το παπαδαριο για να παιρνει τα λεφτα των ηλιθιων..για ξεματιασματα,βασκανιες κλπ.
Για αυτο η ελλαδαρα παει μπροστα.
Ετσι εξηγουνται ολα.Με τετοιες μαλακιες που πιστευουν οι περισσοτεροι.

18-01-25

18:15
Τι είναι μαγεία;Αποτελεσματα μαγειας υπαρχουν ΜΟΝΟ στο μυαλο των θρησκοληπτων ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

18-01-25

18:30
Ερωτησάρα αυτό, αρχή σοφίας ονομάτων επισκεψις.Τι είναι μαγεία;
Ακόμα και ενα αεροπλάνο θα ηταν μαγεια στα ματια ενος ιθαγενους. Ακομα και το λέηζερ pointer για τη γάτα.
Αρα; Δεν ειναι οτι δεν υπάρχει, είναι μια μορφή κατάστασης, ενέργειας, πράξης, που αναμένει εξήγηση.
Αμα κατσεις και ψάξεις στον πνευματικό χώρο, οι απαντήσεις που θα πάρεις ειναι πνευματικές.
Αν κάτσεις να το ψάξεις στον θετικό χώρο, θα το ψάξουν βάσει εμπειρίας σε σωματίδια, ενέργειες κλπ.
Εξαρτάται δηλαδή και απο ποια βαση το ψάχνεις το ζήτημα, διότι αν υπεισέλθεις με προκατάληψη ή δεν πιστευεις σε πνευματισμό, δεν μπορείς να εξηγησεις κατι επιστημονικα ευκολα.
Οπότε πάμε στο κλασσικο ερωτημα πίστη εναντίον επιστήμης και πάλι.
Οπως ενας θετικος ο οποίος δεν πιστεύει, ποτε δε θα καταφέρει να δει τη μαγεια ως πνευματικά εξηγούμενη κατάσταση, έτσι και ενας θειστής θα αποδίδει τα πάντα στον Θεο ή στον Σατανά.
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

18-01-25

18:39
Προκαλούν αυτοί που κάνουν μεσαιωνικές προπαγάνδες για μαγείες, γρουσουζιές, ματιάσματα, ξόρκια κλπ.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.533 μηνύματα.

18-01-25

18:48
@Eclipse
Λοιπόν, έχω χρόνο είναι η αλήθεια, αλλά δίσταζα να γράψω σοβαρά περί μαγείας λόγω των «παρεμβολών». Φυσικά και δεν τους δίνω σημασία, αλλά είναι πραγματικά ωραίο κι ενδιαφέρον θέμα και δεν μου αρέσει να μαγαρίζεται.
Αρχικά, πάμε σε έναν προσωπικό ορισμό: Μαγεία είναι η οποιαδήποτε μορφή επιβολής της σκέψης πάνω στην ύλη, όταν αυτή τελείται συνειδητά και σκόπιμα. Για παράδειγμα, το να προσπαθήσω να γοητεύσω μία γυναίκα είναι κατά έναν τρόπο μαγεία, άλλωστε η ίδια η γητεία θεωρείται μορφή μαγείας (παλαιότερα οι μάγοι αποκαλούντο γητευτές, υπάρχει ετυμολογική συγγένεια μεταξύ γοητείας και γητείας ξεκάθαρα).
Πάμε όμως στα πρακτικά, τι είναι μαγεία έτσι όπως οι περισσότεροι την έχουμε στο μυαλό μας. Χονδρικά, χωρίζεται σε δυτική και ανατολική μαγεία. Αυτή που γνωρίζουμε εμείς είναι η δυτική μαγεία, η οποία αποκαλείται «τελετουργική μαγεία». Ο μάγος, με τη βοήθεια αντικειμένων, πχ ξίφος, προσπαθεί να ασκήσει αυτή την επιρροή πάνω στην ύλη, προσπαθώντας να επηρεάσει την ύλη. Ένα πάρα πολύ απλό παράδειγμα «ξορκιού» είναι κάποιος, για παράδειγμα, να απεικονίσει νοερά στο μυαλό του μια σφαίρα ενέργειας, από την οποία αντλεί θετική ενέργεια. Σύμφωνα με αυτούς που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα, αν το κάνει για πολύ καιρό και το πιστεύει πραγματικά, αυτή η σφαίρα θα αποκτήσει κάτι σαν ύπαρξη και όντως θα έχει αποτελέσματα.
Η δυτική/τελετουργική μαγεία προέρχεται από την Καββάλα και εν γένει τις Αγγελικές οντότητες του Ιουδαϊσμού. Αυτό που λέμε λευκή/μαύρη μαγεία είναι ουσιαστικά η δεξιά/αριστερά ατραπός. Ο λευκός μάγος (δεξιά ατραπός) δεν είναι ακριβώς καλός άνθρωπος, αλλά σέβεται την ελεύθερη βούληση και προσπαθεί για το κοινό καλό ενώ ο μαύρος (αριστερά ατραπός) χρησιμοποιεί τη μαγεία για προσωπική ανέλιξη και δεν διστάζει να επηρεάζει την ελεύθερη βούληση των άλλων. Ουσιαστικά η διάκριση μεταξύ δεξιάς ή αριστεράς ατραπού είναι ο σεβασμός ή μη στην ελεύθερη βούληση. Το δεξιά/αριστερά δεν είναι τυχαίο δίπολο, πάντως, στον Χριστιανισμό πχ οι καλοί κάθονται δεξιά και οι κακοί αριστερά του Θεού, τη μέρα της κρίσης. Η μαγεία, πάντως, είναι παρεξηγημένη έννοια. Ακόμα και η Θεία Κοινωνία είναι μορφή τελετουργικής Μαγείας, γιατί είναι μία τελετή που συμβαίνει με κάποιον υπερβατικό σκοπό.
Αλλά, ας μιλήσουν και οι ειδικοί, όπως η Dion Fortune, μία από τις κορυφαίες μορφές της δυτικής μαγείας. Από το βιβλίο της, υγιής αποκρυφισμός:
«Ο μυημένος της Δεξιάς Ατραπού είναι εστιασμένος στη Θεότητα, ενώ ο μυημένος της Αριστερής Ατραπού είναι εστιασμένος στον εαυτό του. Αυτή είναι η πρωταρχική διαφορά τους...
...Ο μυημένος της Αριστερής Ατραπού στοχεύει στη δύναμη με κίνητρο την αυτοϊκανοποίηση...
...Επιζητεί να αφυπνίσει τις ψυχικές ικανότητες -στον εαυτό του και στους άλλους- με όσο το δυνατόν ταχύτερους και λιγότερο κοπιαστικούς τρόπους, και όχι με την αργή ωρίμανση που φέρνει η νοητική εκπαίδευση και ο διαλογισμός».
Λοιπόν, έχω χρόνο είναι η αλήθεια, αλλά δίσταζα να γράψω σοβαρά περί μαγείας λόγω των «παρεμβολών». Φυσικά και δεν τους δίνω σημασία, αλλά είναι πραγματικά ωραίο κι ενδιαφέρον θέμα και δεν μου αρέσει να μαγαρίζεται.
Αρχικά, πάμε σε έναν προσωπικό ορισμό: Μαγεία είναι η οποιαδήποτε μορφή επιβολής της σκέψης πάνω στην ύλη, όταν αυτή τελείται συνειδητά και σκόπιμα. Για παράδειγμα, το να προσπαθήσω να γοητεύσω μία γυναίκα είναι κατά έναν τρόπο μαγεία, άλλωστε η ίδια η γητεία θεωρείται μορφή μαγείας (παλαιότερα οι μάγοι αποκαλούντο γητευτές, υπάρχει ετυμολογική συγγένεια μεταξύ γοητείας και γητείας ξεκάθαρα).
Πάμε όμως στα πρακτικά, τι είναι μαγεία έτσι όπως οι περισσότεροι την έχουμε στο μυαλό μας. Χονδρικά, χωρίζεται σε δυτική και ανατολική μαγεία. Αυτή που γνωρίζουμε εμείς είναι η δυτική μαγεία, η οποία αποκαλείται «τελετουργική μαγεία». Ο μάγος, με τη βοήθεια αντικειμένων, πχ ξίφος, προσπαθεί να ασκήσει αυτή την επιρροή πάνω στην ύλη, προσπαθώντας να επηρεάσει την ύλη. Ένα πάρα πολύ απλό παράδειγμα «ξορκιού» είναι κάποιος, για παράδειγμα, να απεικονίσει νοερά στο μυαλό του μια σφαίρα ενέργειας, από την οποία αντλεί θετική ενέργεια. Σύμφωνα με αυτούς που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα, αν το κάνει για πολύ καιρό και το πιστεύει πραγματικά, αυτή η σφαίρα θα αποκτήσει κάτι σαν ύπαρξη και όντως θα έχει αποτελέσματα.
Η δυτική/τελετουργική μαγεία προέρχεται από την Καββάλα και εν γένει τις Αγγελικές οντότητες του Ιουδαϊσμού. Αυτό που λέμε λευκή/μαύρη μαγεία είναι ουσιαστικά η δεξιά/αριστερά ατραπός. Ο λευκός μάγος (δεξιά ατραπός) δεν είναι ακριβώς καλός άνθρωπος, αλλά σέβεται την ελεύθερη βούληση και προσπαθεί για το κοινό καλό ενώ ο μαύρος (αριστερά ατραπός) χρησιμοποιεί τη μαγεία για προσωπική ανέλιξη και δεν διστάζει να επηρεάζει την ελεύθερη βούληση των άλλων. Ουσιαστικά η διάκριση μεταξύ δεξιάς ή αριστεράς ατραπού είναι ο σεβασμός ή μη στην ελεύθερη βούληση. Το δεξιά/αριστερά δεν είναι τυχαίο δίπολο, πάντως, στον Χριστιανισμό πχ οι καλοί κάθονται δεξιά και οι κακοί αριστερά του Θεού, τη μέρα της κρίσης. Η μαγεία, πάντως, είναι παρεξηγημένη έννοια. Ακόμα και η Θεία Κοινωνία είναι μορφή τελετουργικής Μαγείας, γιατί είναι μία τελετή που συμβαίνει με κάποιον υπερβατικό σκοπό.
Αλλά, ας μιλήσουν και οι ειδικοί, όπως η Dion Fortune, μία από τις κορυφαίες μορφές της δυτικής μαγείας. Από το βιβλίο της, υγιής αποκρυφισμός:
«Ο μυημένος της Δεξιάς Ατραπού είναι εστιασμένος στη Θεότητα, ενώ ο μυημένος της Αριστερής Ατραπού είναι εστιασμένος στον εαυτό του. Αυτή είναι η πρωταρχική διαφορά τους...
...Ο μυημένος της Αριστερής Ατραπού στοχεύει στη δύναμη με κίνητρο την αυτοϊκανοποίηση...
...Επιζητεί να αφυπνίσει τις ψυχικές ικανότητες -στον εαυτό του και στους άλλους- με όσο το δυνατόν ταχύτερους και λιγότερο κοπιαστικούς τρόπους, και όχι με την αργή ωρίμανση που φέρνει η νοητική εκπαίδευση και ο διαλογισμός».
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

18-01-25

18:49
Γκουγκλαρε να δεις.Δεν ξερεις;Τι είναι μαγεία;
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.

18-01-25

19:16
Πολλά δεν τα έπιασα για να είμαι ειλικρινής, θα πρέπει να τα ξαναδιαβάσω.@Eclipse
Ωστόσο, εκεί που αναφέρεσαι στον "λευκό μάγο", έχω μια απορία. Εάν μιλάμε για την γνωστή "λευκή μαγεία" και όχι για κάτι άλλο, σύμφωνα με την Εκκλησία και αυτήν απορριπτέα δεν είναι; Θέλω να πω, όλα τα είδη μαγείας, εάν αποδεχτούμε ότι υπάρχουν, δεν είναι δεκτά.
Παρεκτός και αν εννοείς κάτι άλλο φυσικά και δεν κατάλαβα, τότε το φταίξιμο δικό μου.
Παρεμπιπτόντως, πολλή εντύπωση μου έκανε αυτό που είπες για την Θεία Κοινωνία. Πολύ ενδιαφέρουσα οπτική ομολογώ.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

18-01-25

19:18
Γενικά ότι κάνει tap into στην Άλλη Πλευρά όπως την αποκαλώ, η Ορθοδοξη Εκκλησία το θεωρεί νο νο.Πολλά δεν τα έπιασα για να είμαι ειλικρινής, θα πρέπει να τα ξαναδιαβάσω.
Ωστόσο, εκεί που αναφέρεσαι στον "λευκό μάγο", έχω μια απορία. Εάν μιλάμε για την γνωστή "λευκή μαγεία" και όχι για κάτι άλλο, σύμφωνα με την Εκκλησία και αυτήν απορριπτέα δεν είναι; Θέλω να πω, όλα τα είδη μαγείας, εάν αποδεχτούμε ότι υπάρχουν, δεν είναι δεκτά.
Παρεκτός και αν εννοείς κάτι άλλο φυσικά και δεν κατάλαβα, τότε το φταίξιμο δικό μου.
Παρεμπιπτόντως, πολλή εντύπωση μου έκανε αυτό που είπες για την Θεία Κοινωνία. Πολύ ενδιαφέρουσα οπτική ομολογώ.
Ακόμα και τη λευκή μαγεία.

18-01-25

19:19
Είσαι τόσο προβλέψιμη και με προκαλείς σε ακραίο βαθμό να φανώ αγενής αλλά δεν θα σου απαντήσω έτσι όπως θα ήθελα και έτσι όπως σου αρμόζει.Γκουγκλαρε να δεις.Δεν ξερεις;
Δεν είναι ερώτηση για να γκουγκλαρεις προφανώς. Ειναι, περισσότερο θα έλεγα, φιλοσοφικής φύσεως ερώτηση και θα ήθελα να ακούσω απόψεις. Αλλο ορισμό δίνω εγώ στη μαγεία, άλλο ο Βαλ, άλλο ο Ηλίας κλπ κλπ. Εσυ, που έχεις μια αρνητική αποψη, φαινεται να το γνωρίζεις τέλεια το θέμα. Απαντα λοιπόν στην ερώτηση. Τι είναι μαγεία;
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.

18-01-25

19:25
Έχω παρευρεθεί σε βάπτιση όπου στο τέλος ο παπάς θέλησε να τονίσει οτι η βάπτιση δεν είναι μαγική τελετή. Βέβαια ο,τι γίνεται σε τελετή μαγείας παραπέμπει, αλλο που πρόκειται για κατι τοσο οικείο. Όπως και όλα όσα αποκαλούμε "μυστήρια". Ποια η διαφορά μυστηρίου με μαγική τελετή;
ilias90
Περιβόητο μέλος

18-01-25

19:28
Σύμφωνα με την Εκκλησία, κάθε μορφή μαγείας είναι καταδικαστέα, προφανώς. Όμως η Εκκλησία, αυτό που έκανε ήταν να δαιμονοποιήσει κάθε μορφή υπερβατικού που δεν ανήκει σε αυτή. Ξέρω ότι ακούγομαι αιρετικός, αλλά δεν συμφωνώ με αυτό. Είμαι και θα είμαι Χριστιανός, πιστεύω ότι ο Χριστός είναι Η Οδός, αλλά υπάρχει δόση αλήθειας και αλλού.Πολλά δεν τα έπιασα για να είμαι ειλικρινής, θα πρέπει να τα ξαναδιαβάσω.
Ναι, είναι μια τελετή. Και οι δυτικοί μάγοι τελετές κάνουν. Φυσικά η Θεία Κοινωνία έχει το Θεϊκό στοιχείο, αλλά, ναι, είναι μορφή μαγείας. Όχι όμως με την έννοια που χρησιμοποιεί ο κόσμος για τη μαγεία.Παρεμπιπτόντως, πολλή εντύπωση μου έκανε αυτό που είπες για την Θεία Κοινωνία. Πολύ ενδιαφέρουσα οπτική ομολογώ.
(Η πραγματική μαγεία δεν είναι όπως τις ταινίες του Χόλυγουντ. Δηλαδή μια κλασσική τελετή είναι πχ τέσσερα άτομα -ένα για κάθε σημείο του ορίζονται- να ψέλνουν, κρατώντας ένα αντικείμενο ο καθένας. Δεν είναι κάτι τόσο εξωπραγματικό, δηλαδή.)
Valder
Τιμώμενο Μέλος

18-01-25

19:32
Καλά ο παπάς το ερμηνεύει Θεολογικά, γιατί εχει στο μυαλό του (άνθρωπος ειναι, μεσάζοντας πάνω απο τους Αγγέλους με τον Θεο, Θεολογικά μιλώντας και διορθώστε με αν κανω λάθος) ότι με τη βαφτιση απεκδύεται κανείς το προπατορικό αμάρτημα και λαμβάνει χάρη Θεου.Έχω παρευρεθεί σε βάπτιση όπου στο τέλος ο παπάς θέλησε να τονίσει οτι η βάπτιση δεν είναι μαγική τελετή. Βέβαια ο,τι γίνεται σε τελετή μαγείας παραπέμπει, αλλο που πρόκειταιγια κατι τοσο οικείο. Όπως και όλα όσα αποκαλούμε "μυστήρια". Ποια η διαφορά μυστηρίου με μαγική τελετή;
Ακόμα και έτσι να το σκεφτείς όμως, ότι δεν είναι μαγική τελετή, είναι μια τελετή αυτή καθε αυτή, έχει αντικείμενα, έχει μια κρυφή μεταφορά χάρης, απο κατι που δεν βλέπω και δεν βλέπεις σε κατι που βλέπουμε (ενα μωρό).
Και το Μυστηριο αν το μεταφράσεις, μπορεις να το κανεις με δυο τρόπους. Τη σημερινη ερμηνεία της τελετής ή του "δεν ξερουμε κατι γι αυτο το θεμα, ειναι μυστήριο" δηλαδή το ανεξήγητο ή το κρυφό.
Και εδω ερχεται η δευτερη ερμηνεία. Το κρυφό ---> Τελετή στην αρχαια Ελλάδα πχ Ελευσίνια Μυστήρια, που εχει να κανει με μύηση, με μυημένους, με κρυφές τελετές και όχι φανερές, με ενεργειακούς τοπους και μυστηρια μέρη.
Σκέψου το λιγο, η βάφτιση δεν ειναι κατι σαν μυηση στο δόγμα;
ΥΓ: Δηλαδή για να καταλήξω και κάπου επειδη τα ειπα μπερδεμένα λίγο. Βλέπω και ενα δανεισμό ταυτοτικων στοιχειων απο την Αρχαια Ελλάδα ή και απο την Μαγεια εν γένει και μια ζορισμένη άρνηση της εκκλησίας να καταδικασει καποια πράγματα γιατι ετσι.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.

18-01-25

19:35
Εγώ όπως το καταλαβαίνω, απλά δεν τους αρέσει η λέξη μαγεία, πως θα μπορούσε αλλωστε, και τα ονομάσανε μυστήρια ως πιο φιλικό χαρακτηρισμό.Καλά ο παπάς το ερμηνεύει Θεολογικά, γιατί εχει στο μυαλό του (άνθρωπος ειναι, μεσάζοντας πάνω απο τους Αγγέλους με τον Θεο, Θεολογικά μιλώντας και διορθώστε με αν κανω λάθος) ότι με τη βαφτιση απεκδύεται κανείς το προπατορικό αμάρτημα και λαμβάνει χάρη Θεου.
Ακόμα και έτσι να το σκεφτείς όμως, ότι δεν είναι μαγική τελετή, είναι μια τελετή αυτή καθε αυτή, έχει αντικείμενα, έχει μια κρυφή μεταφορά χάρης, απο κατι που δεν βλέπω και δεν βλέπεις σε κατι που βλέπουμε (ενα μωρό).
Και το Μυστηριο αν το μεταφράσεις, μπορεις να το κανεις με δυο τρόπους. Τη σημερινη ερμηνεία της τελετής ή του "δεν ξερουμε κατι γι αυτο το θεμα, ειναι μυστήριο" δηλαδή το ανεξήγητο ή το κρυφό.
Και εδω ερχεται η δευτερη ερμηνεία. Το κρυφό ---> Τελετή στην αρχαια Ελλάδα πχ Ελευσίνια Μυστήρια, που εχει να κανει με μύηση, με μυημένους, με κρυφές τελετές και όχι φανερές, με ενεργειακούς τοπους και μυστηρια μέρη.
Σκέψου το λιγο, η βάφτιση δεν ειναι κατι σαν μυηση στο δόγμα;

Valder
Τιμώμενο Μέλος

18-01-25

19:38
Δες το ΥΓ που προσθεσα μόλις.Εγώ όπως το καταλαβαίνω, απλά δεν τους αρέσει η λέξη μαγεία, πως θα μπορούσε αλλωστε, και τα ονομάσανε μυστήρια ως πιο φιλικό χαρακτηρισμό.![]()
Μαγεία ειναι απλά ειναι αυτο που λενε και οι ΗΠΑ δημοκρατια οταν μυρίζονται πετρελαια. Δεν το λενε εισβολή και κατοχή, το λενε ελευθερία ξερω γω.
Ετσι και τα δογματα, ειναι δομές δύναμης, εξουσίας.
Σκέψου το λίγο, αν υπηρχε τροπος να κανεις tap into σε ενεργειακα αποθεματα απο ενα παραλληλο κόσμο, θα σε άφηνε μια κρατουσα δομή αυτου του κοσμου να παρακάμψεις ολα αυτά που εχουν εγκαθιδρύσει;
Αναζήτηση της αλήθειας ατομικά => Αναρχία.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

18-01-25

19:41
Μα τα μυστήρια...ονομάζονται έτσι λόγω της ύπαρξης του Αγίου Πνεύματος. Σε κάθε μυστήριο τής εκκλησίας "μεταδίδεται" η χάρη τού Αγίου Πνεύματος. Αλλά επειδή αυτή η χάρη είναι αόρατη...λέγονται μυστήρια...Εγώ όπως το καταλαβαίνω, απλά δεν τους αρέσει η λέξη μαγεία, πως θα μπορούσε αλλωστε, και τα ονομάσανε μυστήρια ως πιο φιλικό χαρακτηρισμό.![]()
Η μαγεία είναι άλλο πράγμα. Τελείως διαφορετικό. Ή οι μαγικές τελετές. Τί σχέση μπορεί να έχουν αυτά με τα "μυστήρια" ;
Valder
Τιμώμενο Μέλος

18-01-25

19:42
Και για να το θεσω ακομα πιο αιρετικά κι εγω με τη σειρά μου.
Σκέψου τι θα γινόταν, αν η Μαγεία ήταν ένα σύστημα ενεργειακής ενασχόλησης ενδυναμωσης επικοινωνίας προστασίας επικράτησης επιρροής, βάλτε οτι θέλετε εδω.
Ποιος ΔΕΝ ωφελειται; Η κρατουσα δομή. Παρακάμπτεις την αναγκη για τους ενδιάμεσους.
Ατομική επικοινωνία με το Θεο; Την έκατσαν οι ενδιάμεσοι.
ΥΓ: Τωρα εντωμεταξυ γαργαλιεμαι να αρχίσω τα Γνωστικιστικα για τον κακό Δημιουργό και τη Γη-Φυλακή (αχ θεματαρες ανοιξαμε)
Σκέψου τι θα γινόταν, αν η Μαγεία ήταν ένα σύστημα ενεργειακής ενασχόλησης ενδυναμωσης επικοινωνίας προστασίας επικράτησης επιρροής, βάλτε οτι θέλετε εδω.
Ποιος ΔΕΝ ωφελειται; Η κρατουσα δομή. Παρακάμπτεις την αναγκη για τους ενδιάμεσους.
Ατομική επικοινωνία με το Θεο; Την έκατσαν οι ενδιάμεσοι.
ΥΓ: Τωρα εντωμεταξυ γαργαλιεμαι να αρχίσω τα Γνωστικιστικα για τον κακό Δημιουργό και τη Γη-Φυλακή (αχ θεματαρες ανοιξαμε)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 70 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.