Όχι δε θεωρώ ότι «στην Ελλάδα είναι όλα καλά» (για κάποιους λίγους είναι και για πολλούς όχι, όπως σε κάθε χώρα)...
α)Όχι θα κάτσω να πετάξω τη ζωή μου στα σκουπίδια για την κάθε ξεζουμίστρα που πήγε κι έστησε την έδρα της στην Ολλανδία ή στην Ιρλανδία ή όπου αλλού στον π@@τσο για φορολογικούς λόγους και για να έχει τους μ@λάκες τους Βαλκάνιους, τους Ασιάτες κ.ο.κ. να τη βγάζουν ασπροπρόσωπη!
Ευχαριστώ δε θα πάρω, μια χαρά τη βγάζω εδώ...
Μα δεν γλείφω τα κωλοχανεία τις πολυεθνικές. Τις κράζω, αντικαπιταλιστής συντηρητικός είμαι wtf dude?
Όταν εμένα ο δημος δεν φτιαχνουν μια πουτανα λακούβα και πρέπει να εχω γνωστό για να τους πω να την κλείσουν γιατι εχω σκονταψει πεντε φορές και έχω πέσει στην ασφαλτο και εχω χτυπήσει, η flat προσβάσιμη Ολλαδία δεν είναι καλή για μένα;
Όταν θέλεις μέσο στο ΥΜΕ για να ανανεωσεις το διπλωμα οδηγησης χωρίς να σε γαμησουν για χίλιες κάρτες και προθεσμίες λόγω ιδιαιτερης περίπτωσης, δεν ειναι καλό το εξωτερικο που καθαρίζεις σε ενα απογευμα χωρις μέσον;
Δεν ειναι μονο η εργασία το μέσον, το μέσον ειναι παντού.
Αυτο που για σενα ειναι αναξιο, για μενα ειναι βελτίωση ζωής.
Και δε μου απαντησες κι όλας πιο το όφελός σου απο την Ελλάδα, απλά κράζεις την μη Ελλάδα.
β)Δείξε μου ΕΝΑ σημείο στο οποίο «βλογάω» την Ελλάδα...
Μα οταν λες μια χαρά τη βγαζω εδω, τι μου λες ρε Κώστα; Δε μου λες οτι ειναι καλά;
γ)Τουλάχιστον έχω επιχειρήματα κι εμπειρίες, δε λέω αερολογίες με βάση μια «ουτοπία» που 'χω χτίσει στο κεφάλι μου απ' το τίποτα!
Ναι έχεις και δεν ειναι όλα λάθος. Αλλα είναι η δική σου η οπτική, όχι ομως η μόνη.
Και δε θα κατσω να αναλύσω σε σένα ή σε οποιον αλλο, με τι γνώση μπορει να έχω τη γλώσσα και να μιλαω οπως μιλάω, παρόλο που δεν ζω στο εξωτερικό.
ΥΓ: Και χάρη στο Αυστριακο κράτος ζω σήμερα, υπόψην, και αρκετά πιο δευτερευόντως από το Ελληνικό. Που εχω ωφεληθεί απο την Ελλάδα οσο δεν πάει σε άλλα θέματα αλλα τα κακως της κείμενα ξερω να τα λεω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 29 Ιουλίου 2024
Ρε παιδιά γιατί τρώγεστε έτσι; δεν είπε αυτό η
@touvlo
Οτι και να ειπε η κοπέλα, εγω δεν απαντούσα σε κεινη αλλά στον Γιάννη, και αυτά ήθελα να πω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 29 Ιουλίου 2024
Αυτό υπάρχει σε όλο τον πλανήτη και επίσημα, ειδικά σε πολυεθνικές. Δηλαδή λέει επίσημα το hr (κάποιες και εκτός εταιρείας ακόμα το διαφημίζουν) ότι αν κάποιος ηδη εργαζόμενος στην εταιρεία προτείνει κάποιον γνωστό του σε μια ανοιχτή θέση στην εταιρεία και αυτός προσληφθεί, ο εργαζόμενος παίρνει μπόνους.
Και προφανώς αυτός που πάει συστημένος θα έχει μικρότερο ή μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με έναν που θα πάει μόνος του.
Αυτό δεν το θεωρώ κακό απαραίτητα.
Εκεί που γίνεται λίγο πιο γκρι είναι όταν κάποιες θέσεις πρώτα βγαίνουν μόνο εσωτερικά στην εταιρεία και αν δεν καλυφθούν από κόσμο που θα συστήσουν οι ηδη εργαζόμενοι(ή από εσωτερική μετακίνηση) μόνο τότε η θέση γίνεται διαθέσιμη και για άτομα εκτός εταιρείας. Ούτε αυτό το θεωρώ κακό προσωπικά.
Σε όλα αυτά υποθέτω ότι αυτός που πήγε με σύσταση από γνωστό και τελικά προσελήφθη αυτός είχε τα τυπικά προσόντα και προτιμήθηκε σε σχέση με άλλον που είχε τα ίδια προσόντα ή λίγο περισσότερη εμπειρία κλπ.
Είναι κακό όταν προσλαμβάνεται κάποιος άσχετος επειδή "είναι ρουσφέτι του τοπικού βουλευτή και πρέπει να προσλαμβάνουμε μερικά τούβλα που μας στέλνει για να πάρουμε καμιά απευθείας ανάθεση" ή ακόμα και επειδή "είναι ο γιος της Μαρίκας της γειτόνισσας του μπατζανάκη του ιδιοκτήτη και τον βάζουμε σε θέση μηχανικού με πτυχίο φιλολόγου".
Δυστυχώς υπάρχουν και τα 2 πολύ στην Ελλάδα.
Αλλά επίσης στην Ελλάδα πολύ συχνά(γενικά το λέω, όχι για εσένα) συγχέουμε το βύσμα με το networking/γνωριμία το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε κατά πόσο τελικά ωφελεί αλλά υπάρχει παντού.
Στην τελική, το να έχεις χτίσει έναν κύκλο που σε εκτιμάει και θα έπαιρνε την ευθύνη να σε συστήσει κάπου δείχνει κάτι για εσένα και είναι και ένα skill.
Δεν εχω αντίρρηση σε αυτά που λες, καλά τα λες.