Μέτρα για την ανάκαμψη της Ελλάδας.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
@akikos συγνώμη λίγο, γιατί υπερ του αντίστροφα προοδευτικού φόρου και όχι του αναλογικού.

Δηλαδή άσχετα με το εισόδημα, να πληρώσουν όλοι το 10% του εισοδήματός του
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,710 μηνύματα.
Ζ) Αυστηροποίηση της μετανάστευσης. Αν κάποιος θέλει να μεταναστεύσει στην χώρα θα πρέπει να γνωρίζει την γλώσσα, να έχει κάποιο πτυχίο πάνω στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει καθώς και καθαρό ποινικό μητρώο. Δεν οφελεί την χώρα να έχει 100.000 μετανάστες που δεν εργάζονται , βιάζουν και ζουν με επιδόματα.
Αυτό το μέτρο όμως δεν συνάδει με τις αρχές του φιλελευθερισμού. Δεν μπορείς να είσαι υπερ της ελεύθερης διακίνησης προϊόντων αλλά όχι των ανθρώπων. Υπάρχουν χώρες που είναι πολύ αυστηρές στο θέμα της μετανάστευσης και δεν μπορείς εύκολα να πας να μείνεις εκεί (πχ Νέα Ζηλανδία) αλλά πιστεύω πως αυτός ο περιορισμός προέρχεται από την ιδεολογία της ακροδεξιάς.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,774 μηνύματα.
@akikos συγνώμη λίγο, γιατί υπερ του αντίστροφα προοδευτικού φόρου και όχι του αναλογικού.

Δηλαδή άσχετα με το εισόδημα, να πληρώσουν όλοι το 10% του εισοδήματός του
Για να προσελκύσω όλες τις πολυεθνικές.
1% του ένα δις είναι 10.000.000. Βάλε και το ΦΠΑ 15% που θα μπουν στις υπηρεσίες και τα αγαθά της πολυεθνικής. Σε χαλάει ως κράτος;

Επίσης είναι και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο φτωχός πληρώνει μεγαλύτερο ποσοστό αλλά είναι και αυτός που χρησιμοποιεί παραπάνω τις υπηρεσίες του κράτους. Σε απόλυτα ποσά ο πλούσιος θα πληρώσει παραπάνω. Το 1% του 1.000.000 είναι παραπάνω από το 10% 20.000.
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,777 μηνύματα.
η ελλάδα έχει μετατραπεί σε αγορά που αρμέγουν επιτήδειοι. πόσο έχει να δώσει ακόμα δεν ξέρω.

αν πας κόντρα σε αυτό, και στραφείς σε ένα πιο σοσιαλιστικό μοντέλο, με βλέψεις για αυτάρκεια, θετικά ισοζύγια και τα ρέστα, απλά θα σε απομονώσουν. η λύση του σοσιαλισμού σε ένα κράτος απέτυχε ακόμα και στην εσσδ.

σίγουρα μπορούν να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, αλλά άντε να πείσεις τον μικροεπιχειρηματία ή τον ελεύθερο επαγγελματία να βάλει πλάτες για πρωτογενείς τομείς και τα ρέστα. οι εργάτες είναι μειοψηφία σε αυτή τη χώρα και παραγωγή αντιπαραγωγική και κατακερματισμένη σε μικρές μονάδες, μικρής δυναμικότητας.
 

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Για να προσελκύσω όλες τις πολυεθνικές.
1% του ένα δις είναι 10.000.000. Βάλε και το ΦΠΑ 15% που θα μπουν στις υπηρεσίες και τα αγαθά της πολυεθνικής. Σε χαλάει ως κράτος;
και ποιος σου λέει ότι θα εισπράτεις αυτό το 15% στο 100%;

Όσο για το δίκαιο δε το ξέρεις μπορεί να έχω 1.000.000€ εισόδημα και να "δηλώνω" ΑΜΕΑ και να χαλάω μια περιουσία για την υγεία μου ενώ ένας με 100.000 και να είναι υγιέστατος

Γιατί εγώ με το 1.000.000 να μην έχω έκπτωση φόρου και τα λοιπά;
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Aρχικά σε ενα υποθετικο σεναριο δικης μου κυβερνησης δεν θα γινομασταν Β.Κορεα να γελαει ο κοσμος και οι ανθρωποι να πεινανε

1.Οικονομια

Δυνατότητα στήριξης του πρωτογενους τομέα-επιδοτήσεις σε πατέντες και νεα εργαλεία για τους παραγωγούς ωστε να αυξηθεί η παραγωγή.Επίσης τα νέα εργαλεία θα προσπαθούσα να είναι eco friendly για να μειωθεί στο ελάχιστο το κόστος της ενέργειας παραγωγής.Έτσι θα υπήρχε μια σωστή στήριξη στον πρωτογενή τομέα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα πια.Οι εξαγωγές αποτελούν πάνω από το 100% του ΑΕΠ. Η Ιρλανδία πχ εξάγει το 80% όσων παράγει, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι παράγει τρόφιμα που θα μπορούσαν να ταΐσουν 36 εκατ. ανθρώπους όταν ο πληθυσμός της είναι στα 5 εκατομύρια και με σχετικά χαμηλή φορολογία με δεδομένο το παραπάνω.Προφανώς η μείωση στη φορολογία των επιχειρήσεων θα είναι δεδομένη
Επίσης θα μειώνα τη φορολογία στο 40% στο εισόδημα ώστε να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη του καταναλώτη και να υπάρξει τόνωση του ΑΕΠ.Επίσης σε συνθήκες "κανονικότητας" θα προσπαθούσα να κρατήσω τον ΔΤΚ σε φυσιολογικά επίπεδα ώστε στο 50-60% των ανθρώπων να υπάρχει μια "καλή" ζωή.Ένα μέτρο που θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτό είναι η αύξηση της φορολογίας σε είδη "μη αναγκαία" όπως ποτά("οι καψούρηδες δεν θα με ψήφιζαν 😂😆") και μείωση σε αγαθά όπως τυρί.
Δημόσιος τομέας θα υπήρχε 100% με μειωμένες θέσεις και μισθούς αποδοτικότητας,δηλαδή ανάλογα με το πόσο παραγωγικός είσαι όπως στις ΗΠΑ
Επιπλέον θα υπάρξει αύξηση των μισθών στα 850-900 ευρώ και φυσικά θα αυξηθούν όσο αυξάνεται και το ΑΕΠ

2.Εκπαίδευση(το αγαπημένο μου)

Πλήρης εκμάθηση νεών τεχνολογιών από το Α δημοτικού έως τη Γ λυκείου,δηλαδή το μάθημα της πληροφορικής θα ήταν βασικό και αναντικατάστατο από τη αρχή.Ο μαθητής μέχρι να τελειώσει το δημοτικό θα έχει πάρει ECDL μέσω του σχολείου(δωρεάν) και δεν θα αναγκάζεται να φτάσει 20χρονών και να δώσει κάπου στα 100 ευρώ για αυτή τη πιστοποιήση.Στα χρόνια του γυμνασίου θα διδάσκεται προγραμματισμό αρχικά κάποιο εισαγωγικό πρόγραμμα όπως το scratch και έπειτα Python την οποία θα δίνει και για μάθημα προγραμματισμού στις πανελλήνιες.Επίσης λογικό είναι πως μια τέτοια μεταρρύθμιση θα κοστίσει σε τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά χαλάλι γιατί υπάρχουν άτομα στη σχολή που ο υπολογιστής είναι συνώνυμο του μπαίνω στο fb και γράφω για τις σλατίνες...

Δεύτερον πάμε στα αγγλικά.Τα αγγλικά θα αρχίζουν από τη Γ δημοτικού και θα τελειώνουν στη 2α Λυκείου
Γ Δημοτικού-ΣΤ Δημοτικού:A1-A2
A Γυμνασίου-Γ Γυμνασίου:B1-B2
A Λυκείου-Β Λύκειου:Γ1-Γ2
Επίσης δωρέαν και θα δίνεται στον μαθητή η δυνατότητα να επιλέξει είτε το Κρατικό Πιστοποιητικό είτε Michigan είτε Cambridge.Τα έξοδα θα είναι του κράτους όπως γίνεται σε άλλα κράτη όπως η Ολλανδία...

Επίσης,το μάθημα της οικονομίας θα γίνει υποχρεωτικό και γενικής παιδείας σε Β και Γ λυκείου! Ο λόγος απλός:
Υπάρχουν άτομα που εισάγονται σε σχολές όπως Δημόσια Διοίκηση και Διεθνών & Ευρωπαικών Σπουδών δεν έχουν ΙΔΕΑ καν τι είναι το ΑΕΠ...όλοι θα πρέπει να ξέρουν βασικά οικονομικά(ιδίως Μακροοικονομία) είτε πας να γίνεις γιατρός είτε δικηγόρος είτε φιλόλογος...υποχρεωτικό θα γίνει και το μάθημα της Στατιστικής-Πιθανοτήτων και θα αντικαταστήσει μαθήματα όπως Αντιγόνη ας πούμε που δεν προσφέρει κάτι πρακτικό στον μαθητή.Υπόψην πως το 99% των σχολών είτε θεωρητικής είτε θετικής είτε οικονομικής κατεύθυνσης έχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 μάθημα στατιστικής στο πρόγραμμα σπουδών...

Πανελλήνιες: Η θεωρητική κατεύθυνση θα δίνει στατιστική υποχρεωτικά και θα δίνουν και λατινικών και κοινωνιολογία επίσης όσοι υποψήφιοι θέλουν από τη θεωρητική κατεύθυνση να μπούν σε οικονομική σχολή θα δίνουν Μαθηματικά για οικονομολόγους και Οικονομία ως επιπλέον μαθήματα.
Η θετική κατεύθυνση θα γίνει 1 με την υγείας και θα δίνουν και μαθηματικά και βιολογία γιατί υπάρχουν πολλοί που τελειώνουν το φυσικό τμήμα και εξιδεικεύονται στη ιατρική φυσική ή στη βιοφυσική...Επίσης όσοι επιθυμούν να δηλώσουν σχολές πληροφορικής θα δίνουν επιπλέον το μάθημα του προγραμματισμού.
Η οικονομική κατεύθυνση δεν θα δίνει τα ίδια μαθηματικά με τη κατεύθυνση της θετικής.
Τα μαθηματικά για οικονομολόγους θα έχουν ως ύλη όρια-διαφορικό λογισμό-ολοκληρωτικό λογισμό και γραμμική άλγεβρα και φυσικά θα δίνουν και ένα πρόσθετο μάθημα τη λογιστική ή τη οικονομική των επιχειρήσεων για να μπορεί ο υποψήφιος να δει και άλλες πτυχές του οικονομικού κλάδου)

Συνοψίζοντας:
1o πεδίο: Αρχαία-Ιστορία-Εκθεση-Στατιστική-Λατινικά και κοινωνιολογία=6
2ο πεδίο: Μαθηματικά-Φυσική-Χημεία-Εκθεση-Στατιστική-Βιολογία=6
3ο πεδίο: Μαθηματικά για οικονομολόγους-Οικονομία-Πληροφορική-Εκθεση-Στατιστική-(Λογιστική ή Οικονομική των επιχειρήσεων)

Ιδιαίτερη βάση θα δωθεί στον επαγγελματικό προσανατολισμό και φυσικά στη διασύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας

Επίσης όλο αυτό με τη πληροφορική θα γίνει ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η γραφειοκρατία και όλα να κυλήσουν ομαλά όταν θα ψηφιωθούν οι περισσότερες ενέργειες των πολιτών...

Δημογραφικό:MEΓΑΛΟ ΘΕΜΑ
Η Ελλάδα ταλαιπωρείται από το δημογραφικό τα τελευταία 50 χρόνια.Σήμερα η Ελλάδα έχει 10.000.000 πληθυσμό με ρυθμό γεννήσεων μιας γυναίκας αναπαραγωγικής ηλικίας γύρω στο 1.0-1.2 όταν κανονικά για να υπάρξει ομαλή αντικατάσταση γενεών θα πρέπει να είναι γύρω στο 2.1.Την ίδια ώρα η γειτόνες τούρκοι μόλις τον περασμένο χρόνο αυξήθηκαν κατα 1.500.000 άτομα και έχουν δείκτη γονιμότητας 2,7.
Aν συγκρίνουμε τους αριθμούς αυτόυς με το παρελθόν θα δούμε πως το 1936 η Ελλάδα έχει πληθυσμό 6.000.000 ενώ η Τουρκία 12.000.000.Αν η κατάσταση του δημογραφικού συνεχιστεί τότε σε περίπου 30 χρόνια η Ελλάδα θα αριθμεί 8.500.000 ενώ η Τουρκία 100.000.000,πρόβλεψη τουλάχιστον ανησυχιτική.
Που όμως οφείλεται το δημογραφικό? Πολλοί θα πείτε η οικονομία και δεν θα διαφωνήσω αλλά δεν είναι μόνο αυτό καθώς και η Γερμανία ακολουθεί ένα μοντέλο συρρίκνωσης του πληθυσμού της αλλά και γενικά τα βαλκάνια(Βουλγαρία-Σερβία-Ρουμανία) με εξαίρεση την Αλβανία.
Αίτιο του δημογραφικού αποτελεί σίγουρα ο σύγχρονος τρόπος ζωής που δεν είναι συμβατός με τη δημιουργία οικογένειας όπως επίσης και η οικονομική κρίση που μάστιζε τη χώρα μας αλλά και το φαινόμενο brain drain το οποίο προκαλέιται από την έλλειψη έρευνας και παραγωγικότητας. Το εργατικό δυναμικό της χώρας δεν φθίνει μόνο αλλά ταυτόχρονα γερνάει.Έτσι η μείωση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού(15-64 ετών) και η αύξηση των ηλικιωμένων θα διαταρράσει τη χρηματοοικονομική λειτουργία του κράτους αλλά και του συνταξιοδοτικού συστήματος γιατί οι συντάξεις και οι παροχές υγείας ενός διαρκώς αυξανόμενου αριθμού ατόμων θα καταβάλλονται από εισφορές και φόρους από έναν συνεχώς μειούμενο αριθμό εργαζομένων το οποίο νομοτελειακά θα οδηγήσει σε κατάρευση του οικονομικού συστήματος.Επίσης η συνεχής εισροή μεταναστών,η οποία εντάθηκε από το 2015 και μετά...
Αυτή η συνθήκη θα διαταρράξει την εθνική ταυτότητα της χώρας μας καθώς οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από χώρες που ξεφεύγουν από τις θρησκευτικές και πολιτιστικές μας πεποιθήσεις και τότε το δημογραφικό δεν θα είναι το μόνο που θα μας απασχολεί...
Μπορεί να λυθεί το δημογραφικό! και όχι με τους τρόπους που κάποιοι επιθυμούν(όπως την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική πραγματικότητα καθώς εκείνοι ΔΕΝ θέλουν να ενσωματωθούν)
Μπορεί να λυθεί με κάποια μέτρα όπως:φοροελαφρύνσεις σε οικογένειες με 3+ παιδία ή κρατική πρόνοια ή στεγαστικά βοηθήματα...

Τέλος διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους...ο καθένας της δικές του αρμοδιότητες

ΥΓΕΙΑ
Βελτίωση τεχνολογίας σε όλα τα νοσοκομεία και ανακαίνηση τους
Θα προσπαθούσα να ελαφρύνω την λίστα αναμονής της ειδικότητας και διαρκής επιμόρφωση των γιατρών με νεες και καινοτόμες μεθόδους!
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,968 μηνύματα.
Αυτό το μέτρο όμως δεν συνάδει με τις αρχές του φιλελευθερισμού. Δεν μπορείς να είσαι υπερ της ελεύθερης διακίνησης προϊόντων αλλά όχι των ανθρώπων. Υπάρχουν χώρες που είναι πολύ αυστηρές στο θέμα της μετανάστευσης και δεν μπορείς εύκολα να πας να μείνεις εκεί (πχ Νέα Ζηλανδία) αλλά πιστεύω πως αυτός ο περιορισμός προέρχεται από την ιδεολογία της ακροδεξιάς.
Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, ΗΠΑ είναι πολύ αυστηρές στο θέμα μετανάστευσης και είναι οι πιο φιλελευθερες οικονομίες. Δεν μπορεί να μπαίνει οποίος θέλει μέσα σε μια χώρα, να μην δουλεύει, να παίρνει επίδομα και παράλληλα να βιάζει/ σκοτώνει. Για αυτό πρέπει να υπάρχει αυστηρος έλεγχος πριν γίνει δεκτό το αίτημα για είσοδο στη χώρα.

Φιλελευθερισμός δεν σημαίνει χώρα ξέφρενο αμπέλι που παραβιάζει ο καθένας τα σύνορα.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,774 μηνύματα.
και ποιος σου λέει ότι θα εισπράτεις αυτό το 15% στο 100%
Έχει πάει σε επιχείρηση τέτοιους μεγέθους και να μην σου κόψουν απόδειξη; (super market, αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, Apple κ.λπ.).

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η πλειοψηφία δεν καταλαβαίνει ότι η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο. Οι συνταξιούχοι αυξάνονται και ο πληθυσμός αντικαθίσταται από μετανάστες και Ρωμά που η πλειοψηφία τους έχει μάθει να ζει με επιδόματα. Με αυτές τις συνθήκες το μοντέλο που έχουμε (δωρεάν υγεία, παιδεία δεν βγαίνει). Ή κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει μόνοι μας ή οδηγούμαστε σε νέο μνημόνιο και τις εφαρμόζουμε τότε.

Για παράδειγμα τα 100 - 1000 ευρώ να πάρεις ασθενοφόρο είναι ένα μικρό ποσό για κάποιο που πραγματικά το έχει ανάγκη και τα πλεονεκτήματα είναι μεγάλα. Με αυτό το σύστημα το κράτος μπορεί να έχει πάρα πολλά ασθενοφόρα γιατί δεν του είναι έξοδο. Τώρα που έχουμε δωρεάν ασθενοφόρα πιθανότατα αν το καλέσεις είναι να μην υπάρχει ελεύθερο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,710 μηνύματα.
Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, ΗΠΑ είναι πολύ αυστηρές στο θέμα μετανάστευσης και είναι οι πιο φιλελευθερες οικονομίες. Δεν μπορεί να μπαίνει οποίος θέλει μέσα σε μια χώρα, να μην δουλεύει, να παίρνει επίδομα και παράλληλα να βιάζει/ σκοτώνει. Για αυτό πρέπει να υπάρχει αυστηρος έλεγχος πριν γίνει δεκτό το αίτημα για είσοδο στη χώρα.

Φιλελευθερισμός δεν σημαίνει χώρα ξέφρενο αμπέλι που παραβιάζει ο καθένας τα σύνορα.
Κοινωνικά δεν είναι φιλελεύθερο μέτρο, αυτό εννοώ. Υπάρχουν ενστάσεις και έγραψα το επιχείρημα στο παραπάνω μήνυμα μου. Οι ενστάσεις είναι πως έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία του ανθρώπου να μετακινείται.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,968 μηνύματα.
Κοινωνικά δεν είναι φιλελεύθερο μέτρο, αυτό εννοώ. Υπάρχουν ενστάσεις και έγραψα το επιχείρημα στο παραπάνω μήνυμα μου. Οι ενστάσεις είναι πως έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία του ανθρώπου να μετακινείται.
Κάθε κράτος έχεις τους κανόνες του ανεξάρτητα αν είναι φιλελεύθερο η όχι. Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να μετακινείται όμως και το κράτος έχει δικαίωμα και την υποχρέωση να θέλει να προστατεύσει τους πολίτες του και την ασφάλεια του από τα άτομα που θέλουν να πάνε στη χώρα αυτά. Αν ένας θέλει να πάει σε μια χώρα μόνο και μόνο για να κάθεται, να μην δουλεύει και να ζει με επιδόματα ενώ ταυτόχρονα η συμπεριφορά του είναι αποκλινουσα τότε το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης πάει να υπάρχει για εκείνον. Τα δικαιώματα των μεταναστών σταματάνε στο σημείο όπου η συμπεριφορά και οι πράξεις τους δεν είναι οι πρεπουσες.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,774 μηνύματα.

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η Trix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,048 μηνύματα.
Δεν πειράζει. Έτσι και αλλιώς αυτά που λέω λίγο ή πολύ θα εφαρμοστούν για να γίνει το κράτος βιώσιμο οικονομικα
Αν είναι να επιτευχθεί βιώσιμο οικονομικά κράτος με το να αναγκάζεις τους ανθρώπους και ηλικιωμένους δη με συντάξεις πενιχρές να πληρώσουν ασθενοφόρα η άλλους με μεγάλο βαθμό αναπηρίας... Να το βράσω.

Ποια μέριμνα έχεις για αυτούς ακικε;;
Και σου λέω για ένα μικρό μέρος της κοινωνίας το οποίο όμως δυστυχώς έχει ανάγκη συχνα τα ασθενοφόρα.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,774 μηνύματα.
Ποια μέριμνα έχεις για αυτούς ακικε;;
Και σου λέω για ένα μικρό μέρος της κοινωνίας το οποίο όμως δυστυχώς έχει ανάγκη συχνα τα ασθενοφόρα.
Αυτός που έχει ανάγκη συχνά τα ασθενοφόρα με το τωρινό σύστημα αν τα χρειαστεί πιθανόν να μην υπάρχουν διαθέσιμα. Τα 1000 ευρώ είναι σε εξαιρετικές περιπτώσεις που για παράδειγμα κάποιος έσπασε το πόδι του στον Όλυμπο. Αυτά μπορεί να τα αποφύγει αν πληρώσει ανάλογη ασφάλεια όταν πάει εκδρομή με το ορειβατικό σύλλογο.

Μέριμνα δεν αναφέρω αλλά φυσικά έχω. Λοιπόν.
1) Καρκίπαθείς, βαριά νοσήματα θα παίρνουν επιπλέον κρατικό επίδομα 1000 ευρώ το χρόνο. Με αυτό το τρόπο θα καλύπτεται η συμμετοχή τους 500 + 500 για ιατροφαρμακευτική περίλθαψη.
2) Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 200 ευρώ/μήνα τα οποία θα μπαίνουν σε ατομικό ταμείο και θα τα αποπληρώνει άτοκα ο ενδιαφερόμενος όταν βρει δουλειά.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,298 μηνύματα.
Αφού ανέλυσα τις οικονομικές προτάσεις πάμε τώρα στο δεύτερο σκέλος που είναι οι κοινωνικές μιας που οικονομία, κοινωνία και πολιτική είναι έννοιες αλληλένδετες.

2) ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1) πρώτο μέλημα να δημιουργήσουμε μία κοινωνία με ομαδικό πνεύμα. Στην Ελλάδα έχουμε μία κοινωνία χτισμένη στο ρητό «αν χαλάσει το αυτοκίνητο μου αντί να ευχηθώ να επισκευαστεί εύχομαι να χαλάσει και του γείτονα». Αυτό πρέπει να αλλάξει, η κοινωνία μας πρέπει να βασιστεί σε έννοιες αλληλεγγύης και συλλογικότητος. Αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, θα χρειαστούν γενεές για να επιτευχθεί και η αρχή πρέπει να γίνει από το σχολείο. Ένα σχολείο όχι βασισμένο στον ανταγωνισμό, τον ατομικισμό και τη βαθμοθηρία αλλά ένα σχολείο βασισμένο στο ομαδικό πνεύμα, την συλλογική εργασία και την ουσιαστική μάθηση. Τα σχολεία να πάψουν να είναι κέντρα εξετάσεων, να καταργηθούν απαρχαιωμένοι θεσμοί όπως οι έλεγχοι τετραμήνων, διαγωνίσματα και να εστιάσουν στην εκπόνηση ομαδικών εργασιών και συλλογικών δράσεων. Μέσω της κοινωνικής, πολιτικής και κυκλοφοριακής αγωγής που ανέφερα πριν ο νεαρός Έλλην και η νεαρή Ελληνίδα να μαθαίνουν από μικρά πως να φέρονται με σεβασμό στους πάντες και σε κάθε περίσταση ( είτε είναι πεζός, είτε ένας ηλικιωμένος, είτε συμμαθητής κλπ ) και να παρέχουν στήριξη και βοήθεια στους πρεσβύτερους και σε όσους το έχουν ανάγκη. Στην Ιαπωνία στις πρώτες τάξεις του δημοτικού δεν ασχολούνται σχεδόν με τίποτε άλλο πέρα από μαθήματα συμπεριφοράς. Είχα δει και ένα βιντεάκι με μικρά παιδάκια που μάθαιναν πως στο λεωφορείο να σηκώνονται και να παραχωρούν τη θέση τους σε ηλικιωμένους και σε εγκυμονούσες. Αξιοζήλευτο μπορώ να πω.

2) Η κοινωνία πρέπει πάντα να βασίζεται στις παραδόσεις και την ιστορία της. Οι παραδόσεις και το παρελθόν μας πρέπει να προστατεύονται από το κράτος και να προωθούνται. Το τρίπτυχο Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια πρέπει να είναι το πρότυπο αλλά όχι όπως το ξέρουμε σήμερον.

2α) η αγάπη για τη πατρίδα πρέπει να είναι κάτι που να δίδεται από μικρά στα παιδιά τόσο μέσω του σχολείου με υψηλό εθνικό φρόνημα όσο και μέσω της οικογενείας. Μία ανιδιοτελής αγάπη για τη πατρίδα μας χωρίς μίσος για τις υπόλοιπες. Κάθε άνθρωπος αυτού του κόσμου έχει το δικαίωμα να αισθάνεται περήφανος για τη πατρίδα του όποια και αν είναι αυτή.

2β) εδώ πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι, όσο και αν ενοχλεί μερικούς η Ελλάς είναι χώρα με πολυθρησκευτική ιστορία και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Άμεση διαγραφή επίσημης θρησκείας. Η Ελλάς να γίνει μία κοσμική χώρα χριστιανική μεν ως προς τη πλειοψηφία αλλά όχι με επίσημη θρησκεία δε. Δεν ξεχνάμε ποτέ τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, τους Έλληνες χριστιανούς καθολικού δόγματος του Αιγαίου και όσους Έλληνες Εβραίους έχουν απομείνει μετά τα δυστυχή γεγονότα της κατοχής αλλά και τους άθρησκους Έλληνες. Ουδείς Έλληνας είναι κατώτερος άλλου και οι εσωτερικές διακρίσεις είναι προδοτική ενέργεια. Τα θρησκευτικά να γίνουν ένα μάθημα ουσιαστικής μελέτης όλων των θρησκειών και η πρωινή προσευχή να καταστεί προαιρετική. Υποχρεωτικός μόνον ο εθνικός ύμνος και η έπαρσις της σημαίας. Υπάρχει ένα Γερμανικό μέτρο που ζηλεύω. Οι εκκλησίες συντηρούνται από επί πλέον φόρο των πιστών. Έτσι θα έπρεπε να γίνεται και εδώ. Κάθε Έλλην με δηλωμένη θρησκεία πρέπει να έχει ένα χαμηλό ποσό ως έξτρα φόρο αποκλειστικά για τις δαπάνες. Το κράτος κοινώς να είναι ο διαμεσολαβητής των πιστών και όχι ο χρηματοδότης τους. Με τα χρήματα των πιστών να ανεγείρονται εκκλησίες και να συντηρούνται οι ήδη υπάρχουσες και να πληρώνονται οι ιερείς. Αυτό θα έπρεπε να ισχύει για κάθε θρήσκευμα. Να μην επιβαρύνεται ο Άθεος Έλληνας για τους θρήσκους ή ο χριστιανός για τους μουσουλμάνους και το αντίθετο. Άλλως τε αυτό είναι κατά των θρησκευτικών αρχών μιας που όλες οι θρησκείες θέτουν αυστηρό περιορισμό ότι οι τόποι λατρείας των πρέπει να συντηρούνται από τους πιστούς μόνον. Κανένας σεβασμός σε θρησκευτικές αρχές οιασδήποτε θρησκείας που είναι κόντρα σε θεμελιώδη δικαιώματα και στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Δικαιοσύνη σε όλους τους Έλληνες.

2γ) θεσμός της Οικογενείας. Στόχος του κράτους πρέπει να είναι η προστασία της πυρηνικής οικογενείας. Να μπορούν οι Έλληνες να κάνουν παιδιά. Αυτό δεν γίνεται μέσω επιδομάτων όσο μέσω κατάλληλης οικονομίας. Τέλος στα παραμύθια ότι αυτό που φταίει είναι η έξοδος της γυναικός στην αγορά εργασίας. Γονική άδεια και στους δύο γονείς όπως στη Σουηδία, μέριμνα για εξ αποστάσεως εργασίας όπου είναι δυνατό ή πρωινή και απογευματινή ζώνη εργασίας εναλλάξ για τους δύο γονείς ώστε πάντα κάποιος να είναι σπίτι. Πλεονεκτήματα και κίνητρα για πολύτεκνες οικογένειες σε όλους τους τομείς. Αυστηρότατες ποινές σε εργοδότες που απολύουν γυναίκες λόγω εγκυμοσύνης. Εξ ασφάλιση ίσης γονικής άδειας σε γονείς ιδιωτικούς υπάλληλους με αντίστοιχους του δημοσίου και όχι το ανάποδο.

3) Η προστασία μειονοτήτων τόσο θρησκευτικών όσο και σεξουαλικών πρέπει να είναι υψίστης σημασίας. Καμμία ανοχή σε διακρίσεις φύλου, σεξουαλικών προτιμήσεων, θρησκευτικών διαφορών ανάμεσα στους Έλληνες σε κανέναν τομέα και αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες, δείγμα υψίστης εθνικής προδοσίας. Άμεση ικανοποίηση των δικαιωμάτων των LGBT σε θέματα γάμου και υιοθεσίας παιδιών και πλήρη αφομοίωση τους από τη κοινωνία, προστασία του νόμου για ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις, χορήγηση αδειών σε γυναίκες με δύσκολη έμμηνο ρύση ( κατά το πρόσφατο παράδειγμα της Ισπανίας ), δωρεάν εξ ασφάλιση ειδών υγιεινής για τις γυναίκες σε αυτούς τους τομείς, αυστηρότατες ποινές για εγκλήματα βιασμού, ασέλγειας, παρενοχλήσεως ( είτε εργασιακής είτε όχι ), παιδεραστίας χωρίς καμμία χάρη.

4) Μετανάστευση, αποδοχή της νόμιμης μεταναστεύσεως εφ'όσον υπάρχει ανάγκη, απαγόρευση της παράνομης. Ουσιαστική αξιοποίηση κονδυλίων Ευρώπης σε αυτό το τομέα για ανέγερση σύγχρονων και ανθρώπινων δομών φιλοξενίας και ταυτοποιήσεως. Τέλος στα εγκληματικά pushbacks λόγω απωλειών ζωών χωρίς λόγο. Παροχή ασύλου σε πρόσφυγες, απομάκρυνση παράνομων οικονομικών μεταναστών που εισήλθαν παρανόμως. Ιδιαίτερη μνεία εκτός από πρόσφυγες πολέμου σε γυναίκες που έρχονται για να ξεφύγουν από βάναυσες οικογένειες ή συζύγους εξ Ανατολάς. Καλλίτερα άσυλο σε μία γυναίκα που δηλώνει ψευδώς κάτι τέτοιο παρά επιστροφή κάποιας σε μία τέτοια οικογένεια και αποκεφαλισμός της. Ίση αντιμετώπιση και ίσες ευκαιρίες νόμιμων μεταναστών με τους ημεδαπούς Έλληνες και προσπάθειες αφομοίωσης των, ιδιαίτερο στοίχημα οι δεύτερης γενιάς μετανάστες να αισθάνονται κυρίως Έλληνες/Ελληνίδες χωρίς να ξεχνάνε και τη χώρα τους. Προστασία προσφύγων και μεταναστών πάσης φύσεως από εργασιακή εκμετάλλευση μιας που είναι πιο ευάλωτοι και χρησιμοποιούνται ως μέσω πιέσεως των ημεδαπών για κατώτερο μισθό. Ενθάρρυνση του πνεύματος της ελληνικής παραδοσιακής φιλοξενίας ως πρώτη αρετή.

Αυτές θα ήταν οι προτάσεις μου. Ένα κράτος για όλους και για όλες τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Χωρίς καμμία εξαίρεση. Κανένας Έλληνας και καμμία Ελληνίδα ξένος στη χώρα του. Ένα κράτος και μία πολιτεία για όλους και για όλες. Αυτή την Ελλάδα ονειρεύομαι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 749981

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
1) Κατάργηση καθολικού κατώτατου μισθού. Εφαρμογή ελαστικού κατώτατου μισθού ως ποσοστό του κέρδους των επιχειρήσεων. Σε μια ισχυρότερη επιχείρηση ο κατώτατος μισθός θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν μιας πιο ανίσχυρης, με το κίνητρο για κέρδος να παραμένει.

2) Funds για start ups που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Μεσόγειο οικονομικό επίκεντρο - εξαγωγέα. Ανατροπή του αρνητικού εμπορικού ισοζυγίου.

3) Προώθηση εξωτερικής πολιτικής για μια ισχυρότερη Ευρώπη και ένα ισχυρότερο ευρώ.

4) Αν χρειαστεί λόγω στριμωγμένου ασφαλιστικού, μεταφορά της ηλικίας συνταξιοδότησης προς τα πάνω.

5) Ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων που δεν είναι κοινής ωφέλειας.

6) Ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί πετρελαιοκίνητων.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Πού ακριβώς ανακάμπτει να έρθω να σμπρώξω; :bounce: Τότε για μποιο λόγο για 112 θέσεις στην ΕΛΣΤΑΤ έκαναν αίτηση 6000 άτομα;
 

hl_amhxanos

Δραστήριο μέλος

Ο Νίκος Κούκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Nail artist και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 798 μηνύματα.
Πού ακριβώς ανακάμπτει να έρθω να σμπρώξω; :bounce: Τότε για μποιο λόγο για 112 θέσεις στην ΕΛΣΤΑΤ έκαναν αίτηση 6000 άτομα;
Εύκολο, γιατί δίνανε 1,5 χιλιαρικό για να πας σε 4 τετράγωνα και να πεις στους ανθρώπους να μπουν στο link να κάνουν μόνοι τους την απογραφή 😂
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Καμία σχέση. Αναφέρομαι στις μόνιμες θέσεις της ΕΛΣΤΑΤ. :)
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,400 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top