μαριώ
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 772419
Επισκέπτης

Πιστευω και τα δυο υπαρχουν. Υπαρχουν σχεσεις ανθρωπινες πολυ ειλικρινεις και δεμενες. Τουλαχιστον στη φιλια το εχω βρει. Ναι ισως ειναι πραγματι δυσκολο να βρεθουν οι ανθρωποι εκεινοι που θα ριξουν μια παραπανω ματια και θα δουν οτι ισως υπαρχει και κατι αλλο σε αυτον τον ανθρωπο που αξιζει να περναω χρονο μαζι του. Απο την αλλη παλι οταν καποιος μετα απο αποτυχημενες σχεσεις παψει να επενδυει ισως να γινει ο ιδιος αυτος που προσπερασε εναν ανθρωπο που αξιζε, και ετσι να διαιωνισει το φαινομενο που τοσο κακο μας κανει. Γιατι ο ανθρωπος χωρις σχεσεις ανθρωπινες βαθιες δεν νομιζω οτι μπορει πραγματι να ειναι ευτυχισμενος. Ισως να κρυβει εντεχνα την θλιψη αλλα θα ερθει η στιγμη να μην αντεχει αλλο. Οποτε για μενα το σημαντικο ειναι να μην τυφλωνομαστε απο την απογοητευση. Και αν καποιος σε προδωσε θα το ξεπερασεις. Κοιτα να εχεις καθαρη ψυχη και ματια ανοιχτα για να μην προσπερασεις αυτον τον ανθρωπο που αξιζει οταν ερθει στην ζωη σου![]()
Απόλυτα σωστή
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

απολυτως σωστος
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Speedy
Δραστήριο μέλος

Δεν υπάρχουν αληθινές σχέσεις στις μέρες μας, ούτε φιλίες, ούτε αγάπες, ούτε λουλούδια. Εγώ το αποδέχτηκα και προχώρησα. Δεν νομίζω ότι είναι είναι προσωπικό φαινόμενο βλέποντας γύρω μου και γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και καταστάσεις. Κάποιοι το έχουν αποδεχτεί προτύτερα κάποιοι θα το πράξουν αργότερα αλλά αργά η γρήγορα όλοι νομίζω εκεί θα καταλήξουμε.
Παρόλα αυτά πιστεύω στην παιδική φιλία, εκεί είναι αγνά τα αισθήματα και δεν υπάρχει ίχνος υστεροβουλίας από τα περισσότερα παιδιά. Γιαυτό και όταν ένα παιδί λέει "θα πάω στον φίλο μου" εννοεί "θα πάω στον ΦΙΛΟ μου".
Υ.Γ. Θα άλλαζα τον τίτλο παρεπιπτόντως. Δεν πιστεύω ότι είναι φαινόμενο των ημερών αλλά καθολικό στοιχείο της φύσης του ανθρώπου. Λογικό, όλοι δυστιχώς στο τέλος βάζουμε το εγώ πάνω απο το εμείς.
SONIA14
Νεοφερμένο μέλος

Rainbow Blues
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΠΦΦ αυτες τις μερες επρεπε να περναω καλα με τους φιλους μου,υστερα απο τη δυσκολη χρονιε των πανελληνιων αλλα δυστυχως οι ιδιοι με διεψευσαν..ουτε ενε τηλεφωνο...πικρα
Είχε συμβεί και σ εμένα αυτό. Στεναχωρήθηκα, τις έπερνα 7 τηλέφωνα την ημέρα, έσκαγα τον εαυτό μου με θεωρίες για τον λόγο που δεν μου έδιναν σημασία και μετά μου την σβούρηξε και τις έγραψα κι εγώ!!!!
Βρήκα και καλύτερη παρέα!! Οι φιλίες του σχολείου δύσκολα κρατάνε μετά από αυτό, κυρίως γιατί το μόνο κοινό που έχεις μ αυτά τα άτομα είναι ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το φροντιστήριο, τους ίδιους καθηγητές να σας κάνουν μανούρες και πάει λέγοντας. Οταν σπάσει αυτός ο συνδετικός κρίκος πάει και η παρέα..... Φυσιολογικότατο είναι.
Και για να προσγειωθώ και στο θέμα έρωτας πραγματικός υπάρχει όπως και φιλία αλλά όλα έρχονται μετά από κάποια ζήμωση. Περνάνε τα χρόνια ζείς πέντε καταστάσεις με ένα άτομο και μετά από όλα αυτά καταλαβαίνεις οτι είναι φίλος ή ένας έρωτας...
Guest 772419
Επισκέπτης

Σε αρκετούς Ανθρώπους παρατηρω ότι όταν ενας Ανθρωπος συμπειφέρεται με άσχημο τρόπο στον φίλο του και ο φίλος του κάνει παρατήρηση για τον ασχημο τροπο συμπεριφοράς δεν αναγνωρίζει τα λάθη του και όχι μόνο δεν τα αναγνωρίζει αλλα έχει καιτο Θράσος και την Αναίδεια να τον προσβάλλει τον φίλο του την στιγμή που ο φίλος του του κάνει παρατηρηση και του διευκρινίζει τα λάθη.
Διαπιστώνω ότι υπάρχει Εγωισμός,Συμφέρον και Ζήλεια.
Θλεω να τονίσω ότι αν έχετε κάποιον φίλο σα ο οποίος σας ζηλεύει και κάνει αρκετούς τρόπους για να σας προσβάλλει και εξευτελίζει τότε μακρία απο τέτοιους ζηλοφθονές και Ασεβείς Ανθρωπους γιατι τετοιοι Ανθρωποι μόνο φίλοι δεν μπορεί να είναι και στο τελος μπορεί να σας κανει να είστε σε Απαγοηήτευση και με την άσχημη συμπεριφορά τους να επηρεάσουν αρνητικά τον συναισθηματικό σας κόσμο.
Να προσέχουμε με ποιους κάνουμε παρέα και σε ποια όρια πρεπει να συμβιβαζόμαστε με τις ιδιοτροπίες των άλλων Ανθρώπων και εμείς πρέπει να προσεχουμε την Συμπεριφορά μας,την Αντίδραση και τις Απόψεις.
Μπορεί στη ζωή να φταίνε κάποιοι Ανθρωποι που μας φέρονται με ασχημο τρόπο αλλά σε κάποιες στιγμές της Ζωής μπορεί να φταίμε και εμείς που με το παραμικρό αντιδρούμε με επιθετικότητα απένατι σε έναν Ανθρωπο.
Κανενας Ανθρωπος δεν είναι τέλειος,γιατί όλοι κάνουμε λάθη και αναγνωρίζω και πιστεύω πως πρέπει ως ενα βαθμό να γίνονται λάθη για να ξερουμε τι είναι Καλό και τι είναι Κακό ωστοσο όταν κανουμε λαθη και βλέπουμε ότι προσβάλλουμε έναν Ανθρωπο καλό είναι να αναγνωρίζουμε τα λάθη και τα όρια και να ομολογούμε ότι σφάλαμε και δεν είμαστε σωστόι και μετα απο το λαθος και την παρατήρηση να ανελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι Ανθρωποι.
Ανησυχω στο γεγονός ότι όταν ο δυο και τρεις φίλοι μεγαλωνουν και βρίσκονται στο στάδιο της Εφηβείας όπου ο καθένας απο τους τρεις θα εχει κοινα αλλα και ταυτοχρονα και διαφορετικά ενδιαφέροντα μεταξυ τους οι φιλίες καπου εκει σε αυτην την ηλικία χαλάνε.Οταν βλεπεις κατα την διάρκεια της εφηβείας ότι ενας φίλος σου που είστε ας πούμε απο μικροί μαζι και φίλοι ότι τωρα που είναι έφηβος σου φέρεται άσχημα και αντιδράει με ασχημο τροπο απένατι σου και προσβάλλει την Αξιοπρέπεια δεν χαίρεσαι και δεν λες ότι περνας ωραία και ευχάριστα και ο φίλος που τόσα χρόνια είστε μαζί είναι πραγματικός φίλος.
Η φιλία κυρίως στην περίοδο της Εφηβίας είναι μια σημαντική περίοδος όπου βλεπεις ότι δυο και τρεις φίλοι μεταξύ τους πάνε καλά η δεν πάνε και καθορίζει το μέλλον όπου αργότερα αυτοι οι φίλοι θα συνεχισουν να κάνουν παρέα για πάντα ή θα σταματήσουν την φιλία.
Στην κοινωνία που ζούμε παρατηρώ ότι οι περισσότερες μακροχρόνιες φιλίες έχουν ημερομηνία λήξης και καταστρέφονται και η κοινωνια αν δεν συκγροτείται απο Ανθρώπους που να είναι σωστοι και να εκτιμούν την Αξίας της Φίλιας η ελλειψη πραγματικής Φιλίας στο μέλλον θα αποτελεσει τεράστιο κοινωνικο και ανθρωπολογικό προβλημα στην Κοινωνία και στην Ανθρωπότητα.
αορ
Εκκολαπτόμενο μέλος

ets32katerina
Νεοφερμένο μέλος

τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

alexandra.k.
Νεοφερμένο μέλος

ο ερωτας και η φιλια παντα θα τα συμπεριλαμβανουν ολααα αυτα και με το παραπανω.. αμα δεν τα συμπεριλαμβανουν τοτε ειναι που φοβομαστε.. θα σας αρεσε να ζειτε καθε μερα ετσι μονοτονα? πρεπει να αρχισουμε να εμπιστευομαστε.. κατι το οποιοο εχουμε ξεχασει και λογω της εποχης και λογω των ανασφαλειων και λογω των κακων εμπειριων μας..
και εκεινη την στιγμη που σκεφτομαστε αν υπαρχει αληθινη φιλια/αγαπη, μηπως πρεπει ταυτοχρονα να σκεφτουμαι οτι λογω των ανασφαλειων,ελλειψης εμπιστοσυνης, εμπειριων εχουμε συμβαλλει εμεις οι ιδιοι στην "εξαφανιση" της φιλιας/αγαπης?
πιστευω οτι πρεπει να ειμαστε ανοιχτοι στους ανθρωπους(εχω αναφερει ομως και τις εξαιρεσεις!), να τους αγαπαμε , να τους βοηθαμε, να τους εμπιστευομαστε, να τους εκτιμαμε! να τους κανουμε μερος της ζωης μας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marinaki22
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος

Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα παραπάνω προκύπτουν από προσωπική εμπειρία. Έχω 3 ΦΙΛΕΣ από τα παιδικά μου χρόνια, με τις οποίες είμαστε μαζί από 5 - 6 χρονών. Όσα παιδιά κι αν γνώρισα από το γυμνάσιο και μετά δεν κατάφερα να κρατήσω σταθερή φιλία. Με κάποιους κάνουμε απλά παρέα, με άλλους χαθήκαμε μετά από κάποιο διάστημα.
Loreley
Περιβόητο μέλος

Εκτίμηση μου είναι ότι αληθινή φιλία υπάρχει απλά είναι δύσκολο να εμφανιστεί από κάποια ηλικία και μετά. Θεωρώ δηλαδή ότι είναι δυνατό να δημιουργηθεί πραγματική φιλία μέχρι το δημοτικό. Και αυτό γιατί τα παιδιά μέχρι αυτές τις ηλικίες διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους, πλάθονται μαζί και δημιουργούνται τα βασικά γνωρίσματα του εαυτού τους. Από το γυμνάσιο και μετά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δημιουργηθεί πραγματική φιλία καθώς τα ενδιαφέροντα είναι διαφορετικά, οι αξίες επίσης καθώς έχουν διαμορφωθεί χαρακτήρες.
Τα παραπάνω προκύπτουν από προσωπική εμπειρία. Έχω 3 ΦΙΛΕΣ από τα παιδικά μου χρόνια, με τις οποίες είμαστε μαζί από 5 - 6 χρονών. Όσα παιδιά κι αν γνώρισα από το γυμνάσιο και μετά δεν κατάφερα να κρατήσω σταθερή φιλία. Με κάποιους κάνουμε απλά παρέα, με άλλους χαθήκαμε μετά από κάποιο διάστημα.
Διαφωνώ με αυτό που λες για τις φιλίες του Δημοτικού. Από ότι βλέπω και από τον εαυτό μου και από άλλους, στο δημοτικό έχουμε μία κολλητή ή έναν κολλητό, αλλά η φιλία αυτή αργότερα συνήθως χαλάει, διότι ανακαλύπτει ο καθένας περισσότερα πράγματα για τον εαυτό του, και μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι δεν ταιριάζει τόσο με το άτομο μου έκανε κολλητή παρέα από μικρή ηλικία. Έχω δει ελάχιστες φορές φίλες από το Δημοτικό, να συνεχίζουν να είναι κολλητές μέχρι μεγάλες.
Gate4
Επιφανές μέλος

True story. Εγώ με την κολλητή μου από το δημοτικό είμαστε λίγο πολύ η έρα με τη νύχτα και δεν έχουμε πια ιδιαίτερη σχέση όπως παλιά!Διαφωνώ με αυτό που λες για τις φιλίες του Δημοτικού. Από ότι βλέπω και από τον εαυτό μου και από άλλους, στο δημοτικό έχουμε μία κολλητή ή έναν κολλητό, αλλά η φιλία αυτή αργότερα συνήθως χαλάει, διότι ανακαλύπτει ο καθένας περισσότερα πράγματα για τον εαυτό του, και μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι δεν ταιριάζει τόσο με το άτομο μου έκανε κολλητή παρέα από μικρή ηλικία. Έχω δει ελάχιστες φορές φίλες από το Δημοτικό, να συνεχίζουν να είναι κολλητές μέχρι μεγάλες.
Loreley
Περιβόητο μέλος

True story. Εγώ με την κολλητή μου από το δημοτικό είμαστε λίγο πολύ η έρα με τη νύχτα και δεν έχουμε πια ιδιαίτερη σχέση όπως παλιά!
Και εγώ τα ίδια.
Και για να απαντήσω στο αν υπάρχει αληθινή φιλία ή όχι, με βάση κάποια πράγματα που έχω ζήσει μέχρι τώρα, θα έλεγα όχι, αλλά επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, πιστεύω και ελπίζω πως υπάρχει, απλά δεν είναι εύκολο να την βρεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 39 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.