Stavri_
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
merry poppins
Δραστήριο μέλος

Και πάλι, είναι απολύτως καλό αυτό; Το να μην συνδέεσαι υπερβολικά αλλά να έχεις μόνο παρέες; Να είσαι επιφυλακτικός με τους ανθρώπους;
Με την παρέα περνάει κανείς καλά, κάνει χαβαλέ, βγαίνει κτλ. Αυτό όμως είναι κάτι διαφορετικό από την φιλία. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη,ανιδιοτέλεια. Η παρέα δεν είναι εκείνη που θα τρέξεις να πεις τον πόνο σου, το πρόβλημά σου.Είναι μόνο για την καλοπέραση, για να μην είσαι μόνος σου. Βέβαια υπάρχει και η οικογένεια για να εμπιστευτεί κανείς αλλά προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι το ίδιο.
Και επίσης, αν είμαστε πάντα επιφυλακτικοί πως θα αφεθούμε, πως θα απολαύσουμε την σχέση μας με τον άλλο; Σε ένα αρχικό στάδιο, όταν πρωτογνωρίζουμε κάποιον είναι φυσικό να έχουμε αμφιβολίες. Όμως όταν μια σχέση αναπτύσσεται και προχωράει, σιγά σιγά δεν θα πρέπει οι αμφιβολίες μας να διαλύονται;
Συμφωνώ πως όλοι την πατάμε και καμιά φορά, μας προδίδουν και πληγωνόμαστε. Όμως φταίμε κι εμείς σ'αυτό γιατί επιλέξαμε τον λάθος άνθρωπο...Μα αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις κιόλας, οπότε έχει κι αυτό την θετική, ας πούμε, πλευρά του.
Προσωπικα δε με χαλαει καθολου, δεν ειναι θεμα για μενα το αν αμφιβαλλω οτι θα μου φερθει σκαρτα, δεν ειναι κατι που με απασχολει ιδιαιτερα πλεον, απλα δε βρισκω απαραιτητο να αναλυω τα προβληματα μου η να παραγνωριζομαι, και γενικοτερα δε μπορω τη τσιμπουρο κατασταση που ο αλλος αλλη κολλαει σα βδελλα πανω σου και πρεπει να αναλυεις τα παντα, και να απολογεισαι για αλλα χιλιαδυο. νταξει και γω στα 16 τα ιδια με σενα ελεγα...μεγαλωνοντας αυτα αλλαξανε και προτιμω να μοιραζομαι τα προβληματα μου με πολυ δικους μου ανθρωπους και οχι με την εκαστοτε φιλη. Τωρα το προβλημα μου προτιμω να το συζητω ειτε με το ιδιο το ατομο που το εχω ειτε με πολυ δικους μου ανθρωπους που με νοιαζονται...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
the plant
Νεοφερμένο μέλος

edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

Και πάλι, είναι απολύτως καλό αυτό; Το να μην συνδέεσαι υπερβολικά αλλά να έχεις μόνο παρέες; Να είσαι επιφυλακτικός με τους ανθρώπους;
Με την παρέα περνάει κανείς καλά, κάνει χαβαλέ, βγαίνει κτλ. Αυτό όμως είναι κάτι διαφορετικό από την φιλία. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη,ανιδιοτέλεια. Η παρέα δεν είναι εκείνη που θα τρέξεις να πεις τον πόνο σου, το πρόβλημά σου.Είναι μόνο για την καλοπέραση, για να μην είσαι μόνος σου. Βέβαια υπάρχει και η οικογένεια για να εμπιστευτεί κανείς αλλά προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι το ίδιο.
Και επίσης, αν είμαστε πάντα επιφυλακτικοί πως θα αφεθούμε, πως θα απολαύσουμε την σχέση μας με τον άλλο; Σε ένα αρχικό στάδιο, όταν πρωτογνωρίζουμε κάποιον είναι φυσικό να έχουμε αμφιβολίες. Όμως όταν μια σχέση αναπτύσσεται και προχωράει, σιγά σιγά δεν θα πρέπει οι αμφιβολίες μας να διαλύονται;
Συμφωνώ πως όλοι την πατάμε και καμιά φορά, μας προδίδουν και πληγωνόμαστε. Όμως φταίμε κι εμείς σ'αυτό γιατί επιλέξαμε τον λάθος άνθρωπο...Μα αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις κιόλας, οπότε έχει κι αυτό την θετική, ας πούμε, πλευρά του.
Συμφωνώ άλλωστε άμα κάποιος δεν είναι καλός τα σημάδια αργά ή γρήγορα θα φανούν. Στο χέρι μας είναι να τα αντιληφθούμε! Τότε ναι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί!
Αν όμως σε κάθε μας σχέση είμαστε επιφυλακτικοί και απομακρυσμένοι ο άλλος/η το καταλαβαίνει και αυτό αυτόματα οδηγεί κάποια στιγμή στη τελική και ολοκληρωτική απομάκρυνση...
Βέβαια δε λέω ότι η άλλη άποψη δεν είναι σωστή όλες οι απόψεις που διάβασα εδώ έχουν ένα πόιντ!Άλλωστε πάντα δε πρέπει να δίνεσαι ολοκληρωτικά στον άλλον, δεν πρέπει να γίνεσαι χαλί να σε πατήσει γιατί μετά είναι εύκολο να σε εκμεταλλευτεί. Πάντα πρέπει να κρατάς ένα κομμάτι του εαυτού σου για τον εαυτό σου!
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

the plant
Νεοφερμένο μέλος

Poetofmadness
Νεοφερμένο μέλος

Θα σας εξηγήσω απο κοντά στο meeting το σκεπτικό μου
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Θεωρώ ότι σήμερα κυριαρχεί ο εύκολος και ο γρήγορος υλικός ευδαιμονισμός, ο ανταγωνισμός το προσωπικό κέρδος και συμφέρον οπότε θα έλεγα ότι δύσκολα αποκτάς φίλο με την πραγματική έννοια της λέξης και άλλο τόσο δύσκολο είναι να αγαπηθείς για αυτό που είσαι. Στην κλίμακα εάν υπάρχει πραγματική αγάπη και φιλία σήμερα θα έβαζα το νούμερο 3.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Azur
Πολύ δραστήριο μέλος

Friday_k
Δραστήριο μέλος

Και κάτι σημαντικό ξέχασες να πεις.Αληθινή φιλία και αγάπη υπάρχει όσο ο άνθρωπος είναι στο φως. Και αυτό ισχύει και για εμάς τους ίδιους, όχι μόνο για τους άλλους.
Οταν δεν υπάρχει εγωισμος!
Οι περισσότεροι έχουν γίνει παρτακιδες. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα πέρα από την μύτη τους. Και μετά αναρωτιουνται γιατί είναι μόνοι τους και δεν τους θέλει κανείς.
glayki
Περιβόητο μέλος

Rene2004
Νεοφερμένο μέλος

Friday_k
Δραστήριο μέλος

δυστυχως....ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι!Χμ η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό το σκέφτομαι συχνά αυτό.Υπαρχει αληθινή φιλία?Φτάνω 21 και έχω κάνει με αρκετό κόσμο παρέα ή κάποιους τους θεωρούσα και φίλους.Αυτο που εχω παρατηρήσει είναι ότι αρκετός κόσμος είναι εγωιστής και εγωκεντρικός.Σε μια φιλία θα πάρεις και θα δώσεις.Ναι κάνω διάφορα για τους φίλους μου γιατί το θέλω (είμαι και people pleaser) δεν περιμένω να πάρω κάτι.Το κάνω με την καρδιά μου.Αυτο που ζητάω είναι να τα εκτιμάει ο άλλος.Δεν είναι δυνατόν να με θυμάσαι όταν σου είμαι "χρήσιμη",με έχεις ανάγκη ή δεν έχεις κανέναν άλλο.Δεν είναι δυνατόν να είμαστε φίλοι μόνο για να εξυπηρετώ το εγώ σου και κυριολεκτικά την μια φορά που θα θέλω να ακούσω μια καλή κουβέντα να μην μου την λες.Εχω δει και ζήλια επίσης από φίλους.Που μπροστά σου λένε τα καλύτερα και από πίσω σε κράζουν για το ίδιο πράγμα.Οσο για το ερωτικό?Εδώ γελάω.Πολλοι μιλάνε και βγαίνουν με 5 ταυτόχρονα,κάνουν ghosting χωρίς δεύτερη σκέψη και εμφανίζονται όποτε θέλουν.Πλεον είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να ταιριάζεις και να ζητάτε τα ίδια.Αν σου αρέσει τι επιφανειακό, χωρίς ιδιαίτερες δεσμεύσεις όλα αυτά είναι οκευ.Αν ψάχνεις, όμως, κάτι πιο ουσιαστικό?Λίγο δύσκολα τα πράγματα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 39 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.