Το θεμα σε πρωτη βαση το ανοιξα με αφορμη μια ξενη (Βρετανικη) διαφημιση που "κυκλοφορει" και εχει σκοπο να μας παρουσιασει με πιο ωμό...πιο αμεσο και πιο εντονο τροπο την υποχρεωση ολων μας οταν βρισκομαστε πισω απο το τιμονι να μην κανουμε ηλιθιοτητες...
Να μην κανουμε "ταρζανιες" και να καταλαβουμε οτι δεν ειμαστε μονοι στον δρομο.
Παρακατω θα σας παραθεσω το link για την διαφημιση αλλα προειδοποιω απο τωρα πως δεν ειναι του τυπου "τραβαω ελαφρια το αυτακι"...
Δεν εχει σχεση με αλληγορικα νοηματα...δεν δειχνει ποτηρια να σπανε, δειχνοντας ετσι οτι το αλκοολ σκοτωνει...
Ειναι ενα "μικρο "χαστουκι".
Ταπεινη μου γνωμη ειναι να την δειτε ολοι.Καλο θα σας κανει και καλο θα μας κανει.
Απο την αλλη εαν πιστευετε οτι ειστε ευαισθητοι αποφυγετε την.(εγω δεν την θεωρω τοσο σκληρη πια)
Υπουργειο Μεταφορων Χωρας Εξωτερικου-Διαφημιση
Και επειδη δεν εχω σκοπο να σταματησω εδω, σας παραθετω και την απιστευτη ιστορια της Jacqueline η οποια ειχε την ατυχια να
μην πεθανει σε αυτοκινηστικο δυστυχημα που ΔΕΝ προκαλεσε η ιδια...
Αλα ενας νεαρος οδηγος που ειχε πιει...
Οι εικονες της καποτε πανεμορφης κοπελας προτεινω να χαραχτουν βαθεια μεσα στο μυαλο μας οπως εχει γινει με εμενα απο τοτε που προωτοειχα διαβασει την ιστορια της....(οχι προσφατα)
Το καποτε πανεμορφο κοριτσι με τα υπεροχα εκφραστικα ματια,την γεματη ονειρα ζωη της και το ζεστο χαμογελο, μεσα σε μια νυχτα τα εχασε ολα...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ η μοιρα της επαιξε ασχημο παιχνιδι και επεζησε το δυστυχημα στο οποιο ο "πρωταγωνιστης" αποφασισε να μπει πισω απο το τιμονι οντας νεος,απειρος και μεθυσμενος...
Πλεον τιποτα δεν θυμιζει εκεινη την κοπελα...Δεν υπαρχει χαμογελο,δεν υπαρχουν ονειρα...δεν υπαρχει τιποτα!
ΚΑΙ ΕΔΩ οι εικονες ειναι σκληρες.
ΔΕΝ ειναι οι σκληροτερες που υπαρχουν αλλα ειναι αρκετες για μια γενικη ιδεα.
https://www.co-voiturage.fr/modules.php?name=AvantGo&file=print&sid=1935
Και ρωταω...μηπως τελικα θα πρεπει να αρχισουμε και να αρχισουν τα ΜΜΕ να μας περνανε την καθαρη εικονα και μαλιστα χαστουκιζοντας μας και οχι χαιδευοντας μας το αυτι?
Μηπως ειναι καιρος να ξυπνισουμε ολοι μας και να αναλογιστουμε ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?
Μηπως τελικα η φυση του ανθρωπου ειναι τετοια που περναει στο "ντουκου ακομα" και αυτες τις πιο σκληρες προειδοποιησεις...?