Ενα απο τα πιστευω μου που εχω γενικα για τους ανθρωπους ειναι οτι ολοι μας ανεξαιρετως αξιζουμε μια δευτερη ευκαιρια,ακριβως για το οτι κανουμε λαθη ενιοτε μερικα απο βιασυνη.Και εκει επειδη ο χρονος ειναι χρημα που λενε,ειναι καλο απλα να δινεις εναν α χρονο στους ανθρωπους ωστε και να τους βλεπεις κι εσυ καλυτερα/συνολικοτερα αν θες και επειτα να μπορεις να πεις με βεβαιοτητα αν αξιζει αυτος ο αλλος τη δευτερη ευκαιρια που λεμε.
Αναλογα τους ανθρωπους θα σου απαντησω εγω.Υπαρχουν καποιοι που αξιζουν αυτη τη δευτερη ευκαιρια και με το παραπανω βεβαιως και υπαρχουν και άλλοι που δεν αξιζει να ασχοληθεις παραπανω μαζι τους απο μια και μοναδικη φορα!

Ακριβως οπως το εθεσες,πλεον κι εγω εχω γινει επιλεκτικη σε φιλιες/σχεσεις,δεν ειμαι με μια ζυγαρια μονιμα να μετραω τι δινει ο αλλος,οχι αλλα βλεπω τι ειναι διατεθειμενος ο αλλος να κανει.Απο μονος του.Κι εκει συμπεραινεις επισης πολλα και το αν αξιζει να επενδυσεις εν τελει σε αυτον τον ανθρωπο ειτε προκειται για φιλια ειτε για σχεση ειτε ακομα και αν ειναι συγγενεια. Εννοω ολα αυτα το αν αξιζει ο συγκεκριμενος ανθρωπος να συνεχισεις τις οποιεσδηποτε παρτιδες μαζι του,στο δινει ο χρονος,μονο ετσι τον βλεπεις ας πουμε συνολικα και πως εχει φερθει και ακομα ας πουμε παρα τη δικη σου συμπεριφορα τι κανει αυτος/η.
Αυτο πιστευω.Οτι καποιοι ναι λογω χαρακτηρα αν θες αξιζουν αυτη τη δευτερη ευκαιρια,για μενα ειναι οσοι θα επεφτα και στη φωτια που λεμε για χαρη τους ως εκφραση και το ιδιο θα εκαναν και εκεινοι,και αυτο το βλεπεις συνολικα απο πολλα πραγματα επιμερους και καθημερινα.
Με τους ανθρωπους καποιες φορες μας συνδεει ας πουμε ενα μεμονωμενο γεγονος που βιωσαμε παρεα,και μονο αυτο αρκει για να μας συνδεσει μαζι τους με μια ωραια φιλια και η επικοινωνια μας επισης.
Στο πως αλληλοκαταλαβαινομαστε και στο ποσο κατανοουμε αν θελεις ο ενας τη θεση και τα προβληματα του αλλου.Σιγουρα εχω διαπιστωσει παμπολλες φορες ναι

οτι εδωσα χαμενες ευκαιριες ναι,ισως επειδη ηθελα να διατηρησω την όποια επικοινωνια σε μια φιλια που πηγαινε να χαθει,ομως μεσα απο ολα αυτα ζυμωθηκα.
Αν δεν παθεις δεν μαθαινεις λενε.
Σιγουρα πριν γινεις επιλεκτικος εδωσες αμετρητες ευκαιριες,αλλες ληφθηκαν υποψη αλλες οχι,εκεινο που μενει,ειναι ποσο επιβιωνουμε αν θες μεσα απο ολα αυτα.
Και να κραταμε σταθερα τα "κουμπια" μας αν θες,δηλαδη τα ατομα στα οποια στηριζομαστε αν θες.Που ειναι τα κουμπια μας ναι και μας ξερουν πιο πολυ απο ολους.
Αυτη ειναι η ζωη ναι,πρεπει να δωσεις να στραγγιξεις αν θες,και να επιλεγεις μετα εκει που θεωρεις ιδανικο.
Το σωστο για μενα ειναι να μη σκορπιζεσαι.Σε ανθρωπους που δεν αξιζουν και δεν εκτιμουν το οτιδηποτε.
Σε εκεινους που σε αγαπανε και σε στηριζουν ναι,εχοντας δει και τα σκοταδια σου,εκει ναι να δωσεις οσες ευκαιριες θελεις.
Με ενα οριο,να μην ξεφτιλιστεις,τις πολλες ευκαιριες τις θεωρω οτι σου αφαιρουν αξιοπρεπεια σα να πρεπει να παρακαλας για κατι που εκ των πραγματων θα επρεπε να το ζητας.
Αυτος/η εισαι με ολα τα θετικα σου και τα αρνητικα σου.Οποιος σε εκτιμησει,αξιζει και την εκτιμηση σου,οποιος δεν το εκανε ποτέ του,ουτε προκειται να το κανει οποτε εκει απλα αλλαζεις μονοπατι που λενε.
Να μην αναλωνεσαι εκει που δεν αξιζει.
Να μη σκορπας συναισθηματα εκει που δεν εκτιμουν.
Εκει που σε αγαπουν και σε θελουν εκει να μενεις,αυτο ειναι το μότο μου.

και εκει που συνεπακολουθα περνας καλα κιολας και αυτο φαινεται και προς τα εξω,γιατι η ζωη ειναι τελικα μικρη να τη χαλαμε αδιακοπα σε αχαριστους ανθρωπους.
Υπαρχουν και οι καλοι.Αυτοι που σου φερονται αναλογα με σενα και μαλιστα καποιες φορες σου φερονται καλυτερα κιολας και εκει πιστευω σε κερδιζουν ανεπιστρεπτι.
Υ.Γ. υπεροχο θεμα εβαλες
@Ariana2018 
να γραφεις συχνα! Ευχαριστουμε!