Valder
Τιμώμενο Μέλος
Φτιάχνω αυτό το θέμα για να μας πείτε ποιές πηγές μαγειρικής γνώσης γνωρίζετε που θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τον γλυκό και πανέμορφο στόκο μας, σε εναν αρκούντως ικανοποιητικό σέφ....στην κουζίνα του (οχι δεν έχει βλέψεις για παραπέρα. Να τρώει θέλει, που και που να σκλαβώνει και κανα μωρό με το ταλέντο του στις ομελέτες αλα Αρχοντούλης ). Προσωπικές συνταγές σαφώς και γίνονται αποδεκτές. Θα χαιρόμουν αν αυτό το θέμα μεταμορφωνόταν και σε ενα μικρό "συνταγολόγιο" του στεκιού.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος
Λατρεμενη ευκολη συνταγη οταν "τραπεζωνω".. Τορτελινια με διαφορα.
Παιρνουμε 2 πακετα τορτελινι με τυρια, για ενα μικρο πυρεξ..Βραζεις τα τορτελινια κανενα 10λεπτο μεχρι να ειναι ******, και τα βαζεις στο πυρεξακι. Εχεις ηδη ψιλοκοψει γαλοπουλες, ζαμπον κι ο,τι αλλαντικο θες. Ριχνεις τα αλλαντικα, βαζεις μανιταρια αν θες (εγω κανω το μισο πυρεξ με μανιταρια και το αλλο μισο χωρις γιατι ποτε δεν ξερεις ποιος τρωει), και τα περιλουζεις με κρεμα γαλακτος. Απο πανω βαζεις μια "στρωση" τριμμενο τυρι, γκουντα η κατι τετοιο, και βαζεις το πυρεξ στον φουρνο στους 180.. Οταν ροδοκοκκινισει το τυρι ειναι ετοιμο, ΓΙΑΜ !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρχική Δημοσίευση από katerina:Τορτελινια με διαφορα.
Παιρνουμε 2 πακετα τορτελινι με τυρια, για ενα μικρο πυρεξ..Βραζεις τα τορτελινια κανενα 10λεπτο μεχρι να ειναι ******, και τα βαζεις στο πυρεξακι. Εχεις ηδη ψιλοκοψει γαλοπουλες, ζαμπον κι ο,τι αλλαντικο θες. Ριχνεις τα αλλαντικα, βαζεις μανιταρια αν θες (εγω κανω το μισο πυρεξ με μανιταρια και το αλλο μισο χωρις γιατι ποτε δεν ξερεις ποιος τρωει), και τα περιλουζεις με κρεμα γαλακτος. Απο πανω βαζεις μια "στρωση" τριμμενο τυρι, γκουντα η κατι τετοιο, και βαζεις το πυρεξ στον φουρνο στους 180.. Οταν ροδοκοκκινισει το τυρι ειναι ετοιμο, ΓΙΑΜ !
Αυτό το φτιάχνω κ εγώ με ορισμένες διαφορές όμως!Από αλλαντικά τηγανίζω μερικές φετούλες μπέικον,τις ψιλοκόβω και τις ρίχνω στο πυρέξ.Από τριμμένα τυριά βάζω 3 κουταλιές ρεγκάτο,3κουταλιές κεφαλογραβιέρα και 3 κουταλιές έμμενταλ και τα ανακατεύω μαζί με τα τορτελινια και την κρέμα γάλακτος! και καλύπτω την επιφάνεια του ταψιού με φέτες κασέρι του τόστ (πρόσφατα έβαλα φέτες dirollo και ήταν το κάτι άλλο)!!ώστε με την κρεμα γάλακτος να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η κρούστα!Πολύ νόστιμο πράγματι...!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
crazyhelen
Διάσημο μέλος
Ονομάζεται "Ότι τραβάει η όρεξή σου"
Σκεύη : ένα τηλέφωνο (κατά προτίμηση ασύρματο)
Υλικά : Μενού/Καταλόγους/Τηλέφωνα από τα πλησιέστερα delivery της περιοχής
Εκτέλεση : Πατάμε το ON στη συσκευή του τηλεφώνου και πληκτρολογούμε τον αριθμό τηλεφώνου του delivery που επιλέξαμε. Μιλάμε στην συμπαθεστάτη κοπέλα (συνήθως) που θα απαντήσει και της λέμε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι ακριβώς θα θέλαμε να μας φέρει το delivery-boy σπίτι μας. Δίνουμε τα στοιχεία μας (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο) με καθαρή φωνή (μην γίνει κανένα λάθος και μείνουμε νηστικοί), κλείνουμε το τηλέφωνο πατώντας το OFF και περιμένουμε αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού μας.
Σερβίρεται σε γυάλινα πιάτα, για να μην σας περάσουν για άσχετο!
Καλή σας όρεξη!
Υ.Γ. Βαλντερούλη, πάω στοίχημα ότι αυτή τη συνταγή την ήξερες, αλλά δυστυχώς, εκτός από αυτή και τα βραστά αβγά, δεν έχω κάτι άλλο εύκολο να σου προτείνω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φτιάχνουμε κοκκινιστό μοσχαράκι..(ποντίκι συνήθως είναι πιό μαλακό το κρέας του).Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι το τσιγαρίζουμε έπειτα το κρέας το τσιγαρίζουμε κ αυτό λίγο και εν συνεχεία ρίχνουμε ντοματούλα ψιλοκομμένη(υπάρχουν κ αυτά τα pummaro με την κομμένη ντοματούλα) προσθέτουμε κ επιπλέον pummaro αν δεν μας φτάνει η ντοματούλα και ρίχνουμε και μπόλικο νερακι..να το σκεπάσει σχεδόν το κρέας μας.Το ελέγχουμε συχνά για να έχει νεράκι.Μόλις βράσει το κρέας μας το βγάζουμε κ στο ζουμί του ρίχνουμε αρακα με καροτάκι κ τα αφήνουμε κ αυτά να βράσουν.Μόλις γίνουν..(να μην είναι κ πολυ νιανια..) τα βάζουμε σε ένα πυρεξάκι όλα..το κρέας με τον αρατά κ τη σαλτσα τους μαζι....απο πάνω σκεπάζουμε με τυράκι κίτρινο..είτε φέτες είτε τριμμένο κ το βάζουμε στο φούρνο εώς ότου να πάρει χρώμα το τυράκι μας..και μετά το τρώμε!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος
Πέτραν ετοίμασε τα warning!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Demelene
Διάσημο μέλος
Πάντως θα προσπεράσω τις προσβολές για τα μακαρονία με κόκκινη σάλτσα κιμά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Και όμως επιτρέπεται και σε αυτούς που κάνουν δίαιτα!
Λοιπόν είναι με μπισκότα παπαδοπούλου και κρέμα στιγμής κακάο και βανίλια...
Ας γράψω την συνταγη χιχιχιχι!
Στρώνεις τα μπισκότα κάτω...Ρίχνεις την κρέμμα σοκολάτα και τα βάζεις στο ψυγείο να κρυώσουν....Μετά βάζεις από πάνω μία ακόμα στρώση μπρισκότα και από πάνω ρίχνεις την κρέμμα βανίλια....Και από πάνω σαν διακόσμηση μπορείς να βάλλεις κεράσι, μυρμηγκάκια (είναι μικρά σοκολατένια κομματάκια δεν ξέρω πως λέγεται, εγώ έτσι τα λέω) φρούτα...Βασικά ότι σου αρέσει περισσότερο! Το βάζεις κλασσικά να παγώσει στο ψυγείο και έτοιμο! Είναι δροσιστικό, πεντανόστιμο...Χωρίς ζάχαρι....Και η διαιτολόγος μου μου το έχει βάλει ως γλυκό στην δίαιτα μιας και λατρεύω τα γλυκά
Σημείωση ευγενική παροχή.... τα μυρμηγκάκια που αναφέρει, είναι η γνωστή σε όλους μας (Εκτός της Βικούλας ) Τρούφα
Μη βγείτε όξω και αρχίσετε να μαζεύετε μυρμηγκάκια απ το πεζοδρόμιο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vkey
Επιφανές μέλος
Είσαι κακιάαααααααααααααα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bunny217
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evouli
Διάσημο μέλος
10Μέρες σερί με μακαρόνια
10 μερες μακαρόνια?????????????? δε στουμπωσες???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
weak and powerless
Διάσημο μέλος
μυρμηγκάκια (είναι μικρά σοκολατένια κομματάκια δεν ξέρω πως λέγεται, εγώ έτσι τα λέω
ΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ τώρα το δα αυτό AXAAXAXAXAX
Μαγειρική για στόκους
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εγώ σαν τρουφίτσα τα ξέρω, εσείς;
Για το στιγμιαίο κους-κους σας είπα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
weak and powerless
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Χεχε, νι, τα μυρμηγκάκια είναι πολύυ αστεία...!!!
Εγώ σαν τρουφίτσα τα ξέρω, εσείς;
Για το στιγμιαίο κους-κους σας είπα;
Η τρούφα είναι βρε καλό μου και σύ
Για πες μας για το κους κους!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
(σόρι βρε παιδιά όντως για μαγειρική μιλάω, δεν έχω κανένα κοτσομμμπολιό...!)
Έχει και οδηγίες, αλλά γενικά, όσο κους κους άλλο τόσο νερό που έχει ήδη βράσει. Δηλαδή 1φλιτζάνι. μπαλάκια (κουςκους) στο κατσαρολάκι, σε άλλο κατσαρολάκι βράζεις 1φλ. νερό (μισό πάω να το τεκάρω... ναι καλά τα λέω). Βράζει το νερό, το βγάζεις, λούζεις τα μπαλάκια και προσθέτεις ένα κουτάλι (αν κάνεις για δύο άτομα, δηλαδή τις δόσεις που αναφέρω παραπάνω) λάδι. Ανακατεύεις και τα αφήνεις να φουσκώσουν για κανα 5-7λεπτο (όοοολο θα το πιουν τα άτιμα!) και μετά... μετά στο κουτί λέει να βάλεις άλλη μία κουταλιά βούτυρο και να τα χωρίσεις λίγο με το πηρούνι, αλλά εγώ το κάνω αλλιώς.
Με τη δεύτερη δόση βουτύρου (ή ελαιόλαδου, καλύτερα) έχω κάνει στο τηγάνι ή κατσαρόλι (δεν τηγανίζω κανονικά)... ό,τι θέλω! ντομάτα συνήθως, με λίγο σωταρισμένο σκόρδο, να γίνει νιανιά... Και κάρρυ κολλάει, τις προάλλες έβαλα πάπρικά... Και με τόνο τα έχω κάνει. Εξαρτάται πάντα πώς τα θες, ζεστά ή κρύα!
Τρελό κους κους ε;
Καλή απόλαυση...!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
α, γεια σου...!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.