Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giovanna
Επιφανές μέλος

καποτε το να καω το θεωρουσα μεγαλη επιτυχια αλλα οταν συνειδητοποιησα ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ το αποφευγω πια...
και πραγματικα ηθελα να ξερα...
οσοι απο δω μεσα πιστευουν οτι δε βλαπτει σημαντικα.. πως διαολο το εννοουν και ποσο εκτιθουν τον εαυτο τους στον ηλιο?

μου φαινεται τραγικη ελλειψη ενημερωσης...
και ελαχιστοι ξερουν οτι αυτο παει αθροιστικα...!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Niyia
Διάσημο μέλος

για να μην αναφέρω τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα (ανεπανόρθωτες)
(οι δερματικές παθήσεις, λόγω ηλιακής ακτινοβολίας, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα!!)
underwater
Περιβόητο μέλος

οσοι απο δω μεσα πιστευουν οτι δε βλαπτει σημαντικα.. πως διαολο το εννοουν και ποσο εκτιθουν τον εαυτο τους στον ηλιο?
μου φαινεται τραγικη ελλειψη ενημερωσης...
και ελαχιστοι ξερουν οτι αυτο παει αθροιστικα...!!!
Μάλλον εννοούν (όπως κι εγώ) μαύρισμα σιγά-σιγά και με υψηλό δείκτη. Νομίζω πως αν προσέχεις δεν είναι και ΤΟΣΟ επικίνδυνο.
Αλλά δεν μου απάντησε κάποιος, οι body-lotions για σταδιακό μαύρισμα ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ? Καλύτερα αυτές ή ηλιοθεραπεία?

Αρκτούρος
Πολύ δραστήριο μέλος

Όσον αφορά τους άλλους, μου αρέσει επίσης να το βλέπω, αλλά δεν το έχω σαν κριτήριο ελκυστικότητας.
Niyia
Διάσημο μέλος

Αλλά δεν μου απάντησε κάποιος, οι body-lotions για σταδιακό μαύρισμα ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ? Καλύτερα αυτές ή ηλιοθεραπεία?![]()
αυτές οι κρέμες ξέρω πως ΔΕΝ είναι επικίνδυνες, δλδ δεν ενοχοποιούνται για δερματικές ασθένειες κτλ (διάβασε κ παρακάτω), απλά δημιουργούν κάποιου είδους χημική ένωση στις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματός μας κ το "βάφουν" ουσιαστικά... από solarium + ηλιοθεραπείες, είναι καλύτερο σίγουρα αν θέλουμε να φαινόμαστε μαυρισμένες για κάποιον λόγο...
εγώ βέβαια, τις αποφεύγω κ αυτές

Have you ever wondered how sunless tanning lotions work?
Our skin naturally protects us from the UV damage by producing something called melanin. This is a substance that absorbs the harmful rays of the sun to protect our DNA. When our body produces melanin it darkens the skin thus, creating what we know as a tan.
Sunless tanning lotions replicate this process by using a chemical called Dihydroxyacetone - DHA. DHA colors our skin by interacting with the amino acids in dead skin cells; when the dead skin cells shed so does the color.
(https://blog.worldvillage.com/health/the_best_sunless_tanning_lotions_todays_top_picks.html)
The only danger found in these lotions is that you may assume you are protected from the sun, but you?re not. This stuff just dyes your skin, but you?re still vulnerable to sunburn.
(https://www.healthcentral.com/drdean/408/49123.html)
αυτά

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

οσοι απο δω μεσα πιστευουν οτι δε βλαπτει σημαντικα.. πως διαολο το εννοουν και ποσο εκτιθουν τον εαυτο τους στον ηλιο?![]()
Εγω πιστευω πως οσο δεν καθεσε στον ηλιο με της ωρες, δεν βλαπτει... Εγω πχ, οποτε παω παραλια (φετος ητανε 5-6 φορες) εκατσα για 15-20 λεπτα στον ηλιο (χωρις αντιηλιακο, αυτο ειναι λαθος βεβαια...) στον ηλιο, ισα-ισα να στεγνωσω και φευγω. Απο εκει και περα εχω ελαχιστη επαφη με τον ηλιο μια και οταν ξυπναω αυτος παει για υπνο....

Ο πατερας μου απο την αλλη καθετε κανα μισαωρο στον ηλιο καθε μερα (χωρις αντιηλικο) και μου λεει πως θα επρεπε να κανω το ιδιο γιατι ο ηλιος εχει βιταμηνες D και ενα σορω τετια, και οταν του λεω για το κακο που μπορεις να παθεις μου λεει πως για να παθεις κακο πρεπει να καθεσε με της ωωωωωωωρες κλπ.... Σιγουρα κανει κακο στον ευατο του αλλα δεν το καταλαβενει...
Niyia
Διάσημο μέλος

αυτό συμβαίνει τις πρωινές ώρες μέχρι τις 11 το πολύ κ αργά το απόγευμα.
Giovanna
Επιφανές μέλος

Ο πατερας μου απο την αλλη καθετε κανα μισαωρο στον ηλιο καθε μερα (χωρις αντιηλικο) και μου λεει πως θα επρεπε να κανω το ιδιο γιατι ο ηλιος εχει βιταμηνες D και ενα σορω τετια, και οταν του λεω για το κακο που μπορεις να παθεις μου λεει πως για να παθεις κακο πρεπει να καθεσε με της ωωωωωωωρες κλπ.... Σιγουρα κανει κακο στον ευατο του αλλα δεν το καταλαβενει...
αυτο με τη βιταμινη D ειναι λαθος. παραπληροφορηση.

αυτο που ισχυει ειναι οτι D μπορεις να παρεις απο τα γαλακτοκομικα προιοντα, σε μορφη προβιταμινης. για να γινει βιταμινη, πρεπει να εκτεθεις λιγο στον ηλιο. και 5 λεπτα αρκουν, και οχι σε μορφη ηλιοθεραπειας. ειτε με αντιηλιακο ειτε χωρις.
να πας απο το σπιτι σου πχ στο περιπτερο η στην απεναντι πλευρα του δρομου, αρκει.
μην εκθετεις τον κρονο στον ηλιο για να παρεις βιταμινη D. ιδιως αν ΔΕΝ καταναλωνεις γαλακτοκομικα.
Niyia
Διάσημο μέλος

αυτο που ισχυει ειναι οτι D μπορεις να παρεις απο τα γαλακτοκομικα προιοντα, σε μορφη προβιταμινης. για να γινει βιταμινη, πρεπει να εκτεθεις λιγο στον ηλιο. και 5 λεπτα αρκουν, και οχι σε μορφη ηλιοθεραπειας. ειτε με αντιηλιακο ειτε χωρις.
να πας απο το σπιτι σου πχ στο περιπτερο η στην απεναντι πλευρα του δρομου, αρκει.
μην εκθετεις τον κρονο στον ηλιο για να παρεις βιταμινη D. ιδιως αν ΔΕΝ καταναλωνεις γαλακτοκομικα.
σωστά

δε χρειάζεται να εκτεθούμε με τις ώρες για λίγη βιταμίνη D

underwater
Περιβόητο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Μην τα λες σε μενα... στον μπαμπα μου πες τα αφου οταν του τα λεω εγω "τα λεω γιατι βαριεμε να παω στην θαλασσα και γιατι αν μαυρισω δεν θα αρεσω στις κοπελες..."

Προλαβε η Ναϊα, αλλα να συμπληρωσω :Μάλλον εννοούν (όπως κι εγώ) μαύρισμα σιγά-σιγά και με υψηλό δείκτη. Νομίζω πως αν προσέχεις δεν είναι και ΤΟΣΟ επικίνδυνο.
Αλλά δεν μου απάντησε κάποιος, οι body-lotions για σταδιακό μαύρισμα ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ? Καλύτερα αυτές ή ηλιοθεραπεία?![]()
1.Οι υπαρχουσες κρεμες οντως απλα βαφουν το δερμα και δε το προστατευουν απο τον ηλιο. Επισης μερικες εχουν τις δερματικες παρενεργιες τους.
2.Περσυ εγινε μια ερευνα σε ποντικια (καποτε θα μας εκδικηθουν) με μια ουσια που αντι να βαφει το δερμα, προκαλουσε παραγωγη μελανινης. Ειχε επιτυχια στα ποντικια, και δεν ειχε παρενεργιες (μεχρι στιγμης) αλλά ειναι νωρις για να παρει το δρομο για να δοκιμαστει σε ανθρωπους καθως ειναι πολυ πιθανο να εχει παρενεργειες στον ανθρωπο, εστω μακροχρονιες. Αν παει καλα , ισως αποτελεσει το 1ο σχετικα καλο βοηθημα. Μεχρι τοτε, μεινετε μακρια.
3.Ειναι κανονας αδιαμφησβητητος οτι ΜΑΥΡΙΣΜΑ = ΖΗΜΙΑ ! Δεν υπαρχει δηλαδη "ασφαλες/αθωο μαυρισμα" ! Δεν τιθεται θεμα επ αυτου. Αν μαυρισεις σημαινει οτι εκανες ζημια στο δερμα σου και προσπαθει να προφυλαχτει. Και η ζημια ειναι αθροιστικη με τα χρονια.
4. Το οτι μαυρισες δε σημαινει οτι γλιτωσες απο τη ζημια ! Κανουν πολλοι το λαθος αυτο ! Υπολογιζεται οτι ενα καλο μαυρισμα προσφερει το πολυ ενα δεικτη προστασιας 4 ! (και ασχετα με το αν καεις ή οχι, η ζημια και η γηρανση συνεχιζεται).
Παντως νομιζω οτι ακομα και με το μικρο δειγμα οσων τοποθετηθηκαν εδω, φαινεται οτι ο περισσοτερος κοσμος βρισκει ελκυστικο το μαυρισμα. Κριμα που βλαπτει γμτ.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Θα βγαλουν πολλα δις οι εταιριες που θα πουλησουν το προιον ασφαλους μαυρισματος (αν βγει ποτε). Μετα βεβαια μπορει να μαυρισουμε ολοι και να αρχισει να μας αρεσει το λευκο πιο πολυ

Niyia
Διάσημο μέλος

underwater
Περιβόητο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Απο που προκύπτει αυτό;Δεν μου αρέσει, θεωρώ ότι βλάπτει και αν κάποιος θέλει να "μαυρίσει" θα πρέπει να έχει πολύ λεία επιδερμίδα, χωρίς ίχνος ρυτίδας ή κάποιας άλλης ατέλειας γιατί το μαύρισμα καλώς ή κακώς αναδεικνύει την κάθε ατέλεια στο έπακρο.
Εγώ πιστεύω οτι μάλλον ισχύει το αντίθετο, το σκούρο δέρμα συνήθως καλύπτει τις ατέλειες.
Παρατήρησε πχ τα πόδια μιας με σκούρο δέρμα και μιας με λευκό. Συνήθως στο λευκό δέρμα μπορείς να διακρίνεις μέχρι και τους πόρους του δέρματος, καθώς και το παραμικρό σημάδι κυτταρίτιδας. Το σκούρο όλα αυτά τα καλύπτει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.