Οι επιστημονες ισχυριζονται πως δε γινεται τιποτα 'μετα' αλλα δεν υπαρχει αποδειξη..οσο για αυτους που λενε πως ενω ητανε σε κωμα παθανε καρδια τελως παντων και μεχρι να τους επαναφερουνε προλαβαν και ειδαν ουρανια τοξα και κηπους και ομορφα τοπια; πιστευω πως τους πληρωνει η εκκλησια για να τραβηξει οπαδους καθως οτι λενε ειναι συμφωνα με την 'μετα θανατπν ζωη' της Βιβλου.Αλλα οχι μονο γοα ανθρωπους,εγω γενικα μιλαω..επειδη αμα δεν υπαρχει παραδεισος για τους ανθρωπους,εμας τοτε δε θα υπαρχει για τα ζωα,θελουμε να πιστευουμε σε κατι για το 'μετα' κατα τη γνωμη μου για 3 λογους: 1)επειδη δεν εχουμε το κεφαλαιο για να ζησουμε τη ζωη μας οπως θα τη θελαμε και ελπιζουμε οτι θα επιστρεψουμε στη ζωη στο σωμα κανενος αριστοκρατη πλουσιου που μπορει να κανει τα παντα με τα χρηματα που διαθετει 2)επειδη περασαν τα χρονια και ειδηκα για οσους πανω απτα 40 το διαβαζουνε αυτο,αμα δεν εχεις ζησει τη ζωη οπως την ονειρευοτανε οποτε ποτε θα τη ζησει; στα γεραματα; λενε πως το πνευμα/μυαλο δε πεθαινουνε και συμφωνω (βλεπε ολους τους φιλοσοφους σε τι ηλικια γραψανε τα επη τους)αλλα αμα δεν εχεις το 'βαζο' (επειδη στην ουσια το σωμα μας ενα βαζο ειναι,εμεις με το μυαλο κατευθυνουμετο σωμα αρα αμα δεν εχεις το σωμα οσο και να θελει το μυαλο σου να ζησει μεγαλες περιπετειες,το σωμα σου/οι αντοχες σου δε στο επιτρεπουν)δε γινεται. Και τελος 3)αμα εκανες πραματα που μετανιωσες προωρα αλλα δε σου δοθηκε ΠΟΤΕ η ευκαιρια να τα διορθωσεις!π.χ να μιλησες ασχημα σε καποιο αγαπημενο προσωπο σου λιγο πριν πεθανει και να περασεις το υπολοιπο της ζωης σου μετανιωμενος)αλλα αμα δεν υπαρχει μετα και ζουμε το τωρα χωρις δευτερες ευκαιριες τοτε οτι κανουμε μεχρι μια ηλικια μετραει τα αλλα ειναι απλη βιτρινα.
Αυτο που ελπιζω ειναι να παω σε ενα φανταστικο μερος(σα την shangri la π.χ)και εκει να μην υπαρχει τιποτα το υλιστικο(τηλεορασεις,βιλλες,αμαξια)μονο καποιος/α που εχετε ιδιες αποψεις/γουστα και ειναι αυτο που λεμε 'η αδερφη ψυχη σου'καπως ονειροπολικο το ολο σεναριο αλλα το να'σαι σε ενα πανεμορφο μερος με τον εαυτο σου στο αντιθετο γενος(ή στο ιδιο αμα εισαι ομοφυλοφυλος)ειναι ισως κατι που ο καθε ανθρωπος το εχει ονειρευτει στη ζωη του,οτι χαρακτηρας και αν ειναι..στη τελικη,αυτο που ολοι μας ψαχνουμε ειναι η αγαπη ολα τα αλλα ειναι στολιδια που τα επιθυμουμε επειδη ειμαστε εγωϊστες ολοι λιγο-πολυ.Το καλυτερο σεναριο ειναι το παραπανω κατα τη γνωμη μου,ενω το χειροτερο:οπως πεθανεις και εισαι μεσα στο φερετρο ετσι να'σαι για την αιωνιοτητα ονειρευοντας -επειδη λενε πως η ψυχη δε πεθαινει,μονο το σωμα- ενα απεραντο σκοταδι.Υπαρχουνε πολλες θεωριες για το τι γινεται μετα αλλα η μονη ισως που δε μπορω εγω προσωπικα να αποδεχτω ειναι αυτη που λεει οτι πηγαινεις στη κολαση αναλογα τις αμαρτιες σου.επειδη 1)ποσα εκατομμυρια παιδια/μωρα εχουνε πεθανει απο αρρωστειες/επιδημιες γιατι να πανε στη κολαση πριν προλαβουνε να χαρουνε τη ζωη; και επισης 2)Δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εκανε ΕΣΤΩ και μια αμαρτια(π.χ την αμαρτια που λενε αμα πεις ψεμμα ή ζηλεψεις,ποιος δεν το'χει κανει αυτο;;;; -.- )αρα ολοι μας θα παμε κολαση; και για να γα λεμε ολα..ποιος θα μας κρινει; ο θεος; και που ξερει Αυτος σε πιο σημειο ειμασταν για να φτασουμε να κλεψουμε,σκοτωσουμε,λεηλατησουμε;εγω αμα ημουνα αστεγος και ειχα να φαω μια βδομαδα και θα εκλεβα και ολα..αμα καποιος εκανε κατι ασυγχωρητο(βλεπε 10η εντολη και Κοκκινο Κυκλο στο Alpha)ισως και να εφτανες μεχρι εκει..ΟΛΟΙ μας εχουμε καποια ορια και δε ξερουμε μεχρι που ειμαστε ικανοι να φτασουμε μεχρι τη στιγμη που θα τα ξεπερασουμε..
Obito,οταν ειπες cult τι εννοεις; χαχα οχι ρε δεν ειμαι τετοιος τι φανταστηκες; να κανω θυσιες και ετσι; Δεν εχω αυτη τη Σαμανο/Μασονικη φιλοσοφια don't worry :-)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.