Μετανάστες - Πρόσφυγες, η δική τους θέση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Ένα άρθρο που με άγγιξε:

Ο «φίλε μου» κι εγώ



Τα τελευταία 6 καλοκαίρια, από τότε που γεννήθηκε ο γιος μου, κάνουμε διακοπές στην Άφησο, ένα πανέμορφο ψαροχώρι του Πηλίου. Κάθε καλοκαίρι, τώρα έχω και κόρη, στο χωριό αυτό έχουμε την ευκαιρία να ζούμε τη φύση, αλλά και τον κανονικό κόσμο, την κανονική ζωή. «Κανονική» ... τι θα πει ... θα μου πεις!
Κανονικό είναι πλέον τα παιδιά να παίζουν στους δρόμους κι ας μιλάνε άλλη γλώσσα. Ο Αντώνης μου είπε ότι του χρόνου «θα μάθω αγγλικά» για να καταλαβαίνω τι λέει ο Κρίστι και ο Αλεξάντερ όταν μιλούν μεταξύ τους. Τα αλβανικά είναι «αγγλικά», όπως και τα πολωνικά της Κλαούντια με τη μαμά της – τουλάχιστον για ένα εξάχρονο αγόρι.

Ο παραλιακός δρόμος της Αφήσου έχει μικρά σπιτάκια, τα παλιά, του χωριού, με το μπαλκονάκι που χωράει ίσα ένα τραπέζι μικρό για τον καφέ, το τασάκι και το ποτήρι το νερό. Κάτω όμως από τα μικρά αυτά μπαλκονάκια χρόνο με το χρόνο φτιάχονται τα πιο γλυκά «αυθαίρετα»: οι χελιδονοφωλιές. Τα χελιδόνια στην Άφησο είναι το ίδιο πολλά με τις μύγες. Έτσι κι αλλιώς είναι φιλόξενο το χωριό «μας».

Κάθε που περνάμε για την παραλία, βλέπουμε τις χελιδονοφωλιές, και προσπαθούμε να δείξουμε στα παιδιά τα πουλιά που πάνε κι έρχονται, μεσʼτο «φράκο» τους και κουβαλάνε άλλοτε λασπη για να κλείσουν κανα ημιυπαίθριο ... άλλοντε τροφή για τα νεογγέννητα πηλιωρείτικα μωρά τους.

Κάθε που φτάνουμε στην παράλια, εκεί δα, που τελειώνει η άσφαλτος συναντούμε και τον «φίλε μου». Ο «φίλε μου» είναι από το Μπαγκλαντές και πουλάει στην παραλία χαϊμαλιά. Πέρα δώθε, όλο το καλοκαίρι, μ΄ έναν ταμπλά στο χέρι, με καρφάκια και τρύπες, που κρέμονται σχοινάκια στα οποία περασμένα είναι πολύχρωμα χαϊμαλιά για το χέρι, το λαιμό, το πόδι. Πέρα δώθε στις δύο παραλίες του χωριού: Αμποβό και Καληφτέρη.

Φέτος η Μαρίνα μου ζήτησε ένα χαϊμαλί για το πόδι, και όταν ο «φίλε μου» πέρασε από μπροστά μας διάλεξε ένα ωραίο χαϊμαλί από άσπρο σπάγγο και ξύλινες μπογιατισμένες χάντρες πλεγμένες μʼ εκείνη τη γνωστή πλέξη που στα 70ʼς κάναμε τις «ταυτότητες» - τότε από χοντρό πετσί. Δύο ευρώ και ογδόντα λεπτά. Έδωσα τέσσερα και ντράπηκα να πάρω ρέστα. Ο «φίλε μου» μας χαίρετησε, ευχαριστησε ιδιαιτέρως την τετράχρονη πελάτισσά του, εμένα μου έκλεισε το μάτι και έβαλε το χέρι στην καρδιά και αυτός συνέχισε το πέρα-δώθε του, κι εμείς το μπανιο μας.

Λίγο αργότερα, η μια φίλη, καλοκαιρινή γνωστή, κατέβηκε από την ταβέρνα, και η Μαρίνα αμέσως της έδειξε το νέο της απόκτημα. «Α, από τον φίλε μου ψωνίζω κι εγώ» της είπε και μας έδειξε και τα δικά της χαϊμαλιά. Η Μαρίνα συνέχισε τα πλατσουρίσματά της, κι εγώ τη ρώτησα για τον «φίλε μου»: από πού είναι;
«Α ... δεν ξέρω. Ξέρω όμως Γιάννη, ότι η κυρά Καίτη, η μαμά του Αντρέα που έχει την ταβέρνα από πάνω, τον έχει υιοθετημένο τα καλοκαιρια που έρχεται στο χωριό. Του βάζει ένα ράντζο στο πίσω μέρος της αυλής να κοιμάται το βράδυ, μπανιο για να πλένεται, φυσικά το φαγητό του και μάλιστα του φυλάει τα λεφτά που βγάζει για να μην τα έχει κομπόδεμα πάνω του στα περα-δώθε».

Την άλλη μέρα στο πρωινό μπάνιο, νωρίς πάω με τα παιδιά, ο «φίλε μου» έκανε κι αυτός τις απλωτές του. Μας είδε. Μας πλησίασε. Η Μαρίνα τον χαιρέτησε. «Καλημέρρρα» (στις διακοπές έμαθε να λέει το ρρρρ και ήταν πολύ περήφανη και το επιδείκνυε όπου μπορούσε) «Καλημέρα» ανταπάντησε.

Μη στα πολυλογώ: με τα πόδια από το Μπαγκλαντές. Μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα. Άφησε τρία παιδιά. Λείπει περίπου 8 χρόνια. «Δεν τα έχω δει, το μικρότερο μάλλον δε θα το γνωρίσω άμα το δω». Τα καλοκαίρια στο Πήλιο και κυρίως στην Άφησο, το χειμώνα στην Αθήνα.

Οι δικές μου τρεις βδομάδες των διακοπών τελειώσαν. Στην τελευταία βόλτα στον παραλιακό δρόμο του χωριού αποχαιρετήσαμε τα χελιδόνια, τις φωλιές τους που είχαν γινει πορτοκαλί από τον ήλιο που βούταγε στον Παγασητικό αλλά και τον «φίλε μου» που επέστρεφε από την Καληφτέρη στην παραλία του Αμποβού, που βρίσκεται η δική του «φωλιά» στο «Μαραμπού», του Αντρέα με τη μαμά την κυρία Καίτη. Η συζήτηση με τα παιδιά για τα χελιδόνια που ως αποδημητικά θα φύγουν για πιο ζεστά κλίματα το χειμώνα ήταν μάταιη καθώς πλησιάζαμε την πλατεία που τους περίμεναν οι φίλοι τους για ένα τελευταίο καλοκαιρινό παιγνίδι.

Χθες στο φανάρι της παραλιακής που στρίβω για το σπίτι μου, ενώ συνήθως υπάρχει μια γιαγιά που πουλάει χαρτομάντηλα, είδα – εκτός απʼαυτήν – άλλες δύο μουρες. Ο ένας πουλούσε τριαντάφυλλα, και ο άλλος καθάριζε παρμπριζ. Το φάναρι κόκκινο. Δεν είχα καθόλου διάθεση να «ψωνίσω» τιποτα από το δρόμο. Το φάναρι κόκκινο και κρατάει αρκετά. Πώς γύρισα το κεφάλι μου; Κάτι μου τράβηξε την προσοχή.

Ο «φίλε μου» με φώναζε! «Εεεε εσύ δεν είσαι από το χωριό ...»
Ναι, ναι φωνάζω, τι κάνεις;
Πουλάω λουλούδια τώρα, τώρα που φεύγει η ζέστη, ήρθα Αθήνα. Τα παιδιά σου ... καλά φίλε μου;
Όλοι μια χαρά, του είπα ... θα σε βρω παλι εδώ ...

Δεν άκουσα τι μου είπε αλλά μάλλον ναι θα ήταν. Το φανάρι άναψε πράσινο.
Αφιερωμένο σε όποιον έχει μάθει να κοιτάει αυτούς τους ανθρώπους στα μάτια, και να τους βλέπει σαν ανθρώπους, κι όχι κάποιο εξωτικό ζώο που έχει προοριστεί για τα φανάρια. Που δεν έχει οικογένεια. Που δεν έχει αγωνίες και ευαισθησίες.

Κι αφιερωμένο σε άλλους, σαν εμένα, που έχουν τύχει τέτοιας άκαρδης αντιμετώπισης, απλά και μόνο γιατί προέρχονται από χώρα "μειωμένων δυνατοτήτων".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
... έχουν βάλει πλέον την γλώσσα στο μάγουλο!

Ας την βγάλουμε λοιπόν :P μιας και το κακό δεν παράγινε απλώς αλλά έφτασε σε σημείο που δεν πάει άλλο!

Κάποιοι (αποφεύγω τον χαρακτηρισμό) συνεχίζουν ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να μιλάνε .... "για εγκλωβισμένους αλλοδαπούς", "αναποτελεσματικότητα αστυνομίας", "γκετοποίηση στο κέντρο", "ολοκληρωμένα...κυκλώματα μαστροπείας" και ιστορίες με φίδια του αμαζονίου & εγγλέζικους δράκους!

Να ξεκινήσω το μάθημα ή ο εύκολος τρόπος είναι η απόδοση ευθυνών και το....φταίξιμo; :hmm:
Τίποτα από τα δύο, θα επιλέξω ακόμη ευκολότερη λύση, διότι καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει στην κατάσταση που βρίσκεται γενικότερα η χώρα...

Δεν θα λύσουμε ΤΩΡΑ το θέμα των ...νταβατζήδων εξυγιαίνοντας τον ...κλάδο των ιερόδουλων, των προβλημάτων που επιφέρει η συσσώρευση (γενικά και ειδικά) διαμοιράζοντας αναλογικά και....σωστά όλη την "μαυρίλα" που ενέσκηψε επειδή είδε φως και μπήκε, δεν έχουμε την πολυτέλεια αστυνομίας τύπου Ιαπωνίας-εδώ υπάρχει νοοτροπία αιώνων να στηρίζουμε εκείνον ακριβώς που δεν θα έπρεπε, και φυσικά δεν θα ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ να ψυχαναλύσουμε τον κάθε κεντροαφρικανό στοχεύοντας να τον ενσωματώσουμε στην Ελληνική κοινωνία, λες και άλλη δουλειά δεν είχαμε!!!!!! :eek:

Απαιτείς από την πολιτική ηγεσία, αφήνοντας να εννοηθεί πως εάν δεν το κάνει θα ....κάνει να ξαναδεί τα έδρανα της βουλής μαύρα μάτια, συγκροτεί ειδικά συνεργεία "καθαρισμού" και στέλνεις από εκεί που ήρθε ο κάθε.....φταίχτης ή μη, κλείνοντας πίσω του την πόρτα! Τι πιο ανθρώπινο και υπό των συνθηκών επιβαλλόμενο;
Και σε κάθε νέα απόπειρα εισόδου, μιας και μάθανε κάμποσα εκατομύργια τον δρόμο και την ανελέητη μ@λ@κί@ που δέρνει στην πλειοψηφία τους ιθαγενείς εδώ, πιάνεις τις μάνικες και αμολάς τα σκυλιά! ;)
Σιγά μην καθήσεις να εξηγήσεις στον Αλγερινό γιατί δεν μπορεί να έρθει στην....Ομόνοια να σφάζει γουρούνια!:knife:

Υπάρχει και πείνα και δυστυχία στον κόσμο δεν λέω, γι αυτό λοιπόν ας τους μαζέψει η Μέρκελ που η χώρα της έχει περίσσεμα και επιπλέον είναι μια καλή ευκαιρία να ισοσκελίσει την εποχή του....Γ' ΡΑΙΧ!

Τέλος εκπομπής!:closed:

ΥΓ βέβαια, επειδή πάντα πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στην ιδιωτική πρωτοβουλία, υπάρχει και η εναλλακτική όποιος γουστάρει να δηλώνει "υπεσχημένος ανάδοχος μετανάστη" και να δέχεται αλλόθρησκους και αλλοδαπούς, αναλαμβάνοντας τα έξοδα διαβίωσης και όχι μόνο! Μην τα περιμένουμε όλα από το....κράτος βρε αδερφέ αντιρατσιστή θεωρητικομπάμπουρα :whistle:

.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
συνομιλητές εντελώς αποκομμένους από την πραγματικότητα
Ίσως θα έπρεπε να προσδιορίσετε σε ποιους αναφέρεστε.
Ο λόγος είναι ότι όποιος μιλά ενάντια στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, αυτόματα χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός, ανάλγητος κ.λ.π.
Και φυσικά, κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας ως τέτοιους.
Ξεχνώντας βέβαια τα πολλά εγκλήματα που καθημερινώς διαπράττονται απο λαθραίους (και γι'αυτό κάποιοι καταφεύγουν σε γελοίους αφορισμούς, όπως "δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι" ή "όλοι άνθρωποι είμαστε").

Το ερώτημα που αδυνατούν να απαντήσουν είναι: "Πόσοι;"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Πριν κανα-δυο μηνες ειχε στο "Ε" της Ελευθεροτυπιας ενα μικρο αφιερωμα στον Α.Παντελεημονα, μια περιοχη της Αθηνας που πραγματικα η κατασταση εχει φτασει σε επικινδυνο σημειο. Η γειτονια αυτη εχει γκετοποιηθει, υπαρχουν οργανωσεις οι οποιες ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ με φοβερες στους μεταναστες να εργαζονται σε καταστηματα ελληνων, οι ξενοι ιδιοκτητες αναγκαζονται να κλεινουν πιο νωρις τα καταστηματα τους, απαγορευεται να κυκλοφορουν μετα απο καποια ωρα, μεταναστες πεθαινουν "απο ατυχηματα" με περιεργους τροπους, συνεχεια ξυλοδαρμοι οι οποιοι ειναι "ξεκαθαρισματα λογαριασμων" και ολα αυτα με την ανεχεια της αστυνομιας, η οποια κλεινει τα ματια. Το πιστευετε πως μετα απο τοσα γεγονοτα υπάρχει μονο μια καταγγελια για ξυλοδαρμο απο μεταναστη; Ολοι σιωπουν, κανενας δεν τολμα να σηκωσει το κεφαλι του γιατι φοβαται πως δε θα ζει την επομενη μερα. Ειναι τραγικα απανθρωπες αυτες οι συνθηκες, λυπαμαι αυτους τους ανθρωπους που εφυγαν απο χωρες με πολεμους και φτωχεια, πληρωνοντας τα τομαρια τους λαθρεμπορους ολοκληρες περιουσιες για να τους φυγαδευσουν στην Ελλαδα, και εχουν ερθει εδω στοιβαγμενοι 10-15 σε διαμερισματα τρωγλες, μεσα στη βρωμα, στη φτωχεια και στην επιθεση απο τους ιδιους τους κατοικους της χωρας που τους φιλοξενοι.
Ωρες ωρες συνειδητοποιω ποσο τυχερη ειμαι που γεννηθηκα στην Ευρωπη, ακομα κι αν μενω τωρα στην Ελλαδα. Ειναι προνομιο και δοξα το Θεο δεν ειδαμε και δε ζησαμε αυτες τις απαισιες καταστασεις :(

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6246086&publDate=15/5/2011

Επιχειρηματικός οργασμός στην αγορά ακινήτων

Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επιχειρηματικό αλισβερίσι που αφορά κυρίως τη γη. Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ έχει δημοσιεύσει το τελευταίο διάστημα σειρά δημοσιευμάτων για τους σχεδιασμούς αυτούς. Αυτό που προκύπτει είναι μια οργανωμένη μεθόδευση, στην οποία εμπλέκονται επιχειρηματίες που αγοράζουν γη σε πολύ χαμηλές τιμές, με δεδομένη την υποβάθμιση της περιοχής, αλλά και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που με σχέδια αναπλάσεων που έχουν στα σκαριά θα προκαλέσουν εκτόξευση της αξίας της γης.
Ας δούμε πιο συγκεκριμένα:
Ενα χρόνο πριν από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανάπλαση της πλατείας Θεάτρου και της οδού Μενάνδρου και συγκεκριμένα στις 27/6/2009, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθήνας Μίνα Χαρμπαλή δήλωνε στην εφημερίδα «ΝΕΑ»: «Μεγαλοκατασκευαστές και εφοπλιστές έχουν ήδη προβεί σε αγορές στην πλατεία Θεάτρου και στις γύρω περιοχές, εκμεταλλευόμενοι την πτώση στις τιμές των ακινήτων». «Εάν λυθεί το πρόβλημα με τους μετανάστες, οι τιμές θα εκτιναχθούν στα ύψη, αφού αυτό το κομμάτι της Αθήνας έχει από τα μεγαλύτερα πλεονάσματα σε κτιριακό δυναμικό». Κάπως έτσι έρχονται και δένουν οι θέσεις κυβέρνησης και δημοτικής αρχής, που ουσιαστικά συνιστούν πογκρόμ εναντίον των μεταναστών.
Τι σημαίνουν, λοιπόν, τέτοια έργα ανάπλασης φαίνεται ήδη από ό,τι συμβαίνει στην κτηματαγορά. Μεσίτες, εργολάβοι, κατασκευαστές ομολογούν στον οικονομικό Τύπο ότι πραγματικά αρκεί μια ανάπλαση ή μια επένδυση για να ανεβάσει τις τιμές σε μια γειτονιά. Δίνουν ως παράδειγμα τη λειτουργία του νέου Μουσείου Ακρόπολης, όπου εντός λίγων μηνών η περιοχή έγινε ανάρπαστη, ιδιαίτερα για επαγγελματικά ακίνητα. Παράλληλα, μιλούν για μεγάλη τόνωση στη ζήτηση για διαμερίσματα σε Κουκάκι, Μακρυγιάννη (πλέον ακούγονται τιμές πάνω από 4.000 ευρώ/τ.μ.).

  • Στο Μεταξουργείο κατασκευάζονται νέες κατοικίες για να προσελκύσουν μεσαία κι υψηλότερα εισοδήματα. Ενδεικτικά, ο όμιλος ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ ολοκλήρωσε συγκρότημα 6.500 τ.μ., 40 πολυτελών κατοικιών στην οδό Μυλλέρου σε ιδιόκτητο οικόπεδό του (πιθανολογούμε ότι αγόρασε τη γη πολύ πολύ φθηνότερα από την τιμή που πουλά). Οι επιχειρηματίες ήδη από το 2008 είχαν προχωρήσει σε σύναψη προσυμφώνων μεταβίβασης, για το 50% του συγκροτήματος.
  • Στο Βοτανικό, επίσης, δραστηριοποιούνται μεγάλα συμφέροντα. Δίπλα στον πολυχώρο «Αθηναΐς» ο όμιλος ΜΑΜΙΔΑΚΗ κατασκευάζει συγκρότημα πολυτελών κατοικιών (τα λεγόμενα λοφτ), το «Αthinais Τower Lofts». Το κόστος αγοράς υπολογίζεται να ξεπερνά τα 5.000 ευρώ/τ.μ.
  • Στα Κάτω Πετράλωνα η ΓΝΩΜΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ «αναδιαμορφώνει» σε πολυτελείς κατοικίες (συγκρότημα «Thission Lofts») διατηρητέο βιομηχανικό κτίριο στην Πειραιώς.
  • Και άλλες εταιρείες έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες επενδύσεις, όπως η «Alpha Land Development», με τέσσερα συγκροτήματα πέριξ της «Τεχνόπολης» στο Γκάζι.
Χρήσεις γης που βολεύουν το κεφάλαιο
Πρόκειται για παρεμβάσεις που - όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση - θα αναβαθμίσουν την περιοχή για το σύνολο του πληθυσμού, αλλά στην πραγματικότητα θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να αποκομίσουν τεράστια κέρδη, αφού θα αλλάξουν οι χρήσεις γης με βάση τα συμφέροντά τους και τις δραστηριότητες που θέλουν να εγκαταστήσουν.
Ρόλο - κλειδί σε αυτούς τους σχεδιασμούς θα παίξει το Πρόγραμμα «Αθήνα - Αττική 2014» που εξήγγειλε η κυβέρνηση τον Ιούνη του 2010 και προβλέπει αναπλάσεις π.χ. σε πλατεία Θεάτρου, οδό Μενάνδρου, Αγ. Παντελεήμονα, πλατεία Αττικής, Αγ. Νικόλαο Αχαρνών (για τις τρεις πλατείες οι μελέτες ολοκληρώνονται και δημοπρατούνται εντός του έτους), Κολωνό, Ελαιώνα.
Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, αναφερόμενη στο πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011, δήλωσε ότι στόχος των έργων αναβάθμισης είναι μεταξύ άλλων και η προσέλκυση κατοίκων και ενοικιαστών μεσαίων εισοδηματικών τάξεων και αλλαγή μέρους της υπάρχουσας χρήσης (σ.σ. από μικρομάγαζα, εργαστήρια, βιοτεχνίες) σε χρήση κατοικίας.
Εξάλλου, η ανάπλαση προβλέπεται να «κινητοποιήσει νέες μορφές χρηματοδότησης από τον ιδιωτικό τομέα είτε με τη μορφή χορηγιών, είτε με την ενεργοποίηση θεσμών σύμπραξης δημόσιου, ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα», όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, δηλαδή ΣΔΙΤ, όπου ο ιδιώτης μένει επί δεκαετίες σε μια περιοχή, ένα έργο, μια υποδομή για να βγάλει στο πολλαπλάσιο όσα αρχικά επένδυσε. Επίσης, το Πρόγραμμα παραδέχεται την ύπαρξη «υπεραξιών που δημιουργούνται από μεγάλες επενδύσεις και πολεοδομικές παρεμβάσεις για τα ιδιωτικά ακίνητα». Βλέπουν το κέρδος, αλλά αποσιωπούν σε ποιου την τσέπη πάει.
Το «Αθήνα - Αττική 2014», για παράδειγμα, προβλέπει την ανάπλαση της πολύπαθης πλατείας Θεάτρου και της οδού Μενάνδρου, με «κίνητρα», όπως «ευνοϊκά δάνεια», τα οποία προφανώς δεν απευθύνονται στους σημερινούς μικρομεσαίους καταστηματάρχες.
Προβλέπονται ακόμα αναπλάσεις σε Αγ. Παντελεήμονα, πλατεία Αττικής, Αγ. Νικόλαο Αχαρνών, περιοχές όπου ως και καινούρια διαμερίσματα πωλούνται σήμερα γύρω στα 1.200 ευρώ/τ.μ., ενώ οι κατώτερες τιμές πέφτουν και στα 700. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι θα βγάλουν όσοι έγκαιρα αγόρασαν εκεί ακίνητα.
Αναπλάσεις προβλέπονται και σε Κολωνό και Ελαιώνα. Πολύ χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα ορίζεται ότι η «παρέμβαση» για την αναβάθμιση του Ελαιώνα απαιτεί «και τη συνέργεια όλων των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων» (βλ. μια ΠΑΕ άρα Ανώνυμη Εταιρεία, το μεγαλοεργολάβο Βωβό κ.ά.). Συγκαταλέγεται ως κεντρική κατεύθυνση «η υποστήριξη της επιχειρηματικής και παραγωγικής δυναμικής με την εξασφάλιση κατάλληλων επιχειρηματικών ζωνών που θα ανταποκρίνονται σε όλους τους τύπους ζήτησης», άρα αλλαγή χρήσης γης προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Μπίζνες με το δημόσιο χρήμα
Αλλο ένα εργαλείο προς την κατεύθυνση αυτή είναι το «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς» 2007 - 2013 και το επιμέρους πρόγραμμα, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής (ΠΕΠ). Χρηματοδοτεί με 24,3 δισ. ευρώ (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι) μεγαλοκαρχαρίες, ώστε να «αναπλάσουν» σκόπιμα υποβαθμισμένες περιοχές, να αλλάξουν χρήσεις γης με βάση τα συμφέροντά τους, να οριοθετήσουν ζώνες «επιχειρηματικότητας», προκειμένου να θησαυρίσει πάλι το μεγάλο κεφάλαιο. Χρηματοδοτεί, δηλαδή, όλους όσοι έσπευσαν με τη δύναμη του χρήματός τους και πήραν κοψοχρονιά ρημαγμένη σήμερα γη και κτίρια.
Το ΠΕΠ στις σχεδιαζόμενες «παρεμβάσεις» περιλαμβάνει την «αξιοποίηση μητροπολιτικών πάρκων», τις «αναπλάσεις όψεων κτιρίων για αισθητική αναβάθμιση περιοχών» κλπ. Μιλά ανοιχτά για αλλαγή χρήσεων γης, «αξιοποίηση των παλαιών βιομηχανοστασίων, ενδεχομένως σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και την αξιοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων». Ειδικότερα, ορίζει ότι οι όποιες παρεμβάσεις «μπορούν πλέον να γίνουν σε συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (σ.σ. ΣΔΙΤ, όπου ο ιδιώτης μπαίνει και εκμεταλλεύεται επί δεκαετίες έργα, υποδομές, ακίνητα), περιλαμβάνοντας τη δημιουργία πολιτιστικών εγκαταστάσεων, κτιρίων γραφείων, κατοικίας υψηλών προδιαγραφών, χώρων πρασίνου και αναψυχής». Αλλού μιλά για «κινητοποίηση των ιδιωτικών πρωτοβουλιών», «εταιρικά σχήματα» από Δημόσιο (συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΑ) και ιδιώτες, όπου θα κληθούν να παράσχουν υπηρεσίες τους και πανεπιστήμια, ΜΚΟ, «Συλλογικά Οργανα Εργαζομένων».
Σύμφωνα με τα επίσημα κείμενα, μέχρι στιγμής στο ΠΕΠ Αττικής, ειδικά για το Δήμο Αθηναίων (και παράλληλα με τα σχεδιαζόμενα έργα από το «Αθήνα 2014») έχουν ενταχθεί «αναπλάσεις» της πλατείας Αθ. Διάκου στα Θυμαράκια, της πλατείας Μεσολογγίου στο Παγκράτι (συν πεζοδρομήσεις δύο παράπλευρων δρόμων), της πλατείας Αγ. Θωμά στου Γουδή, με συνολική δημόσια δαπάνη περίπου 3,6 εκατ. ευρώ. Επίσης, στο ΠΕΠ Αττικής εντάχθηκε και η «ανάπλαση» του Πεδίου του Αρεως (εντός ορίων του Δήμου Αθηναίων) με συνολική δημόσια δαπάνη περίπου 5,4 εκατ. ευρώ.

Θ. ΜΠ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6246086&publDate=15/5/2011

Επιχειρηματικός οργασμός στην αγορά ακινήτων

...

:hmm::redface::hmm:: Πως μπορείς και διαβάζεις τον "Ριζοσπάστη"; Απoρώ μετά θαυμασμού:redface:! Κάποτε τον πουλούσα από σπίτι σε σπίτι, αλλά ποτέ μου δεν μπορούσα να το διαβάσω, εκτός από τους πρωτοσέλιδους τίτλους:redface:...

ΥΓ : Ένας ακόμη λόγος, για να εκτιμώ τη διαφαινόμενη ευρυμάθειά σου!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
:D
Καλή η "εκδούλευση" αγαπητέ Νωέα, αλλά το συγκεκριμένο άρθρο το παραθέτω διότι απαντά πολύ καλά στους συναισθηματικούς "εκβιασμούς" της Ελευθεροτυπίας.
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και πολύ πιο γήινα από αυτά που μας λέει η -αξιόλογη κατά τα άλλα- Ελευθεροτυπία. :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
:D
Καλή η "εκδούλευση" αγαπητέ Νωέα, αλλά το συγκεκριμένο άρθρο το παραθέτω διότι απαντά πολύ καλά στους συναισθηματικούς "εκβιασμούς" της Ελευθεροτυπίας.
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και πολύ πιο γήινα από αυτά που μας λέει η -αξιόλογη κατά τα άλλα- Ελευθεροτυπία. :whistle:

:redface::redface::redface:: Βασικά, συμφωνώ με την πρόθεσή σου, φίλε μου, αλλά βρήκα κι εγώ την ευκαιρία για ...αναμνήσεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Σίγουρα η γλώσσα του Ριζοσπάστη έχει μείνει σε πολύ παλαιότερες εποχές. Και αναφέρομαι στο 1940-1950.
Το οποίο δείχνει ότι και η σκέψη του έχει μείνει εκεί. Κάτι το οποίο είναι σχεδόν απωθητικό για κάποιον σκεπτόμενο άνθρωπο.
Χαρακτηριστική ήταν η προσπάθεια του να "αποδείξει" ότι το έγκλημα του Κατίν δεν διαπράχθηκε από Σοβιετικούς,
ενώ έχουν δωθεί στη δημοσιότητα τα έγγραφα με την υπογραφή του Στάλιν για τη σφαγή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,894 μηνύματα.
Απαιτείς από την πολιτική ηγεσία, αφήνοντας να εννοηθεί πως εάν δεν το κάνει θα ....κάνει να ξαναδεί τα έδρανα της βουλής μαύρα μάτια, συγκροτεί ειδικά συνεργεία "καθαρισμού" και στέλνεις από εκεί που ήρθε ο κάθε.....φταίχτης ή μη, κλείνοντας πίσω του την πόρτα! Τι πιο ανθρώπινο και υπό των συνθηκών επιβαλλόμενο;
Και σε κάθε νέα απόπειρα εισόδου, μιας και μάθανε κάμποσα εκατομύργια τον δρόμο και την ανελέητη μ@λ@κί@ που δέρνει στην πλειοψηφία τους ιθαγενείς εδώ, πιάνεις τις μάνικες και αμολάς τα σκυλιά!
Σιγά μην καθήσεις να εξηγήσεις στον Αλγερινό γιατί δεν μπορεί να έρθει στην....Ομόνοια να σφάζει γουρούνια!

:sick::sick::sick:

Μερικά στοιχεία που ίσως ενδιαφέρουν, όπως τα συζήταγα σήμερα με φίλο που έχει μαγαζί στο Κέντρο της Αθήνας.

Γύρω στους 15.000 αλλοδαπούς έχουν δηλώσει σε οργανώσεις τους την πρόθεση να φύγουν από την Ελλάδα αλλά παραμένουν εγκλωβισμένοι. Ο λόγος είναι ότι το Ελληνικό δημόσιο απαιτεί την πληρωμή προστίμου για παράνομη προσέλευση, ύψους 500 ευρώ.

Σε 20 ευρώ το μήνα ανά κεφάλι ανέρχεται το νταβατζιλίκι που καλείται να πληρώσει ένας αλλοδαπός για να στοιβαχθεί σε έναν χώρο 60-100τμ. μαζί με άλλους 50 όμοιούς του.

Η μαύρη μπίσνα εκμετάλλευσης της ζωής των μεταναστών για μια άδεια παραμονής 2 χρόνων, έχει ως εξής:

Α) Γνήσια βεβαίωση ενσήμων ΙΚΑ (με πλαστά στοιχεία όμως): 200 ευρώ
Β) Πλαστή σύμβαση εργασίας (με αληθινά στοιχεία εργοδότη): 50 ευρώ
Γ) Φορολογική δήλωση (με πλαστή σφραγίδα παραλαβής από ΔΟΥ): 50 ευρώ
Δ) 100% πλαστή φορολογική ενημερότητα (με αληθινή επικύρωση): 50 ευρώ
Ε) Πλαστό μισθωτήριο κατοικίας (με αληθινή θεώρηση ΔΟΥ): 50 ευρώ
ΣΤ) Πλαστό φωτοαντίγραφο θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας: 50 ευρώ

Σύνολο: 450 ευρώ + 300 ευρώ παράβολο + 150 ευρώ στον δικηγόρο που θα καταθέσει στο Δήμο τα δικαιολογητικά, δηλαδή τελικά 900 ευρώ.

Πριν 3 μέρες ομάδα Χρυσαυγιτών πέταξε αιμόφερτο Πακιστανό, σε κάδο απορριμάτων!

Επίσης πρόσφατα, μικρή ομάδα 2-3 Χρυσαυγιτών κυνήγησε για λιτζάρισμα αλλοδαπούς. Δύο νεαροί δόκιμοι αστυνομικοί τρέξανε να επιβάλλουν την τάξη. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν, καμιά πενηνταριά Χρυσαυγίτες ξεπρόβαλαν προς "βοήθεια" των ομοϊδεατών τους, σαπίζοντας στο ξύλο τους δύο αστυνομικούς....

...κι ο εμετός συνεχίζεται!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
Μερικά στοιχεία που ίσως ενδιαφέρουν, όπως τα συζήταγα σήμερα με φίλο που έχει μαγαζί στο Κέντρο της Αθήνας.

Φίλε Νίκο, δεν είμαι φυσικά μέσα στα κυκλώματα εκμετάλλευσης αλλοδαπών για να γνωρίζω επακριβώς τι συμβαίνει αλλά πίστεψε με, εάν ήταν στο χέρι μου, αυτούς θα τους πέταγα πρώτους έξω από την χώρα, διότι οι πράξεις τους έχουν πολλαπλές επιπτώσεις με πολλαπλάσιες προεκτάσεις, δεν είναι απλώς "ένα νταβατζιλίκι", άλλωστε θα ήταν υποκρισία από μέρους μου να πω ότι συμπονώ τους μετανάστες που πάνω στην λαχτάρα τους για μια καλύτερη ζωή μπλα μπλα τους εκμεταλλεύονται μπλα μπλα, αυτά τα αφήνω για τους επαγγελματίες παπαγάλους!

Όποιος πάει γυρεύοντας κακό του κεφαλιού του, δεν θα το παίξω εγώ η θεία δίκη, αλλά ούτε και ο μ@λ@κ@ς της υπόθεσης, δεν είμαι ο....ερυθρός σταυρός! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να λύνω τα ΔΙΚΑ μου προβλήματα και δεν εννοώ σε αυστηρά προσωπικό επίπεδο, αλλά η "νοοτροπία" αλληλεγγύη λαών σε επίπεδο ....ελάτε να απολαύσετε τους κόπους μας, όλοι κάτοικοι της Γης είμαστε, να με συγχωρείς δεν με εκφράζει!

Είχα κι εγώ όμως μια συζήτηση με ένα φίλο μου πάκι, νόμιμο με χαρτιά και σύζυγο που εργάζονται στην επιχείρηση! Μου είχε πει λοιπόν (πριν αρκετά χρόνια) ότι πολλοί συντοπίτες του, με το πρόσχημα του επαναπατρισμού, πηγαινοερχόταν τσάμπα στο Πακιστάν μέχρι και ....2 φορές τον χρόνο!

Τι να πιστέψει όμως κανείς, ε; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
https://www.thesun.co.uk/sol/homepag...women-who-dont-cover-heads.html#ixzz1Mgeq347e

Wear hijab or die


ISLAMIC extremists bent on establishing Sharia law in Britain have threatened to kill women who do not cover their heads.

They have also posted signs warning of "gay-free" zones and defaced posters featuring bikini-clad models.
Hardline Muslims are feared to be imposing their values on others in Tower Hamlets, East London.
A non-Muslim Asian pharmacist in Whitechapel who wears western clothes said she was told to cover up with a hijab headscarf or face a boycott.
Later she claimed a second man told her: "If you keep doing these things we will kill you." Police are investigating.
Borough Commander of Tower Hamlets Paul Rickett said: "Anyone found committing such acts will face criminal proceedings."
MP Khalid Mahmood for Birmingham's Perry Barr - where posters have been defaced - said: "These people must accept others."
Firebrand Muslim cleric Anjem Choudary said: "They may say, 'Sister, it's obligatory to cover your hair'. But nobody's going to say, 'You are going to be killed'."
In February a man got community service for threatening to kill his cousin if she didn't cover her head.




 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alessandra

Διάσημο μέλος

Η Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,716 μηνύματα.
Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα φθάσω να πω "εύγε" στους χρυσαυγίτες, καθώς είναι οι μόνοι που αντιδρούν στην κατάληψη της χώρας μας από τις μουσουλμανικές ομάδες της Ασίας και της Αφρικής. Αφού τα προβλήματα που έχει φέρει ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών δε λύνονται μέσω του κρατικού μηχανισμού, υπάρχει άλλη λύση από το να χρησιμοποιήσει βία ο απλός πολίτης; Είμαι γυναίκα κι έχω χαμηλή τεστοστερόνη..:hmm:
Ο Γκάντι έδιωξε τους Άγγλους από την Ινδία πράττοντας σιωπηλή αντίσταση, πιστεύω πως έχει αποτέλεσμα αυτή η πρακτική. Για λαούς, όμως, που μπορούν να έχουν υπομονή, όχι για το ελληνικό ταμπεραμέντο, έτσι όπως είναι διαμορφωμένο σήμερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Επιτέλους οι πραγματικά σκεπτόμενοι αριστεροί άρχισαν να βλέπουν την πραγματικότητα:
https://news-gr.gr/2011/05/απίστευτη-δήλωση-δ-σαββόπουλος-να-καθ-3/

Απίστευτη Δήλωση : Δ.Σαββόπουλος: Να καθαρίσουμε το κέντρο, να μεταφέρουμε τους μετανάστες σε νησιά


Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη πριν από λίγο ο Διονύσης Σαββόπουλος, στην κοινή εκπομπή με θέμα τη βία των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας. Ο γνωστος τραγουδοποιός πρότεινε να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τον “καθαρισμό” των κτηρίων της Αθήνας από τοξικομανείς και μετανάστες και τη μεταφορά τους σε
νησιά, με χαμηλό πληθυσμό μάλιστα. Στην παρατήρηση μάλιστα του δημοσιογράφου Α.Τσέκερη ότι τα ξερονήσια δεν είναι η λύση, ο ίδιος απάντησε παραφράζοντας στίχους του, ότι “ήρθε η ώρα να αποφασίσεις αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις”. Τέλος τόνισε ότι η Αθήνα υποφέρει από την τρομοκρατία και τη βία.


Το ηχητικό ντοκουμέντο:

https://audioboo.fm/boos/360037-


Από την εφημερίδα "Δημοκρατία" της 16/05 έχουμε και τα λεγόμενα του Μανώλη Γλέζου:
"Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η κατάσταση σε ορισμένες συνοικίες είναι απαράδεκτη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το κύμα που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες. Οι μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών, δεν διστάζω να το πω, δημιουργούν προβλήματα σε βάρος των κατοίκων."
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alessandra

Διάσημο μέλος

Η Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,716 μηνύματα.
Θα είχε ενδιαφέρον το πώς θα αντιδρούσαν όσοι υπεραμύνονται των δικαιωμάτων των μεταναστών, στην περίπτωση που, όντας γονείς, είχαν βιώσει την περιπέτεια να έχει δεχθεί το παιδί τους -αγόρι, στην εφηβεία- επίθεση από 4μελή ομάδα ανδρών, εκ των εν λόγω ατόμων, με σκοπό το βιασμό. Ή στην περίπτωση που, ως γυναίκες, χωρίς να το έχουν προκαλέσει, θα είχαν δεχθεί προσωπικά οι ίδιες επίθεση, με τον ίδιο σκοπό, στον εργασιακό τους χώρο, χωρίς να έχουν μπορέσει να βρουν το δίκιο τους ούτε στην αστυνομία. Πιστεύω πως θα έδειχναν στ' αλήθεια μεγαλόκαρδοι, ακριβώς όπως το παριστάνουν σήμερα, που δεν έχουν τις ανάλογες εμπειρίες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
Θα είχε ενδιαφέρον το πώς θα αντιδρούσαν όσοι υπεραμύνονται των δικαιωμάτων των μεταναστών, στην περίπτωση που, όντας γονείς, είχαν βιώσει την περιπέτεια να έχει δεχθεί το παιδί τους .....

Θα τα βάζανε με τους....ηθικούς αυτουργούς!Τους φυσικούς θα τους χτυπούσανε με συγκατάβαση στην πλάτη λέγοντας.....
Στη θέση σας κι εμείς τα ίδια θα κάναμε, και σίγουρα το θέμα δεν είναι.....φυλετικό, μην ανησυχείτε δεν θα ....τοποθετηθούμε ρατσιστικά στα φόρουμ, δεν μας γ@μησ@ν Μαροκινοί μαχαιροβγάλτες αλλά καταπιεσμένοι ....παγκόσμιοι πολίτες που βιώνουν και αυτοί την γκετοποίηση, τα κυκλώματα πορνείας και ναρκωτικών, καθώς και την αναποτελεσματικότητα της αστυνομίας να τους.....συνετίσει!
Αμφιβάλλεις;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alessandra

Διάσημο μέλος

Η Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,716 μηνύματα.
Θα τα βάζανε με τους....ηθικούς αυτουργούς!Τους φυσικούς θα τους χτυπούσανε με συγκατάβαση στην πλάτη λέγοντας.....
Στη θέση σας κι εμείς τα ίδια θα κάναμε, και σίγουρα το θέμα δεν είναι.....φυλετικό, μην ανησυχείτε δεν θα ....τοποθετηθούμε ρατσιστικά στα φόρουμ, δεν μας γ@μησ@ν Μαροκινοί μαχαιροβγάλτες αλλά καταπιεσμένοι ....παγκόσμιοι πολίτες που βιώνουν και αυτοί την γκετοποίηση, τα κυκλώματα πορνείας και ναρκωτικών, καθώς και την αναποτελεσματικότητα της αστυνομίας να τους.....συνετίσει!
Αμφιβάλλεις;

Ναι, πιστεύω, ότι όσοι σήμερα υποκρίνονται παριστάνοντας τους υπεράνω -γιατί περί υποκρισίας πρόκειται- στην περίπτωση που αναφέρθηκε, θα άλλαζαν στους υπαίτιους τον αδόξαστο, εφαρμόζοντας το "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτης".
Λες και όσοι δυσανασχετούμε είμαστε πολεμοχαρείς και αιμοδιψείς. Πραγματικά, δεν το καταλαβαίνω είναι σαν να μην υπάρχει κοινή λογική. Θεωρώ, όμως, ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της πλύσης εγκεφάλου την οποία έχουμε υποστεί από τους γραβατωμένους, υποτιθέμενα πολιτισμένους διοικούντες. Που την όλη κατάσταση την βιώνουν, σαν πρίγκηπες, με σηκωμένα τα μανίκια για να μην βραχεί το πουκάμισο. Και δεν βρέχεται. Αλλά , είπαμε, η Ελλάδα τελεί υπό κατάληψη, πονηρά και ύπουλα. Ε, όποιος έχει μυαλό ας σκεφτεί ρε παιδί μου, πια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της πλύσης εγκεφάλου την οποία έχουμε υποστεί από τους γραβατωμένους, υποτιθέμενα πολιτισμένους διοικούντες
Α μη τα φορτώνεις κι εσύ σε....ηθικούς αυτουργούς!!!! :P

είναι σαν να μην υπάρχει κοινή λογική
Κοίταξε να δεις... όπως έγραφα παλιότερα, τότε που οι σημερινοί υποκριτές ήταν ακόμη (σε ρευστή μορφή) μέσα στις "δεξαμενές" του μπαμπά τους, ο κοινός νους είναι για τους μέτριους, οι....υπερβολικά έξυπνοι, αγχώνονται αβάσταχτα όταν πρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν με δική τους ευθύνη! Ακόμη περισσότερο όταν χρειάζεται να ενεργήσουν (όχι να ενεργηθούν) διότι γνωρίζουν ότι κάθε πράξη τους επιφέρει ανεξέλεγκτο αριθμό συνεπειών που είναι (βασικά) ανίκανοι να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ , έτσι "υποδουλώνονται" σε μια συμπεριφορά που τα φορτώνει όλα στους....ηθικούς αυτουργούς!

Πχ δεν φταίει ο φταίχτης αλλά αυτός που τον έκανε... φταίχτη, πάντα πίσω από κάποιον και από από κάτι είναι το σύστημα, ο Ιαβέρης που χειραγωγεί τον Γιάννη Αγιάννη, είναι αυτοί που κινούν τα νήματα, οι τσομπαναρέοι!
Ταυτίζονται με την "λογική του (έξυπνου) προβάτου" , επειδή όπως προανέφερα, τους δίνει υποσυνείδητα άλλοθι για κάθε μ@λ@κί@ τους-αποτέλεσμα της υπερβολοειδούς ....εξυπνάδας τους!

Ας σταματήσω όμως εδώ, ολισθαίνουμε εκτός θέματος και τους έχω βαρεθεί τόσο πολύ που με πιάνει ....νύστα και θα πρέπει μετά να υποκρίνομαι κι εγώ ότι δεν νυστάζω! :1eye:

.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Θα τα βάζανε με τους....ηθικούς αυτουργούς!Τους φυσικούς θα τους χτυπούσανε με συγκατάβαση στην πλάτη λέγοντας.....
Στη θέση σας κι εμείς τα ίδια θα κάναμε, και σίγουρα το θέμα δεν είναι.....φυλετικό, μην ανησυχείτε δεν θα ....τοποθετηθούμε ρατσιστικά στα φόρουμ, δεν μας γ@μησ@ν Μαροκινοί μαχαιροβγάλτες αλλά καταπιεσμένοι ....παγκόσμιοι πολίτες που βιώνουν και αυτοί την γκετοποίηση, τα κυκλώματα πορνείας και ναρκωτικών, καθώς και την αναποτελεσματικότητα της αστυνομίας να τους.....συνετίσει!
Αμφιβάλλεις;
Μην αμφιβάλλετε καθόλου.
Η Αφροδίτη αλ Σαλέχ είχε δηλώσει (χωρίς ίχνος ντροπής) ότι για τον βιασμό Ελληνίδας από 4 λαθρομετανάστες φταίει ο εθνικισμός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alessandra

Διάσημο μέλος

Η Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,716 μηνύματα.
Α μη τα φορτώνεις κι εσύ σε....ηθικούς αυτουργούς!!!! :P


Κοίταξε να δεις... όπως έγραφα παλιότερα, τότε που οι σημερινοί υποκριτές ήταν ακόμη (σε ρευστή μορφή) μέσα στις "δεξαμενές" του μπαμπά τους, ο κοινός νους είναι για τους μέτριους, οι....υπερβολικά έξυπνοι, αγχώνονται αβάσταχτα όταν πρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν με δική τους ευθύνη! Ακόμη περισσότερο όταν χρειάζεται να ενεργήσουν (όχι να ενεργηθούν) διότι γνωρίζουν ότι κάθε πράξη τους επιφέρει ανεξέλεγκτο αριθμό συνεπειών που είναι (βασικά) ανίκανοι να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ , έτσι "υποδουλώνονται" σε μια συμπεριφορά που τα φορτώνει όλα στους....ηθικούς αυτουργούς!

Πχ δεν φταίει ο φταίχτης αλλά αυτός που τον έκανε... φταίχτη, πάντα πίσω από κάποιον και από από κάτι είναι το σύστημα, ο Ιαβέρης που χειραγωγεί τον Γιάννη Αγιάννη, είναι αυτοί που κινούν τα νήματα, οι τσομπαναρέοι!
Ταυτίζονται με την "λογική του (έξυπνου) προβάτου" , επειδή όπως προανέφερα, τους δίνει υποσυνείδητα άλλοθι για κάθε μ@λ@κί@ τους-αποτέλεσμα της υπερβολοειδούς ....εξυπνάδας τους!

Ας σταματήσω όμως εδώ, ολισθαίνουμε εκτός θέματος και τους έχω βαρεθεί τόσο πολύ που με πιάνει ....νύστα και θα πρέπει μετά να υποκρίνομαι κι εγώ ότι δεν νυστάζω! :1eye:

.
Κι εγώ νύσταξα..:sleep:
Όχι με το ποστ σου, μην παρεξηγηθώ.:P


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
Η Αφροδίτη αλ Σαλέχ είχε δηλώσει (χωρίς ίχνος ντροπής) ότι για τον βιασμό Ελληνίδας από 4 λαθρομετανάστες φταίει ο εθνικισμός.
Nα την καλέσουν οπωσδήποτε μάρτυρα υπεράσπισης οι δικηγόροι του Καν, και να καθήσει στο εδώλιο στη θέση του ο....Σοβινισμός που αποπειράθηκε να βιάσει μια (τίμια) μαύρη καμαριέρα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top