Μεταναστευτικό - Προσφυγικό ζήτημα

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.899 μηνύματα.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.004 μηνύματα.
Ούτε στρατόπεδα συγκέντρωσης θέλουμε ούτε το κακό τους. Να μην έρχονται παράνομοι μετανάστες θέλουμε. Απλό.

Δεν ισχύει. Αφού δεν τους θέλεις στην χώρα, θέλεις να τους βάλουν σε φούρνους, να τους εκτελούν επι τόπου και είσαι και ρατσιστής και μωροβιαστης Και σεξιστής. Και αντι lgbtqkdieinfrowpsm

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.
Μολίς καταλάβεις τον λόγο που το έγραψα Πουπι τα λέμε.
Το εχω καταλαβει...αλλα ειναι μπεμπικιστικο.Δεν ειμαστε ολοι οι πιο αριστεροι υπερ της παρανομης μεταναστευσης ουτε λεμε ρατσιστη αυτον που δν θελει τους μεταναστες.ΑΥΤΟ ΠΑΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ.
Βγητε απο τα κουτακια γμτ..

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.545 μηνύματα.

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.573 μηνύματα.
Επιχείρημα έχω ομοφυλόφιλους φίλους αλλά δε θέλω να προκαλούν.
Μα που το είδες το επιχείρημα και το κρίνεις κιόλας; Διατύπωσα κάποια θέση και προσπάθησα να την αιτιολογήσω με συλλογιστικές; Το θέλω το δικό μου και πάρα πολλών ακόμα ανθρώπων σου είπα. Τώρα, επιχειρήματα και λόγους για τους οποίους δεν θέλουμε να έρχονται στις χώρες μας έχουμε (και εγώ και άλλοι) γράψει πολλές φορές εδώ μέσα που καταντάει κουραστικό.
Και δεν χρειάζονται επιχειρήματα, οι άνθρωποι είναι κίνδυνος, πολλοί από αυτούς εγκληματούν και η κουλτούρα τους είναι απεχθής για εμάς. Να μείνουν στις χώρες τους ή να πάνε σε άλλες παρόμοιες με τις δικές τους (btw, ούτε εκεί τους θέλουν.) Και κάτι ακόμα, κάτι που λίγοι αριστεροί φαίνεται να έχουν αντιληφθεί (δεν είστε, άλλωστε, γνωστοί για την αντίληψή σας, σας αρέσουν τα παραμύθια):
Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στην Ευρώπη πέφτει. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα κάνει για να πέσει τελείως, αλλά γκρεμίζεται. Ο πολύς κόσμος, η κρίσιμη μάζα δηλαδή που δεν είναι φανατικοί προς κάποια πολιτική κατεύθυνση, αρχίζει να σας μισεί. Οι λόγοι πολλοί, κάποιοι εκ των οποίων είναι ότι ασχολείστε 24/7 με λάθρο και λοάτκι και έχετε γράψει στα π@πάρια σας την πλειοψηφία. Στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο μιλάμε δε, ότι ακόμα και τώρα, που και η πλειοψηφία αγανάκτησε και ζητάει κλείσιμο συνόρων, λυσσάτε να μπουν οι εγκληματίες. Είστε υπόλογοι και ηθικοί αυτουργοί για τα εγκλήματά τους. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό. Να το θυμάστε, όλοι σας.

Τελευταία επεξεργασία:

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.486 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.899 μηνύματα.

Μπράβο στην Γερμανία και την Ολλανδία. Μπράβο και στην Σουηδία

ark178

Διάσημο μέλος

Μα που το είδες το επιχείρημα και το κρίνεις κιόλας; Διατύπωσα κάποια θέση και προσπάθησα να την αιτιολογήσω με συλλογιστικές; Το θέλω το δικό μου και πάρα πολλών ακόμα ανθρώπων σου είπα. Τώρα, επιχειρήματα και λόγους για τους οποίους δεν θέλουμε να έρχονται στις χώρες μας έχουμε (και εγώ και άλλοι) γράψει πολλές φορές εδώ μέσα που καταντάει κουραστικό.
Και δεν χρειάζονται επιχειρήματα, οι άνθρωποι είναι κίνδυνος, πολλοί από αυτούς εγκληματούν και η κουλτούρα τους είναι απεχθής για εμάς. Να μείνουν στις χώρες τους ή να πάνε σε άλλες παρόμοιες με τις δικές τους (btw, ούτε εκεί τους θέλουν.) Και κάτι ακόμα, κάτι που λίγοι αριστεροί φαίνεται να έχουν αντιληφθεί (δεν είστε, άλλωστε, γνωστοί για την αντίληψή σας, σας αρέσουν τα παραμύθια):
Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στην Ευρώπη πέφτει. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα κάνει για να πέσει τελείως, αλλά γκρεμίζεται. Ο πολύς κόσμος, η κρίσιμη μάζα δηλαδή που δεν είναι φανατικοί προς κάποια πολιτική κατεύθυνση, αρχίζει να σας μισεί. Οι λόγοι πολλοί, κάποιοι εκ των οποίων είναι ότι ασχολείστε 24/7 με λάθρο και λοάτκι και έχετε γράψει στα π@πάρια σας την πλειοψηφία. Στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο μιλάμε δε, ότι ακόμα και τώρα, που και η πλειοψηφία αγανάκτησε και ζητάει κλείσιμο συνόρων, λυσσάτε να μπουν οι εγκληματίες. Είστε υπόλογοι και ηθικοί αυτουργοί για τα εγκλήματά τους. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό. Να το θυμάστε, όλοι σας.
Τα ''επιχειρήματα'' είναι κλασσική ρητορική της άκρας δεξιάς. Στοχοποίηση ενός πληθυσμού και απόδοση των όποιων δινών περνάμε σαν λαός και ήπειρος (scapegoating). Ό,τι έχεις γράψει, μπορείς να το βρεις στα γραπτά των φασιστών ηγετών του μεσοπολέμου.

Δεν διαφέρετε από τους παλαβούς του μεσαίωνα που έκαιγαν γυναίκες επειδή η σοδειά δεν πήγε καλά. Κάπου έπρεπε να ξεσπάσει η λαϊκή οργή, θα ξεσπάσει πάνω στην περίεργη γριά που μένει έξω από το χωριό επειδή συνομιλεί με τον σατανά. Όχι στην κορυφή της πυραμίδας, δηλαδή στον φεουδάρχη που έχει μαζέψει όλους τους πόρους και ζει πλουσιοπάροχα αφήνοντας λίγα για τους υπόλοιπους.

Δεν είναι η αριστερά υπεύθυνη για τις όποιες επιθέσεις παρατηρούμε. Με τη δική σου λογική, εσείς ευθύνεστε για ακροδεξιό Anders Behring Breivik που σκότωσε 77 άτομα (άτομα του εργατικού κόμματος, αριστεροί και ανοιχτο-συνοράκιδες) ή για την περίπτωση του Brenton Tarrant, ακροδεξιός ο οποίος σκότωσε 51 ατομα και τραυμάτισε πολλούς το 2019 σε ένα τζαμί (Νεα Ζηλανδία).

Η θέση μου είναι ότι κράτος και κεφάλαιο δημιουργεί τις συνθήκες για εγκληματικότητα από ντόπιους και μη. Εσείς επικεντρώνεστε στη ρίζα του δέντρου ( ούτε καν σε όλο το δέντρο), θα προτιμήσω να δω τη γενική εικόνα και τις αιτίες πίσω από κάθε φαινόμενο (λογική ονομάζεται, δύσκολο για τους δεξιούς) προτού πάρω ένα πανό και μαζευτώ σε μια πορεία παρέα με αντι-εμβολιαστές, εθνικιστές, οπαδούς του Παπαδόπουλου οι οποίοι έχουν αγανακτήσει επειδή οι μετανάστες τους έχουν κάνει τη ζωή κόλαση.

Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.066 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι πως χαζές λογικές τύπου "αν φύγουν οι πάκηδες όλα θα γίνουν" που ακούγονται από μερικούς γραφικούς είναι όντως αστείες. Είναι το ίδιο με τους "εμείς θέλουμε τους σοβαρούς νόμιμους μετανάστες" και έτσι. Απουσία αντίληψης για το πώς λειτουργούν τα κράτη οι μεν, απουσία αντίληψης της αναγκαιότητας της εθνοφυλετικής ομοιογένειας για την ευημερία μιας χώρας οι δε.

Το πρόβλημα για πολλά είναι ο καπιταλισμός. Η λαθρομετανάστευση είναι πρόβλημα άλλου είδους που τέμνεται με τον καπιταλισμό σε ορισμένα σημεία. Το ένα δεν μειώνει το άλλο. Το diversity δεν είναι η δύναμη, η ομοιογένεια είναι..

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.
Το πρόβλημα για πολλά είναι ο καπιταλισμός.
63b024298a789c62dbf4ca27e6a8a97364e952f6d102ac117b120a56e722ed9f_1.jpg

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.228 μηνύματα.
Τα ''επιχειρήματα'' είναι κλασσική ρητορική της άκρας δεξιάς. Στοχοποίηση ενός πληθυσμού και απόδοση των όποιων δινών περνάμε σαν λαός και ήπειρος (scapegoating). Ό,τι έχεις γράψει, μπορείς να το βρεις στα γραπτά των φασιστών ηγετών του μεσοπολέμου.

Δεν διαφέρετε από τους παλαβούς του μεσαίωνα που έκαιγαν γυναίκες επειδή η σοδειά δεν πήγε καλά. Κάπου έπρεπε να ξεσπάσει η λαϊκή οργή, θα ξεσπάσει πάνω στην περίεργη γριά που μένει έξω από το χωριό επειδή συνομιλεί με τον σατανά. Όχι στην κορυφή της πυραμίδας, δηλαδή στον φεουδάρχη που έχει μαζέψει όλους τους πόρους και ζει πλουσιοπάροχα αφήνοντας λίγα για τους υπόλοιπους.

Δεν είναι η αριστερά υπεύθυνη για τις όποιες επιθέσεις παρατηρούμε. Με τη δική σου λογική, εσείς ευθύνεστε για ακροδεξιό Anders Behring Breivik που σκότωσε 77 άτομα (άτομα του εργατικού κόμματος, αριστεροί και ανοιχτο-συνοράκιδες) ή για την περίπτωση του Brenton Tarrant, ακροδεξιός ο οποίος σκότωσε 51 ατομα και τραυμάτισε πολλούς το 2019 σε ένα τζαμί (Νεα Ζηλανδία).

Η θέση μου είναι ότι κράτος και κεφάλαιο δημιουργεί τις συνθήκες για εγκληματικότητα από ντόπιους και μη. Εσείς επικεντρώνεστε στη ρίζα του δέντρου ( ούτε καν σε όλο το δέντρο), θα προτιμήσω να δω τη γενική εικόνα και τις αιτίες πίσω από κάθε φαινόμενο (λογική ονομάζεται, δύσκολο για τους δεξιούς) προτού πάρω ένα πανό και μαζευτώ σε μια πορεία παρέα με αντι-εμβολιαστές, εθνικιστές, οπαδούς του Παπαδόπουλου οι οποίοι έχουν αγανακτήσει επειδή οι μετανάστες τους έχουν κάνει τη ζωή κόλαση.
Ω ρε φίλε επιχείρημα 2010 κάψτε τις τράπεζες.

Άραγε για εσένα η λύση είναι να κάνουμε φίλους τους λάθρο και να πάμε να ληστεύουμε τράπεζες και να καίμε τους πολιτικούς που κρίνεις εσύ ως "εχθρους της ανθρωπότητας".

Όλη η Ευρώπη (Γερμανία, Σουηδία, Φιλανδία κλπ) πήρε πρέφα το ψέμα της μαζικής αποδοχής λαθρομεταναστών και τους διώχνει με συνοπτικές διαδικασίες, η FRONTEX αρχίζει -επιτέλους!- και παίρνει παραπάνω χρηματοδότηση μπας και προστατευθούν τα κράτη αλλά όχι η Ελλάδα θα γίνει η προστάτιδα των απάτριδων.

Βρε δε μας παρατάτε λέω 'γω.

Ό,τι νά' ναι.

Άντε τώρα γράψε και για κατάργηση συνόρων, για το ότι όλοι οι λαοί το ίδιο είναι, ότι η ανθρωπότητα είναι ενιαία και λοιπά παραμυθάκια της χαλιμάς.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.066 μηνύματα.

ark178

Διάσημο μέλος

Ω ρε φίλε επιχείρημα 2010 κάψτε τις τράπεζες.

Άραγε για εσένα η λύση είναι να κάνουμε φίλους τους λάθρο και να πάμε να ληστεύουμε τράπεζες και να καίμε τους πολιτικούς που κρίνεις εσύ ως "εχθρους της ανθρωπότητας".

Όλη η Ευρώπη (Γερμανία, Σουηδία, Φιλανδία κλπ) πήρε πρέφα το ψέμα της μαζικής αποδοχής λαθρομεταναστών και τους διώχνει με συνοπτικές διαδικασίες, η FRONTEX αρχίζει -επιτέλους!- και παίρνει παραπάνω χρηματοδότηση μπας και προστατευθούν τα κράτη αλλά όχι η Ελλάδα θα γίνει η προστάτιδα των απάτριδων.

Βρε δε μας παρατάτε λέω 'γω.

Ό,τι νά' ναι.

Άντε τώρα γράψε και για κατάργηση συνόρων, για το ότι όλοι οι λαοί το ίδιο είναι, ότι η ανθρωπότητα είναι ενιαία και λοιπά παραμυθάκια της χαλιμάς.

Πάντως έχεις δίκιο. Περίεργο που συμφωνώ με την αριστερά στο θέμα του μεταναστευτικού. Ίσως θα έπρεπε να γίνω μια χίμαιρα όπως εσείς οι ακροδεξιοί, δηλαδή λίγο χριστιανισμός, λίγο αρχαία Ελλάδα, λίγο παραδοσιακές αξίες και έδεσε το γλυκό (αν και κάτι μου λέει ότι εσύ δεν είσαι average δεξιός, σκληροπυρηνικός θα έλεγα aka fan των γαλανομάτων Γερμανών που φορούσαν στιλάτες στολές 👀).

Το νέο μοντέλο ark178 πλέον θα είναι αριστερό αλλά λίγο δεξιό στο μεταναστευτικό.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.004 μηνύματα.
Το ξέρω. Όσοι δεν συμφωνούν μαζί μου είναι φασιστες.

Ωραία κοινωνία ονειρεύεστε , γεμάτη δημοκρατία και ισότητα.

ark178

Διάσημο μέλος

Ξέρω, είναι ακραία η θέση ότι ''ολοι οι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν...άνθρωποι''.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.228 μηνύματα.
Ξέρω, είναι ακραία η θέση ότι ''ολοι οι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν...άνθρωποι''.
Καλέ μου άνθρωπε, δε διαφωνώ επ' αυτού.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι jus cogens (αρ. 53 Σύμβαση της Βιέννης και τα σχετικά).

Αλλά αυτό ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με το τεράστιο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης όπου το 2024 έχει λάβει διαστάσεις ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

Αντί λοιπόν να ασχοληθούμε όλοι με το να πατάξουμε αυτό το έγκλημα και να γαμήσουμε τους αυτουργούς του (φυσικούς μα πάνω από όλα ΗΘΙΚΟΥΣ) κοιτάμε να το αφήνουμε στην άκρη και να ασχολούμαστε με τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαθρομεταναστών που ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΜΦΕΒΑΛΕ.

Δε σου λέω άστους να πνιγούν στη Μεσόγειο, σου λέω σβέρκωσε αυτούς που τους κινούνε ώστε να μην έρθουν ΚΑΝ. Αν μη τι άλλο, η δική μου προσέγγιση είναι πιο ανθρωπιστική από τη δική σου! Θέλω να σβήσω το πρόβλημα, όχι απλά να αντιμετωπίσω το πρωτεύον σύμπτωμα.

Αυτό που, με την επιφύλαξη της γνωστής πολιτικής ρητορικής, προσπαθεί να κάνει και ο Τράμπ στην Αμερική.

ark178

Διάσημο μέλος

Το ξέρω. Όσοι δεν συμφωνούν μαζί μου είναι φασιστες.

Ωραία κοινωνία ονειρεύεστε , γεμάτη δημοκρατία και ισότητα.
Αν δε σου αρέσει η λέξη ρατσιστής και ακροδεξιός μπορούμε να βρούμε κάτι άλλο. Όπως το ''άτομο το οποίο αποδίδει αρνητικά χαρακτηριστικά σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, γενίκευση, τσουβάλιασμα, δυσκολία κατανόησης στατιστικής και αίτιου - αποτελέσματος''.

Ή : '' αντιμετώπιση ανθρώπων σαν αντικείμενα δεύτερης κατηγορίας''.

Η μπόχα και η σκατοψυχιά ίδια παραμένει είτε την πούμε ακροδεξιά είτε ό,τι έγραψα παραπάνω.

American Economist

Επιφανές μέλος

• Τα είχαν προβλέψει όλα με τεράστια επιτυχία. Αθάνατοι.

IMG_8702.jpeg

IMG_8700.jpeg

Χρήστες Βρείτε παρόμοια