Αρχική δημοσίευση από: hack3r
Ασχέτως του τι λες, οι Αμερικάνοι είναι υπαρκτό έθνος. Πληρούν όλα τα χαρακτηριστικά ενός έθνους. Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως θεωρείς τους Αμερικάνους ειρωνικά ένα κράμα φυλών που ονομάστηκε έθνος, ενώ αυτός είναι εξ ορισμού ο τρόπος που δημιουργείται ένα έθνος. Πως νομίζεις ας πούμε ότι δημιουργήθηκε το Ελληνικό έθνος? Μήπως κάποτε ήμασταν 1200 σκόρπιες φυλές με διαφορετικές γλώσσες και νοοτροπίες οι οποίες αναμείχθηκαν και εξελικτικά δημιούργησαν το Ελληνικό έθνος? Η μόνη διαφορά είναι πως αυτό έγινε πριν 6000 χρόνια, ενώ η Αμερική πριν 300.
Άλλο κράτος, άλλο έθνος. Άλλο γλώσσα, άλλο διάλεκτος. Άλλο πολυφυλετικός κι άλλο πολυπολιτισμικός (βλ. Αμερική) . Άλλο έθνος, άλλο υπηκοότητα. Ναι, εκεί είναι στο επόμενο στάδιο. Σύμφωνοι.
Πες μου κι εσύ λοιπόν, τι σχέση μπορεί να έχει ένας Γουατεμαλέζος με έναν Κινέζο, ένας Έλληνας με έναν Αφρικάνο, ένας Ολλανδός με έναν ιθαγενή Ινδιάνο, ένας Αφρικάνος με έναν Ισπανό ή κάποιον απ΄την Αλάσκα; Για την γλώσσα δεν θα κάνω καν νύξη, διότι οι γλώσσες που ομιλούνται εκεί είναι περισσότερες απ’ὀ,τι μπορώ να συγκρίνω γλωσσολογικά. Εφόσον αυτοί καταργούν πέραν του όμαιμου και το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον και το ομότροπον, μήπως να τα καταργήσουμε και αυτά όταν αναφερόμαστε σε σημερινά έθνη; Ποια η γνώμη σου;
Επίσης μην παραπλανείς τους ανιδέους, αναφερόμενος σε 1200 φυλές. 4 ήταν (+ υποδιαιρέσεις) και πληρούσαν όλα τα παραπάνω. Όσο για την γλώσσα που πολλοί άσχετοι μιλάνε,
η ίδια είναι. Άλλη διάλεκτος, που με απλές τροπές αλλάζει κάπως η λέξη. Ξέρεις τι μου λες ότι αν το –σ- γίνει -τ- και τα περισσότερα φωνήεντα, -α- μιλάς άλλη γλώσσα. Δηλαδή εσύ όταν λες φυλάττω αντί φυλάσσω , πλούσιος αντί πλούτιος, ιερός αντί ιαρός, της αντί τας κλπ δεν μιλάς ελληνικά. Γελοία επιχειρήματα που παραπλανούν τους αγνώμονες και τους ανιστορήτους.
Έχω μιλήσει στο παρελθόν για τα γράμματα που καταργήθηκαν, την κατάργηση του πολυτονικού σε συνδυασμό με την στείρα αποστήθηση λέξεων κλπ, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην ξέρουμε την τύφλα μας σήμερα και όταν πέσει στα χέρια μας το πρωτότυπο του Ομήρου, όχι να μην καταλαβαίνουμε τίποτα, αλλά να νομίζουμε ότι έγραψε σε άλλη γλώσσα.
Δεν ξέρω που κολλάει αυτό με αυτό που είπα.
Ξέρεις. Απλά δεν βοηθάει στα τεκμήρια που ψάχνεις.
Και το τρισέγγονο του Αντετοκούνμπο μάλλον μαύρο θα είναι, από τη στιγμή που θα μιλάει Ελληνικά, θα έχει λάβει Ελληνική παιδεία (λολ) και θα έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα θα μπορεί να λέγεται Ελληνόπουλο? Αν ναι τι διαφορά έχει από τον ίδιο τον
Αντετοκούνμπο που έχει ακριβώς τα ίδια πράγματα? Αν όχι γιατί?
Αν οι 4 τελευταίες γενικές των προγόνων σου να ζούσαν στην Ελλάδα και οι 150 πριν από αυτές να ζούσαν στην Τουρκία, εσύ είσαι γενετικά Ελληνίδα ή Τουρκάλα? Σχεδόν κανείς μας δεν ξέρει από που κρατάει η σκούφια του πάνω από 4, 5 γενιές
Όχι, δεν θα είμαι Ελληνίδα στο γένος, αν αναπαραγόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια αυστηρά μεταξύ τους. Πράγμα που μερικές φυλές το κρατάνε και σήμερα (γνώμη μου προς τιμήν τους).
Αν όχι, όμως (και έτσι θα υπάρχει γενετική αλλοίωση σε ικανοποιητικό βαθμό), τότε έχεις απόλυτο δίκιο. Γι’αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα, όσο είναι νωρίς. Ει δε μη, θα γίνουμε Ηνωμένες Πολιτείες του κόσμου.
In that case, σύμφωνα με τη λογική σου είναι περισσότερο Σπαρτιάτης και Έλληνας από σένα.
Ακόμα κι αν ήταν, έχει αλλοιωθεί. Διαφορετικά είμαι αλμπίνο της Αφρικής, διάλεξε εσύ την χώρα.
Αρχική δημοσίευση από: Devil
Οι παράνομοι αλλοδαποι που ζουν στη χωρα έχουν μετατρεψει το ιστορικο κέντρο σε σουπερ μάρκετ παρανομιας και εμεις καθομαστε και συζητάμε ποιος ειναι ελληνικης εθνικοτητας και αν ο ένας ή ο άλλος ειναι έλλην ή οχι.
Ναι, αγαπητέ μου γιατί η λύση που δίνεις παρακάτω,
πλέον είναι κουραφέξαλα. Και ο λόγος είναι ο εξής: Εκεί που έχει περιέλθει η κατάσταση σήμερα, η λύση σου μοιάζει καλή, αλλά μόνο για να αποφασίσεις πόσοι τελικά και ποιοι θα παραμείνουν. Δεν βλέπεις ότι έχει χαθεί το μέτρο; Ή είσαι τόσο πεπεισμένος ότι η Αμερική είναι ιδανικό κράτος για να ζεις, οπότε όλα είναι αποδεκτά αν γίνουμε Αμερικάνοι; Και πώς θα επιλέξεις αν δεν αναλωθείς σκεπτόμενος κριτήρια σαν αυτά τα υποτυπώδη που συζητάμε;
Αρχική δημοσίευση από: olivia
Το να μην λατρεύεις τη πατρίδα σου δεν σημαίνει ότι την μισείς, σημαίνει ότι κατανοείς ότι το μέρος στο οποίο γεννήθηκες ήταν εντελώς τυχαίο και δεν σου προσδίδει καμία ανωτερότητα ή κατωτερότητα. Περίεργο που έχεις τόσες γνώσεις για την ελληνική γλώσσα και δεν κατανοείς την διαφορά των εννοιών, μήπως τα συγχέεις εσκεμμένα;
Δεν ισχυρίζομαι ότι ξέρω καλά την ελληνική γλώσσα γιατί είναι απέραντη, αλλά με αναγκάζεις να ασχοληθώ μαζί σου και να πω, ότι μάλλον εσύ δεν την κατανοείς απόλυτα. Διότι για να έφτασες επαγωγικά σε ένα τέτοιο συμπέρασμα δείχνει, είτε ότι δεν εννοείς αυτά που διαβάζεις, είτε ότι έχεις καλή ρητορική στο να αποδομείς (στους νοητικά ομοτρόπους μαζί σου) τον άλλον, με κενά και σαθρά επιχειρήματα (ας πούμε).
Γιατί είναι άσκοπη?
Τώρα Χάκερ, καταλαβαίνεις γιατί είναι άσκοπη;
Καλή συνέχεια στα υπόγεια…