Μεταναστευτικό - Προσφυγικό ζήτημα

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Στη Σουηδία τι προτείνετε που έχει αρχίσει να γίνεται η νέα Σομαλία του βορρά;
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,270 μηνύματα.

Διομήδης Κουκουβάγιας

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Διομήδης Κουκουβάγιας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 257 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Στα περισσότερα λεωφορεία οδηγοί με κουστούμια είναι από τη Σομαλία ενώ μετανάστες από συντηρητικές ισλαμικές χώρες έχουν αρχίσει να υποκαθιστούν τον Σουηδικό ντόπιο πληθυσμό και σε κρατικές υπηρεσίες (π.χ. εφορία). Αναφέρομαι στους μετανάστες δεύτερης γενιάς που μιλάνε Σουηδικά, Αγγλικά και Αράβικα. Οι Σουηδοί ζουν με επιδόματα ανεργίας ή αεργίας και τρώνε από τα Lidl. H καλύτερη δουλειά τους είναι να εργάζονται ως part-time helpers. Οι κρατικές υπηρεσίες όπως και τα Υπουργεία βάζουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα Αράβικα στην αυτόματη μετάφραση μετά τα Αγγλικά. Έχουν μέχρι και τζαμί αραβικού τύπου.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Αυτη ειναι η ουσια του θεματος, πρεπει να αποφασησουν οι βορειες χωρες, οπου θελουν να πανε κιολας οι προσφυγες/τι-διαολο-ειναι, για την πολιτικη τους. Αν δεν παρθουν αποφασεις για τα επιδοματα που δινουν και ποιους μαζευουν, δεν προκειτα να υπαρξει μονιμη λυση στο προβλημα
Ακριβώς γιατί όλοι αυτοί δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα έτσι και αλλιώς. Αλλά από ότι καταλαβαίνω οι βόρειες χώρες στις οποίες θέλουν να πάνε δεν έχουν σκοπό να πάρουν ένα μέρος των μεταναστών. Οπότε τι νόημα έχει να ανοίξει τώρα η Ελλάδα τα σύνορα; Με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι η έλλειψη δομών φιλοξενίας εκτός αν θέλουμε να ξεπηδάνε απαράδεκτες εγκαταστάσεις σαν τη Μόρια παντού.
Πραγματικά είναι πολύ εύκολο χώρες τύπου Γερμανία κτλ να λένε "παιδιά ψυχραιμία" ενώ ούτε τα σύνορα τους προσπαθούν να παραβιάσουν αυτή τη στιγμή ούτε κινδυνεύουν άμεσα με τόσο μεγάλες ροές (για τις οποίες ευθύνεται η Τουρκία που τη νταντεύουν ομαδικά).
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Θα ήθελα να δω στην αστική συγκοινωνία της Πάτρας, οδηγούς από την Κένυα και τι στον κόσμο. Πέρα από την πλάκα, το θέμα δεν είναι γιατί η ΕΕ νταντεύει την Τουρκία αλλά γιατί μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού δεν κατανοεί τελείως κυνικά ότι η Τουρκία έχει αρκετές Γερμανικές, Ολλανδικές κλπ βιομηχανίες που σημαίνει ότι ο Ερντογάν συμβάλλει στην οικονομία των χωρών αυτών με την πολιτική του. Αντιθέτως μια Ελλάδα σηκώνει τα πόδια και χτυπάει το κεφάλι της γιατί δεν της δίνουν σημασία. Αξιολύπητη εικόνα. Ας είχε και η Ελλάδα δυο σοβαρές βαριές βιομηχανίες και τότε θα μιλούσαμε υπό άλλη βάση. Αντιθέτως ακόμη περιμένουμε τις μπουλντόζες του Άδωνη για τη νέα βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, δηλαδή, τα καζίνο! Ό,τι να 'ναι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αυτη ειναι η ουσια του θεματος, πρεπει να αποφασησουν οι βορειες χωρες, οπου θελουν να πανε κιολας οι προσφυγες/τι-διαολο-ειναι, για την πολιτικη τους. Αν δεν παρθουν αποφασεις για τα επιδοματα που δινουν και ποιους μαζευουν, δεν προκειτα να υπαρξει μονιμη λυση στο προβλημα

Oι βόρειες χώρες έχουν προ πολλού αλλοιωθεί από εποίκους ισλαμικών χωρών οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία (δεύτερης ευκαιρίας, προσφύγων, δίγλωσσα, κλπ). Η Ευρώπη έχει αλλάξει από το 2008 δραματικά. Κάνε ένα ταξίδι σε μια μικρή Ευρωπαϊκή πόλη, αρκετά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και αν το βράδυ δεν είσαι ο μόνος λευκός ή την ημέρα στο δρόμο δεν ακούς διάλεκτο Αραβικών έλα να με φτύσεις στο πρόσωπο. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε πάθει μια πρωτοφανή εθνική παράκρουση κατόπιν εορτής, λόγω σανού, θεωρώντας ότι οι κακοί βόρειοι δεν θέλουν τους μετανάστες-πρόσφυγες στις χώρες τους και τους παρκάρουν στην Ελλάδα. Ποιος φυτεύει μαρούλια στα χωράφια της Βιέννης; Ο μέσος Αυστριακός; Θα το θέλαμε σε μια άλλη εποχή. Ποιος δουλεύει στη Scania; Φυσικά ο Σουηδός με καταγωγή από το Αφγανιστάν. Νομίζω ότι στην Ελλάδα βλέπουμε την Ευρώπη από λάθος φακό αδυνατώντας να κατανοήσουμε την εποχή μας. Ζω στην επαρχία της Σουηδίας και νιώθω παράξενα που δεν βλέπω ντόπιους καθημερινά στο δρόμο. Νομίζω ότι ζω κάπου μεταξύ μέσης Ανατολής και Αφρικής με Σουηδο-αραβικά γράμματα παντού και με έντονη οσμή από ούρα, σκουπίδια και γκράφιτι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,057 μηνύματα.
Εγώ δεν έχω καταλαβει το εξής: εφόσον μπορούμε να αποφασίσουμε την αναστολή ασυλου, γιατί δεν το κάνουμε τόσα χρόνια:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,418 μηνύματα.
Δεν καταδικάζει το Βερολίνο το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων
Η γερμανική κυβέρνηση «αναμένει» ότι η Άγκυρα θα τηρήσει τη συμφωνία με την ΕΕ. «Κραυγή βοήθειας» της Τουρκίας προς την ΕΕ λόγω της αποτυχίας της στη Συρία θεωρεί το άνοιγμα των συνόρων ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν.
Η γερμανική κυβέρνηση αποφεύγει να καταδικάσει τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το άνοιγμα των συνόρων προς την ΕΕ. Τόσο η καγκελαρία όσο και το υπουργείο Εξωτερικών «αναμένουν» πως θα τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό. Όπως διαβεβαιώνουν εκπρόσωποί τους στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Ο δε πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, ο χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Ρέτγκεν δηλώνει στην ίδια εφημερίδα πως η Γερμάνια αλλά και η ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιδράσουν σκληρά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων έχει μεν «προς τα έξω την μορφή μιας απειλής», επί της ουσίας πρόκειται όμως για μια «κραυγή βοήθειας» προς την Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ερντογάν απέτυχε σύμφωνα με τον κ. Ρέντκεν στην προσπάθειά του να συνεργαστεί με τη Ρωσία. Με το άνοιγμα των συνόρων ζητά τώρα την βοήθεια των Ευρωπαίων.

Το ζητούμενο είναι, σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, τα κράτη της Δύσης να παρακινήσουν τη Ρωσία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη Συρία - ακόμη και με την απειλή επιβολής νέων κυρώσεων.

Μια εντελώς διαφορετική στάση τηρούν οι γερμανοί Φιλελεύθεροι. Η ΕΕ θα πρέπει να διακόψει άμεσα κάθε χρηματική βοήθεια προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες ζητά η ΓΓ του κόμματος Λίντα Τόιτενμπεργκ. Και ο αντιπρόεδρος της ΚΟ Στέφαν Τομέ καλεί τη γερμανική κυβέρνηση και την ΕΕ να βοηθήσουν την Ελλάδα. Όπως ενδεικτικά δηλώνει ο κ. Τομέ: «Η ΕΕ και προπαντός η Γερμανία θα πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη με την Ελλάδα και να βοηθήσουν, προκειμένου να περιοριστεί η μαζική παράτυπη διέλευση των συνόρων».

Η πρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε στη Welt ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ότι η κατάσταση δεν μας αφορά» και πρότεινε να στηθούν άμεσα δομές υποδοχής των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Τέλος ο πρόεδρος της ακροδεξιάς «Εναλλακτική για τη Γερμανία» Αλεξάντερ Γκάουλαντ είπε ότι «οι κυνικές μανούβρες εκβιασμού του τούρκου προέδρου επιβεβαιώνουν όλες τις προειδοποιήσεις μας, το τουρκικό ντιλ της καγκελαρίου δεν είναι μόνο νεκρό, αλλά από την αρχή συνδέθηκε με μοιραία πολιτικά λάθη».

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Πρέπει να υποστηρίζεις την χώρα σου, ειδικά όταν αυτή έχει δίκιο. Αυτά για τα οποία κατηγορείς τις ελληνικές κυβερνήσεις είναι χάδια μπροστά στην τουρκικές ενέργειες. Και επειδή έχουμε πάει σε πολύ θεωρητικά μονοπάτια τώρα, πες μου τι προτείνεις για την παρούσα κατάσταση. Εγώ είπα ότι δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε μύγα να περάσει τα σύνορα, επειδή δεν μπορούμε να αντέξουμε επιπρόσθετο βάρος στο μεταναστευτικό αλλά κυρίως για να οδηγήσουμε το σχέδιο της Τουρκίας σε πλήρη αποτυχία. Εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να υποκύψουμε στον πόλεμο της Τουρκίας; Κι αν ναι, πώς μπορείς να σιγουρέψεις ότι οι πρόσφυγες θα διανεμηθούν δίκαια στην Ευρώπη; Παίρνεις τέτοιο ρίσκο;

Έχω ξανατοποθετηθεί ακριβώς για αυτά τα ζητήματα, δες εδώ τη συζήτηση για κάμποσες σελίδες - για ό,τι δεν σε καλύψω, ρώτα. Επιπρόσθετα, το φάουλ, για εμένα, σε σχέση με τη χθεσινή ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ήταν η αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για έναν μήνα, καθώς, μόνο τη ζωή μας δύσκολη θα κάνει - πόσο κομψό θα ήταν να μας παραπέμψει, ας πούμε, η γείτων σε δικαστήριο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά τώρα που προσπαθεί να υιοθετήσει μία «ανθρωπιστική» ρητορική; Έστω κι αν έγινε για τον συμβολισμό της η κίνηση - ότι, και καλά, έχουμε τον έλεγχο και μπορούμε να πιέσουμε κι εμείς (πάντα, στις πλάτες και με τις ζωές ανθρώπων, για να μην ξεχνιόμαστε) - δε θεωρώ ότι θα μας ωφελήσει, τελικά - απλά θα μπουκώσουν και πάλι οι αιτήσεις ασύλου, μόλις λήξει αυτό.

Τώρα, προτεραιότητα για εμένα είναι οι άνθρωποι και όχι οι χώρες/έθνη-κράτη. Οπότε, προτιμώ πρώτα να στηρίξω τους ανθρώπους, όχι τη «χώρα» μου, η οποία έχει δίκιο (αν μιλάμε για το ότι η Τουρκία έχει άδικο, ναι, αλλά δε θεωρώ ότι διεκδικούμε το δίκιο μας έτσι). Δε γίνεται, σε τελική ανάλυση, λέαινες να υιοθετούν λεοπαρδαλάκια και εμείς να μη βλέπουμε ότι είμαστε όλοι άνθρωποι πρώτα και κύρια.

Επίσης, για το σχέδιο της Τουρκίας που με το να κλείσουμε τα σύνορα, να ρίξουμε και καμία στο ψαχνό, θα το οδηγήσουμε σε αποτυχία, έχει κι η Βουλγαρία σύνορα, έχουμε και θαλάσσια σύνορα, έχουμε τόσα πράγματα. Διότι, αν το #IStandWithGreece είναι ακόμα στα high του, είναι που δεν έχουμε ακόμα θύματα. Μόλις γίνει η κουτσουκέλα, θα δούμε αν θα έχουμε τις ίδιες θέσεις.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,418 μηνύματα.
Και όπως πάντα οι αθώοι περισσότερο πληρώνουν τα λάθη των άλλων .
Ένα παιδί νεκρό σε βάρκα με πρόσφυγες στη Λέσβο
Ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια ομάδας προσφύγων να φθάσουν από τα τουρκικά παράλια στην Λέσβο.
Ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια ομάδας προσφύγων να φθάσουν από τα τουρκικά παράλια στην Λέσβο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η λέμβος των προσφύγων εκινείτο στην ελληνική οριογραμμή, συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό.

Στη θέα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος, οι πρόσφυγες ξεφούσκωσαν την πλαστική βάρκα τους -μια κίνηση που είναι συνηθισμένη, προκειμένου να μην μπορεί να σταλεί πίσω στα τουρκικά παράλια.

Οι άνδρες του Λιμενικού περισυνέλεξαν τους 46 πρόσφυγες, μεταξύ αυτών δύο παιδιά.

Το ένα παιδάκι, δυστυχώς, είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Και τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ωστόσο ήταν πολύ αργά για το μικρό προσφυγόπουλο.
Είναι πρακτική όταν είναι σε βάρκες και πλησιάζει το λιμενικό να βουλιάζουν τη βάρκα καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να τους συλλέξουμε και όχι να τους απωθήσουμε.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,418 μηνύματα.
Νταξ τι άλλο θα δούμε δεν ξέρω .
Συνελήφθη η δημοσιογράφος του Mega Σοφία Καρτάλη στην Αδριανούπολη
Στα κρατητήρια της Αδριανούπολης κρατείται η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Σοφία Καρτάλη, η οποία συνελήφθη χθες, Κυριακή, από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας με την κατηγορία ότι μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.
Η Σοφία Καρτάλη αναμένεται από ώρα σε ώρα να οδηγηθεί στα δικαστήρια της πόλης για να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Την υπόθεση παρακολουθούν οι ελληνικές διπλωματικές Αρχές, οι οποίες, αντιδρώντας άμεσα, όρισαν από την πρώτη στιγμή δικηγόρο στο πλευρό της Ελληνίδας δημοσιογράφου.

Να σημειώσουμε πως είναι η δεύτερη δημοσιογράφος που συλλαμβάνουν με την ίδια κατηγορία οι Τούρκοι.

Είχε προηγηθεί το Σάββατο η σύλληψη της δημοσιογράφου, Μαρίας Ζαχαράκη του τηλεοπτικού σταθμού Open.

 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
επειδή σε αυτες τις χώρες Παντρεύονται πολλα πρώτα ξαδέλφια μεταξύ τους έχουμε πολλα παιδιά με σοβαρά μεταβολικά προβλήματα μια ενδεχόμενη ενσωμάτωση του πληθυσμού τους στον Ευρωπαϊκό πληθυσμο θα ήταν καταστροφική
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Νταξ τι άλλο θα δούμε δεν ξέρω .

Στα ζητήματα συλλήψεων δημοσιογράφων από την Τουρκία - είναι, να θυμηθούμε, η δεύτερη σύλληψη που γίνεται - η κυβέρνηση, διακριτικά, δεν έχει πάρει θέση. Αντιθέτως, προσπαθεί να χτίσει σκληρό προφίλ χτυπώντας, όπως και η Τουρκία, το «μαξιλάρι» των προσφύγω/μεταναστών/αιτούντων άσυλο.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,418 μηνύματα.
Είπα πριν τι άλλο θα δούμε ,νάτο το άλλο .
Πέτσας: Fake news της τουρκικής προπαγάνδας τα περί νεκρού μετανάστη στον Εβρο
Την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε η αναμετάδοση «είδησης» περί δήθεν νεκρού στα ελληνοτουρκικά σύνορα, την οποία διακίνησαν τουρκικά ΜΜΕ και social media.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε:

«Το βίντεο που δείχνει θύμα στα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα είναι ψευδής είδηση.

Καλούμε τους πάντες να δείξουν προσοχή όταν αναμεταδίδουν νέα που προωθούν την τουρκική προπαγάνδα».

 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Εγώ δεν έχω καταλαβει το εξής: εφόσον μπορούμε να αποφασίσουμε την αναστολή ασυλου, γιατί δεν το κάνουμε τόσα χρόνια:

Επειδή είχαμε τον γλυκούλη τον Τσίπρα και το κόμμα του για κυβέρνηση.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Ο τσιπρας τους έδωσε ΑΜΚΑ δικαιώματα κοκ αυτό που δεν έκανε ο Τσιπρας είναι να βρει τροπους να
τα χρηματοδοτησει αυτά εκτός απο
την τσέπη των Ελλήνων φορολογουμένων
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Στα περισσότερα λεωφορεία οδηγοί με κουστούμια είναι από τη Σομαλία ενώ μετανάστες από συντηρητικές ισλαμικές χώρες έχουν αρχίσει να υποκαθιστούν τον Σουηδικό ντόπιο πληθυσμό και σε κρατικές υπηρεσίες (π.χ. εφορία). Αναφέρομαι στους μετανάστες δεύτερης γενιάς που μιλάνε Σουηδικά, Αγγλικά και Αράβικα. Οι Σουηδοί ζουν με επιδόματα ανεργίας ή αεργίας και τρώνε από τα Lidl. H καλύτερη δουλειά τους είναι να εργάζονται ως part-time helpers. Οι κρατικές υπηρεσίες όπως και τα Υπουργεία βάζουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα Αράβικα στην αυτόματη μετάφραση μετά τα Αγγλικά. Έχουν μέχρι και τζαμί αραβικού τύπου.

εσύ πού να πας και Λονδίνο να δεις γυναίκες οδηγούς λεοφορείων από την Αφρική και ακαδημαϊκούς από την Ινδία και το Πακιστάν. πολιτισμικό σοκ θα πάθεις

αν θέλει κανείς γενετική καθαρότητα μπορεί να πάει να ζήσει στην Ισλανδία και το μόνο που να βλέπει στο δρόμο να είναι ξανθοί δίμετροι. βέβαια σε αυτήν την περίπτωση κανείς δεν εγγυάται πως δεν θα σε στραβοκοιτάνε όλοι βλέποντας τη σκουρόχρωμη μελαχρινή φάτσα σου.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,852 μηνύματα.
Βλέπω τους αριστερούς να ψάχνουν ψηφοφόρους και να μη βρίσκουν... με τα λάθη τους στο μεταναστευτικό...
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,270 μηνύματα.
εσύ πού να πας και Λονδίνο να δεις γυναίκες οδηγούς λεοφορείων από την Αφρική και ακαδημαϊκούς από την Ινδία και το Πακιστάν. πολιτισμικό σοκ θα πάθεις

αν θέλει κανείς γενετική καθαρότητα μπορεί να πάει να ζήσει στην Ισλανδία και το μόνο που να βλέπει στο δρόμο να είναι ξανθοί δίμετροι. βέβαια σε αυτήν την περίπτωση κανείς δεν εγγυάται πως δεν θα σε στραβοκοιτάνε όλοι βλέποντας τη σκουρόχρωμη μελαχρινή φάτσα σου.

Βασικά οι πρόσφυγες δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη αλλά οκ.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,852 μηνύματα.
Η θέση τους είναι να λιαζονται;... όπως έλεγε Συριζαια υπουργός ή να είναι επενδυτές;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top