Μεταναστευτικό - Προσφυγικό ζήτημα

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΛΕΜΕ.
ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Κοίτα θράσος ρε πστη μου, σε βγάζει από τα ρούχα σου. Και τι με νοιάζει ρε φίλε εμένα που είσαι στο χαρτόκουτο; Ας έμενες στη χώρα σου, γιατί είμαι υποχρεωμένος εγώ να δεχτώ το κάθε αντικοινωνικό και απροσάρμοστο στοιχείο και να το φροντίσω κιόλας; Τι είναι η Ευρώπη, μάνα τους είναι;
Θέατρο του παραλόγου. Συνέχεια το ίδιο, φέρνουν εκεί τους παράνομους με σαπιοκάραβα, πάνε και καλά και τους σώζουν (μην χάσουμε) και μετά τους φορτωνόμαστε... Και ενώ σε όλη την Ευρώπη γίνεται σοβαρός λόγος για πραγματικές αλλαγές στο λαθρομεταναστευτικό, η Ελλάδα, όμως, όχι. Εκεί ο Κούλης, παρακαλά να πάρουμε κι άλλους.
Εδώ ο Μηταράκης τα έβαλε με τους Ροδίτες που δεν θέλουν ορκ... Τι άλλο θα δούμε; Είναι δυνατόν κάποιος που είναι κατά των λάθρο να ψηφίζει ΝΔ ακόμα; Αίσχος πια.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.238 μηνύματα.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΛΕΜΕ.
ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Πες τα μωρή πουπάρα, να αγιάσει το στόμα σου!

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.894 μηνύματα.
Κοίτα θράσος ρε πστη μου, σε βγάζει από τα ρούχα σου. Και τι με νοιάζει ρε φίλε εμένα που είσαι στο χαρτόκουτο; Ας έμενες στη χώρα σου, γιατί είμαι υποχρεωμένος εγώ να δεχτώ το κάθε αντικοινωνικό και απροσάρμοστο στοιχείο και να το φροντίσω κιόλας; Τι είναι η Ευρώπη, μάνα τους είναι;
Θέατρο του παραλόγου. Συνέχεια το ίδιο, φέρνουν εκεί τους παράνομους με σαπιοκάραβα, πάνε και καλά και τους σώζουν (μην χάσουμε) και μετά τους φορτωνόμαστε... Και ενώ σε όλη την Ευρώπη γίνεται σοβαρός λόγος για πραγματικές αλλαγές στο λαθρομεταναστευτικό, η Ελλάδα, όμως, όχι. Εκεί ο Κούλης, παρακαλά να πάρουμε κι άλλους.
Εδώ ο Μηταράκης τα έβαλε με τους Ροδίτες που δεν θέλουν ορκ... Τι άλλο θα δούμε; Είναι δυνατόν κάποιος που είναι κατά των λάθρο να ψηφίζει ΝΔ ακόμα; Αίσχος πια.

Έλεος τι λέει αυτός;; Στην Χίο αν πας σε σημεία της πόλης θα δεις μαζικά λαθρο να κάνουν βόλτες, να παίζουν ξύλο μεταξύ τους και να βρωμίζουν τους δημόσιους χώρους. Ποια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική λέει αυτός;; Ναι εφάρμοζαν αυστηρή πολιτική την περίοδο 2019-2022, όμως μετά την Πύλο άλλαξαν τακτική.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.238 μηνύματα.
Πολλοί εξαρτώνται απο τη ΝΔ σε αυτή τη χώρα. Είτε αναξιοκρατικά βαλμένοι δημοσιοι υπάλληλοι ή και υπάλληλοι του ιδιωτικού που έχουν οδηγία απο τους εργοδότες να ψηφίζουν ΝΔ.

Τι θα είναι, Βαλντερ και Ηλίας90, Πούπι και Φώτης και λοιποι λογικοί άνθρωποι, που τα λέμε εδω ίσα φόρα παρτίδα και ρισκάρουμε την οποια επαγγελματική εξέλιξή μας στο χαμαιτυπείον για κράτος με όλους τους χαφιέδες των κομμάτων στο ίντερνετ;

Άλλοι μπορεί να έχουμε λιγα να δειξουμε, άλλοι περισσότερα, άλλοι τίποτα κι άλλοι τα πάντα, όμως στο τέλος μπορούμε να πουμε με όποιο ρίσκο, τα βροντάω όλα χάμω, παίρνω την αρίδα μου και γειά σας.

Αυτο δεν έχουν το περιθώριο να το κάνουν όλοι.

Και άντε έναν άνθρωπο με τα πτυχια του με τις ικανότητές του που μπηκε αξιοκρατικά στον ιδιωτικό ή στον δημοσιο τομεα, να τον καταλαβω γιατι να φοβηθει να σταμπαριστεί και να λέει "όλα καλά" αν και δεν συμφωνώ ούτε με αυτό καθόλου.

Αλλά για σκέψου, ανθρώπους που δεν τους κρατάει στη δουλειά τους τίποτε άλλο πέρα από την ψήφο τους.

Κάποια μέρα, πρέπει να κανουμε μια συζητηση. Θα εκπλαγείς, ότι κάποιων τα γαλόνια ειναι ακόμα μεγαλύτερα απ οσο δείχνουμε ότι τα χουμε. Και άλλων πολύ μικρότερα, αλλά αυτο δεν μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση.

Ξέρεις, το δε σε ψηφίζω και δεν δέχομαι και οποιοδήποτε περαιτέρω συσχετισμό με το κόμμα σου ή δεν δέχομαι να εργαστώ για την κολλεγιά σου, θέλει κότσια.

Πολύς κόσμος θα το κάνει γαργάρα. Βρε δεν πα να πνιγουν τα νησιά, εγω να ειμαι καλά θα σου πει.

Γι αυτο λεω και στο Γιάννη καμια φορά που ειναι τοσο ιδεολόγος -και καλά κάνει- αυτη η χώρα θα σας φάει μια μέρα με την ιδεολογία σας. Και σενα και μενα και άλλους.

Υπάρχει κόσμος που έχει στοιχηματίσει τη ζωή του στη ΝΔ, όλο του τον τροπο ζωής. Καταφέρεσαι εναντίον του κόμματος, θα ορμήξουν σα σκυλιά επάνω σου και θα σε φάνε και αυτοί.

Αυτά και το αφηνω εδω. Τα ρέστα μεταξυ μας.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.
Πολλοί εξαρτώνται απο τη ΝΔ σε αυτή τη χώρα. Είτε αναξιοκρατικά βαλμένοι δημοσιοι υπάλληλοι ή και υπάλληλοι του ιδιωτικού που έχουν οδηγία απο τους εργοδότες να ψηφίζουν ΝΔ.

Τι θα είναι, Βαλντερ και Ηλίας90, Πούπι και Φώτης και λοιποι λογικοί άνθρωποι, που τα λέμε εδω ίσα φόρα παρτίδα και ρισκάρουμε την οποια επαγγελματική εξέλιξή μας στο χαμαιτυπείον για κράτος με όλους τους χαφιέδες των κομμάτων στο ίντερνετ;

Άλλοι μπορεί να έχουμε λιγα να δειξουμε, άλλοι περισσότερα, άλλοι τίποτα κι άλλοι τα πάντα, όμως στο τέλος μπορούμε να πουμε με όποιο ρίσκο, τα βροντάω όλα χάμω, παίρνω την αρίδα μου και γειά σας.

Αυτο δεν έχουν το περιθώριο να το κάνουν όλοι.

Και άντε έναν άνθρωπο με τα πτυχια του με τις ικανότητές του που μπηκε αξιοκρατικά στον ιδιωτικό ή στον δημοσιο τομεα, να τον καταλαβω γιατι να φοβηθει να σταμπαριστεί και να λέει "όλα καλά" αν και δεν συμφωνώ ούτε με αυτό καθόλου.

Αλλά για σκέψου, ανθρώπους που δεν τους κρατάει στη δουλειά τους τίποτε άλλο πέρα από την ψήφο τους.

Κάποια μέρα, πρέπει να κανουμε μια συζητηση. Θα εκπλαγείς, ότι κάποιων τα γαλόνια ειναι ακόμα μεγαλύτερα απ οσο δείχνουμε ότι τα χουμε. Και άλλων πολύ μικρότερα, αλλά αυτο δεν μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση.

Ξέρεις, το δε σε ψηφίζω και δεν δέχομαι και οποιοδήποτε περαιτέρω συσχετισμό με το κόμμα σου ή δεν δέχομαι να εργαστώ για την κολλεγιά σου, θέλει κότσια.

Πολύς κόσμος θα το κάνει γαργάρα. Βρε δεν πα να πνιγουν τα νησιά, εγω να ειμαι καλά θα σου πει.

Γι αυτο λεω και στο Γιάννη καμια φορά που ειναι τοσο ιδεολόγος -και καλά κάνει- αυτη η χώρα θα σας φάει μια μέρα με την ιδεολογία σας. Και σενα και μενα και άλλους.

Υπάρχει κόσμος που έχει στοιχηματίσει τη ζωή του στη ΝΔ, όλο του τον τροπο ζωής. Καταφέρεσαι εναντίον του κόμματος, θα ορμήξουν σα σκυλιά επάνω σου και θα σε φάνε και αυτοί.

Αυτά και το αφηνω εδω. Τα ρέστα μεταξυ μας.
Δεν διαφωνώ σε τίποτα από τα παραπάνω, με μία και μόνη εξαίρεση: τα κομματόσκυλα πάντα θα βρίσκουν τον τρόπο, ακόμα και αν το κόμμα τους δεν κυβερνά. Απλά με το κόμμα στην κυβέρνηση, και τόσο γερά θεμελιωμένη κυβέρνηση, έχουν πολύ περισσότερες «προοπτικές.»

Όμως σου λέω άλλο. Εγώ μιλάω για άτομα που ιδεολογικά θέλουν κλειστά σύνορα. Αυτά τα άτομα είναι λίγο δύσκολο (έως και ακατόρθωτο) να ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, γιατί, τουλάχιστον για εμένα, αυτοί οι άνθρωποι δεν δύνανται να έχουν ιδεολογία. Και δεν θα στο παίξω κάνας τρελός ιδεολόγος, ούτε καν... Κι εγώ φοβάμαι, όπως και όλος ο κόσμος σχεδόν. Αλλά δεν θα φτάσω στο σημείο να ξεπουληθώ κιόλας...

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Δεν διαφωνώ σε τίποτα από τα παραπάνω, με μία και μόνη εξαίρεση: τα κομματόσκυλα πάντα θα βρίσκουν τον τρόπο, ακόμα και αν το κόμμα τους δεν κυβερνά. Απλά με το κόμμα στην κυβέρνηση, και τόσο γερά θεμελιωμένη κυβέρνηση, έχουν πολύ περισσότερες «προοπτικές.»

Όμως σου λέω άλλο. Εγώ μιλάω για άτομα που ιδεολογικά θέλουν κλειστά σύνορα. Αυτά τα άτομα είναι λίγο δύσκολο (έως και ακατόρθωτο) να ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, γιατί, τουλάχιστον για εμένα, αυτοί οι άνθρωποι δεν δύνανται να έχουν ιδεολογία. Και δεν θα στο παίξω κάνας τρελός ιδεολόγος, ούτε καν... Κι εγώ φοβάμαι, όπως και όλος ο κόσμος σχεδόν. Αλλά δεν θα φτάσω στο σημείο να ξεπουληθώ κιόλας...
Γιατί δύσκολο είναι να έρθει κάποιος και να σου πουλήσει μες το "ιντερνέτς", ενα "δεν τους θέλουμε, κλείστε τα σύνορα" και μετά να πάει και να το ρίξει ΝΔ;

Άντε να τον βρεις αν το θέλει ιδεολογικά όντως ή αν είναι τραβατρόμπας ζαχαρίτσα και σου τα λεει αυτά για να σου φανεί αρεστός ή οτιδήποτε.

Και δεν το λεω μονο απο θέμα πονηριάς, που υπάρχει υπερβολική πονηριά, ζούμε σε προκατακλυσμιαίους καιρούς να ξέρεις, το λεω κι απο πλευρά agreeableness ή μη. Αρκετοι άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο να βγάλουν στη φόρα το χρώμα τους, τη στόφα τους την αληθινή, επισύρει και κοινωνική απομόνωση, συνέπειες όλο αυτό.

Δύσκολοι καιροι για ιδεολογίες και γενικά για ιδέες ή και για την πραγματική αλήθεια.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Γιατί δύσκολο είναι να έρθει κάποιος και να σου πουλήσει μες το "ιντερνέτς", ενα "δεν τους θέλουμε, κλείστε τα σύνορα" και μετά να πάει και να το ρίξει ΝΔ;
Καθόλου δύσκολο. Επίσης, δεν είναι μόνο η λαμογιά ή ο κοινωνικός κομφορμισμός που αναφέρεις παρακάτω... είναι και η ρημάδα η συνήθεια...
Και δεν το λεω μονο απο θέμα πονηριάς, που υπάρχει υπερβολική πονηριά, ζούμε σε προκατακλυσμιαίους καιρούς να ξέρεις, το λεω κι απο πλευρά agreeableness ή μη. Αρκετοι άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο να βγάλουν στη φόρα το χρώμα τους, τη στόφα τους την αληθινή, επισύρει και κοινωνική απομόνωση, συνέπειες όλο αυτό.
Είναι δύσκολο. Κάποιες φορές δε, είναι και συνετό το να κρύβεσαι, όπως επίσης κάποιες φορές είναι και αχρείαστο το να βγάλεις στη φόρα όλα όσα πιστεύεις. Θέλω να πω, δηλαδή, σήμερα ήμουν σε κοινή παρέα με ζευγάρι φεμινίστρια - προοδευτικούλης. Ε, πρώτη φορά τους έβλεπα οπότε προσπάθησα να αποφύγω «ευαίσθητες» συζητήσεις. Δεν βρίσκω και κάνα νόημα σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά θα νευριάσουν και θα νευριάσεις και εσύ...
Δύσκολοι καιροι για ιδεολογίες και γενικά για ιδέες ή και για την πραγματική αλήθεια.
Δεν θα βαρεθώ να το επαναλαμβάνω:
«Μη δώσετε τα άγια πράγματα στους σκύλους ούτε να πετάξετε τα μαργαριτάρια στους χοίρους, γιατί αλλιώς, οι χοίροι θα τα καταπατήσουν με τα πόδια τους κι οι σκύλοι θα στραφούν εναντίον σας και θα σας καταξεσκίσουν»
Κατά Ματθαίον 7:6

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Είναι δύσκολο. Κάποιες φορές δε, είναι και συνετό το να κρύβεσαι, όπως επίσης κάποιες φορές είναι και αχρείαστο το να βγάλεις στη φόρα όλα όσα πιστεύεις. Θέλω να πω, δηλαδή, σήμερα ήμουν σε κοινή παρέα με ζευγάρι φεμινίστρια - προοδευτικούλης. Ε, πρώτη φορά τους έβλεπα οπότε προσπάθησα να αποφύγω «ευαίσθητες» συζητήσεις. Δεν βρίσκω και κάνα νόημα σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά θα νευριάσουν και θα νευριάσεις και εσύ...
Αυτο το βρισκω και συνετό υπό την αίρεση οτι γίνεται απο θεμα σεβασμού. Για να βρισκεσαι σε ενα τραπέζι με μια φεμινιστρια ή έναν αριστερό, είναι απο μονο του και μια συνθήκη ανεκτικότητας, οπότε η ευγένεια επιβάλλει πως αφού ήξερες οτι θες να συμφάγεις πχ με δυο αριστερούς, να εισαι ήπιος.

Εκεί το καταλαβαίνω.

Παρεκτός κι αν αρχίσουν και βριζουν πχ την Παναγία εκει θα αναποδογυρισεις τραπέζι και θα πεις "πουλέωνας, χαίρεσθε".

Δεν θα βαρεθώ να το επαναλαμβάνω:
«Μη δώσετε τα άγια πράγματα στους σκύλους ούτε να πετάξετε τα μαργαριτάρια στους χοίρους, γιατί αλλιώς, οι χοίροι θα τα καταπατήσουν με τα πόδια τους κι οι σκύλοι θα στραφούν εναντίον σας και θα σας καταξεσκίσουν»
Κατά Ματθαίον 7:6
Αγαπώ μάθιου.

Εγω ειδα ενα άλλο στην Αποκάλυψη Γ-16

οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου.

Επειδη δεν εισαι ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, θα σε αποκόψω από την Εκκλησία μου, θα σε εμέσω/ξεράσω.

Αυτο που έλεγα κάποτε οτι τα γκρίζα ειναι άτιμα. Ή άσπρο θα σαι ή μαύρο. Καταπώς βολεύει δεν παίζει εδω, ή θα χεις σπονδυλική στηλη ή ξέχνα το.

Τους αντιπάλους μου ιδεολογικά, τους σέβομαι πολύ περισσότερο απο τους φαινομενικά καλούληδες σύμφωνους. Γιατι ξέρω οτι ο αντιπαλος έχει σπονδυλικη στηλη, το πιστευει, αυτός ήταν, αυτος ειναι και αυτος θα είναι. Παλεύει για κατι, όσο λαθος κι αν το βλέπω. Ενω ο fake σύμμαχος ειναι επικίνδυνος. Γιατι ποτε δεν ξερεις πότε θα σε παρατήσει όπως ο Δούκας τον Διγενή στο Μαντζικερτ.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Αυτο το βρισκω και συνετό υπό την αίρεση οτι γίνεται απο θεμα σεβασμού. Για να βρισκεσαι σε ενα τραπέζι με μια φεμινιστρια ή έναν αριστερό, είναι απο μονο του και μια συνθήκη ανεκτικότητας, οπότε η ευγένεια επιβάλλει πως αφού ήξερες οτι θες να συμφάγεις πχ με δυο αριστερούς, να εισαι ήπιος.

Εκεί το καταλαβαίνω.
Πάνω από όλα επειδή σέβεσαι αυτόν που σε κάλεσε και δεν του δημιουργείς θέματα. Αλλά όλα έχουν ένα όριο, κάτι σαν κι αυτό που λες παρακάτω:
Παρεκτός κι αν αρχίσουν και βριζουν πχ την Παναγία εκει θα αναποδογυρισεις τραπέζι και θα πεις "πουλέωνας, χαίρεσθε".

Αγαπώ μάθιου.

Εγω ειδα ενα άλλο στην Αποκάλυψη Γ-16

οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου.

Επειδη δεν εισαι ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, θα σε αποκόψω από την Εκκλησία μου, θα σε εμέσω/ξεράσω.

Αυτο που έλεγα κάποτε οτι τα γκρίζα ειναι άτιμα. Ή άσπρο θα σαι ή μαύρο. Καταπώς βολεύει δεν παίζει εδω, ή θα χεις σπονδυλική στηλη ή ξέχνα το.
Και σε ένα άλλο σημείο σε ένα από τα Ευαγγέλια λέει κάτι αντίστοιχο ο Χριστός. Ότι προτιμάει τον ψυχρό, αυτόν που τον μισεί δηλαδή, από τον χλιαρό, γιατί αυτός που μισεί έχει μεγαλύτερη ελπίδα να γυρίσει, ενώ ο χλιαρός είναι χαμένος, γιατί είναι αδιάφορος. Δεν θυμάμαι που ακριβώς, όποιος το θυμάται ας το παραθέσει.
Μου έδωσες πασάρα όμως για να γράψω για μια μόδα που έχω παρατηρήσει τελευταία, τους «πολιτισμικά Χριστιανούς.» Πρόκειται για άτομα που δεν πιστεύουν σε ύπαρξη Θεού, στην αθανασία της ψυχής, σε όλα τα υπερβατικά που έκανε ο Χριστός κ.λπ., απλώς ακολουθούν τα ήθη και έθιμα της Εκκλησίας μας επειδή είναι στενά συνδεδεμένα με τη χώρα μας.
Είναι άθεοι ή αγνωστικιστές στην καλύτερη. Τους θεωρώ χειρότερους και από αριστερούς άθεους, γιατί θέλουν και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο γεμάτο. Από τη μία θέλουν να μην τους κοροϊδεύει ο κόσμος που πιστεύουν σε «παραμύθια με Θεούς και Δαίμονες» και από την άλλη να γίνονται αποδεκτοί και από τον απλό, συντηρητικό Έλληνα.
Αν είχαν έστω τον υποτυπώδη σεβασμό που λένε ότι έχουν στο πρόσωπο του Χριστού δεν θα (αυτο)αποκαλούντο «Χριστιανοί.»

Τελευταία επεξεργασία:

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.484 μηνύματα.
Ότι προτιμάει τον ψυχρό, αυτόν που τον μισεί δηλαδή, από τον χλιαρό, γιατί αυτός που μισεί έχει μεγαλύτερη ελπίδα να γυρίσει, ενώ ο χλιαρός είναι χαμένος, γιατί είναι αδιάφορος. Δεν θυμάμαι που ακριβώς, όποιος το θυμάται ας το παραθέσει.

«Οἶδά σου τά ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρός εἶ οὔτε ζεστός· οὕτως ὅτι χλιαρός εἶ, καί οὔτε ζεστός οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου»

Κοινώς
«Γνωρίζω καλά τά ἔργα σου, ὅτι δηλαδή οὔτε ψυχρός εἶσαι εἰς τήν πίστιν καί τόν ζῆλον, οὔτε ζεστός καί θερμός. Εἴθε νά ἤσουν ἤ ψυχρός, διότι τότε θά ὑπῆρχε μεγαλυτέρα ἐλπίς νά μετανοήσῃς κάποτε καί νά γίνῃς ζηλωτής· ἤ νά ἤσουν θερμός καί ζεστός. Ἔτσι, ἐπειδή εἶσαι χλιαρός καί δέν εἶσαι οὔτε ζεστός οὔτε ψυχός, θά σέ ξεράσω ἀπό τό στόμα μου»
Απο την Αποκάλυψη

ilias90

Περιβόητο μέλος

«Οἶδά σου τά ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρός εἶ οὔτε ζεστός· οὕτως ὅτι χλιαρός εἶ, καί οὔτε ζεστός οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου»

Κοινώς
«Γνωρίζω καλά τά ἔργα σου, ὅτι δηλαδή οὔτε ψυχρός εἶσαι εἰς τήν πίστιν καί τόν ζῆλον, οὔτε ζεστός καί θερμός. Εἴθε νά ἤσουν ἤ ψυχρός, διότι τότε θά ὑπῆρχε μεγαλυτέρα ἐλπίς νά μετανοήσῃς κάποτε καί νά γίνῃς ζηλωτής· ἤ νά ἤσουν θερμός καί ζεστός. Ἔτσι, ἐπειδή εἶσαι χλιαρός καί δέν εἶσαι οὔτε ζεστός οὔτε ψυχός, θά σέ ξεράσω ἀπό τό στόμα μου»
Απο την Αποκάλυψη
Ναι, αυτό ανέβασε και ο Βάλντερ. Απλώς είχα την εντύπωση ότι κάτι αντίστοιχο υπήρχε και σαν ρήση του Χριστού σε ένα από τα Ευαγγέλια, αλλά μάλλον θυμόμουν λάθος.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ναι, αυτό ανέβασε και ο Βάλντερ. Απλώς είχα την εντύπωση ότι κάτι αντίστοιχο υπήρχε και σαν ρήση του Χριστού σε ένα από τα Ευαγγέλια, αλλά μάλλον θυμόμουν λάθος.
Οχι ετσι ειναι οπως λεει η Γλαύκα. Εγω εβαλα το Γ16, η Γλαύκα το Γ15 ακριβως πιο πριν. Δεν εχω διαβασει ακομα περα απο ματθαιο για να ξέρω αν ειπε κι αλλου κατι τετοιο, αλλά όσο προχωράω τόσο βρισκω κομματια της σκέψης μου στη νοοτροπία του Χριστού και τόσο βρίσκω και αντιθέσεις με αυτή (τον βρισκω απόλυτο σε καποια σημεια).

Όλο αυτό με την έμεση εντωμεταξυ των χλιαρών το βρήκα σε ένα βιβλίο Μυστικός Πόλεμος του Γιαννουλάκη (Τόμος Ι - 2021), όπου παραθέτει τόσο σημεία της Ορθοδοξίας όσο και τον Μυστικισμό της Αριστερής και Δεξιάς Χειρός, αλλά και τα Μαχαγιάνα Χιραγιάνα αν τα γράφω σωστά του Βουδισμού, Μαύρο και Άσπρο, Φως και Σκοτάδι, ο αιώνιος πόλεμος.

Το τραβαει απο τα μαλλια λιγο οπως καθε έλληνας συγγραφέας τέτοιων θεωριών αλλά ειναι ενα ευχάριστο διάβασμα.

Επισημαίνει ότι ακόμα και οι μυστικιστές δεν αποδέχονται την μέση οδό του Ημίφωτος και θεωρούν η μια ομάδα την άλλη ως τους Μαύρους. Αριστερά Χείρα = Δρόμος της Αυστηρότητας - Απελευθέρωση αλλά εννοούν την απελευθέρωση απο το Θεο, το θάνατο κλπ επιτευξη δύναμης ατομικά, βλ. μικρό όχημα στον βουδισμό, ενω Δεξια Χείρα = Δρόμος του Ελέους - Απελευθέρωση μέσω της ένωσης ξανά με τον Θεο και βοηθεια αλλήλων θνητών κλπ. βλ. μεγάλο όχημα στο βουδισμό.

I know I know... αλλα μ αρεσουν κατι τετοια.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.894 μηνύματα.
Γνωστός μου πήγε στο Λονδίνο πέρσι, ένα σας λέω. 6 στους 10 που έβλεπε στους δρόμους δεν ήταν Βρετανοί, δεν ήταν Ευρωπαίοι, δεν ήταν Αμερικανοί/Καναδοι μετανάστες. Ήταν μουσουλμάνοι μετανάστες οι οποίοι πολλές φορές δεν μίλαγαν καν Αγγλικά. Έφυγε με άσχημες εντυπώσεις γενικά καθώς δεν ένιωθε ασφαλής, συν ότι τα stabbing attacks χτυπάνε κόκκινο σε όλη την χώρα. Παρόμοιες αρνητικές εντυπώσεις είχα εγώ όταν πήγα στο Παρίσι πριν μερικά χρόνια, γεμάτο ghetto και μέσα στην βρωμια ήταν.

Χθες στο Λονδίνο

Τελευταία επεξεργασία:

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.484 μηνύματα.

Η Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης της Δανίας είναι ένα σπάνιο παράδειγμα mainstream πολιτικού που πιέζει για σκληρότερες μεταναστευτικές πολιτικές, καταλήγει το Bloomberg. Η πρωθυπουργός της Δανίας που βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας από το 2019, έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην επιστροφή των προσφύγων πίσω στις πατρίδες τους και την αναζήτηση επιλογών για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο σε τρίτες χώρες. Ένα από τα σχέδια που εξέταζε — και που προς το παρόν έχει παγώσει — αφορούσε τη δημιουργία κέντρων ασύλου στη Ρουάντα.

"Μπορούμε να βοηθήσουμε πολύ περισσότερους ανθρώπους αν τους βοηθήσουμε εκτός Ευρώπης", είπε. "Εάν πάρα πολλοί άνθρωποι από τρίτες χώρες εισέλθουν στην Ευρώπη, τα προβλήματα με την αδυναμία ένταξής τους θα είναι πολύ μεγάλα και πολύ μαζικά".

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Γνωστός μου πήγε στο Λονδίνο πέρσι, ένα σας λέω. 6 στους 10 που έβλεπε στους δρόμους δεν ήταν Βρετανοί, δεν ήταν Ευρωπαίοι, δεν ήταν Αμερικανοί/Καναδοι μετανάστες. Ήταν μουσουλμάνοι μετανάστες οι οποίοι πολλές φορές δεν μίλαγαν καν Αγγλικά. Έφυγε με άσχημες εντυπώσεις γενικά καθώς δεν ένιωθε ασφαλείς, συν ότι τα stabbing attacks χτυπάνε κόκκινο σε όλη την χώρα. Παρόμοιες εντυπώσεις είχα εγώ όταν πήγα στο Παρίσι πριν μερικά χρόνια, γεμάτο ghetto και μέσα στην βρωμια ήταν.

Χθες στο Λονδίνο

Οι δυτικές πρωτευουσες επιστρέφουν πισω στις καταβολές που ειχαν επι Βυζαντίου. Λασποχωρια με βρωμια και εγκληματικότητα.

Δυστυχώς το Κουλιστάν ακολουθεί, αντι να ηγείται σε κατι πιο λαμπρό και ένδοξο οπως τότε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Οι δυτικές πρωτευουσες επιστρέφουν πισω στις καταβολές που ειχαν επι Βυζαντίου. Λασποχωρια με βρωμια και εγκληματικότητα.

Δυστυχώς το Κουλιστάν ακολουθεί, αντι να ηγείται σε κατι πιο λαμπρό και ένδοξο οπως τότε.

Υπάρχουν χώρες που έχουν αυστηρό σύστημα μετανάστευσης και δεν δίνουν Visa σε εν δυνάμει εγκληματίες. Τέτοιες χώρες είναι η Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Σιγκαπούρη. Εντελώς τυχαία αυτές οι χώρες είναι οι πιο ασφαλείς στον πλανήτη ενώ σε επίπεδο καθαριότητας ντρέπεσαι να πατήσεις.🇯🇵🇰🇷🇸🇬

American Economist

Επιφανές μέλος

Οι Αυστραλοί πολίτες στους δρόμους ενάντια στην Παλαιστίνη και το Ισλάμ.💪💪

American Economist

Επιφανές μέλος

Sweden used to have the lowest crime rate in Europe. But since the migration crisis took place the entire country turned into an endless no go zone, with highest gang violence and sexual assaults crimes in Europe. Sweden is a cautionary tale that every government should take into account.

Ένα νέο video που εξηγεί την κατάσταση στην χώρα, πραγματικά κρίμα καθώς πριν μερικά χρόνια ήταν η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για να ζήσεις μαζί με την Ελβετία.😕😕

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Για ανθρωπιστική μέθοδο καταπολέμησης του φαινομένου της μετανάστευσης προτείνω να κατασκευάσουμε ειδικά κανόνια που ρίχνουνε κομμάτια μπέικον να πάνε οι μωαμεθανοί στο jahannam πρωτού καταλήξουμε ως τελευταίο μέσο στο χαλκό και στον μπρούτζο.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Για ανθρωπιστική μέθοδο καταπολέμησης του φαινομένου της μετανάστευσης προτείνω να κατασκευάσουμε ειδικά κανόνια που ρίχνουνε κομμάτια μπέικον να πάνε οι μωαμεθανοί στο jahannam πρωτού καταλήξουμε ως τελευταίο μέσο στο χαλκό και στον μπρούτζο.
Είπαμε, αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος (απλώς αντί για Χριστοδουλοπούλου βάζεις Σακελλαροπούλου ή Βούλτεψη.)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια