Μετρό Θεσσαλονίκης

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.
ΕγΩ θα πάρω τα 30 αργύρια ! !

1731859864189.png

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.084 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.438 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.038 μηνύματα.
Πάντως είναι απίστευτο πως αντικειμενικά, διάφοροι τυχαίοι του διαδικτύου έχουν κάνει τρομερά όμορφα λογότυπα για το μετρό (αυτά που περιέχουν και τον λευκό Πύργο είναι τα αγαπημένα μου) και οι υπεύθυνοι επαγγελματίες που πληρώθηκαν για αυτό έκαναν ένα τόσο άχαρο και ακαλαίσθητο λογότυπο. Το σημαιοστόλιζαν κιόλας με λόγια οι κυβερνητικοί παράγοντες πως συνδέει το Βυζάντιο και την ευρύτερη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Που σκατά είδαν το Βυζάντιο και τον τοπικό πολιτισμό σε αυτό το ακαλαίσθητο "μ" είναι πραγματικά άξιο απορίας. Έχω καθίσει και δέκα λεπτά να το κοιτάω προσπαθώντας ως ιστορικός να το κατανοήσω βαθύτερα το νόημα του τι ήθελε να πει ο καλλιτέχνης.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.586 μηνύματα.
H πατάτα που έγινε είναι ότι δεν κατοχυρώθηκε ένα λογότυπο για όλα τα μετρό της χώρας όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Στη Γερμανία ή στην Αυστρία έχουν το ίδιο γράμμα U με το χρώμμα μπλε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.
To logo εμένα μου αρέσει αρκετά του μετρό

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.
30.000 ευρω για ενα μ....μαλακα μας δουλευουν..
ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ενω ηδη υπηρχε διαγωνισμος.
Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ....

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.084 μηνύματα.
Εμένα δεν μου ταιριάζει καν για λογότυπο μετρό.
Νομίζουν ότι εφεύραν τον τροχό επειδή το μ είναι ελληνικό σε ένα σκέτο κυκλάκι, ενώ η ιδέα υπάρχει εδώ και δεκαετίες στο λογότυπο του γνωστού μtorrent.
logomtorrentimages.jpg

Συνεπώς ούτε πρωτότυπο είναι ούτε εμπνευσμένο.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.209 μηνύματα.
Πάντως είναι απίστευτο πως αντικειμενικά, διάφοροι τυχαίοι του διαδικτύου έχουν κάνει τρομερά όμορφα λογότυπα για το μετρό (αυτά που περιέχουν και τον λευκό Πύργο είναι τα αγαπημένα μου) και οι υπεύθυνοι επαγγελματίες που πληρώθηκαν για αυτό έκαναν ένα τόσο άχαρο και ακαλαίσθητο λογότυπο. Το σημαιοστόλιζαν κιόλας με λόγια οι κυβερνητικοί παράγοντες πως συνδέει το Βυζάντιο και την ευρύτερη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Που σκατά είδαν το Βυζάντιο και τον τοπικό πολιτισμό σε αυτό το ακαλαίσθητο "μ" είναι πραγματικά άξιο απορίας. Έχω καθίσει και δέκα λεπτά να το κοιτάω προσπαθώντας ως ιστορικός να το κατανοήσω βαθύτερα το νόημα του τι ήθελε να πει ο καλλιτέχνης.
Επειδη και καλά οι αρχαιοι έγραφαν μονο με κεφαλαία και ουσιαστικά η γραφή των μικρών ήρθε επι Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Φαιδρότητες θα πω εγω.

Εντωμεταξυ άλλοι λένε οτι 30.000 ήταν το ποσο γιατι αυτο ειναι που δικαιούται μαξιμουμ να δωσει ως απευθείας ανάθεση, ενω παραπάνω πάει για διαγωνισμό, ενω αλλοι μιλάνε για 24 χιλιάρικα. Δεν ξέρω να απαντησω σε αυτό.

Πάντως και σε ΙΚΕ με προχειρη ονομασία πήγαν και της πλάκας δουλειά είναι, του 10λέπτου για όσους έχουμε ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά με λογότυπα.

Δε λεω, καλό το μίνιμαλ αλλά όχι και 30 χιλιάρικα.

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.307 μηνύματα.
Για να είμαστε ειλικρινείς, οκέι ωραία αυτά με τον λευκό πύργο και αυτοί είπαν ο,τι παπάτζα βρήκαν για να το δικαιολογήσουν, όμως ένα τέτοιο σήμα καλό είναι να είναι όσο πιο μινιμαλ και ευδιάκριτο από όλους γίνεται. Να μη χάνεται μέσα στην τόση πληροφορία. Και της Αθήνας ένα Μ είναι στην κυριολεξία με τρεις γραμμές.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.
Τα ατυχήματα του μετρό θεσσαλονίκησ

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.
Τα ατυχήματα του μετρό θεσσαλονίκησ

Να ηταν μονο τα προβληματα στο μετρο θεσσαλονικης καλα θα ηταν.
ΟΛΑ ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.558 μηνύματα.
Έχω καθίσει και δέκα λεπτά να το κοιτάω προσπαθώντας ως ιστορικός να το κατανοήσω βαθύτερα το νόημα του τι ήθελε να πει ο καλλιτέχνης.
Έλα, το βρήκα το νόημα του καλλιτέχνη. Το «μ» συμβολίζει τις άπειρες μίζες που δόθηκαν στα:
1731868988344.png

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.074 μηνύματα.

Δε λέει βεβαια και κάτι αυτό, τα metadata εύκολα τροποποιουνται

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.438 μηνύματα.
Για να είμαστε ειλικρινείς, οκέι ωραία αυτά με τον λευκό πύργο και αυτοί είπαν ο,τι παπάτζα βρήκαν για να το δικαιολογήσουν, όμως ένα τέτοιο σήμα καλό είναι να είναι όσο πιο μινιμαλ και ευδιάκριτο από όλους γίνεται. Να μη χάνεται μέσα στην τόση πληροφορία. Και της Αθήνας ένα Μ είναι στην κυριολεξία με τρεις γραμμές.

Άκου εκεί μινιμάλ και ευδιάκριτο απο όλους...
Τα μετξαξωτά βρακιά είναι για μεταξωτούς κώλους Μεμεμ :beee:.
@giannhs2001 τι λες ; Ικανοποιεί το ιστορικό σου πνεύμα ;

1731873877616.png

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Για πατρινό καρναβάλι είναι το δεύτερο
Αγαπητέ Ακίκο ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση σου.
Ανταποκρινόμενος σε αυτή, σου παρουσιάζω ένα λογότυπο που θεωρώ οτι είναι αρκετά μινιμάλ και ταυτόχρονα εκπροσωπεί το ιστορικό βάθος της Θεσσαλονίκης :

1731882083723.png

Ίσως εκ πρώτης όψεως θεωρήσεις πως είναι απλά μια άσπρη κουκίδα, αλλά δεν ισχύει. Όπως και το "μ" στο αρχικό σχέδιο δεν είναι απλά ένα "μ". Το σχέδιο μου είναι μινιμάλ διότι συμβολίζει το φως στο τέλος του τούνελ, οπότε όλοι θα μπορούν να καταλάβουν εύκολα και γρήγορα πως αφορά το μετρό. Επίσης θυμίζει πολλά πράγματα όπως τον λευκό πύργο, ή ακόμα και το φως του ήλιου. Όλα χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης, ειδικά το τελευταίο. Και επειδή είμαι και πολύ large, τους επιτρέπω την χρήση του και στο καρναβάλι της Πάτρας εαν θέλουν, μόνο για 5000€.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια