Το ξέρω.Λένω μου, είναι η τυπική ανέχεια. Σε τέτοιο οικογενειακό περιβάλλον είναι λογικό πολλά πράγματα να μην τα καταλαβαίνουμε εμείς που δεν ζούμε σε τέτοια σπίτια. Μόνο λύπη. Κάποιοι λένε ότι ο συγκεκριμένος πάσχει από αυτισμό επειδή δεν καταλαβαίνει τι λέει ή τι κάνει ακόμη και τώρα μετά το έγκλημα.
Έχει διαπράξει έγκλημα και «ρώτησε αν τελειώνει η κατάθεση επειδή πεινάει». Δεν το λες και τόσο φυσιολογικό.![]()
Συμφωνώ ότι είναι δύσκολη η ανέχεια.
Το να σκύψει όμως μια μάνα πάνω από το παιδί της και να του μάθει πέντε βασικές αξίες για να πορευτεί στην ζωή του, είναι μάλλον πηγαία ανάγκη της και δεν απαιτούνται χρήματα για να το κάνει.
Ασφαλώς δεν είναι φυσιολογικό να έχει σκοτώσει την μάνα του και να τον απασχολεί η πείνα.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.161 μηνύματα.

Τώρα μιλας σωστά-τα 2 πρωτα απο μόνα τους δεν στέκουν και πολύΠολλά παιδιά που ο πατέρας τους ήταν απών, έγιναν ολοκληρωμένες προσωπικότητες επειδή είχαν μια μάνα και έναν συγγενικό κύκλο που ήταν σε θέση να τα καθοδηγήσουν σωστά.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.594 μηνύματα.

Ελένη, αυτό που πάσχει από όλες τις πλευρές είναι η σχετικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε ειδεχθή εγκλήματα όπως η μητροκτονία (άντε, σε λίγο βρε μας εύχομαι να δικαιολογούμε και τους παιδοκτόνους).Απ΄όσα διάβασα τουλάχιστον:
- Παιδί διαζευγμένων γονέων.
- Ο πατέρας μάλλον αδιάφορος.
- Η μητέρα εργαζόταν, έπαιρνε 800 ευρώ τον μήνα και έμεναν στο ενοίκιο.
-΄Εβρισκαν δουλειές στο παιδί και μετά από λίγο είτε τον απέλυαν είτε έφευγε μόνος του.
- Απαιτούσε από την μητέρα του χρήματα για διασκεδάσεις, καφέδες, τσιγάρα κτλ.
- Η μητέρα του τον κατηγορούσε για ανευθυνότητα και ασυναισθησία.
- Το παιδί πίστευε ότι η μητέρα του το μισούσε.
- Μετά από 15 ώρες "ξεφορτώθηκε" το πτώμα αφού πριν είχε απειλήσει τον ξάδελφό του για να τον βοηθήσει.
- Ρώτησε τους αστυνομικούς πότε θα τελειώσει η κατάθεση επειδή ήταν νηστικός και πεινούσε.
Αυτή η ιστορία πάσχει απ΄όλες τις πλευρές.
Τόσες και τόσες οικογένειες μεγαλώνουν και μεγάλωναν (ειδικά παλιά) σε χάλια συνθήκες. Τίποτα δε δικαιολογεί τη μητροκτονία, εκτός πια κι έκανε πράγματα του στιλ -όπως έκαναν κάτι άλλες "μάνες"- να τον βγάζει στο κλαρί ή αν έχει αυτός το ακαταλόγιστο.
Το να χάνει μια κοινωνία τον συλλογικό της μηχανισμό (γιατί τέτοιος είναι) να στήνει λαϊκό δικαστήριο σε έναν μητροκτόνο και να βλέπει αυτά τα πράγματα με έως και συμπάθεια, δείχνει σημάδια όχι απλώς παρακμής, αλλά το ότι το τέλος της είναι πολύ κοντά πια.

Προσωπικά με καμία συμπάθεια δεν τα βλέπω αυτά.Ελένη, αυτό που πάσχει από όλες τις πλευρές είναι η σχετικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε ειδεχθή εγκλήματα όπως η μητροκτονία (άντε, σε λίγο βρε μας εύχομαι να δικαιολογούμε και τους παιδοκτόνους).
Τόσες και τόσες οικογένειες μεγαλώνουν και μεγάλωναν (ειδικά παλιά) σε χάλια συνθήκες. Τίποτα δε δικαιολογεί τη μητροκτονία, εκτός πια κι έκανε πράγματα του στιλ -όπως έκαναν κάτι άλλες "μάνες"- να τον βγάζει στο κλαρί ή αν έχει αυτός το ακαταλόγιστο.
Το να χάνει μια κοινωνία τον συλλογικό της μηχανισμό (γιατί τέτοιος είναι) να στήνει λαϊκό δικαστήριο σε έναν μητροκτόνο και να βλέπει αυτά τα πράγματα με έως και συμπάθεια, δείχνει σημάδια όχι απλώς παρακμής, αλλά το ότι το τέλος της είναι πολύ κοντά πια.
Και σ΄αυτές τις ιστορίες δεν ξέρω πότε το θύμα είναι θύτης και πότε ο θύτης είναι θύμα.
Το κουβάρι είναι μπλεγμένο και η άκρη δεν βρίσκεται.
Δεν ξέρω...
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.007 μηνύματα.

21 χρονών κακομαθημένο μουλάρι που ούτε σπούδαζε ούτε δούλευε, ενώ έβλεπε τη μάνα του να παιδεύεται για 800 ψωροευρώ.
Τι να πω....
Τι να πω....

Μπορεί να προσπαθεί να πάρει απαλλαγή λόγω ψυχιατρικού θέματος. Πολλά παίζουν.Ασφαλώς δεν είναι φυσιολογικό να έχει σκοτώσει την μάνα του και να τον απασχολεί η πείνα.
Azur
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.185 μηνύματα.

Νομίζω πως σπάνια σκοτώνει κάποιος ψυχικά άρρωστος. Κρίμα πάντως που επικρατεί η προκατάληψη από πολύ κόσμο.Μπορεί να προσπαθεί να πάρει απαλλαγή λόγω ψυχιατρικού θέματος. Πολλά παίζουν.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.007 μηνύματα.

Όταν λέμε για ψυχικά άρρωστους δεν μιλάμε για μια αγχώδη διαταραχή ή για μια κατάθλιψη. Μιλάμε κυρίως για άτομα με σχιζοφρένεια, που τους είναι αδύνατον να νιώσουν ενσυναίσθηση για κάτι.Νομίζω πως σπάνια σκοτώνει κάποιος ψυχικά άρρωστος. Κρίμα πάντως που επικρατεί η προκατάληψη από πολύ κόσμο.
Και νομίζω ότι πάρα πολλοί, ειδικά από τους serial killers, ανήκαν σε αυτή την κατηγορία.

Νομίζω ότι δεν εννοούσε αυτό.Νομίζω πως σπάνια σκοτώνει κάποιος ψυχικά άρρωστος. Κρίμα πάντως που επικρατεί η προκατάληψη από πολύ κόσμο.
Εννοούσε ότι κάποιος που δεν είναι ψυχικά άρρωστος, προφασίζεται ότι είναι και προσπαθεί να πείσει τους άλλους γι΄αυτό προκειμένου να μειώσει την ποινή του.
Azur
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.185 μηνύματα.

Ούτε και για τη σχιζοφρένεια δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει αυτό που λες.Όταν λέμε για ψυχικά άρρωστους δεν μιλάμε για μια αγχώδη διαταραχή ή για μια κατάθλιψη. Μιλάμε κυρίως για άτομα με σχιζοφρένεια, που τους είναι αδύνατον να νιώσουν ενσυναίσθηση για κάτι.
Και νομίζω ότι πάρα πολλοί, ειδικά από τους serial killers, ανήκαν σε αυτή την κατηγορία.
Αυτό κατάλαβα κι εγώ. Δεν κατηγορώ τη Χιμέλα. Το σχόλιό μου είναι γενικό.Νομίζω ότι δεν εννοούσε αυτό.
Εννοούσε ότι κάποιος που δεν είναι ψυχικά άρρωστος, προφασίζεται ότι είναι και προσπαθεί να πείσει τους άλλους γι΄αυτό προκειμένου να μειώσει την ποινή του.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.464 μηνύματα.

οι serial killers είχαν κατα κανόνα, η συντριπτική πλειοψηφία, εξαιρετικά προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον.ειδικά από τους serial killers, ανήκαν σε αυτή την κατηγορία.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος

Καλά αυτό εξυπακούεται. Όπως πχ ο Μπάντι που κάπου έβλεπα πρόσφατα ένα βίντεο για αυτόν, έπασχε από ASPD και τα παιδικά του χρόνια ήταν άθλια.οι serial killers είχαν κατα κανόνα, η συντριπτική πλειοψηφία, εξαιρετικά προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον.
Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δε νομίζω ότι μιλάμε για ψυχασθενή. Άσχετα αν πάει να το ρίξει εκεί.

Το γεγονός οτι ως κοινωνία και ως πολιτεία δεν ψάχνουμε να βρούμε και τα αίτια ενός εγκλήματος παράλληλα με το να τιμωρήσουμε τον ένοχο είναι η αιτία που τέτοια εγκλήματα θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο αφού δεν γίνονται καν από την ίδια πηγή. Ο δικαστής θα δικάσει, ο ψυχολόγος θα ψυχολογήσει, ο κοινωνιολόγος θα ψάξει τα αίτια. Μπορούν να γίνουν όλα μαζί και να μας διδάξουν ένα μάθημα αντί να μας κατηγορούν οτι ξεπλένουμε δολοφόνους. Όταν πέφτει ένα αεροπλάνο, δεν τιμωρούν απλά τον μηχανικό ή τον κατασκευαστή, προσπαθούν να δουν τί έφταιξε και πώς μπορεί να διορθωθεί. Δεν ξέρω γιατί σε κάποιους είναι τόσο ακατανόητο.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.622 μηνύματα.

Το γεγονός οτι ως κοινωνία και ως πολιτεία δεν ψάχνουμε να βρούμε και τα αίτια ενός εγκλήματος παράλληλα με το να τιμωρήσουμε τον ένοχο είναι η αιτία που τέτοια εγκλήματα θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο αφού δεν γίνονται καν από την ίδια πηγή. Ο δικαστής θα δικάσει, ο ψυχολόγος θα ψυχολογήσει, ο κοινωνιολόγος θα ψάξει τα αίτια. Μπορούν να γίνουν όλα μαζί και να μας διδάξουν ένα μάθημα αντί να μας κατηγορούν οτι ξεπλένουμε δολοφόνους. Όταν πέφτει ένα αεροπλάνο, δεν τιμωρούν απλά τον μηχανικό ή τον κατασκευαστή, προσπαθούν να δουν τί έφταιξε και πώς μπορεί να διορθωθεί. Δεν ξέρω γιατί σε κάποιους είναι τόσο ακατανόητο.
Τα αίτια του εγκλήματος είναι ότι κάποιοι άνθρωποι είναι κακοί. Κακία... You know ; δεν έχουν ενσυναίσθηση... Δεν τους ενδιαφέρει για τους άλλους θεωρουν τον εαυτό τους υπεράνω και το κέντρο αναφοράς.
Τα ερπετά η τα δηλητηριώδη φίδια θα αλλάξουν ποτε ; οχι.
Αρκεί να μην τα πλησιαζεις και να μην έχεις μαζί τους επαφές η συναναστροφές.
Στη προκειμενη ήταν αδυνατο καθότι τον είχε γιο αυτόν τον κακό άνθρωπο.
Όλα τα κακά της μοίρας πανω του ήταν... Οι πληγες του Φαραώ.
Άσχημος
Χοντρός
Ανίκανος
Τεμπέλης
Κομπλεξικός
Και κακός άνθρωπος. Το κυριότερο. Αδίστακτος.
Και επειδή θίξατε πριν τα περι εμφάνισης... Ναι όλα μετράνε σε κάποιους ανθρώπους ακόμη και αυτό να νιώθουν άσχημοι και απωθητικοι.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.464 μηνύματα.

ίσως αν η μάνα του δεν του μίλαγε έτσι να ήταν ζωντανή τώραΌλα τα κακά της μοίρας πανω του ήταν... Οι πληγες του Φαραώ.
Άσχημος
Χοντρός
Ανίκανος
Τεμπέλης
Κομπλεξικός
Και κακός άνθρωπος. Το κυριότερο. Αδίστακτος.
glayki
Διακεκριμένο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.533 μηνύματα.

Ελα άστο αυτό.. Ένα σωρό χοντροί και μη εμφανισιμοι άνθρωποι είναι ψυχούλες . Ο σωματότυπος γενικά δεν προδίδει την κακία , ούτε το αν κάποιος εκ γενετής είναι μη προικισμένος με καλά γονίδια ως προς το εμφανισιακο.Άσχημος
Χοντρός
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.994 μηνύματα.

Πώς μπορείς να διώξεις το παιδί σου;Το μεγαλυτερο σφάλμα ήταν που τον είχε να κοπριζει μέσα στο σπίτι και να τς ζητάει λεφτά...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.622 μηνύματα.

Ελα άστο αυτό.. Ένα σωρό χοντροί και μη εμφανισιμοι άνθρωποι είναι ψυχούλες . Ο σωματότυπος γενικά δεν προδίδει την κακία , ούτε το αν κάποιος εκ γενετής είναι μη προικισμένος με καλά γονίδια ως προς το εμφανισιακο.
Άσχημος στη ψυχή και χοντροκομενος στους τρόπους.
Αλλά και στο σωμα ναι είχε παρατησει τον εαυτό του κ έτρωγε κάθε μέρα πιτσες. Σημάδια επίσης διαταραχής.
Ο συγκεκριμένος δεν έφτιαχνε με τίποτα ότι κ αν του έλεγε η μάνα του.
Αλλά και το πάχος ναι ασχήμια είναι μη κοιτάς που οι χοντροί λένε Ααααα έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω... Δεν είναι νορμαλ να είσαι χοντρός.
Μόνο στον ιδιοκτήτη της πιτσραριας η του γυραδικου θα αρεσεις π θα είσαι κάθε μέρα εκεί

Είδαμε και τους ομορφονιούς τον Μπάμπη και τον Δάνο.
Ξέρω ότι οι αστυνομικοί αρέσκονται στο να κοροϊδεύουν αυτούς που συλλαμβάνουν. Σιχαμεροί είναι όταν το κάνουν αυτό. Δεν είναι δικαστής να κρίνει, δουλειά σου είναι να τον συλλάβεις και να τον ανακρινεις για το έγκλημα κι όχι για άσχετα πράγματα.
Ξέρω ότι οι αστυνομικοί αρέσκονται στο να κοροϊδεύουν αυτούς που συλλαμβάνουν. Σιχαμεροί είναι όταν το κάνουν αυτό. Δεν είναι δικαστής να κρίνει, δουλειά σου είναι να τον συλλάβεις και να τον ανακρινεις για το έγκλημα κι όχι για άσχετα πράγματα.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Είδαμε και τους ομορφονιούς τον Μπάμπη και τον Δάνο.
Συμφωνώ χιμελα να υποβάλεις αναφορά στο Υπουργείο αμα αντιληφθείς κάτι τέτοιο.
Ο συγκεκριμένος αξίζει σεβασμό και διακριτικότητα έχει δικαιώματα ο άνθρωπος.
Σε εισαγωγικά το άνθρωπος.
Επίσης αν ημουν αστυνομικός θα έπαιρνα αναρρωτικη αμα ήταν αυτός στο τμήμα γιατί δεν μπορώ να είμαι στο ίδιο δωμάτιο με σκουπίδια συγγνώμη... Δεν αντέχω τη μπόχα τους.
Και τέλος δείξτε λίγο σεβασμό στην άτυχη γυναίκα... Αν είναι δυνατόν να υπονοουμε ότι εάν ήταν διαφορετική θα της έκανε τη χάρη να ζήσει... Και να ξεπλένουμε έτσι έμμεσα τον δολοφόνο.
Ξέρω δεν θα σ'αρέσει το σχόλιο αλλά δικαίωμα μ στη τελική.
Καλη συνέχεια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 59 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- taketrance
- touvlo
- A350
- charmander
- Scandal
- Joji
- johnsala
- Paragontas7000
- GeorgePap2003
- Memetchi
- Jack of Spades
- AggelikiGr
- fockos
- Ilma
- Dr. Gl. Luminous
- giannhs2001
- DieM
- American Economist
- fmarulezkd
- Reader
- Εριφύλη
- Wonderkid
- DimitraA.
- Athens2002
- Entropy24
- Advocatus diaboli
- Kate1914
- bibliofagos
- rafaela11
- ROM32
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.