chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.066 μηνύματα.

04-11-24

18:36
Η ασπιρίνη δεν είναι επικίνδυνη και θέλει πρώτα να στην εγκρίνει γιατρος; Θέλω να πω δεν είναι να την παίρνουμε απο μόνοι μας όπως το depon και το algofrenκαι μια ασπιρινη καθημερινα
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.

04-11-24

18:41
Ευχαριστούμε το Γιαννάκη, για τις εξετασεις και τα φάρμακα.Η ασπιρίνη δεν είναι επικίνδυνη και θέλει πρώτα να στην εγκρίνει γιατρος; Θέλω να πω δεν είναι να την παίρνουμε απο μόνοι μας όπως το depon και το algofren
Γνώμη μου: Όσον αφορά τα φάρμακα, ακόμη και τα πιο απλά, θα τα πάρω μόνο αν είμαι βέβαιη, πως είναι απαραίτητα. Πχ ένα παυσίπονο, σε περίπτωση που εξερευνάς έναν πόνο, απλά σε ξεγελά. Όταν πλέον ξέρεις, τι έχεις και δε θες να πονάς, το παίρνεις.
Για την ασπιρίνη, ξέρω πως υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να είναι και επικίνδυνη, πχ δυσκολεύει την πήξη του αίματος, αν έχεις κάποια αιμορραγία. Αν βέβαια είσαι νέος, υγιής και έχεις απλά έναν πόνο γνωστής αιτιολογίας, τότε εντάξει.
Αυτά ξέρω εγώ
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.

04-11-24

18:46
η ασπιρίνη ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίρνει κάποιος αν δεν το πει ο γιατρός
άμα πονάς πάρε παρακεταμόλη ή αντιφλεγμονώδες ανάλογα σε τι πονάς
Τέλεια και παύλα
Επίσης οριακά απαγορευτικό για γυναίκες με περίοδο επηρεάζει στο αίμα
όχι παιδιά, όχι στην ασπιρίνη
άμα πονάς πάρε παρακεταμόλη ή αντιφλεγμονώδες ανάλογα σε τι πονάς
Τέλεια και παύλα
Επίσης οριακά απαγορευτικό για γυναίκες με περίοδο επηρεάζει στο αίμα
όχι παιδιά, όχι στην ασπιρίνη
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Πολύ σωστάΗ ασπιρίνη δεν είναι επικίνδυνη και θέλει πρώτα να στην εγκρίνει γιατρος; Θέλω να πω δεν είναι να την παίρνουμε απο μόνοι μας όπως το depon και το algofren
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.110 μηνύματα.

04-11-24

18:48
Η ασπιρινη ΕΙΝΑΙ επικινδυνη πολυ περισσοτερο απο ντεπον..οταν υπαρχει προβλημα με το στομαχι (Πολυ σκληρη για το στομαχι και μπορει να κανει γαστροραγιες) οταν εχεις προβλημα πηκτικοτητας και εισαι επιρρεπης στις αιμοραγιες,απαγορευεται με την γριπη και την ανεμοβλογια η ασπιρινη διοτι μπορει να κανει εγκεφαλιτιδα ,απαγορευεται πριν απο εξαγωγη δοντιου ή αλλη εγχειρηση γιατι μπορει να προκληθει αιμοραγια και αλλα καλουδια.
Οποτε μην παιρνετε τις ασπιρινες σαν τα ντεπον.
https://www.ygeiamou.gr/επιστημονικές-εξελίξεις/24788/pote-i-aspirini-bori-na-ine-epikindini/
www.in.gr
Οποτε μην παιρνετε τις ασπιρινες σαν τα ντεπον.
https://www.ygeiamou.gr/επιστημονικές-εξελίξεις/24788/pote-i-aspirini-bori-na-ine-epikindini/

Ανατρεπτικές μελέτες για την ασπιρίνη – Τι αλλάζει στη χορήγησή της για άτομα υψηλού κινδύνου | in.gr
Γιατί δεν πρέπει να την λαμβάνουν καθημερινά, αλλά με φειδώ.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.

04-11-24

18:49
και τα αντιφλεγμονώδη είναι επικίνδυνααντιφλεγμονώδες αν
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.

04-11-24

18:50
Όχι, αν δεν περάσεις τη δοσολογία δεν είναικαι τα αντιφλεγμονώδη είναι επικίνδυνα
Δεν κάνει αν έχεις προβλήματα με στομάχι έντερο κτλ κτλ
αλλά για έναν άνθρωπο χωρις κάποια σοβαρή νόσο που πχ έχει πυρετό και πάρει algofren δεν θα πάθει τίποτα
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.066 μηνύματα.

04-11-24

18:51
επισης μιας που το λεμε, η παρακεταμόλη ΔΕΝ κάνει οταν εχουμε πονοκοιλο, επειδη μπορεί να είναι σκωληκοειδίτιδα και να καμουφλάρει τον πόνο και να μην μας υποψιάσει
μας το εχει πει παιδίατρος στο πανεπιστημιακό στη Λάρισα
μας το εχει πει παιδίατρος στο πανεπιστημιακό στη Λάρισα
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.110 μηνύματα.

04-11-24

18:54
Εγω επειδη πασχω απο το γυμνασιο με ημικρανιες,πονοκεφαλους..τωρα ΚΑΙ αυχενικο...επαιρνα και παιρνω παρακεταμιολη.Κια αρκετα..αλλα μεσα στην δοσολογια μου.Οι εξετασεις μου σε ολα ειναι ,φτου να φτυσω..τελειες.Συκωτια,νεφρα κλπ.
Σε πολυ βαρυ πονοκεφαλο παιρνω πανιγκραν η αλγκον..που ειναι το ιδιο βασικα που ειναι μισο παρακεταμολη+ μισο ακετυλοσακιλικο οξυ(ασπιρινη δηλαδη) + καφεινη...αλλα ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΛΟΣΕΚ για το στομαχι και μετα απο 3/4 θα παρω το πανιγκραν ή αλγκον.Αλλα αυτο λιγοτερες φορες απο την σκετη παρακεταμολη.
Αλλα ποτε αλγκον ή πανικραν που ΕΧΟΥΝ και ''ασπιρινη'' σε ιωσεις ή σε πριν απο εγχειρηση και παντα με προφυλαξη πρωτα για το στομαχι.
Σε πολυ βαρυ πονοκεφαλο παιρνω πανιγκραν η αλγκον..που ειναι το ιδιο βασικα που ειναι μισο παρακεταμολη+ μισο ακετυλοσακιλικο οξυ(ασπιρινη δηλαδη) + καφεινη...αλλα ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΛΟΣΕΚ για το στομαχι και μετα απο 3/4 θα παρω το πανιγκραν ή αλγκον.Αλλα αυτο λιγοτερες φορες απο την σκετη παρακεταμολη.
Αλλα ποτε αλγκον ή πανικραν που ΕΧΟΥΝ και ''ασπιρινη'' σε ιωσεις ή σε πριν απο εγχειρηση και παντα με προφυλαξη πρωτα για το στομαχι.
chester20080
Επιφανές μέλος

04-11-24

19:09
πω ρε συ πολλή ταλαιπωρια οι πονοκεφαλοι, κι εμενα με πιανουν τακτικα ισως απο αυχενικο δεν ξερω δεν εχω βγαλει ακρηΕγω επειδη πασχω απο το γυμνασιο με ημικρανιες,πονοκεφαλους..τωρα ΚΑΙ αυχενικο...επαιρνα και παιρνω παρακεταμιολη.Κια αρκετα..αλλα μεσα στην δοσολογια μου.Οι εξετασεις μου σε ολα ειναι ,φτου να φτυσω..τελειες.Συκωτια,νεφρα κλπ.
το χειροτερο ηταν που με ειχε πιασει επι μια βδομαδα συνεχομενα και επαιρνα καθε μερα εναλλαξ ντεπον και αλγκοφρεν + norgesic για να χαλαρωνουν οι μυες, κατοπιν οδηγια γιατρου βεβαια
στη βδομαδα πηγα και για αξονικη εγκεφαλου στο νοσοκομειο αλλα δεν εδειξε τιποτα κακο
περασε τοτε στις 8 μερες (με καθημερινα εναλλαξ ντεπον, αλγκοφρεν και norgesic), πολυ περιεργο
rafaela11
Περιβόητο μέλος

04-11-24

19:15
Μπορεί να είναι από χρόνια ψηξη που σε κάνει αυχενικόπω ρε συ πολλή ταλαιπωρια οι πονοκεφαλοι, κι εμενα με πιανουν τακτικα ισως απο αυχενικο δεν ξερω δεν εχω βγαλει ακρη
το χειροτερο ηταν που με ειχε πιασει επι μια βδομαδα συνεχομενα και επαιρνα καθε μερα εναλλαξ ντεπον και αλγκοφρεν + norgesic για να χαλαρωνουν οι μυες, κατοπιν οδηγια γιατρου βεβαια
στη βδομαδα πηγα και για αξονικη εγκεφαλου στο νοσοκομειο αλλα δεν εδειξε τιποτα κακο
περασε τοτε στις 8 μερες (με καθημερινα εναλλαξ ντεπον, αλγκοφρεν και norgesic), πολυ περιεργο
εγώ αυτό έχω και παίρνω αυτό που είπες, algofren norgesic
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

04-11-24

19:29
Ειναι καθαρα κληρονομικο παντως.Συν μπορει αυχενικο κλπ.Το παραξενο ειναι οταν ΠΟΤΕ δεν ειχες πονοκεφαλους και ξαφνικα σε τρελλαινουν.Μην αγχωνεστε οταν ειναι συνηθες για εσας.Καποιοι εχουν πονοκεφαλους συχνα και ισχυρους...ενω καποιοι αλλοι δεν ξερουν τι ειναι πονοκεφαλος.Σε αυτους εγω λεω...ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΤΙΜΗ ΚΕΝΩΝΙΑ!!!!!!! 

Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.036 μηνύματα.

04-11-24

19:40
Όχι τόσο. Αν και χρειαζεται προσοχή, οι καθηγητές μας έχουν πει ότι μπορείς να την πάρεις σχεδόν καθημερινά, μια μικρή ποσοτητα για να αποφύγεις καρδιοπάθειες και επίσης σε περίπτωση που πάθεις καρδιακή ανακοπή, έχω πει στους δικούς μου να έχουν πάντα δίπλα από το κρεβάτι τους ασπιρίνη και να την μασήσουνη ασπιρίνη ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ
rafaela11
Περιβόητο μέλος

04-11-24

19:42
Βρε ναι, άλλο αν στο συστήσει γιατρός για συγκεκριμένους λόγουςΌχι τόσο. Αν και χρειαζεται προσοχή, οι καθηγητές μας έχουν πει ότι μπορείς να την πάρεις σχεδόν καθημερινά, μια μικρή ποσοτητα για να αποφύγεις καρδιοπάθειες και επίσης σε περίπτωση που πάθεις καρδιακή ανακοπή, έχω πει στους δικούς μου να έχουν πάντα δίπλα από το κρεβάτι τους ασπιρίνη και να την μασήσουν
αλλά το να πάρεις ασπιρίνη πχ γιατί πονάς μονος, όχι ρε παιδιά
Οριακά το πρώτο πράγμα που έμαθα στη σχολή
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.036 μηνύματα.

04-11-24

19:43
Εννοείται όχι σε πόνο, δεν είναι αναλγητικό ούτε αντιφλεγμονώδης ούτε για το πυρετόαλλά το να πάρεις ασπιρίνη πχ γιατί πονάς μονος, όχι ρε παιδιά
αλλά και τα αναλγητικά και τα NSAID χρειάζονται προσοχή, πάντα να κάνετε εξετάσεις για το συκώτι (AST-ALT (η LDH δεν δείχνει πολλά)
Μιας που μιλάμε για ιατρικές γνώσεις ας πω και τα δικά μου όσον αφορά την διατροφή και όσα έχω μάθει μέχρι στιγμής:
- Κρέας μια με δύο φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα να είναι η ίδια με την παλάμη και τα δάχτυλα για το ασπρό και μόνο με την παλάμη για το κόκκινο. Να πάρετε ψάρια αλλά προσοχή στα κόκκαλα (τώρα που κάνω κλινική στη γενική χειρουργική το 60% έρχεται λόγω κατανάλωσης ψαριού)
-Το άσπρο ψωμί δεν σου προσφέρει σχεδόν τίποτα
-Να πάρετε μέλι με σκούρο χρώμα. Αν κάποιος πίνει τσάι με μέλι να ξέρει ότι μετά το μέλι χάνει όλα τα θετικά του και είναι σαν την ζάχαρι
-Προσοχή στη σοκολάτα και το μαγνήσιο
-Η πρωτείνη δεν σου δίνει ενέργεια. Έχει ελάχιστη και αν καταναλώνεις αρκετή πρωτεινή τότε οι πιθανότητες για οστεοπάθεια αυξάνεται
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

04-11-24

20:03
Ξεπερασμενη ειναι αυτη η θεωρια λεμε.Δες την ερευνα που εβαλα.Όχι τόσο. Αν και χρειαζεται προσοχή, οι καθηγητές μας έχουν πει ότι μπορείς να την πάρεις σχεδόν καθημερινά, μια μικρή ποσοτητα για να αποφύγεις καρδιοπάθειες και επίσης σε περίπτωση που πάθεις καρδιακή ανακοπή, έχω πει στους δικούς μου να έχουν πάντα δίπλα από το κρεβάτι τους ασπιρίνη και να την μασήσουν
Ουριήλ
Διάσημο μέλος

04-11-24

20:09
Μόλις το είδα, γνωρίζω τις παρενέργειες αλλά αναφέρει κι αυτό που είπα. Σε περίπτωση καρδιοπάθειας ιδιαίτερα σε περίπτωση θρωμβοεμβολισμού η ασπιρίνη πρέπει να καταναλώνεται.Ξεπερασμενη ειναι αυτη η θεωρια λεμε.Δες την ερευνα που εβαλα.
Αν κάποιος καπνίζει, είναι παχύσαρκος κτλ κτλ το να παίρνει καθημερινά ασπιρίνη δεν θα το συνιστούσα αλλά τουλάχιστον κάθε 48 ώρες δεν θα έκανε κακό.
Θα ρωτήσω έναν κορυφαίο καθηγητή, αγγειοχειρούργο για την ασπιρίνη και την Παρασκευή αν είναι αυτός που θα χειρουργήσει και θα κάνει μάθημα, θα επανέλθω
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.021 μηνύματα.

04-11-24

21:13
Ακουσε καλη μουΔε σε αποπήρα ρε Γιάννη! Επειδή είπα, πως δεν μπορώ μόνη να πάω να πω, τι εξέταση θέλω; Έτσι γίνεται. Εφόσον δεν είμαι σε θέση να επεξεργαστώ τα αποτελέσματα. Εκτός αν θες να στα στείλω
Οταν ειπες για εντονο σπλαχνικο πονο , εσωτερικο ( μερικοι το λενε και κλωτσια) που δεν αλιώνεται με την πιεση του δακτυλου ο νους μου πηγε στο κακο... και οφειλω να σε προφυλαξω ... εδω δεν ειναι πλακιστα ειναι σοβαρο. Στηθανχη το λενε με επαπειλουμενο εφραγμα στεφανιαιων.
Η αμεση δραση αναγκης ειναι η περισσοτερη ρευστοποιηση του αιματος η οποια στο σπιτι επιτυγχανεται μονο με ασπιρινη...και οχι ντεπον ( αργοτερα δινουν πλαβιξ).... και νιτρωδη ( υπογλωσιο persodril για διαταση αγγειων αλλα δεν εχεις ουτε και πιεσομετρο) αν εχεις κανονικη πιεση που εχεις και οχι χαμηλη. Αλλα αυτο αστο για τον γιατρο.
Η πρωτη αμεση διαγνωση ειναι το ενζυνο τροπονινη... Οκ εμεις το κανουμε ευκολα το διαβαζει αμεσα ο μικροβιολογος και σου λεει οκ πηγαινε σε καρδιολογο ή τωρα στα επειγοντα αιμοδυναμικα. Αν δεν ειναι κανονικο τοτε μολις το βγαλει απο το μηχανημα σε παιρνει και τηλεφωνο.
Οκ εσεις δεν εχεται τετοιο συστημα...τι να κανω?
Η φυση ομως ειναι πολυ προειδοποιητικη και υπομονετικη και δινει πολυ χρονο αντιδρασης.
Εγω θα σου ελεγα να εκτιμισης τον εντονο πονο διαρκειας που εννιωσες αν μπορουσες να τον πιασεις ..αν οχι να πας σε καρδιολογο κατα προτιμιση επεμβατικο ο οποιος θα κανει τα πρεποντα και τροπονινη και θα αποφανθει ..οκ εισαι μια χαρα συνεχισε την ζωη σου.
Υποθετω οτι δεν εχεις ενοχληση αμφοτερα στις σιαγωνες
Eπαναλαμβανω αν ο πονος πιανοταν ειναι μαλλον στομαχι οισοφαγος οποτε σε πρωτη φαση σουπιτσες, ιβουπροφενη και αντιοξινα ομοπραζολη ( nexium, zourgazol) Ε τωρα αν δεν θες φαρμακα τι να κανω ? κινεζικη ιατρικη δεν ξερω ...πηγαινε σε γαστρεντερολογο να σου βαλει εκει σωληνα με καμερα και να σου πει.
Αυτα ξερω ...ο δασκαλος μου εσωσε ετσι 3 ανθρωπους που ειχαν πεσει σε ηλιθιους παθολογους και ενα τον εχασε (52) γιατι του εκανε η γυναικα του εξετασεις που ηταν νοσοκομα προισταμενη σε μεγαλο νοσοκομειο.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.

04-11-24

21:26
Μόλις το είδα, γνωρίζω τις παρενέργειες αλλά αναφέρει κι αυτό που είπα. Σε περίπτωση καρδιοπάθειας ιδιαίτερα σε περίπτωση θρωμβοεμβολισμού η ασπιρίνη πρέπει να καταναλώνεται.
Αν κάποιος καπνίζει, είναι παχύσαρκος κτλ κτλ το να παίρνει καθημερινά ασπιρίνη δεν θα το συνιστούσα αλλά τουλάχιστον κάθε 48 ώρες δεν θα έκανε κακό.
Θα ρωτήσω έναν κορυφαίο καθηγητή, αγγειοχειρούργο για την ασπιρίνη και την Παρασκευή αν είναι αυτός που θα χειρουργήσει και θα κάνει μάθημα, θα επανέλθω
Η ασπιρίνη επιβάλλεται μετά από την τοποθέτηση στεντ , Bypass και σε αθηροσκλήρωση.
Σαν αντιφλεγμονώδες χρησιμοποιείται πλέον λιγότερο. Υπάρχουν κάτι αποτελεσματικοί συνδυασμοί με ψευδοεφεδρινη για την αντιμετώπιση της παραρινοκολπιτιδας.
Eπαναλαμβανω αν ο πονος πιανοταν ειναι μαλλον στομαχι οισοφαγος οποτε σε πρωτη φαση σουπιτσες, ιβουπροφενη και αντιοξινα ομοπραζολη ( nexium, zourgazol) Ε τωρα αν δεν θες φαρμακα τι να κανω ? κινεζικη ιατρικη δεν ξερω ...πηγαινε σε γαστρεντερολογο να σου βαλει εκει σωληνα με καμερα και να σου πει.
Α
NSAR σε στομαχοεντεροπονο ;;

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.021 μηνύματα.

04-11-24

21:36
Δεν ξερω τι ειναι το ΝSAR..εμπορικο ονομα δεν εχει?
Ειπαμε και το ξαναλεμε το κοριτσι δεν εχει κοιλιακο πονο ..κλωτσια εφαγε στο κεντρο του στηθους κατω απο τα μεμε.
Ειπαμε και το ξαναλεμε το κοριτσι δεν εχει κοιλιακο πονο ..κλωτσια εφαγε στο κεντρο του στηθους κατω απο τα μεμε.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.

04-11-24

21:42
Δεν ξερω τι ειναι το ΝSAR..εμπορικο ονομα δεν εχει?
Ιβουπροφενη, δικλοφενακη( ΜΣΑΦ) δεν ενδείκνυται για στομαχοεντερικες διαταραχές.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 184 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- zina15
- charmander
- BatGuin
- fockos
- Luludaki
- touvlo
- fourkaki
- Scandal
- johnsala
- Wonderkid
- fmarulezkd
- loulou11
- rafaela11
- Libertus
- synthnightingale
- Joji
- Vera
- iew
- pendejo
- Εριφύλη
- Unboxholics
- Dr. Gl. Luminous
- Skeptic95
- chester20080
- taketrance
- pinkheart
- ck_chrysiis
- Jack of Spades
- DimitraA.
- bibliofagos
- American Economist
- Μήτσος10
- gegeorgiou90
- thenutritionist
- Reader
- psaiek
- louminis
- despoina13
- A350
- Fernando_A
- Kate1914
- exotic xo
- jellojina
- melina_51
- Βασιλης1234
- Paragontas7000
- Antonia Alexandra
- giannhs2001
- P.Dam.
- Γατέχων
- suaimhneas
- epote
- Μαυρίκιος
- Maria123456789
- phleidhs
- camil
- stepicezs
- tsiobieman
- Abiogenesis
- Ωρορα
- AggelikiGr
- Hased Babis
- Alessandra Eliza
- MarcoReus
- rockieleone
- AnnaVrt12
- nucomer
- eukleidhs1821
- Catcara
- jj!
- anastasia papa
- Roulaki
- Ilma
- spring day
- Meow
- Εχέμυθη
- User2350
- Mt73
- tslef8
- Ariana2018
- sunsetpp
- Αλκης Κ.
- Kitana
- Ryuzaki
- Eirinakiii8
- Kassiopi
- Kimaria
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.