• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Μικρές ιατρικές γνώσεις

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.
Ο λόγος που το υποψιάζομαι είναι γιατί εδώ και περίπου 2 χρόνια έχω συχνοουρια (συγγνώμη για το oversharing) , είχα κάνει υπέρηχο νεφρων και εξετάσεις ούρων και βγήκαν μια χαρά. Ενώ το ζάχαρο μου ήταν λίγο πιο πάνω από το κανονικό

Κανε καινούργιο έλεγχο ( γλυκόζη νηστική, Hb1ac, εξέταση ούρων) .

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Χθες το βράδυ με πείραξε μια καινούργια οδοντόκρεμα και από τότε άρχισα να έχω τρελή φαγούρα στον λαιμό στα πλάγια και στο αυτί. Η αίσθηση ήταν σα να έχω καταπιεί κάτι.

Έχω πάρει δύο strepfen από τις 8 το πρωί αλλά δεν φεύγει, οπότε υποθέτω ότι είναι αλλεργικό. Υπάρχει κάτι άμεσο γιατί αύριο παρουσιάζω;😢

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
Χθες το βράδυ με πείραξε μια καινούργια οδοντόκρεμα και από τότε άρχισα να έχω τρελή φαγούρα στον λαιμό στα πλάγια και στο αυτί. Η αίσθηση ήταν σα να έχω καταπιεί κάτι.

Έχω πάρει δύο strepfen από τις 8 το πρωί αλλά δεν φεύγει, οπότε υποθέτω ότι είναι αλλεργικό. Υπάρχει κάτι άμεσο γιατί αύριο παρουσιάζω;😢

Ρώτα σε κάποιο φαρμακείο καλύτερα. Πάντως, όταν με είχε πιάσει κνησμός μετά από χρήση ενός προϊόντος, είδα διαφορά από το πρώτο χάπι αντιισταμινικού.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Ρώτα σε κάποιο φαρμακείο καλύτερα. Πάντως, όταν με είχε πιάσει κνησμός μετά από χρήση ενός προϊόντος, είδα διαφορά από το πρώτο χάπι αντιισταμινικού.
Την συγκεκριμένη την έχω ξαναπάρει, δεν θυμάμαι να μου προκάλεσε τέτοιο πράγμα..

Αν δεν φύγει μέχρι αύριο το πρωί θα πάρω γιατρό. Αν και για τέτοιες περιπτώσεις, επειδή έχω ξανά πάθει φαρυγγίτιδα κτλ, strepfen δίνουν.

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Την συγκεκριμένη την έχω ξαναπάρει, δεν θυμάμαι να μου προκάλεσε τέτοιο πράγμα..

Αν δεν φύγει μέχρι αύριο το πρωί θα πάρω γιατρό. Αν και για τέτοιες περιπτώσεις, επειδή έχω ξανά πάθει φαρυγγίτιδα κτλ, strepfen δίνουν.

Αν την έχεις πάρει ξανά και δεν είχες θέμα, τότε σίγουρα δεν είναι αλλεργία.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Αν την έχεις πάρει ξανά και δεν είχες θέμα, τότε σίγουρα δεν είναι αλλεργία.
Ναι αλλά με έπιασε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ μετά από αυτό. Όλη μέρα ήμουν μια χαρά.

Και δεν έχω άλλα συμπτώματα πχ πυρετό. Και κόβιντ ξανά κόλλησα πριν έναν μήνα.

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι αλλά με έπιασε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ μετά από αυτό. Όλη μέρα ήμουν μια χαρά.

Και δεν έχω άλλα συμπτώματα πχ πυρετό. Και κόβιντ ξανά κόλλησα πριν έναν μήνα.

Ναι, αυτό είναι περίεργο. Σαν αλλεργικό ακούγεται. Για μένα, πήγαινε σε ένα φαρμακείο να το συζητήσεις.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.

Καλύτερα να μην περιμένεις και να απευθυνθείς σε έναν γιατρό ΑΜΕΣΑ

Εγώ θα έπαιρνα ένα αντιισταμινικό καλού κακού

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.021 μηνύματα.

καλημερα
Μα τι να το κανεις το strepfen δεν γκιλωνει ο λαιμος ... δερματικη αντιδραση ειναι και με δερμα μη ερεθισμενο.
Πλεινε το δερμα με σαπουνι φυσικου ph και αν εχεις fenistil ( για κουνουπια ) ή κατι αναλογο βαλε... αν δεν περασει πολυ συντομα
πηγαινε φαρμακειο και παρε τα συνηθισμένα αντιαλεργιογονα χαπια οπως xozal ή zirtek κλπ... υπαρχουν και απειρα εμπορικα που δεν εχουν αδεια φαρμακου ..προτιμησε τα φαρμακα. και κουλ ...εφυγε

Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.
Παιδιά, εχθές είχα έναν περίεργο πόνο μες στον ύπνο μου. Κοιμόμουν μπρούμυτα και ένιωσα έναν <<σφάχτη>> στον οισοφάγο κάπου, σα να ερχόταν από βαθιά, από τα σπλάχνα μου. Με ξύπνησε. Άλλαξα θέση, περίμενα λίγο και έφυγε. Αλλά και σήμερα, μετά το πρωινό, μια ενόχληση την έχω.
Δεν είχα φαει για βράδυ, αλλά και δεν πεινούσα, γιατί είχα φάει αργά το μεσημέρι. Δεν είχα καμμιά άλλη ενόχληση. Τι να είναι; Να πάω σε γιατρό;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.021 μηνύματα.
Παιδιά, εχθές είχα έναν περίεργο πόνο μες στον ύπνο μου. Κοιμόμουν μπρούμυτα και ένιωσα έναν <<σφάχτη>> στον οισοφάγο κάπου, σα να ερχόταν από βαθιά, από τα σπλάχνα μου. Με ξύπνησε. Άλλαξα θέση, περίμενα λίγο και έφυγε. Αλλά και σήμερα, μετά το πρωινό, μια ενόχληση την έχω.
Δεν είχα φαει για βράδυ, αλλά και δεν πεινούσα, γιατί είχα φάει αργά το μεσημέρι. Δεν είχα καμμιά άλλη ενόχληση. Τι να είναι; Να πάω σε γιατρό;
Αν ηταν με καψιμο ειναι παλινδρομιση υδροχλωρικου οξεος...δεν κανεις τιποτα
Αν ηταν χωρις καψιμο και μπορουσες να ρυθμισεις τον πονο με πιασιμο τοτε ειναι τραυματισμος του οισοφαγου και το ρυθμιζεις για λιγο με σουπιτσες.
Και αν ο πονος ηταν βαθυς και δεν μπορουσες να το ψηλαφήσεις πας σε ενα μικροβιολογικο και κανεις εξεταση ενζυμου τροπονινης ...αλλα τωρα.
Μεχρι τοτε παρε κανενα μαγνησιο μηπως ειναι μυικος ψυξης και μια ασπιρινη καθημερινα.. να την γλυφεις να διαλυθει στο στομα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.
Αν ηταν με καψιμο ειναι παλινδρομιση υδροχλωρικου οξεος...δεν κανεις τιποτα
Αν ηταν χωρις καψιμο και μπορουσες να ρυθμισεις τον πονο με πιασιμο τοτε ειναι τραυματισμος του οισοφαγου και το ρυθμιζεις για λιγο με σουπιτσες.
Και αν ο πονος ηταν βαθυς και δεν μπορουσες να το ψηλαφήσεις πας σε ενα μικροβιολογικο και κανεις εξεταση ενζυμου τροπονινης ...αλλα τωρα.
Μεχρι τοτε παρε κανενα μαγνησιο μηπως ειναι μυικος ψυξης και μια ασπιρινη καθημερινα.. να την γλυφεις να διαλυθει στο στομα.
Eυχαριστώ Γιαννάκη μου. Μαγνήσιο παίρνω εδώ και 7 μήνες. Επειδή εδώ δεν αποφασίζεις εσύ, τι εξέταση θα κάνεις, αν το ξανανιώσω, θα πάω σε γιατρό και θα μου γράψει αυτή. Προς το παρόν, να μην ανησυχώ, έτσι;
Ξέρεις, τετοιο πόνο έχω ξανανιώσει 2 φορές πριν 6 χρόνια περίπου, όταν είχα φαει αβοκάντο κομματι ολόκληρο μπλουμ και τότε το είχα εξηγήσει, οτι με πειράζει το αβοκάντο. Δεν ξαναέφαγα. Πιστεύω, κάτι υπήρχε πάλι στον οισοφάγο. Η αλήθεια είναι, πως χθες, όλη μέρα, γουργούριζε περίεργα η κοιλίτσα μου. Ίσως να έχω καμιά ιωσούλα, θα δείξει.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Eυχαριστώ Γιαννάκη μου. Μαγνήσιο παίρνω εδώ και 7 μήνες. Επειδή εδώ δεν αποφασίζεις εσύ, τι εξέταση θα κάνεις, αν το ξανανιώσω, θα πάω σε γιατρό και θα μου γράψει αυτή. Προς το παρόν, να μην ανησυχώ, έτσι;
Ξέρεις, τετοιο πόνο έχω ξανανιώσει 2 φορές πριν 6 χρόνια περίπου, όταν είχα φαει αβοκάντο κομματι ολόκληρο μπλουμ και τότε το είχα εξηγήσει, οτι με πειράζει το αβοκάντο. Δεν ξαναέφαγα. Πιστεύω, κάτι υπήρχε πάλι στον οισοφάγο. Η αλήθεια είναι, πως χθες, όλη μέρα, γουργούριζε περίεργα η κοιλίτσα μου. Ίσως να έχω καμιά ιωσούλα, θα δείξει.
Οχι εγω δεν ειμαι του αποφασιστικου ειμαι του προτεινομενου.
Ε σε ειπα ... αν ο πονος ειχε επιφανειακη μορφη και μπορουσες να τον αλλαξεις με το δακτυλο ,... ? οκ σουπιτσες και ιβουπροφενη να ηρεμισουμε στομαχι και οισοφαγο
Αν ηταν ομως βαθυς απιαστος ..εφυγες τωρα..το γουργουρισμα δεν αξιολογηται.
Ιωση κορώνα με κομπο στο στομαχι δεν υπαρχει ..με πονο στους ωμους ναι.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
@γιαννης_00 εμένα "φτερουγίζει" η καρδιά μου σήμερα...

Και χαμογελάω κιόλας...κι όλα γύρω μού φαίνονται όμορφα...

Τί μπορεί να είναι ; Και τί να πάρω να περάσει ;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ελεύθερα...
Το πρωι καλη ωρα βουρτιζουμε τα δοντια και περνουμε μια ελαφρα δοση σεξ με πολυ γουτσου γουτσου.
Το μεσημερι ελαφρυ γευμα με αγγιναρα αλλα πολιτα και πατατουλα
Το βραδυ νωρις..εξω... μονο ψαροσουπα και φιλετο φαγκρι ψητο χωρις λαχανικα και 2 ποτηράκια moschato d'asti ( Alesia)
Μετα σπιτι και... αλοιμονο σουμιε μου σε βαρεθηκα ωρα να σε αλλαξω.
Την αλλη μερα ικεα..ωρα για σιδερενιο κρεβατι...αυτο το τριξιμο δεν αντεχετε.
Ωραια πραματα υγιεινα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Οχι εγω δεν ειμαι του αποφασιστικου ειμαι του προτεινομενου.
Ε σε ειπα ... αν ο πονος ειχε επιφανειακη μορφη και μπορουσες να τον αλλαξεις με το δακτυλο ,... ? οκ σουπιτσες και ιβουπροφενη να ηρεμισουμε στομαχι και οισοφαγο
Αν ηταν ομως βαθυς απιαστος ..εφυγες τωρα..το γουργουρισμα δεν αξιολογηται.
Ιωση κορώνα με κομπο στο στομαχι δεν υπαρχει ..με πονο στους ωμους ναι.
¨οταν λέω <<εσύ>>, δεν εννοώ εσένα, εννοώ γενικά το απρόσωπο <man>, δηλ δεν αποφασιζει ο ασθενής. Κατ αρχή δεν υπάρχουν εργαστήρια εντελώς ιδιωτικά, που αποφασίζει κανείς μόνος τι θα εξετασει. Αλλά ακόμη και αν υπήρχαν, Πχ πάει κάποιος και λέει <θέλω να εξετασω ένζυμο τροπονίνη>. Αποριες: Τι θα καταλάβει κάποιος απ το αποτέλεσμα. Πες ότι έχει μια τιμή #$%. Τι θα πει αυτό;. Τι θεραπεία θα ακολουθήσει, για να γιατρευτεί; Και αν υπάρχει κάτι ύποπτο, πώς θα το ξέρει;

Όμως τώρα με ανησύχησες.
<<Αν ηταν ομως βαθυς απιαστος ..εφυγες τωρα..>>,Φυσικά και δεν ψηλαφώ κάτι. Αλλά τι θα μπορούσε να είναι; Και ταξιδεύω μεθαύριο. Δεν μπορώ τώρα. Γιατί πρέπει να πάω επειγόντως; Το γουργούρισμα είναι συνηθισμένο σε ιώσεις γαστρεντερολογικές, όχι αναπνευστικού.
Τώρα, αναλύοντας τον χθεσινό πόνο και την ομοιότητά του με τον πόνο του αβοκάντο, υποθέτω, πως ίσως πάλι κάτι με πείραξε. Ξέρεις, με τα χρόνια αποκτάμε ευαισθησίες. Ίσως κάνω αύριο μια διαιτούλα, σήμερα πεινούσα, έφαγα:D. Φάρμακα δεν παίρνω, χωρίς ιατρική συμβουλή, μη γίνω χειρότερα. Κανα τσαγάκι το βράδυ και μια χαρά.

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

¨οταν λέω <<εσύ>>, δεν εννοώ εσένα, εννοώ γενικά το απρόσωπο <man>, δηλ δεν αποφασιζει ο ασθενής. Κατ αρχή δεν υπάρχουν εργαστήρια εντελώς ιδιωτικά, που αποφασίζει κανείς μόνος τι θα εξετασει. Αλλά ακόμη και αν υπήρχαν, Πχ πάει κάποιος και λέει <θέλω να εξετασω ένζυμο τροπονίνη>. Αποριες: Τι θα καταλάβει κάποιος απ το αποτέλεσμα. Πες ότι έχει μια τιμή #$%. Τι θα πει αυτό;. Τι θεραπεία θα ακολουθήσει, για να γιατρευτεί; Και αν υπάρχει κάτι ύποπτο, πώς θα το ξέρει;

Όμως τώρα με ανησύχησες.
<<Αν ηταν ομως βαθυς απιαστος ..εφυγες τωρα..>>,Φυσικά και δεν ψηλαφώ κάτι. Αλλά τι θα μπορούσε να είναι; Και ταξιδεύω μεθαύριο. Δεν μπορώ τώρα. Γιατί πρέπει να πάω επειγόντως; Το γουργούρισμα είναι συνηθισμένο σε ιώσεις γαστρεντερολογικές, όχι αναπνευστικού.
Τώρα, αναλύοντας τον χθεσινό πόνο και την ομοιότητά του με τον πόνο του αβοκάντο, υποθέτω, πως ίσως πάλι κάτι με πείραξε. Ξέρεις, με τα χρόνια αποκτάμε ευαισθησίες. Ίσως κάνω αύριο μια διαιτούλα, σήμερα πεινούσα, έφαγα:D. Φάρμακα δεν παίρνω, χωρίς ιατρική συμβουλή, μη γίνω χειρότερα. Κανα τσαγάκι το βράδυ και μια χαρά.
Τι ν ασε πω ....? εγω να βοηθησω και να σε προστατευσω ηθελα ..αλλα οκ αφου με αποπαιρνεις δεν σε ξαναενοχλω.

1730730644754.png

touvlo

Διάσημο μέλος

Τι ν ασε πω ....? εγω να βοηθησω και να σε προστατευσω ηθελα ..αλλα οκ αφου με αποπαιρνεις δεν σε ξαναενοχλω.

Δε σε αποπήρα ρε Γιάννη! Επειδή είπα, πως δεν μπορώ μόνη να πάω να πω, τι εξέταση θέλω; Έτσι γίνεται. Εφόσον δεν είμαι σε θέση να επεξεργαστώ τα αποτελέσματα. Εκτός αν θες να στα στείλω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια