CaneSenpai
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

Πας στο φαρμακείο και ζητάς ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ.Παδια επειδη σε λιγες μερες θα κανω ενα ταξιδι για πολλες ωρες(6-80 με το πουλμαν ξερετε πως να μην με πιανει να θελω να κανω εμετο?

Guest 892943
Επισκέπτης

Κύρια παρενέργεια: πιθανώς να νιώθεις υπνηλία όταν φτάσεις στον προορισμό σου(ή και πιο πριν) και μια γενικότερη καταστολή. Κοινώς, θα κουτουλάς.
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Το παθαινω κι εγω οταν δεν οδηγω... Υπομονη... Αυριο που θα οδηγεις εσυ, δε θα σε πιανει...

Με το μανταρίνι πιάνει όντως!Με την κολώνια μπορεί να του ερθει εμετός να μπερδευτεί με τις μυρωδιές του λεωφορείου και να γίνει το κακό!Μπορεις να εχεις μαζι σου ενα μανταρινακι ή ενα λεμονακι να ξυνεις να μυριζεις. Επισης τσιχλες μεντας ή μια κολωνια..
Το παθαινω κι εγω οταν δεν οδηγω... Υπομονη... Αυριο που θα οδηγεις εσυ, δε θα σε πιανει...

Εγώ κάθομαι συνήθως κάπου στη μέση όχι πολύ μπροστά γιατί θα βλέπεις το δρόμο και όχι πίσω γιατί μυρίζει η μηχανή.Αν μπορείς να εχεις παράθυρο να βλέπεις εξω να ξεχνιεσαι.Την δραμαμινη να την πάρεις καλη είναι!Να εχεις και κανένα ξερό μπισκότο η καραμελες μαζί σου να τρως αν είναι πολλές οι ώρες μέχρι να κάνετε στάση!!Άντε και καλό ταξίδι!!

x_xChristine
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δοκίμασε το αν θες
CaneSenpai
Δραστήριο μέλος

Backdrop
Δραστήριο μέλος

CaneSenpai
Δραστήριο μέλος

Προσωπικά δεν έχω πάρει δραμαμινη αλλά ξέρω απο γνωστούς μου οτι φέρνει λίγη υπνηλία που ειπες και οτι πρεπει να την πάρεις μια ωρα πριν το ταξίδι νομιζω .Τσίχλα η καραμέλα ναι είναι απαραίτητα!Το νερό μην το πιεις κι αμέσως μπεις μέσα μετα...να κανονισεις να το πιεις μόλις κατεβεις στη στάση!Φάε κάτι κρακερς που υπαρχουν σκέτα χωρίς επιπλέον γεύσεις πχ τυρί μήπως ανακατευτεί!Γενικά μην σου γίνει εμμονή ιδέα γιατί παιζει κι αυτό το ρολο του!!Μπορειτε να μου πειτε τι κανει η δραμανινη ακριβως? Οτι μαλλον θα φερει λιγη υπνηλια το ξερω.. Δυστηχως δεν θα μπορεσω να κατσω παραθυρο αλλα δεν πειραζει παλι θα κοιταω λιγο! Λετε να παρω οποτε μια δραμανινη και να μασαω και μια τσιχλα? Λεμονια και μαντηλακια δεν μου κανουν τιποτα το εχω προσπαθησει αν με πιασει δεν φευγει... Δεν θα πιω καθολου νερο για να ειμαι σιγουρος το πολυ μια γουλια στις στασεις! Αμα φαω μεσα στο πουλμαν τελειωσα αληθεια με πιανει κατευθειαν.. Θα τρωω στεγνα πραγματα στις στασεις ..

Dias
Επιφανές μέλος

Ροβερτα
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μήπως γνωρίζετε τον καθετήρα σίτισης Λεβάιν ή αλλιώς ρινογαστρικό σωλήνα ;
Έχει τύχει να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την τοποθέτηση του λεβάιν σε κάποιον ηλικιωμένο συγγενή σας ή έχετε ακούσει από γνωστούς/-ές σας τέτοιες περιπτώσεις; Δηλαδή σίτισης με σωληνάκι που τοποθετείται στη μύτη ; Είναι προτιμότερη η γαστροστομία;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Περιβόητο μέλος

Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, μόνο μια θεία μου χρειάστηκε κάποτε καθετήρα Λεβάιν αλλά δεν έδωσα εγώ συγκατάθεση, ήμουν μικρή τότε.Καλησπέρα σας !
Έχει τύχει να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την τοποθέτηση του λεβάιν σε κάποιον ηλικιωμένο συγγενή σας ή έχετε ακούσει από γνωστούς/-ές σας τέτοιες περιπτώσεις; Δηλαδή σίτισης με σωληνάκι που τοποθετείται στη μύτη ; Είναι προτιμότερη η γαστροστομία;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.![]()
Βρήκα κάποια πράγματα στο διαδίκτυο και σου τα βάζω εδώ να πάρεις μια ιδέα. Αν και νομίζω πως μόνο με διασταύρωση από 2-3 διαφορετικούς γιατρούς θα βρεις άκρη για το τι είναι καλύτερο να κάνεις...

Τοποθέτηση ρινογαστρικού καθετήρα, Λεβάιν ή γαστροστομία; Γαστρονηστιδοστομία, Γαστροστομία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Καλησπέρα σας !
Οτιδήποτε περιλαμβάνει την λέξη "-στομία" σημαίνει και μια μικροεπέμβαση, έξτρα κόπος για τον ασθενή μία να του βάλουν την στομία και μία να την βγάλουν όταν περάσει η περίοδος θεραπείας, αλλά σίγουρα είναι πιο διακριτικό και λιγότερο επώδυνο κατά την εφαρμογή.
Για πόσο διάστημα προορίζεται? Μιλάμε για μόνιμη κατάσταση?
Anonyme
Δραστήριο μέλος

Guest 278211
Επισκέπτης

Καλησπέρα σας !
Γαστροστομία σημαίνει χειρουργική επέμβαση. Θα γίνει μια "τρύπα" στο δέρμα της κοιλιάς, η οποία θα επικοινωνεί με το στομάχι, και από εκεί θα σιτίζεται ο άρρωστος.
Σε κάθε μέθοδο υπάρχουν ενδείξεις και αντενδείξεις. Η ερώτηση "είναι προτιμότερη..." είναι αδόκιμη, καθώς η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ο γιατρός υποτίθεται ότι πρέπει να εξηγήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου και να προτείνει ποια μέθοδος είναι καλύτερη κατά τη γνώμη του. Σαν μια γενική εικόνα, συνήθως προτιμώνται οι λιγότερο επεμβατικές μέθοδοι και επί αποτυχίας τους οι πιο επεμβατικές, με εξαιρέσεις πάντα (και όχι λίγες).
fockos
Επιφανές μέλος

Η κορτιζόνη αυξάνει τα πολυμορφοπύρηνα όμως επειδή δεν προάγει την έκκριση κυτταροκινών αυτά είναι ανενεργά. Οπότε αν βλέπουμε την γενική κάποιου με ψηλά πολυμορφοπύρηνα και έχει σημάδια Cushing υποψιαζόμαστε (Μήπως παίρνετε κορτιζόνη

Έχουμε μείωση των λεμφοκυττάρων (οπότε έχουμε συρρίκνωση στους λεμφαδένες και στον σπλήνα.
Οι ασθενείς βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης λοίμωξης σε σχέση με αυτούς που δεν παίρνουν και το χειρότερο είναι ότι εκδηλώνονται ύπουλα χωρίς πυρετό και σημάδια φλεγμονής.
fockos
Επιφανές μέλος

Ο θυρεοειδής της κατα την φυσική εξέταση ήταν ευαίσθητος και ελαφρώς διογκωμένος κατά την ακραση δεν ακούμε φύσημα.
Εργαστηριακά ΤSH χαμηλή και Τ3 , Τ4 αυξημένες. Κάνουμε σπινθηρογράφημα που δείχνει ελαττωμένη πρόσληψη ραδιοφαρμάκου στην περιοχή. Αντι-ΤPO αντισώματα αρνητικά.
Τι έχει η ασθενης ;
Θα χορηγούσατε Μεθιμαζόλη;
Απάντηση
Με το ιστορικό οδηγούμαστε σε υποξεια θυρεοείδιτιδα (θυρεοτοξική φάση) . Δεν έχει νόημα να χορηγήσουμε μεθιμαζόλη γιατί οι αυξημένες Τ3, Τ4 δεν οφείλονται σε υπερλειρουργία των ενζύμων αλλα σε καταστροφή των θυλακοειδών
Θα δώσω πρενδιζόνη
fockos
Επιφανές μέλος

Δεν πρέπει να δίνουμε τετρακυκλίνες στα παιδιά κάτω των 8 ετών γιατί εναποθέτονται στα οστά και δόντια και δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα στα δόντια όπως φαίνεται στην εικόνα πάνω.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 183 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- charmander
- BatGuin
- fockos
- Luludaki
- touvlo
- fourkaki
- Scandal
- johnsala
- Wonderkid
- fmarulezkd
- loulou11
- rafaela11
- Libertus
- synthnightingale
- Joji
- Vera
- iew
- pendejo
- Εριφύλη
- Unboxholics
- Dr. Gl. Luminous
- Skeptic95
- chester20080
- taketrance
- pinkheart
- ck_chrysiis
- Jack of Spades
- DimitraA.
- bibliofagos
- American Economist
- Μήτσος10
- gegeorgiou90
- thenutritionist
- Reader
- psaiek
- louminis
- despoina13
- A350
- Fernando_A
- Kate1914
- exotic xo
- jellojina
- melina_51
- Βασιλης1234
- Paragontas7000
- Antonia Alexandra
- giannhs2001
- P.Dam.
- Γατέχων
- suaimhneas
- epote
- Μαυρίκιος
- Maria123456789
- phleidhs
- camil
- stepicezs
- tsiobieman
- Abiogenesis
- Ωρορα
- AggelikiGr
- Hased Babis
- Alessandra Eliza
- MarcoReus
- rockieleone
- AnnaVrt12
- nucomer
- eukleidhs1821
- Catcara
- jj!
- anastasia papa
- Roulaki
- Ilma
- spring day
- Meow
- Εχέμυθη
- User2350
- Mt73
- tslef8
- Ariana2018
- sunsetpp
- Αλκης Κ.
- Kitana
- Ryuzaki
- Eirinakiii8
- Kassiopi
- Kimaria
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.