Δεν γνωρίζω το αντικείμενο του αλλά θα παραθέσω εδώ αναφορικά, πως στην Βιέννη αυτοί οι μισθοί ηταν για management και το λαπτοπ δεν έκλεινε πριν τις 8 το βράδυ για αυτούς. Και φυσικά με όλη την ευθύνη και το toxicity που περιλαμβάνει αυτό. Και η Βιέννη θεωρείται the most livable city btw. Αλλά για να το καταφέρεις αυτό, μόνο ενα πολύ λίγο % έχει αυτούς τους μισθούς και οι υπόλοιποι το καλύτερο που έχουν να ελπίζουν είναι 60Κ μεικτά μαξ. Φυσικά δεν γνωρίζω για επαγγελματική δραστηριότητα μιλάω για μισθωτή εργασία.
Μα για managerial επίπεδο μιλάμε. Αν είναι να ξενιτευτείς για να είσαι υπαλληλάκος σε ρουχάδικο, τότε μπορείς και στην Ελλάδα όπως όπως να βολευτεις σε ιδιόκτητο σπίτι και μισθό. Σε αυτό δεν διαφωνούμε με τον Jack.
Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις ως στέλεχος, προκειμένου το ωράριό σου να είναι ανθρώπινο και πόση ευελιξία μπορεί να υπάρξει (πχ ο αδερφός μου, που βάζει 9ωρα τις καθημερινές, ώστε να φεύγει νωρίτερα τις Παρασκευές).
Το σούπερ μάρκετ είναι πιο φθηνό αλλά η ποιότητα των τροφίμων δεν συγκρίνεται.
Τα κρέατα κυριολεκτικά βρωμάνε και αν πας να παρεις λαχανικα και φρουτα απο σουπερ δεν τρωγονται και ειναι τιγκα στα φυτοφαρμακα και άνοστα τελειως. Μονο bio τροφιμα σε bio μαγαζια οπου οι τιμες ειναι 50% πάνω. Δεν ξέρω γιατι δεν τα αναφέρει κανεις αυτα ποτε.
Κι εδώ τα σουπερμάρκετ δεν έχουν ποιοτικά προϊόντα, "όπως του χωριού", αλλά τρώγονται. Από εκεί και πέρα, ο καθένας κάνει τις επιλογές του πχ εγώ πηγαίνω λαϊκή. Άλλοι πηγαίνουν στα bio.
α)Το σπίτι που στην Ελλάδα έχει ενοίκιο 500€ στη Γερμανία έχει 1.500€...άλλο αν εσείς επιλέγετε να μένετε σε τρώγλες για να σας μένει κάνα φράγκο στην τσέπη!
β)Ας μου κάνουν ό,τι έλεγχο θέλουν, είμαι 100% καλυμμένος...καταλαβαίνω βέβαια ότι σαν (αρχοντο)χωριάτης που είσαι θα ήθελες να μην ήμουν για να νιώσει λίγο καλύτερα το μέσα σου σ' αυτό το ενδεχόμενο, αλλά λυπάμαι ατύχησες!
γ)Ας είχαν κι οι Γερμανοί πολίτες τη νοοτροπία τη δική σου και των ομοίων σου και θα σου 'λεγα πόσο τόπο θα έβλεπαν να πιάνουν οι φόροι τους!
δ)Πως θα έχει φορολογική κατοικία στην Ελλάδα ζώντας στη Γερμανία βρε;

Έννοια σου, έχει «τη σταθερότητα της μισθωτής εργασίας»...μέχρι να μεταφέρουν το εργοστάσιο σε καμιά Τουρκία ή καμιά Πολωνία, εκεί να δεις σταθερότητα!
ε)Εγώ κάνω κάτι για το πρόβλημα όμως...εσύ τι κάνεις, εκτός απ' το να επιβεβαιώνεις με τα γραφόμενά σου τα αίτια του προβλήματος;
Έχεις δει τι τρωγλες νοικιάζονται με 500€ στην Ελλάδα;

Δεν έχουν όλοι ιδιόκτητα σπίτια.
Επίσης, στη Γερμανία 1500€ είναι τα ενοίκια σε περιοχές όπως Μόναχο, Φρανκφούρτη και Βερολίνο, όχι σε μικρές πόλεις των 150.000-200.000 κατοίκων.
Όταν σου κάνουν έλεγχο, έλα να μου πεις
Οι Γερμανοί πολίτες (κι εγώ) μια χαρά νοοτροπία έχουμε. Άλλοι φοβούνται τη φορολογία...
Παροχή υπηρεσιών θα είναι... Όπου θέλει θα μπορεί να έχει έδρα και να διαμένει, ως κάτοικος ΕΕ. Θέλει πολλή χαρτουρα και ταλαιπωρία βέβαια, αλλά δεν νομίζω να το κάνει και ποτέ ώστε να το αναλύσω

Η κεντρική φορολογική διοίκηση έχει θεσπίσει κίνητρα, ώστε να προσελκύσει τους κατοίκους εξωτερικού, που μπορούν με εταιρεία που θα ιδρύσουν να διατηρήσουν τη συνεργασία τους με τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Ξέρω μία περίπτωση που το έχει κάνει, κιόλας.
Δεν ξέρω τι αυταπάτες έχεις, πάντως εγώ προσπαθώ με επιχειρήματα να σου δείξω ότι υπάρχουν success stories στο εξωτερικό, όπου κυρίως μιλάνε για την ποιότητα ζωής και τη σχέση πολίτη-κρατους, παρά για τα χρήματα.
Εσύ αν θέλεις να συνεχίσεις τις προσβολές και τις ναρκισσιστικές σου τάσεις, μπορείς να το κάνεις μόνος σου, καθώς εγώ είπα όσα ήθελα να πω. Από εκεί και πέρα, ο καθένας κάνει την αυτοκριτική του, για αυτό κι εγώ δεν ασχολούμαι περαιτέρω με αυτή τη συζήτηση.