roumana
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
T_Chameleon
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Neraida
Επιφανές μέλος

Είναι κάτι νύχτες, που τα αστέρια κατεβαίνουνε χαμηλά.
Που λιώνει το φεγγάρι και νοτίζει την ψυχή σου.
Είναι κάτι νύχτες, που όλα σιγοτραγουδούν.
Ακόμα κι οι πέτρες.
Και τα ξερά κλαδιά.
Αυτές τις νύχτες προτιμά να σε θυμάται η μοναξιά σου.
Κι έρχεται ακάλεστη.
Χωρίς να χτυπήσει ούτε καν την πόρτα,να ρωτήσει αν δέχεσαι επισκέψεις.
Χωρίς να κρατά η αφιλότιμη, ούτ' ένα λουλουδάκι.
Ούτ' ένα γλυκό, μπας και σε ξεγελάσει.
Θρονιάζεται στην ψυχή σου κι ανάβει προκλητικά το τσιγαράκι της.
"Αυτάααα! Πού είχαμε μείνει;"
Σου λέει μ' όλο το θράσος της και σε κοιτά κατάματα.
Είν' αυτές οι νύχτες, που τ' άστρα κατεβαίνουν χαμηλά.
Που λιώνει το φεγγάρι.
Που όλα σιγοτραγουδούν.
Είν' αυτές οι νύχτες τελικά, που βλέπεις καθαρά,
το χρώμα που έχουν τα μάτια της μοναξιάς.
Ίδιο ακριβώς, όπως οι στάχτες από τα όνειρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nonika-r
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νάντια
Νεοφερμένο μέλος

Πιστευω οτι η μοναξια σε βοηθα να καταλαβεις του ανθρωπους γυρο σου. Ισως ακουγεται περιεργο αυτο, αλλα αν το καλοσκεφτεις η μοναξια σου δινει την ευκαιρια να σκεφτεις χωρις να σ'επιρεαζουν και να κατανοησεις, κυριως τον εαυτο σου κι επειτα τους αλλους. Βλεπεις, ολοι ανθρωποι ειμαστε, δεν εχουμε μονο διαφορες...
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

προσωπικα πιστευω οτι εμεις παντα επιλεγουμε τη μοναξια. Ακομα κι οταν ολοι σ'απορριπτουν ή κανενας δεν σε καταλαβαινει δεν εισαι μονος. Απλως αρνησαι να βγεις και να ψαξεις ολους αυτους που νοιωθουν το ιδιο με σενα. Το ξερω γιατι το ζω καθημερινα. Δεν φταινε οι γυρο μου,αλλα εγω.
Δε νομίζω ότι είναι πολύ δόκιμη σκέψη αυτή, δεδομένου ότι για πολλούς το να επωμιστούν την ευθύνη δε θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη αλλά θα ενδυναμώσει αισθήματα ενοχής. Τι σημαίνει να βγεις έξω και να ψάξεις; Πώς, πού, ποιους;
Νάντια
Νεοφερμένο μέλος

αστροφεγγιά
Νεοφερμένο μέλος

Σύμφωνα με τον Osho, η διαφορά είναι τεράστια. "...όταν νοιώθεις μοναξιά σκέφτεσαι τον άλλον, σου ΛΕΙΠΕΙ ο άλλος, είσαι εξαρτημένος. Η μοναξιά είναι η απουσία του άλλου. Η μοναχικότητα είναι η παρουσία του εαυτού, είναι πολύ θετική, είναι αληθινή ελευθερία. Είναι η παρουσία του εαυτού, που ξεχειλίζει και που μπορείς να γεμίσεις ολόκληρο το Σύμπαν. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να μολύνει ή να διαφθείρει αυτή τη μοναχικότητα.Είναι απόλυτη αγνότητα, αθωότητα και ομορφιά. Αυτή η μοναχικότητα είναι Διαλογισμός..."
Μία άποψη που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Η μέρα μου κυλάει, σε πολύ έντονους ρυθμούς και αναζητώ κάποιες ώρες να μείνω μόνη με τον εαυτό μου να σκεφτώ, να διορθώσω, να ηρεμήσω, να διαλογιστώ.

χθες βραδυ που βγηκα στα γεννεθλια μας φιλης ηταν ολοι ζευγαρια φιλιοντουσαν ηταν αγγαλια και ενιωσα πολυ μοναξια με πηρε τοσο απο κατω που ξυπνησα σημερα και κλαιω.
οι φιλοι μου λενε οτι φταιει οτι δεν μιλαω πολυ η οτι δεν πιστευω στον εαυτο μου γι αυτο δεν μπορω να βρω και γω καποιον αλλα ξερω πως δεν ειναι ετσι, η αληθεια ειναι πως προσπαθω και κουραστικα να ειμαι μονη, μου λειπουν απλα πραγματα δεν ζηταω τρελες απαιτησεις, ενα χαδι μου λειπει αληθινο μια ματια τρυφερη τετοια πραγματα, τοσο απλα αλλα που σε κανουν τοσο ευτιχυσμενο ..

δεν ξερω τι να κανω για να σπασει η γκαντεμια μου, δεν ειναι [πως δεν εχω φιλους εχω και φιλους κανω και το αθλημα μου καθημερινα, γενικα κανω πραγματα αλλα ο ανθρωπος που θα κοιταξει κ μενα με αγαπη που στο καλο βρισκεται??
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Είναι τρομαχτικό όταν η ευτυχία σου εξαρτάται τόσο πολύ από τις συγκυρίες, τις καταραμμένες συγκυρίες, που τη μία μέρα μπορεί να σ'ανεβάσουν στα ουράνια και την άλλη να σε θάψουν βαθιά στις λάσπες. Ελεύθερη βούληση σου λέει μετά

Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

δεν ξερω αν ειμαι περιεργη εγω η δυσκολη αλλα θελω για τον εαυτο μου κατι που να το αξιζω γιατι εχω περασει πολλες στεναχωριες στην ζωη μου δεν θελω να πικραθω η να πληγωθω κι αλλο, ισως το κανω σαν ενα ειδος αμυνας που τελικα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο η κακο αυτο.

Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

WhiteDrum
Διάσημο μέλος

Βάλε ένα πρόγραμμα στη ζωή σου που θα σου ανεβάσει τη διάθεση. Σκέψου ότι για ένα χρονικό διάστημα (μεγάλο ή μικρό) θα είσαι μόνη όχι σε σχέση δηλαδή) και ασχολήσου αποκλειστικά με το τί ΕΣΥ χρειάζεσαι για να αισθάνεσαι όμορφα, πέραν ενός σωστού (με τα δικά σου κριτήρια) ερωτικού συντρόφου. Διακόσμησε-ανανέωσε το σπίτι σου-είναι ο χώρος που χαλαρώνεις και σκέφτεσαι- , πήγαινε γυμναστήριο ή γράψου σε κάποια ομάδα χορού - σε ανεβάζει ψυχολογικά (ενδορφίνες party) , επικέντρωσε την προσοχή σου στις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές σου επαφές (φίλοι, συγγενείς, εν δυνάμει σύντροφοι κτλ). Θα αισθανθείς ότι πλέον είσαι "έτοιμη" να δώσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου σε μία σχέση και αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να κρίνεις καλύτερα και να έρθεις πιο κοντά με ένα άτομο που θα σε προσεγγίσει ερωτικά. Εάν πάλι αποτύχει και αυτή ή σχέση στα σκαριά ακόμα, τότε δεν θα το πάρεις τόσο κατάκαρδα.
Speedy
Δραστήριο μέλος

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Οι άνθρωποι είναι και αθώοι και ένοχοι. Και θύτες και θύματα. Και ευαίσθητοι και καθάρματα. Και μαύρο και άσπρο. Μέσα σε ένα άτομο! Σε ΚΑΘΕ άτομο.
Αυτό που πρέπει να κάνει η κοπέλα, είναι να βρεί τα λάθη της, να κλείσει τις τρύπες στους σωλήνες, δηλαδή να βρεί που έχει φερθεί εκείνη σκάρτα στους άλλους ανθρώπους (πχ αν τους τα κάνει τσουρέκια τα νεύρα μετά την 1η βδομάδα) ή ΚΑΙ στον εαυτό της (αν δίνεται υπερβολικά συναισθηματικά σε ανθρώπους που εμφανώς ζητάνε άλλα πραγματάκια). Μετά πρέπει να συγχωρήσει τον εαυτό της και να ακολουθήσει μια νέα πορεία. Να είναι όσο το δυνατόν τελειότερη μπορεί, αλλά κυρίως να το νιώθει, να το πιστεύει.
Και τότε δε θα χρειαστεί να ψάχνει! Θα τη βρεί εκείνος! Σταμάτα να ανάβεις σα μισοπεθαμένος φακός που προσπαθεί να ξεχωρίσει το σώμα του απ το σκοτάδι, και λάμψε τόσο δυνατά ώστε να είσαι ότι πιό λαμπρό και να τρέξουν όλοι προς τα σένα!
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Και τότε δε θα χρειαστεί να ψάχνει! Θα τη βρεί εκείνος!
Ως προς αυτό, επίτρεψέ μου να εκφράσω μία απαισιοδοξία.

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Κατά τα άλλα έχει απόλυτο δίκιο ο φίλτατος Βαλ. Αν φροντίσεις τον εαυτό σου, δεις τι έκανες λάθος και γίνεις αυτό που θες να είσαι, τότε τραβάς τον ανάλογο άνθρωπο. Όμως αυτό θέλει μεγάλη προσπάθεια και συνειδητότητα και λίγοι το πετυχαίνουν (μαζί κι εγώ σ' αυτους

ΥΓ: Δεν ξέρω πόσοι καταλαβαίνετε τι εννοώ, ίσως σας ακούγονται τρελά όλα αυτά..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.